شیرینی قطاب خانگی سنتی
-
مواد لازم برای شیرینی قطاب خانگی سنتی
- ماست ۱/۲ پیمانه
- تخم مرغ ۱ عدد
- کره ۱۰۰ گرم
- شکر ۱ پیمانه
- آرد ۳ پیمانه
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
- بادام خرد شده(پودر شده) ۱/۲ پیمانه
- پودر هل ۱/۲ قاشق چایخوری
- پودر دارچین ۱ قاشق چایخوری
- پودر پسته و پودر قند برای تزیین
طرز تهیه
مرحله اول:
بیکینگ پودر را با ماست مخلوط کنید تا حجم آن دو برابر شود(در خمیر هایی که ماست جزو مواد اولیه است بهتر است بیکینگ پودر با ماست مخلوط شود نه با آرد)
کره نرم شده و نصف لیوان شکر را با هم خوب مخلوط کنید . ماست حجم گرفته وتخم مرغ را اضافه کنید و با همزن بزنید تا صاف و یکدست شود.
مرحله دوم:
آرد الک شده را کم کم به مخلوط اضافه نمائید ( تا اندازه ای آرد نیاز است که خمیر به دست نچسبد، میدانید که چسبندگی آرد ها با توجه به گلوتنی که دارد کتفاوت است پس هیچ وقت برای تهیه خمیر آرد را یکدفعه اضافه نکنید. ) ، سپس خمیر را درون کاسه ای که چرب کرده اید قرار داده و روی کاسه را بپوشانید و حدود یک ساعت در جای گرمی استراحت دهید.(اگر خمیر کمی چسبندگی هم داشته باشد پس از استراحت و جا افتادن از بین می رود پس رای داشتن خمیر لطیف مقداری از آرد را نگه دارید و اگر نیاز شد پس از استراحت و در صورتی که چسبندگی از بین نرفت اضافه کنید.)
مرحله سوم:
تمام مواد خشک مواد میانی قطاب ( نصف لیوان شکر ، بادام،، پودر دارچین ، پودر هل ) را با هم مخلوط کنید.
مرحله چهارم:
پس از مدت زمان لازم برای استراحت خمیر را خوب پهن کنید و به شکل گرد قالب بزنید ، داخل هر تکه خمیر حدود یک قاشق از مواد میانی بریزید ، لبه های خمیر را روی هم بگذارید و با فشار انگشتان لبه های خمیر را به هم بچسبانید سپس از یک سمت به سمت دیگر لبه های خمیر را پیچ دهید.(حتی می توانید پس از پیچیدن خمیر با مهر یا وسیله های مختلف روی خمیر طرح بیاندازید.)
مرحله پنجم:
تمام خمیر را به همین روش آماده کنید ( میتوانید به جای پیچاندن لبه های خمیر را با فشار چنگال به هم بچسبانید ) ، درون قابلمه روغن فراوان بریزید سپس تک تک قطابها را درون روغن داغ سرخ کنید.
مرحله ششم:
قطاب را در طول سرخ شدن خوب حرکت دهید تا تمام سطح قطاب برشته و طلایی شود ، پس از سرخ شدن قطاب ها را درون صافی بریزید تا روغن اضافی اش گرفته شود سپس داخل پودر قند بزنید و با پودر پسته تزیین کنید.
نکات کلیدی تهیه شیرینی قطاب یزدی:
-در تهیه خمیر این شیرینی سنتی خوشمزه به جای ماست می توانید به همان میزان از شیر استفاده کنید.
-برای خوشرنگ تر و طلایی شدن قطاب بهتر است زمانی که آن ها را در روغن می ریزید با قاشقی چوبی به طور پیوسته در روغن بگردانید.
-در تمام کیک و شیرینی هایی که ماست در مواد اولیه داریم باید بیکینگ پودر را با ماست مخلوط کنیم و به مواد بیافزاییم نه اینکه با آرد مخلوط کنیم.
-اگر مایل هستید قطاب در فر پخته شود، کف سینی را چرب کنید، شیرینی های پیچیده شده را در سینی بچینید و مقداری رومال شیر و روغن مایع روی آن بزنید و به مدت بیست دقیقه در فر گرم شده با دمای ۱۸۰درجه سانتی گراد قرار دهید.
-خمیر این شیرینی سنتی نباید زیاد در مجاورت هوا قرار بگیرد چون باعث کم شدن پف شیرینی می شود.
-برای تهیه مواد میانی شیرینی، از ترکیب مغزهای خوراکی هم می توانید استفاده کنید.