اخبار خراسان جنوبی

لزوم نگاه ملی به نوسازی مدارس مرزی خراسان جنوبی

نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرسودگی بخشی از زیرساخت‌های آموزشی در مناطق مرزی خراسان جنوبی، خواستار تدوین برنامه‌ای ملی برای تقویت مدارس عشایری، هنرستان‌ها و پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی شد و تأکید کرد: توسعه آموزشی در مرزها، سرمایه‌گذاری برای آینده کشور است.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، سید حسن هاشمی ظهر دوشنبه در نشست شورای آموزش‌وپرورش خراسان جنوبی در سالن جلسات استانداری خراسان جنوبی با اشاره به پیشینه تاریخی آموزش در این استان اظهار داشت: خراسان جنوبی از دیرباز در عرصه تعلیم و تربیت پیشگام بوده و سابقه‌ای درخشان در آموزش نوین دارد.وی افزود: در مقاطعی بیش از ۲۸۰ مدرسه فعال در استان وجود داشته و در مدرسه تاریخی مدرسه شوکتیه حتی زبان‌های خارجی مانند فرانسه و انگلیسی تدریس می‌شده است؛ موضوعی که در برخی سفرنامه‌های اروپایی نیز به آن اشاره شده و نشان‌دهنده نگاه پیشرو مردم این خطه به آموزش است.ضرورت جبران عقب‌ماندگی زیرساختی در استان‌های مرزینماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف با بیان اینکه استان‌های مرزی نیازمند توجه مضاعف در حوزه آموزش هستند، تصریح کرد: کمیسیون آموزش مجلس وظیفه دارد نسبت به مناطق کمتر برخوردار حساسیت بیشتری نشان دهد، چرا که کمبودها در این مناطق فوری و ملموس است.هاشمی ادامه داد: توسعه زیرساخت‌های آموزشی در مرزها فقط یک مطالبه منطقه‌ای نیست، بلکه بخشی از راهبرد کلان کشور در حوزه عدالت آموزشی و تقویت امنیت پایدار به شمار می‌رود.دغدغه‌های معیشتی و درمانی فرهنگیانوی با اشاره به مسائل معیشتی و درمانی فرهنگیان گفت: حفظ کرامت معلمان باید در اولویت سیاست‌گذاری‌ها قرار گیرد. نظام بیمه تکمیلی فرهنگیان باید به گونه‌ای ساماندهی شود که بازنشستگان برای تأمین هزینه‌های درمانی با مشکل مواجه نشوند.نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف تأکید کرد: رسیدگی به مطالبات معلمان، به‌طور مستقیم بر کیفیت آموزشی و انگیزه نیروی انسانی اثرگذار است.
پژوهش‌سراها و ضرورت تجهیز به فناوری‌های نوینهاشمی در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت پژوهش‌سرای دانش‌آموزی بیرجند اشاره کرد و افزود: این مجموعه با وجود ظرفیت‌های علمی قابل‌توجه، از نظر تجهیزات و امکانات به‌روزرسانی نشده و نیازمند بازسازی و تجهیز است.وی خاطرنشان کرد: استانی که در حوزه منابع طبیعی و سرمایه انسانی ظرفیت‌های گسترده‌ای دارد، باید به فناوری‌های نوین از جمله زیرساخت‌های مرتبط باهوش مصنوعی مجهز شود تا زمینه شکوفایی استعدادهای جوانان در داخل کشور فراهم شود.مدارس عشایری و چندپایه در اولویت حمایتنماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف با تأکید بر اهمیت مدارس عشایری و چندپایه اظهار داشت: دانش‌آموزان مناطق مرزی و عشایری نباید به دلیل کمبود امکانات از دستیابی به استانداردهای آموزشی محروم بمانند.وی افزود: تدوین سازوکاری مشخص برای کاهش فاصله آموزشی میان مناطق مرکزی و مرزی ضروری است و این موضوع باید در برنامه‌ریزی‌های کلان وزارت آموزش و پرورش لحاظ شود.هنرستان‌ها؛ حلقه مفقوده توسعه مهارت‌آموزیهاشمی همچنین به وضعیت هنرستان‌های استان اشاره کرد و گفت: بخش فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی با کمبود تجهیزات و زیرساخت مواجه است و بدون حمایت جدی، امکان تربیت نیروی انسانی ماهر متناسب با نیاز بازار کار فراهم نخواهد شد.وی تأکید کرد: تقویت هنرستان‌ها نه‌تنها به اشتغال‌زایی کمک می‌کند، بلکه مسیر توسعه متوازن و پایدار استان‌های مرزی را هموار می‌سازد.نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در پایان خاطرنشان کرد: توجه به آموزش در مناطق مرزی، اقدامی راهبردی برای تحقق عدالت، امنیت و پیشرفت کشور است و انتظار می‌رود این رویکرد در سیاست‌های آموزشی بیش‌ازپیش تقویت شود.

خراسان جنوبی در جمع برترین‌های علمی با مدال جهانی نانو

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی با تشریح مهم‌ترین برنامه‌ها و دستاوردهای یک‌سال اخیر این مجموعه، از کسب نخستین مدال طلای جهانی نانو در تاریخ استان، ارتقای شاخص‌های آموزشی و کاهش ۸۵ درصدی شکایات خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، مهدی مرتضوی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان جنوبی که با حضور حمیدرضا حاجی‌بابایی نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد، گزارشی از وضعیت آموزشی، فرهنگی و عمرانی استان ارائه کرد و اظهار داشت: رویکرد اصلی در سال گذشته تمرکز بر ارتقای کیفیت تعلیم و تربیت، افزایش رضایتمندی فرهنگیان و حرکت به سمت مرجعیت علمی در سطح ملی و بین‌المللی بوده است.وی با اشاره به سابقه درخشان علمی خراسان جنوبی افزود: این استان همواره در عرصه فرهنگ و دانش پیشگام بوده و چهره‌های برجسته‌ای را به جامعه علمی کشور معرفی کرده است؛ ظرفیتی که امروز نیز پشتوانه پیشرفت نظام تعلیم و تربیت استان محسوب می‌شود.درخشش علمی در عرصه ملی و بین‌المللیمدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی کسب مدال طلای المپیاد جهانی نانو را نقطه عطفی در تاریخ آموزشی استان دانست و گفت: این موفقیت برای نخستین‌بار رقم خورد و نشان داد دانش‌آموزان استان توان رقابت در سطح جهانی را دارند.مرتضوی ادامه داد: کسب رتبه سوم کشور در میانگین نمرات امتحانات نهایی پایه دوازدهم، افزایش شمار مدال‌های المپیادی از ۱۴ به ۲۹ مدال، کسب رتبه نخست مدارس هیأت امنایی و کاهش نرخ ترک تحصیل به ۰.۳۴ درصد از دیگر شاخص‌های رشد آموزشی استان است.وی از اجرای طرح‌های توانمندسازی معلمان پیش از آغاز سال تحصیلی خبر داد و افزود: برگزاری دوره‌های آموزش هوش مصنوعی برای بیش از ۱۰ هزار فرهنگی و ۲۵ هزار دانش‌آموز، اجرای طرح مدرسه تراز سند تحول بنیادین، حمایت تحصیلی از ۶ هزار دانش‌آموز در قالب طرح «حامی» و هوشمندسازی ۳۰۰ کلاس درس، بخشی از اقدامات راهبردی در مسیر کیفیت‌بخشی آموزشی بوده است.
توسعه فضاهای آموزشی و عدالت در امکاناتمرتضوی با اشاره به نهضت توسعه عدالت آموزشی بیان کرد: در حال حاضر ۱۰۵ پروژه آموزشی در سطح استان فعال است که تاکنون ۵۲ پروژه به بهره‌برداری رسیده و تجهیزات مورد نیاز مدارس نیز از طریق چندین کاروان تجهیزاتی تأمین شده است.وی هدف از این اقدامات را کاهش محرومیت آموزشی و ایجاد فرصت‌های برابر برای دانش‌آموزان مناطق مختلف استان عنوان کرد و گفت: توسعه زیرساخت‌ها به‌صورت متوازن در دستور کار قرار دارد.تقویت برنامه‌های فرهنگی و تربیتیمدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی با اشاره به موفقیت‌های فرهنگی استان اظهار داشت: خراسان جنوبی در میزان مشارکت دانش‌آموزان در مراسم اعتکاف رتبه نخست کشور را کسب کرده است.وی افزود: اعزام گسترده دانش‌آموزان به اردوهای راهیان نور با همکاری سپاه انصارالرضا، اعزام دانش‌آموزان به عمره مفرده و برگزاری رویدادهای ملی فرهنگی و هنری از جمله جشنواره‌های علمی ـ پژوهشی و سرود، از دیگر برنامه‌های شاخص در حوزه تربیتی بوده است که به کسب ده‌ها رتبه کشوری انجامید.کاهش چشمگیر شکایات و ارتقای رضایتمندیمرتضوی کاهش ۸۵ درصدی شکایات ثبت‌شده در حوزه آموزش و پرورش را نتیجه اصلاح فرآیندها و تقویت ارتباط با اولیا و فرهنگیان دانست و تصریح کرد: افزایش شفافیت، تسریع در پاسخ‌گویی و بهبود خدمات آموزشی موجب ارتقای سطح رضایتمندی شده است.وی تأکید کرد: بهبود وضعیت معیشتی و حرفه‌ای معلمان، پیش‌نیاز ارتقای کیفیت آموزش است و هر میزان حال آموزش و پرورش بهتر شود، آثار آن در سایر حوزه‌های اجتماعی نیز نمایان خواهد شد.
در پایان این نشست، موضوع احداث مجتمع‌های آموزشی جدید، ساخت دارالقرآن و ایجاد سالن ورزشی ویژه دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در مرکز استان به‌عنوان اولویت‌های عمرانی مورد بررسی قرار گرفت.

جذب ۲.۱ همت اوراق برای پروژه‌های عمرانی خراسان جنوبی

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی از جذب ۲.۱ همت اوراق مالی اسلامی برای طرح‌های عمرانی استان خبر داد و گفت: با این میزان تخصیص، بیش از ۶۰۰ پروژه احداثی استان بین ۸۵ تا ۱۰۰ درصد اعتبار نقدی دریافت کرده‌اند.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، علی بهدانی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی امروز در کنفرانس مطبوعاتی اختتامیه هشتمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر و چهارمین رویداد رسانه‌ای «طنین» خراسان جنوبی با قدردانی از نقش‌آفرینی اصحاب رسانه در تبیین دستاوردهای دستگاه‌های اجرایی، اظهار داشت: حضور در جمع فعالان رسانه‌ای استان را فرصتی ارزشمند می‌دانم و پیشاپیش فرا رسیدن ماه مبارک رمضان را به مردم شریف استان تبریک عرض می‌کنم.وی با اشاره به اقدامات این سازمان در چارچوب اجرای تبصره (۲) قانون بودجه سال جاری افزود: در این تبصره ظرفیت‌هایی برای تأمین مالی از طریق انتشار اوراق مالی اسلامی از جمله اوراق مرابحه پیش‌بینی شده بود که با بهره‌گیری از این ظرفیت قانونی، در مردادماه سال جاری موفق شدیم مبلغی معادل یک همت اوراق، که در حکم تخصیص اعتبار محسوب می‌شود، برای پروژه‌های عمرانی استان جذب کنیم.رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی ادامه داد: با توجه به استقبال پیمانکاران و دستگاه‌های اجرایی، در مهرماه نیز با پیگیری‌های مستمر، همراهی استاندار، مجمع نمایندگان استان و هماهنگی دستگاه‌های نظارتی، یک و یک‌دهم همت دیگر از همین محل جذب شد و در مجموع ۲.۱ همت تخصیص برای پروژه‌های عمرانی استان محقق شد.بهدانی با بیان اینکه در حال حاضر ۹۱۱ پروژه در استان در دست اجراست، گفت: از این تعداد حدود ۶۰۰ پروژه ماهیت احداثی دارد که از محل منابع جذب‌شده، بین ۸۵ تا ۱۰۰ درصد تخصیص نقدی دریافت کرده‌اند و این موضوع موجب فعال ماندن کارگاه‌ها، حفظ اشتغال و رونق فعالیت‌های اقتصادی در استان شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری سرشماری آزمایشی نفوس و مسکن اشاره کرد و افزود: آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن کشور در سال ۱۳۹۵ انجام شد و نهمین سرشماری در سال ۱۴۰۵ برگزار خواهد شد. پیش از اجرای سرشماری اصلی، سرشماری آزمایشی در نقاطی از ۳۱ استان کشور اجرا شد تا فرآیندها و زیرساخت‌های فنی مورد ارزیابی قرار گیرد.رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، در سرشماری سال ۱۴۰۵ بخش عمده اطلاعات از طریق پایگاه‌های داده موجود استخراج خواهد شد و تنها در نقاط نمونه مراجعه میدانی صورت می‌گیرد که این رویکرد موجب کاهش هزینه‌ها و افزایش دقت اطلاعات خواهد شد.بهدانی همچنین از تسویه کامل مطالبات بازنشستگان استان خبر داد و تصریح کرد: پاداش پایان خدمت بازنشستگان تا پایان سال ۱۴۰۳ برای ۲۱ دستگاه اجرایی مشمول اعتبارات هزینه‌ای استانی پرداخت شده است. در این راستا حدود ۲۷ میلیارد تومان بابت پاداش پایان خدمت و نزدیک به ۱۲ میلیارد تومان بابت مانده مرخصی بازنشستگان تأمین و پرداخت شده و در حال حاضر هیچ‌گونه بدهی معوقی در این زمینه وجود ندارد.وی با اشاره به پیش‌بینی ۳.۸ همت درآمد مالیاتی برای استان در قانون بودجه سال ۱۴۰۴ گفت: تحقق این رقم نقش مهمی در تخصیص کامل اعتبارات دستگاه‌های اجرایی دارد و از فعالان اقتصادی و اصناف درخواست می‌کنیم در ماه‌های پایانی سال همکاری لازم را برای وصول کامل مالیات‌ها داشته باشند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی در پایان به دستاوردهای سفر رئیس‌جمهور به استان اشاره کرد و گفت: در این سفر ۲۷ پروژه عمرانی با اعتباری بالغ بر ۱۶ همت، ۱۶ همت تسهیلات و حدود ۳۳ همت تفاهم‌نامه مصوب شد که در مجموع ۶۶ همت رهاورد این سفر برای استان در بازه زمانی سه‌ساله است. کمیته‌ای ویژه برای پیگیری مصوبات تشکیل شده و روند تحقق آن‌ها به‌صورت مستمر رصد می‌شود تا شاهد رونق بیشتر پروژه‌های عمرانی، صنایع و معادن استان باشیم.

جذب ۲.۱ همت اوراق برای پروژه‌های عمرانی خراسان جنوبی

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی از جذب ۲.۱ همت اوراق مالی اسلامی برای طرح‌های عمرانی استان خبر داد و گفت: با این میزان تخصیص، بیش از ۶۰۰ پروژه احداثی استان بین ۸۵ تا ۱۰۰ درصد اعتبار نقدی دریافت کرده‌اند.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، علی بهدانی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی امروز در کنفرانس مطبوعاتی اختتامیه هشتمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر و چهارمین رویداد رسانه‌ای «طنین» خراسان جنوبی با قدردانی از نقش‌آفرینی اصحاب رسانه در تبیین دستاوردهای دستگاه‌های اجرایی، اظهار داشت: حضور در جمع فعالان رسانه‌ای استان را فرصتی ارزشمند می‌دانم و پیشاپیش فرا رسیدن ماه مبارک رمضان را به مردم شریف استان تبریک عرض می‌کنم.وی با اشاره به اقدامات این سازمان در چارچوب اجرای تبصره (۲) قانون بودجه سال جاری افزود: در این تبصره ظرفیت‌هایی برای تأمین مالی از طریق انتشار اوراق مالی اسلامی از جمله اوراق مرابحه پیش‌بینی شده بود که با بهره‌گیری از این ظرفیت قانونی، در مردادماه سال جاری موفق شدیم مبلغی معادل یک همت اوراق، که در حکم تخصیص اعتبار محسوب می‌شود، برای پروژه‌های عمرانی استان جذب کنیم.رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی ادامه داد: با توجه به استقبال پیمانکاران و دستگاه‌های اجرایی، در مهرماه نیز با پیگیری‌های مستمر، همراهی استاندار، مجمع نمایندگان استان و هماهنگی دستگاه‌های نظارتی، یک و یک‌دهم همت دیگر از همین محل جذب شد و در مجموع ۲.۱ همت تخصیص برای پروژه‌های عمرانی استان محقق شد.بهدانی با بیان اینکه در حال حاضر ۹۱۱ پروژه در استان در دست اجراست، گفت: از این تعداد حدود ۶۰۰ پروژه ماهیت احداثی دارد که از محل منابع جذب‌شده، بین ۸۵ تا ۱۰۰ درصد تخصیص نقدی دریافت کرده‌اند و این موضوع موجب فعال ماندن کارگاه‌ها، حفظ اشتغال و رونق فعالیت‌های اقتصادی در استان شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری سرشماری آزمایشی نفوس و مسکن اشاره کرد و افزود: آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن کشور در سال ۱۳۹۵ انجام شد و نهمین سرشماری در سال ۱۴۰۵ برگزار خواهد شد. پیش از اجرای سرشماری اصلی، سرشماری آزمایشی در نقاطی از ۳۱ استان کشور اجرا شد تا فرآیندها و زیرساخت‌های فنی مورد ارزیابی قرار گیرد.رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، در سرشماری سال ۱۴۰۵ بخش عمده اطلاعات از طریق پایگاه‌های داده موجود استخراج خواهد شد و تنها در نقاط نمونه مراجعه میدانی صورت می‌گیرد که این رویکرد موجب کاهش هزینه‌ها و افزایش دقت اطلاعات خواهد شد.بهدانی همچنین از تسویه کامل مطالبات بازنشستگان استان خبر داد و تصریح کرد: پاداش پایان خدمت بازنشستگان تا پایان سال ۱۴۰۳ برای ۲۱ دستگاه اجرایی مشمول اعتبارات هزینه‌ای استانی پرداخت شده است. در این راستا حدود ۲۷ میلیارد تومان بابت پاداش پایان خدمت و نزدیک به ۱۲ میلیارد تومان بابت مانده مرخصی بازنشستگان تأمین و پرداخت شده و در حال حاضر هیچ‌گونه بدهی معوقی در این زمینه وجود ندارد.وی با اشاره به پیش‌بینی ۳.۸ همت درآمد مالیاتی برای استان در قانون بودجه سال ۱۴۰۴ گفت: تحقق این رقم نقش مهمی در تخصیص کامل اعتبارات دستگاه‌های اجرایی دارد و از فعالان اقتصادی و اصناف درخواست می‌کنیم در ماه‌های پایانی سال همکاری لازم را برای وصول کامل مالیات‌ها داشته باشند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی در پایان به دستاوردهای سفر رئیس‌جمهور به استان اشاره کرد و گفت: در این سفر ۲۷ پروژه عمرانی با اعتباری بالغ بر ۱۶ همت، ۱۶ همت تسهیلات و حدود ۳۳ همت تفاهم‌نامه مصوب شد که در مجموع ۶۶ همت رهاورد این سفر برای استان در بازه زمانی سه‌ساله است. کمیته‌ای ویژه برای پیگیری مصوبات تشکیل شده و روند تحقق آن‌ها به‌صورت مستمر رصد می‌شود تا شاهد رونق بیشتر پروژه‌های عمرانی، صنایع و معادن استان باشیم.

جشنواره ابوذر و هم‌افزایی رسانه‌ها در توسعه خراسان جنوبی

معاون روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی گفت: جشنواره رسانه‌ای ابوذر با ایجاد بستر هم‌افزایی میان اصحاب رسانه و مدیران اجرایی، نقش مؤثری در تقویت مطالبه‌گری و تسریع روند توسعه خراسان جنوبی ایفا کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، احمد درمحمدی مقدم امروز در کنفرانس مطبوعاتی اختتامیه هشتمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر و چهارمین رویداد رسانه‌ای طنین خراسان جنوبی با قدردانی از اصحاب رسانه اظهار داشت: جشنواره رسانه‌ای ابوذر یکی از اقدامات ارزشمند و اثرگذار در عرصه رسانه استان بود که به‌حمدالله به‌صورت مطلوب برگزار شد و توانست ظرفیت‌های رسانه‌ای خراسان جنوبی را بیش از پیش فعال کند.وی افزود: این رویداد بستری مناسب برای هم‌افزایی میان اصحاب رسانه و مدیران اجرایی فراهم آورد و نقش مهمی در همگرایی برای توسعه استان ایفا کرد.معاون روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به رویکرد دولت چهاردهم در حوزه رسانه‌ها تصریح کرد: در چارچوب سیاست‌های این دولت و با نگاه حمایتی جناب آقای مهندس هاشمی، استاندار محترم خراسان جنوبی، شاهد حمایت کامل و همه‌جانبه از فعالیت‌های رسانه‌ای هستیم. این حمایت‌ها صرفاً در حد بیان و شعار نبوده، بلکه در عمل نیز پشتیبانی لازم از برنامه‌ها و فعالیت‌های خبرنگاران و مطبوعات استان صورت گرفته است.درمحمدی مقدم ادامه داد: طی یک سال و اندی اخیر، با تلاش‌های استاندار محترم، خراسان جنوبی در ریل توسعه قرار گرفته و خدمات و اقدامات گسترده‌ای در حوزه‌های اجرایی، عمرانی، زیربنایی، کشاورزی، آب و راه انجام شده که هر یک گامی مؤثر در مسیر پیشرفت استان محسوب می‌شود.
وی با اشاره به محورهای اصلی جشنواره ابوذر گفت: تمرکز این جشنواره بر دو موضوع اساسی استان یعنی انتقال آب و راه‌آهن و کریدورهای ارتباطی بود که از مطالبات جدی و دیرینه مردم خراسان جنوبی به شمار می‌رود. خوشبختانه در هر دو حوزه شاهد اختصاص اعتبارات مناسب و پیشرفت‌های اجرایی قابل توجه هستیم و روند کار با جدیت دنبال می‌شود.معاون روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی تأکید کرد: اگر حضور رسانه‌ها و فعالیت گسترده خبرنگاران و اصحاب رسانه نبود، بسیاری از این موفقیت‌ها محقق نمی‌شد. نقش رسانه‌ها در مطالبه‌گری، تبیین، اطلاع‌رسانی دقیق و همراهی با مدیران اجرایی، سهم قابل توجهی در تحقق دستاوردهای توسعه‌ای استان داشته است.درمحمدی مقدم خاطرنشان کرد: امروز هر توفیقی که در حوزه توسعه استان حاصل شده، چه در بخش زیرساخت‌ها و پروژه‌های عمرانی، چه در حوزه کشاورزی، تأمین آب، توسعه راه‌ها و سایر بخش‌ها، بخش مهمی از آن مرهون تلاش‌های خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای است. حضور رسانه‌ها در کنار مدیران اجرایی ضمن ایجاد شفافیت، موجب تسریع در پیگیری امور و تقویت روحیه خدمت‌رسانی شده است.وی با اشاره به تعامل سازنده استاندار با اصحاب رسانه گفت: استاندار محترم نگاه ویژه‌ای به رسانه‌ها دارند و در هر شرایط و هر زمان که امکان حضور خبرنگاران فراهم بوده، از این حضور استقبال و حمایت کرده‌اند. این تعامل مثبت میان مدیریت اجرایی استان و رسانه‌ها، سرمایه‌ای ارزشمند برای خراسان جنوبی به شمار می‌رود.
معاون روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی در پایان ابراز امیدواری کرد: با وحدت، همدلی و عمل به‌عنوان ید واحده، بتوانیم در کنار یکدیگر برای توسعه روزافزون خراسان جنوبی تلاش کنیم و با استمرار این هم‌افزایی، شاهد پیشرفت‌های بیشتری در استان باشیم.

دریافت ۴۷۵ اثر در هشتمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر خراسان جنوبی

مسئول بسیج رسانه خراسان جنوبی با اشاره به رشد آثار ارسالی گفت: با تمرکز بر امیدآفرینی و مطالبه‌گری در حوزه انتقال آب و راه‌آهن، ۴۷۵ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید و ۲۵ نفر تجلیل شدند.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، محمدرضا زاهد امروز در کنفرانس مطبوعاتی در اختتامیه هشتمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر و چهارمین رویداد رسانه‌ای طنین اظهار داشت: جشنواره ابوذر امسال باهدف امیدآفرینی و تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی برگزار شد و تلاش کردیم با هم‌افزایی رسانه‌ها، جریان‌سازی مؤثری پیرامون مسائل اولویت‌دار استان شکل گیرد.وی با اشاره به تعیین دو محور ویژه در این جشنواره افزود: موضوع «انتقال آب» و «راه‌آهن» به‌عنوان مطالبات جدی مردم و دغدغه‌مندان استان، در بخش ویژه جشنواره قرار گرفت تا همه رسانه‌ها به‌صورت متمرکز به این دو مسئله بپردازند.مسئول بسیج رسانه خراسان جنوبی بیان کرد: آثار جشنواره در ۱۰ قالب شامل کلیپ، مستند، یادداشت، گزارش، گزارش تحلیلی، موشن‌گرافی، اینفوگرافی و عکس پیش‌بینی شد و در مجموع، با احتساب بخش‌های ویژه، ۴۷۵ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که نسبت به سال گذشته رشد قابل‌توجهی داشته است.زاهد تصریح کرد: از میان آثار رسیده، ۲۵ نفر در قالب‌های مختلف مورد تقدیر قرار گرفتند که نشان‌دهنده ظرفیت بالای رسانه‌ای در استان است.وی در ادامه به برگزاری چهارمین جشنواره رسانه‌ای طنین اشاره کرد و گفت: جشنواره طنین امسال با رویکردی متفاوت و با نگاه ویژه به نقش بانوان در حوزه‌هایی همچون اشتغال، سبک زندگی، فرزندآوری، هویت زن مسلمان، حجاب و مسائل بین‌الملل برگزار شد.مسئول بسیج رسانه خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در این بخش نیز ۲۷۶ اثر به دبیرخانه ارسال شد که از میان آن‌ها ۱۱ نفر به‌عنوان برگزیده معرفی و تجلیل شدند.
زاهد تأکید کرد: هدف ما این است که همه ظرفیت‌های رسانه‌ای استان برای پیشبرد مسائل و مطالبات مردمی پای‌کار بیاید؛ به‌گونه‌ای که وقتی مدیران استانی برای پیگیری موضوعاتی مانند راه، راه‌آهن یا آب در سطح ملی حضور پیدا می‌کنند، پشتوانه‌ای قوی از تولیدات رسانه‌ای در سطح استانی و ملی وجود داشته باشد و مدیران بالادستی نسبت به ابعاد موضوع توجیه کامل داشته باشند.وی ادامه داد: موضوعاتی مانند آمار بالای تصادفات جاده‌ای، مطالبه چندین‌ساله راه‌آهن و دغدغه اساسی آب نیازمند حمایت‌های حداکثری است و رسانه‌ها می‌توانند در این مسیر نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا کنند.مسئول بسیج رسانه خراسان جنوبی در پایان از حضور و حمایت خبرنگاران و اصحاب رسانه در این جشنواره قدردانی کرد و گفت: از تلاش‌های صادقانه همه فعالان رسانه‌ای استان تشکر می‌کنم و امیدواریم با همدلی و انسجام بیشتر، بتوانیم گره‌ای از مشکلات مردم باز کنیم.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی خراسان جنوبی:

کاشت یک میلیون نهال، سرمایه‌گذاری برای آینده خراسان‌جنوبی

سرپرست اداره کل منابع طبیعی خراسان جنوبی از توزیع بیش از ۱.۳ میلیون اصله نهال میوه ده و غیرمیوه ده در هفته منابع طبیعی خبر داد و از مردم خواست با اصلاح واژگان و مشارکت در کاشت، به پایداری تولید و سرسبزی استان کمک کنند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، همزمان با آغاز هفته منابع طبیعی که امسال به دلیل تقارن با شب‌های قدر و ایام شهادت حضرت علی (ع) استثنائاً از نهم تا پانزدهم اسفند ماه برگزار می‌شود، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراسان جنوبی، برنامه‌های گسترده‌ای را برای پاسداشت این ایام و ترویج فرهنگ درختکاری و حفظ منابع طبیعی تدوین و اجرایی کرده است. شعار محوری امسال این هفته، «سرمایه‌گذاری در منابع طبیعی، زمینه ساز تولید پایدار است» نامگذاری شده که نشان‌دهنده نگاه کلان به نقش حیاتی منابع طبیعی در توسعه اقتصادی و اجتماعی استان است.

مهدی کرباسچی، سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراسان جنوبی، در گفتگو با خبرنگار خاورستان ضمن تبریک این هفته به تمامی تلاشگران عرصه منابع طبیعی و مردم عزیز استان، از توزیع بالغ بر یک میلیون و سیصد هزار اصله نهال در سطح استان خبر داد. این رقم قابل توجه، نشان از عزم جدی این مجموعه برای گسترش پوشش گیاهی و کمک به احیای طبیعت منطقه دارد. ایشان تاکید کردند که این نهال‌ها از انواع گونه‌های متنوع میوه ده و غیرمیوه ده بوده و در نهالستان‌های منابع طبیعی استان تولید شده‌اند.

اصلاح واژگان؛ از «مثمر و غیرمثمر» تا «میوه ده و غیرمیوه ده»

یکی از نکات مهمی که مهندس کرباسچی در این گفتگو به آن اشاره کرد، اصلاح یک دیدگاه و واژگان رایج در میان عموم جامعه بود. وی بیان داشت: در عوام و در جامعه ما متاسفانه از مبحث درختان مثمر و غیرمثمر استفاده می‌کنیم. ما قائل بر این هستیم که همه درختان مثمر هستند؛ حتی درختی که میوه هم نمی‌دهد آن هم مثمر است و بهتر است که به جای درخت مثمر و غیرمثمر، از این به بعد از واژه «درختان میوه ده» و «درختان غیرمیوه ده» استفاده بکنیم.

این دیدگاه، ضرورت بازنگری در درک ما از فواید درختان را گوشزد می‌کند. بسیاری از درختان که میوه خوراکی ندارند، نقش حیاتی در اکوسیستم ایفا می‌کنند؛ از تولید اکسیژن، تصفیه هوا، جلوگیری از فرسایش خاک، حفظ منابع آب زیرزمینی، تا فراهم کردن زیستگاه برای پرندگان و جانوران. لذا، استفاده از واژه «میوه ده» و «غیرمیوه ده» در واقعیت، تنها نوع میوه خوراکی یا ظاهری درخت را توصیف می‌کند، نه میزان سودمندی کلی آن را برای طبیعت و محیط زیست. این اصلاح زبانی می‌تواند به درک عمیق‌تر جامعه از ارزش حقیقی تمام گونه‌های گیاهی کمک کند.

برنامه‌های متنوع هفته منابع طبیعی؛ از درختکاری تا کارگاه‌های علمی

مهندس کرباسچی به تشریح برنامه‌های ویژه این هفته پرداخت که شامل طیف وسیعی از فعالیت‌ها با هدف جلب مشارکت عمومی و ارتقاء دانش زیست‌محیطی است. اصلی‌ترین برنامه، مراسم روز درختکاری است که در روز پانزدهم اسفند ماه با حضور مسئولین استانی، اقشار مختلف مردم، دانش‌آموزان و سازمان‌های مردم‌نهاد برگزار خواهد شد. این مراسم فرصتی است تا همه با هم در جهت سبزتر کردن استان گام بردارند.

علاوه بر این، برنامه‌های دیگری نظیر دیدار با ائمه جمعه شهرستان و مرکز استان برای تبیین اهمیت منابع طبیعی، افتتاح و بهره‌برداری از پروژه‌های مهم منابع طبیعی و آبخیزداری در سطح استان، برگزاری نشست‌ها و کارگاه‌های علمی در مراکز آموزش عالی و دانشگاه‌ها با حضور اساتید و دانشجویان رشته منابع طبیعی، سخنرانی مدیران منابع طبیعی در پیش از خطبه‌های نماز جمعه، و همچنین برنامه‌های فرهنگی و ورزشی برای کارکنان مجموعه منابع طبیعی، در دستور کار این هفته قرار دارد.

نحوه تهیه نهال؛ دسترسی آسان برای همگان

یکی از دغدغه‌های اصلی شهروندان، نحوه تهیه نهال برای کاشت، به ویژه در منازل و باغچه‌ها است.

سرپرست منابع طبیعی خراسان جنوبی در این خصوص اطمینان داد که فرآیند تهیه نهال تا حد امکان تسهیل شده است. وی بیان کرد: عزیزان می‌توانند با مراجعه به ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان‌های دوازده‌گانه استان، نهال مورد نظر خود را دریافت کنند.

وی همچنین تاکید کرد: محدودیتی در تعداد نهال برای هر فرد وجود ندارد و با توجه به تولید بیش از ۱.۳ میلیون اصله نهال، همگان فرصت کافی برای مشارکت خواهند داشت.

کرباسچی افزود: بخش عمده نهال‌ها به صورت رایگان توزیع می‌شود و تنها در مواردی که نهال توسط شرکت‌های پیمانکار کاشته شده باشد، مبلغ بسیار ناچیزی به عنوان هزینه کاشت دریافت خواهد شد.