
تهران- ایرنا- پژوهش دانشگاه آرهوس نشان میدهد که رژیم نوردیک، با تغییر الگوی مصرف از گوشت به حبوبات و ماهی و از قند به غلات کامل، راهکاری است که ضمن افزایش طول عمر، ردپای کربن را به طور چشمگیری کاهش میدهد.
به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه سایتِکدِیلی در گزارشی آورده است:
بر اساس مطالعه پژوهشگران دانشگاه آرهوس دانمارک، دستورالعملهای جدید رژیم غذایی نوردیک که در سال ۲۰۲۳ میلادی منتشر شده، نه تنها برای سلامت انسان بلکه برای حفظ کره زمین نیز مفید است.
این دستورالعملها بر کاهش مصرف گوشت و قندهای افزوده و افزایش مصرف غلات کامل، حبوبات، ماهی و محصولات لبنی کمچرب تأکید دارد.
کاهش مرگومیر با رعایت دستورالعملها
پروفسور کریستینا دام (Christina Dahm)، سرپرست این پژوهش، میگوید: مطالعه ما نشان میدهد مرگومیر زنان و مردان میانسال سوئدی که از این دستورالعملها پیروی میکنند، ۲۳ درصد کمتر از کسانی است که رعایت نمیکنند. این نتایج حتی با درنظرگرفتن عواملی مانند تحصیلات، درآمد و فعالیت بدنی نیز تغییری نمیکند.
وبسایت روزنامه امروز خراسان جنوبی