عروج «محمد» از فردوس تا بهشت

بامدادان جمعه، شبی برای او به صبح نرسید؛ اما صبح یکشنبه، شهری برای بدرقه‌اش بیدار شد. مردم فردوس با چشمانی اشک‌بار، مردی را تشییع کردند که در نبرد با سوداگران مرگ برای امنیت آنان ایستاد و حالا نامش از کوچه‌های این شهر تا حافظه تاریخ جاودانه شده است.
پیکر پاک شهید مدافع امنیت «محمد صانعی‌پور» در میان موجی از حضور مردمی در شهر فردوس تشییع شد؛ حضوری که نشان ‌داد این سرزمین، قدردان فداکاری است.

شهری که برای فرزندش ایستاد
از میدان انقلاب تا گلزار شهدا، مسیر کوتاه نبود؛ نه به خاطر فاصله، که به دلیل خاطره‌هایی که در ذهن‌ها زنده می‌شد. پیرمردی با چشمانی خیس، زیر لب می‌گفت: «این‌ها فرزندان همین خاک‌اند.» جوانی پرچم به دست، آرام قدم برمی‌داشت و کودکی که شاید هنوز معنای شهادت را نمی‌دانست، در میان جمعیت ایستاده بود؛ اما فضای شهر را حس می‌کرد.
مردم آمده بودند؛ نه برای یک مراسم رسمی، بلکه برای ادای دین. آنان می‌دانستند که امنیت، نتیجه شب‌ بیداری مردانی است که نامشان کمتر شنیده می‌شود و فداکاری‌شان کمتر دیده.

روایت یک مجاهد خستگی‌ناپذیر
در این مراسم، فرمانده انتظامی استان، شهید صانعی‌پور را «مجاهدی خستگی‌ناپذیر و خدمتگزاری صدیق» توصیف کرد.
سردارحسن شجاعی‌نسب با گرامیداشت یاد شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، مدافعان حرم و شهدای انتظامی، تأکید کرد که راه این شهدا ادامه دارد و امنیت مردم با فداکاری چنین مردانی حفظ می‌شود. او با اشاره به بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ شهید استان، بیش از ۲۰۰ شهید شهرستان فردوس و ۱۷۰ شهید نیروی انتظامی خراسان جنوبی، شهادت این سرباز ولایت را همزمان تبریک و تسلیت دانست؛ ترکیبی از افتخار و اندوه که در فرهنگ این سرزمین معنایی عمیق دارد. فرمانده انتظامی استان گفت: شهید صانعی‌پور جان خود را برای آرامش مردم فدا کرد. او در نیمه‌های شب، زمانی که بسیاری در خواب بودند، در مسیر خدمت به هموطنانش به شهادت رسید و به همرزمان شهید خود پیوست.

مردی برای خانواده و مردم
او تنها یک فرمانده نبود؛ پدری مهربان، همسری فداکار و مأموری امین برای مردم بود. روایت‌هایی که در میان همکاران و نزدیکانش نقل می‌شود، از مردی حکایت دارد که رضایت الهی را بر همه چیز ترجیح داد. مردی که مأموریت را نه شغل، بلکه عهد می‌دانست. شجاعی‌نسب تأکید کرد که شهادت، پایان نیست؛ آغاز راهی بزرگ‌تر برای مجاهدان راه خداست. او خطاب به برهم‌زنندگان امنیت گفت: «با شهادت این عزیزان، عزم خادمان امنیت راسخ‌تر می‌شود و این راه با قدرت ادامه خواهد یافت.»

امنیت؛ میراث خون
ملت ایران در بزنگاه‌های تاریخی، بارها نشان داده‌اند که در کنار مدافعان امنیت ایستاده‌اند. حضور مردم فردوس در این مراسم، نشانه‌ای دیگر از همین پیوند بود. مردمی که می‌دانند امنیت، بدون فداکاری ممکن نیست و آرامش امروز، نتیجه ایستادگی دیروز است.
فرمانده انتظامی خراسان جنوبی با قدردانی از این حضور پرشور، تأکید کرد مجموعه انتظامی در پیمان خود برای خدمت بی‌منت به مردم استوار خواهد ماند و با اقتدار با برهم‌زنندگان امنیت برخورد می‌کند.
شبی که به صبح نرسید
بامداد جمعه، هنگامی که شهر در سکوت شب فرو رفته بود، شهید سرهنگ صانعی‌پور در حال کنترل محورهای مواصلاتی شهرستان فردوس بود؛ مأموریتی که بارها انجام داده بود. اما این بار، مسیر خدمت به درگیری با قاچاقچیان مسلح مواد مخدر گره خورد و او در همان راه، به شهادت رسید. شبی که برای مردم، صبح شد؛ اما برای خانواده‌اش، هرگز.

بدرقه‌ای از جنس ایمان
مراسم تشییع پایان یافت، اما روایت فداکاری او تازه آغاز شده است. مردمی که پیکرش را بر دوش گرفتند، در حقیقت عهدی را تجدید کردند؛ عهدی با امنیت، با آرامش و با مردانی که جانشان را در این راه می‌گذارند.
«محمد» برای خانواده‌اش، یک نام بود؛ برای همکارانش، یک تکیه‌گاه؛ و برای مردم، نمادی از امنیت. اکنون او از کوچه‌های فردوس تا آسمان، راهی را پیموده که پایانش جاودانگی است. و شاید حقیقت همین باشد؛ مردانی که برای مردم زندگی می‌کنند، هرگز از حافظه شهر نمی‌روند.