اخبار سیاسی/

حس وطن‌دوستی در نوجوانان چگونه شکل می‌گیرد؟

حس وطن‌دوستی در نوجوانان چگونه شکل می‌گیرد؟

بخش قابل‌توجهی از رفتارهای نوجوانان، متاثر از اقتضائات دوره سنی آنهاست که تلاش می‌کنند متفاوت ببینند، بیندیشند و سخن بگویند اما ‌ارزش قائل نشدن برای علایق و آرزوهای آنها در خانه و مدرسه و جامعه موجب عدم‌شکل‌گیری توجه به ارزش‌ها، فرهنگ، وطن و هویت در نوجوان می‌شود.

به گزارش ایرنا  وطن واژه ارزشمندی است. نه فقط واژه‌اش که خودش و هر آنچه به آن تعلق دارد و تمام واژه‌هایی که در پس آن می‌آیند و می‌نشینند؛ ‌مثل وطن‌دوستی، ‌وطن‌خواهی. شکل‌گیری این حس ارزشمند، کار یک روز و ۲روز و نمایش یک فیلم و پخش یک سرود نیست، از دوران کودکی تا نوجوانی و با انواع آموزه‌ها و رفتارها آغاز می‌شود و در دوران جوانی بروز و ظهور می‌یابد.

در این میان اگر اتفاقاتی رخ ندهد و کنش‌ها و واکنش‌هایی نادرست و نابه‌جا از جانب والدین و متولیان تربیتی و آموزشی کودکان و نوجوانان رخ دهد، چند سال بعد با فرزندانی مواجه خواهیم شد که وطن‌دوستی و وطن‌گرایی‌شان چنگی به دل نمی‌زند. در سال‌های اخیر، گاهی با ادبیات خودتحقیری و زیرسؤال بردن ارزش‌های فرهنگی قومیت‌ها و جوامع مختلف ایران مواجه می‌شویم، ‌ادبیاتی که خاص نوجوانان نیست و در سنین بالاتر نیز دیده می‌شود.

بخش قابل‌توجهی از آنچه در میان نوجوانان رواج یافته فارغ از اینکه برایند گفتار و رفتار والدین است، متاثر از اقتضائات این دوره سنی است که تلاش می‌کند متفاوت ببیند، بیندیشد و سخن بگوید. اما در همین گیرودار است که می‌توان متوجه کم‌کاری‌ها و نقص رفتارهای تربیتی و ارتباط‌ها میان بچه‌ها و متولیان تربیتی آنها در خانه و محیط‌های آموزشی شد. همه آنچه در این قالب ظهور می‌کند، ‌محصول رسانه‌های بیگانه و معاند نیست، آنها از کم‌کاری‌ها و نقصان موجود سود می‌برند.

حس وطن‌دوستی در نوجوانان چگونه شکل می‌گیرد؟

رابطه دوسویه احترام به ارزش‌ها

«من زمانی به خانه آبا و اجدادی‌ام علقه داشته و آن را حفظ می‌کنم که در آن اتفاقات دوست‌داشتنی برایم رخ داده باشد، ‌جایی که من را می‌بینند، ‌من را دوست دارند و من در آنجا ارزش پیدا می‌کنم.» این را حجت‌الاسلام احمدرضا اعلایی، کارشناس تربیتی به همشهری می‌گوید. او معتقد است نوجوانان و جوانان باید از دوران کودکی خوب دیده شوند و برایشان در خانه و مدرسه ارزش قائل بود اما گاهی مواقع در محیط‌های آموزشی چنان با آنها رفتار می‌شود که بچه‌های ما احساس دوست‌داشتنی نبودن و غیرارزشمند بودن می‌کنند.

اعلایی می‌افزاید: ‌«در خانه و مدرسه به واقعیت‌های درونی‌شان، ‌به دوره‌های رشدشان و به علایق و آرزوهایشان توجه نمی‌کنیم. غرق شدن در موبایل و تلویزیون، رسیدگی به سر و وضعش، شنیدن موسیقی و حتی مهم شدن آدم‌های عجیب و غریب و… را نباید به چشم تهدید نگاه کرد، اینها بخشی از انتخاب‌های دوران نوجوانی است و ما باید به آن بها دهیم و برایش ارزش قائل باشیم. اما اگر اینها را بی‌ارزش و وقت تلف کردن و مسخره بدانیم، اصالت و ریشه و هویت و وطن ما هم برای بچه‌ها بی‌ارزش می‌شود.»

به‌گفته این کارشناس تربیتی، نخستین نکته که موجب عدم‌شکل‌گیری توجه به ارزش‌ها و فرهنگ و وطن و هویت در نوجوان می‌شود، ‌ارزش قائل نشدن به علایق و آرزوهای آنها در خانه و مدرسه و جامعه و از دیگر سو برچسب‌زدن‌های ما و مقایسه ذهنی ما با بچه مطلوب ذهنی‌مان است که در نهایت بچه‌های ما را نسبت به ریشه‌ها و داشته‌هایشان متنفر و گریزان می‌کند.

حس وطن‌دوستی در نوجوانان چگونه شکل می‌گیرد؟

جای خالی زبان مشترک

به جز عدم‌شناخت ویژگی‌ها، مسئله دیگری که موجب این فاصله و شکل‌گیری چنین شرایطی می‌شود، «عدم‌شناخت زبان نوجوان» است؛ اتفاقی که نتیجه‌اش شکل نگرفتن ارتباط درست میان نوجوان و والدین و متولیان تربیتی است. حجت‌الاسلام اعلایی با بیان اینکه وطن به‌عنوان اصل و ریشه، ‌زمانی ‌می‌تواند برای بچه‌ها موضوع باشد که با آن ارتباط بگیرند اما وقتی که زبان ارتباط با آن وجود ندارد، طبیعتا این ارتباط نیز شکل نخواهد گرفت، می‌گوید: ‌«خانواده‌ها، مدارس و معلمان قدیمی‌تر زبان ارتباط‌شان با بچه‌ها گم شده است. مسئولان کشور که فرسنگ‌ها با زبان نوجوان فاصله دارند و دنیای آنها را متوجه نمی‌شوند و هیچ تلاشی برای فهمیدن این زبان نکردند. زبان نوجوان، ‌زبان احساس و هیجان و آرمان‌خواهی است. زبان تنوع‌طلبی و دنیاهای متفاوت است اما برای بسیاری از بزرگ‌ترها، ‌نوجوانان افراد نادانی هستند که فقط وقت‌شان را تلف می‌کنند.»

این کارشناس تربیتی با طرح این پرسش که ما چقدر برای فهم سلیقه نوجوان وقت گذاشته‌ایم، سریال‌ها و فیلم‌های موردعلاقه‌شان را نگاه کرده‌ایم، مثلا چقدر موج گروه‌های هنری کشور کره‌ را شناخته‌ایم و چقدر سعی کرده‌ایم پای صحبت نوجوانان بنشینیم و با آنها هم صحبت شویم، می‌گوید: ‌«‌ما نمی‌دانیم با آنها چگونه صحبت کنیم. اینها ناشی از این است که ما زبان ارتباط با بچه‌هایمان را از دست داده‌ایم. از کودکی که باید با آنها بازی می‌کردیم زمان نگذاشته‌ایم و حالا دیگر زبان آنها را بلد نیستیم؛ چرا که نوجوان ما پای رسانه و گروه‌های دوستی‌اش بزرگ شده و زبانش رشد کرده است.

ما نیز دائم از موضع بالا با آنها برخورد کرده و از حرف‌زدن‌شان ایراد گرفته‌ایم. نفهمیدیم زبان بچه در این سن، با زبان شسته‌رفته و اتوکشیده ما متفاوت است.» اعلایی به متولیان رسانه نیز انتقاد کرده و با ضعیف دانستن شبکه‌های تلویزیونی ویژه نوجوان‌ها خاطرنشان می‌کند که مسئولان رسانه هم که کارشان برقراری ارتباط است، ارتباط با نوجوان را بلد نیستند.

فاصله جبران‌ناپذیر از فرهنگ بومی

بی‌توجهی به قومیت و فرهنگ قومی و محلی و فاصله گرفتن از آن، ‌گاهی در میان برخی خانواده‌ها به چشم می‌خورد؛ آنها که ارزش قومیت و فرهنگ بومی‌شان را ندانستند و عمدتا به واسطه حضور در پایتخت و دیگر شهرهای بزرگ، در میان فرهنگ غالب، ‌دچار استحاله شدند و از اصالت‌شان فاصله می‌گیرند. فرزندان این خانواده‌ها نیز همین راه را طی می‌کنند و نسبت به هویت و قومیت‌شان بی‌تفاوت می‌شوند و حتی لهجه و زبان و آداب لباس‌پوشیدن و خوراک قوم‌شان هم موردتمسخرشان قرار می‌گیرد و تلاش می‌کنند از آن فاصله بگیرند.

این مسئله ریشه در چنددهه قبل و زمانی پیش از انقلاب اسلامی دارد و تا چند سال بعد از آن نیز ادامه یافته و برخی تولیدات رسانه نیز در همان سال‌ها بر شدت آن افزود. اعلایی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر این تدبیر در پیش گرفته شده که معلمان در شهرها و قومیت‌های مختلف، بر زبان محلی نیز تأکید کنند نگاه مثبت و ارزشمندی است؛ چراکه کودک و نوجوان باید داشته‌هایش را دوست داشته باشد. او می‌افزاید: ‌«دلیل اینکه نوجوان به داشته‌هایش بی‌تفاوت است و آنها را دوست ندارد، فضای عمومی و فرهنگ بعضی خانواده‌هاست که تلاشی برای حفظ هویت قومی‌شان نمی‌کنند و از آنها فاصله می‌گیرند.»

عزت‌نفس ملی؛ شاه‌کلید وطن‌دوستی

حجت‌الاسلام اعلایی تأکید می‌کند که برای احیای حس وطن‌دوستی باید به سراغ «عزت‌نفس ملی» رفت؛ عزت نفسی که باید از دوران کودکی و نوجوانی در فرزندان‌مان ایجاد کنیم تا در دوران جوانی و بزرگسالی به خوبی به بار بنشیند. او با اشاره به اینکه عزت‌نفس یعنی شناخت از خود و ارزش قائل شدن برای ویژگی‌ها و پذیرفتن نقص‌ها و کمبودها و تلاش تا حد امکان برای رفع آنها، درخصوص عزت‌نفس ملی می‌گوید: «باید بدانیم در کشوری زندگی می‌کنیم که دارایی بسیار زیادی دارد و از آن سو، ‌نقص‌های بسیاری هم دارد. ‌تمام اینها را با هم باید بپذیریم و اولویت قائل شویم؛ ‌اینکه با وجود نقص‌های بسیار، ‌استقلال داریم و نباید آن را از دست بدهیم».

او با تأکید بر اینکه ما قبل از هر چیز باید خودمان را دوست داشته باشیم و این دوست‌داشتن را به فرزندان‌مان منتقل کنیم، ‌به برخی نگاه‌ها و رفتارهای متضاد با این دیدگاه انتقاده کرده و می‌گوید: ‌«وقتی نگاه ما به آموزش دین و آداب با شکل و روش نامناسبی است، وقتی در سیستم آموزشی‌مان، اقتدار پادگان به خرج داده و بچه‌ها را تحقیر می‌کنیم، ‌وقتی فضای رسانه منفی است، وقتی سرزنشگری ما زیاد است، ‌همه اینها موجب از بین بردن عزت‌نفس شده و عزت‌نفس ملی را از بین خواهد برد. اما اگر بر ایجاد عزت‌نفس ملی پابرجا بوده و عوامل برهم‌زننده آن را رفع کرده و فضای مثبت در جامعه ایجاد کنیم در نهایت همین عزت‌نفس به وطن‌دوستی و وطن‌گرایی منجر خواهد شد.»

آشنایی با ادبیات کهن ایران

نازنین عطار، کارشناس حوزه ادبیات، می‌گوید ادبیات، برخاسته از فرهنگ و هنر هر کشور است. حلقه اتصالی است میان فرهنگ نسل دیروز با نسل امروز. این مهم است که بچه‌های ما هویت و پیشینه فرهنگی کشورشان را بشناسند، در ذهن و قلب‌شان جا بیفتد و به آن افتخار کنند. اگر بچه‌ها این حلقه اتصال را با فرهنگ و ادبیات کهن کشورشان احساس کنند، عشق و محبت در دل‌شان ایجاد می‌شود و پایدار می‌ماند؛

بر اساس فرمایش معصوم، آنچه در کودکی یاد می‌گیریم مثل نقشی بر سنگ حک می‌شود و ماندگار می‌ماند. به این ترتیب این علقه و عِرق ملی و فرهنگی، همواره و در دوران مختلف زندگی همراهشان است و می‌تواند هویت آنها را شکل دهد و در اعتماد به نفس و شخصیت‌شان مؤثر باشد، به‌ویژه با این ادبیات غنی که ما در ایران داریم.

بچه‌های ما هر کجا که باشند باید این سند افتخار و هویت را همراه داشته و به آن مفتخر باشند و در جهت مثبت استفاده کرده و به نسل‌های آینده منتقل کنند. هر ایرانی در هر سنی و وقتی پشتش گرم است و آگاهی دارد، ‌وقتی هویتش را بشناسد، جلوه‌های با ارزشی همچون عرق ملی در او شکل می‌گیرد.

جوان و نوجوان وقتی پیشینه ادبی کشورش را بشناسد، وقتی آگاه باشد، علاقه‌مندی نیز در او بروز و ظهور پیدا می‌کند. ادبیات ما دریای بی‌کرانی است و اگر فرزندانمان آن را شناخته و با آن انس بگیرند و بهره‌هایی چشیده باشند و لذتش را حس کرده باشند، قطعا عرق ملی و وطن دوستی در آنها ایجاد خواهد شد و هر کجای دنیا که باشند به هویت ملی و فرهنگ و ادبیات کشورشان افتخار خواهند کرد.

ادبیات بخش مهمی از فرهنگ یک کشور را تشکیل می‌دهد، ادبیات کهن ما نیز در این زمینه پیش‌تاز است.برای هر ایرانی یک باید است که برای عرض اندام و سخن گفتن، بیتی از اشعار شاعران کشورش را بداند و آن را بخواند. بخش مهمی از آنچه بایدبه آنها ببالیم، ‌بزرگان ادبیات این مرز و بوم هستند که با زحمت بسیار، گنجینه‌های بی‌نظیر ادبیات را برای ما به یادگار گذاشته‌اند. به‌طور قطع دانستن سخن و ابیاتی از این گنجینه ارزشمند و بر زبان آوردن آن برای هر جوان و نوجوان ایرانی باعث افتخار است و در هر کجای دنیا به آنها اعتماد به نفس داده و عرق ملی در آنها ایجاد خواهد کرد.

رکود بازار خودرو عمیق‌تر شد/ افزایش قیمت‌ها در نبود خریدار

رکود بازار خودرو عمیق‌تر شد/ افزایش قیمت‌ها در نبود خریدار

بازار خودرو این روزها همچون ماه‌های گذشته در رکودی کامل و عمیق به سر می‌برد و خرید و فروش‌ها در حداقل خود است. کارشناسان از افزایش نرخ ارز و محدودیت عرضه از سوی خودروسازان به عنوان دو عامل اصلی التهاب بازار یاد می‌کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، مقایسه قیمت‌ها در بازار خودروی پایتخت نسبت به ۲۵ روز تا یک ماه گذشته صعود عجیب و غریب نرخ‌ها را نشان می‌دهد.

به‌طور مثال هر دستگاه پژو ۲۰۶ تیپ ۲ که تا یک ماه پیش ۳۱۰ قیمت  داشت، این روزها به ۳۳۰ میلیون تومان،

هایما اس۷ در این مدت از ۹۶۰ به یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان و دنا پلاس توربوشارژ اتوماتیک به ۵۸۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری می‌شوند.

حتی پژو ۲۰۷ اتوماتیک که تا هفته پیش ۴۸۵ میلیون تومان ارزش‌گذاری می‌شد، امروز فروشندگان برای آن ۵۱۲ تا ۵۱۵ میلیون تومان مطالبه می‌کنند.

در این بین سمند ال. ایکس ۳۲۵ تا ۳۲۷ میلیون تومان و کوئیک سایپا نیز در مدل‌های مختلف آن بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان بیش از یک ماه پیش قیمت‌گذاری می‌شود.

«سعید موتمنی» رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودروی تهران در این زمینه به ایرنا گفت: در یک کلام باید گفت رکودی کامل و عمیق بر بازار حاکم است، مشتری نیست، اما دارندگان و فروشندگان خودرو قیمت‌های بالایی برای خودروهایشان اعلام می‌کنند.

وی، عرضه اندک خودرو از سوی خودروسازان و بالا رفتن نرخ ارز را دو عامل اصلی افزایش قیمت‌ها عنوان کرد و افزود: در این بین قیمت خودروهای خارجی با رشد زیاد و غیرمنطقی همراه شده است.

این مقام صنفی با مقایسه قیمت برخی خودروهای خارجی در بازار با حدود یک ماه قبل، بیان داشت: به‌طور مثال در این مدت قیمت لکسوس ان. ایکس مدل ۲۰۱۷ از ۴.۴ میلیارد به بالا پنج میلیارد تومان، نیسان ایکس تریل از حدود سه میلیارد به بالای ۳.۵ میلیارد تومان و سورنتو از سه میلیارد به بیش از ۳.۶ میلیارد تومان افزایش یافته است.

وی، دلیل افزایش بی‌رویه قیمت خودروهای خارجی در بازار در روزها و هفته‌های اخیر را انجام نشدن واردات آنها در چند سال گذشته، افزایش قیمت ارز و همچنین کوچ برخی سرمایه‌ها از بورس به سمت این بازار عنوان کرد.

رکود بازار خودرو عمیق‌تر شد/ افزایش قیمت‌ها در نبود خریدار

کارشناس دیگری با بی‌اثر توصیف کردن مطرح شدن واردات خودرو به کشور، گفت: تا واردات به کشور انجام نشود، نمی‌تواند تاثیری بر بازار بگذارد، زیرا در چند سال گذشته مرتباً از این موضوع صحبت شده، اما در عمل اتفاقی نیفتاده است.

وی اظهار داشت: هنوز جزئیاتی از واردات خودرو و تعرفه‌های آن مشخص نشده است، ضمن اینکه تا امروز فقط چند شرکت خودروساز موفق به اخذ مجوز واردات شده‌اند.

این کارشناس بازار خودرو معتقد است: اگر فرصت واردات برای همه فراهم بود، سقف قیمتی برای واردات در نظر گرفته نمی‌شد و برای خودروهای ارزان‌قیمت نرخ تعرفه پنج تا ۱۰ درصدی در نظر گرفته می‌شد، آن‌وقت می‌توانستیم چشم‌انداز خوبی برای قیمت‌ها در بازار متصور باشیم.

به گزارش ایرنا، رصد قیمت‌ها در فضای مجازی و سایت‌های خودرویی در روز جاری نشان می‌دهد فروشندگان هر دستگاه پژو پارس ساده را ۳۳۵ میلیون تومان، پژو پارس سفارشی ۳۵۶ میلیون تومان، رانا ۳۴۳ میلیون تومان، دنا معمولی ۴۳۸ میلیون تومان، دناپلاس ۴۶۸ میلیون تومان، دنا پلاس توربوشارژ دستی ۵۳۰ میلیون تومان و دنا پلاس توربوشارژ اتوماتیک ۵۸۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری کرده‌اند.

همچنین هر دستگاه پراید ۱۱۱ مدل ۹۹ حدود ۲۰۸ میلیون تومان، پراید ۱۳۱ نزدیک به ۱۹۰ میلیون تومان، تیبا صندوق‌دار ۲۰۸ میلیون تومان، تیبا هاچبک ۲۱۶ میلیون تومان، کوئیک معمولی ۲۱۸ میلیون تومان، کوئیک آر ۲۳۰ میلیون تومان و کوئیک اتوماتیک ۳۱۲ میلیون تومان ارزش‌گذاری شده است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برنامه آمریکا و سه کشور اروپایی برای صدور قطعنامه علیه ایران

آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان به دنبال آن هستند که در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، قطعنامه‌ای را به تصویب برسانند که طی آن توضیح ایران درباره آثار اورانیوم پیدا شده در سه منطقه در این کشور را «ضروری و فوری» توصیف کنند.

به گزارش رویترز، پیش نویس این قطعنامه، روز جمعه به دیگر کشورهای عضو شورای حکام ارسال شده و قرار است که نشست فصلی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه آغاز شود.

در پیش نویس این کشورها آمده است: «شورای حکام تصمیم گرفته که اقدام ایران در عمل به تعهدات قانونی و انجام این اقدامات بدون تاخیر، ضروری و فوری است.»

اقدامات درخواستی این کشورها شامل ارائه توضیحات معتبر توسط ایران برای آثار پیدا شده است.

 

 

 

احضار سفیر ایران از سوی جمهوری آذربایجان

وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان روز جمعه سفیر ایران در باکو را احضار کرد.

به نوشته وبگاه «آذربایجان ۲۴»، «سید عباس موسوی» سفیر ایران در جمهوری آذربایجان به وزارت امور خارجه این کشور احضار شده است. در این ملاقات، مراتب ناخرسندی باکو از موارد ادعایی «تبلیغات علیه جمهوری آذربایجان در رسانه‌های ایرانی، کارزارهایی برای لکه‌دار کردن باکو و لفاظی‌های تهدید آمیز مقامات بلندپایه سیاسی و نظامی ایران» را اطلاع داد و آن‌ها را «مغایر روح روابط دو کشور» دانست.

در این دیدار ادعا شده که «ایجاد شرایط اسکان برای اتباع جمهوری آذربایجان در ایران که علیه مبانی ساختار قانون اساسی این کشور مرتکب جرم شده‌اند غیرقابل قبول است و باید این افراد تحویل داده شوند.»

 

 

 

نگرانی آمریکا از سفر دبیر شورای امنیت ملی روسیه به ایران

وزارت خارجه آمریکا به سفر «نیکولای پاتروشف» دبیر شورای امنیت فدراسیون روسیه به تهران واکنش داد.

بر اساس گزارش خبرگزاری تاس، «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره سفر اخیر دبیر شورای امنیت ملی روسیه به تهران و دیدار با مقامات ارشد ایرانی گفت، سفر پاتروشف به ایران مایه نگرانی در ایالات متحده است چرا که واشنگتن روابط ایران و روسیه را یک تهدید عمیق می‌داند.

وی در نشست خبری روزانه خود به خبرنگاران گفت: همه اینها یک نگرانی است؛ همه جهان باید گسترش روابط تهران و مسکو را تهدید بزرگ تلقی کند.

 

 

 

 

تشدید درگیری‌ها بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان

وزارت دفاع ارمنستان اعلام کرد، درگیری‌ها میان نیروهای این کشور با نیروهای جمهوری آذربایجان در مرز غربی ارمنستان شدت گرفته و چندین سرباز مجروح ارمنستان در وضعیت بدی قرار دارند.

به گزارش پایگاه خبری ریپابلیک ورلد، نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان در نشست دولت اعلام کرد، نیروهای جمهوری آذربایجان حمله‌ای را با هدف متهم نمودن ایروان آغاز کردند. وی خواستار ایجاد یک منطقه غیرنظامی سه کیلومتری پیرامون قره باغ کوهستانی شد.

برنامه آمریکا و سه کشور اروپایی برای صدور قطعنامه علیه ایران/ احضار سفیر ایران از سوی جمهوری آذربایجان/ نگرانی آمریکا از سفر دبیر شورای امنیت ملی روسیه به ایران/ دیدار فرمانده سنتکام با فرماندهان نظامی کشورهای عربی

این در حالی است که این دو کشور، روز دوشنبه با میانجی‌گری آمریکا در گفت‌وگوی صلح شرکت کردند. همچنین پس از آن در نشستی به میزبانی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، طرفین متعهد شدند که از اعمال زور خودداری کرده و این مناقشه را از طریق گفت‌وگو حل کنند.

 

 

 

شرکت مخابرات به ارتکاب رویه ضد رقابتی محکوم شد
پیرو وصول شکایت برخی از مشترکین در خصوص اجرا نشدن مفاد مصوبه ۵۰۹ شورای رقابت در ۱۰ مهر ۱۴۰۱، موضوع در جلسه ۵۱۹ شورای رقابت مطرح و رسیدگی شد؛ بنابراین، شورای رقابت رای بر محکومیت شرکت مخابرات ایران به دلیل ارتکاب رویه ضد رقابتی صادر کرد. گفتنی است موضوع جلسه ۵۰۹ شورای رقابت مبنی بر توقف اجرای مصوبه ۴۶۶ مورخ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ از سوی شرکت مخابرات ایران و اقدام به درج مبالغ اضافی در قبوض تلفن ثابت و اخذ آن از مشترکین بود. در ماده ۳ مصوبه جلسه ۴۶۶ شورای رقابت با موضوع “دستورالعمل نحوه تنظیم هزینه ماهیانه تلفن ثابت” شرکت مخابرات ایران موظف شده بود با استقرار نظام حسابداری بهای تمام شده، نظام خود را به نحوی اصلاح کند که هزینه تمام شده هر یک از خدمات این شرکت مجزا و دقیق محاسبه و در صورت های مالی حسابرسی شده این شرکت درج شود.

 

 

 

 

آمار جالب دسترسی کاربران ایرانی به فیلترشکن

در حال حاضر ۲. ۸۹ درصد از کاربران ایرانی با استفاده از وی‌پی‌ان به اینترنت بین‌الملل دسترسی دارند.

به گزارش دنیای اقتصاد، تاکید اعضای شورای عالی فضای مجازی بر استفاده بیشتر از پلتفرم های داخلی، صیانت از حریم خصوصی و امنیت اطلاعات کاربران در این پلتفرم ها، در حالی است که به عقیده بسیاری از کارشناسان، کاربران و کسب وکار ها همچنان نسبت به امنیت، قابلیت های کاربردی و ظرفیت مورد نیازشان، اعتماد کافی به پلتفرم های بومی و سکو های داخلی ندارند.

پافشاری های مکرر مقامات دولتی از جمله وزیر ارتباطات بر مهاجرت به پلتفرم های بومی و ارائه بسته های حمایتی و تشویقی به کسب وکار ها برای استفاده از سکو های داخلی، در حالی ادامه دارند که یک عضو سازمان نصر تهران به تازگی تاکید کرده است که کوچ دستوری به پیام رسان های داخلی میسر نیست.

 

 

تیغ استیضاح مجلس بیخ گلوی سجادی

نخواندن سرود ملی توسط بازیکنان ملی چندین رشته از جمله فوتبال، هندبال، واترپلو، فوتبال ساحلی و بسکتبال در کنار شادی های گل اعتراضی ملی پوشان ، نمایندگان مجلس را به این استیضاح فوری ترغیب کرده است.

در فاصله چند روز مانده به جام جهانی فوتبال، برخی نمایندگان مجلس در تلاش برای استیضاح وزیر ورزش و جوانان هستند.

برخی نمایندگان در اقدامی هماهنگ و صحیح قصد دارند طرح استیضاح سیدحمید سجادی وزیر ورزش و جوانان را در آستانه جام جهانی ۲۰۲۲ قطر کلید بزنند.

این طرح استیضاح اکنون در مرحله جمع آوری امضا قرار دارد. عملکرد بسیار ضعیف سجادی در حوزه مدیریتی اش، اداره ورزش کشور را مختل کرده است. ۱۱ فدراسیون ورزشی با وجود وعده های سجادی و برنامه او ، هنوز با سرپرست اداره می‌شوند.

 

 

 

 

 

پدیده ایران در جام جهانی فوتبال معرفی شد

سایت ESPN پیش بینی کرد که پنج بازیکن جوان آسیایی در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر خواهند درخشید.

جام جهانیسایت ESPN از امید نور افکن بازیکن تیم ملی فوتبال کشورمان که می‌تواند در دفاع چپ یا هافبک دفاعی بازی کند، به‌عنوان پدیده‌ای نام برده که می‌تواند دنباله‌رو بزرگان تیم ملی ایران باشد.

این رسانه آمریکایی نوشته است: در سال‌های اخیر ایران بازیکن‌هایی داشته که به حدی خوب بوده‌اند که توانسته‌اند جایی برای خود در فوتبال اروپا دست و پا کنند. امید نورافکن می‌تواند نفر بعدی باشد که جا پای بازیکنانی مانند مهدی طارمی، سردار آزمون و علیرضا جهانبخش می‌گذارد.

نورافکن ۲۵ ساله است و از اینکه یک استعداد ناپخته باشد، فاصله گرفته است. او پیش تر یک تجربه کوتاه با شارلروا در لیگ بلژیک داشته است. نورافکن که توانایی بازی در چند پست را دارد، حالا به سپاهان در لیگ برتر ایران بازگشته و خود را به‌عنوان یکی از بازیکنان باثبات لیگ خلیج فارس ایران تثبیت کرده است.

 

 

 

 

راه اندازی قرارگاه نشاط اجتماعی به مناسبت جام جهانی فوتبال

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: قرارگاه نشاط اجتماعی به بهانه جام جهانی فوتبال راه‌اندازی و فعالیت‌های آن در کشور آغاز شده است.

اسماعیلی محمدمهدی اسماعیلی تصریح کرد: به موضوع جام‌جهانی به عنوان یک رویداد فرهنگی اجتماعی مهم در کنار موضوع ورزش نگاه می‌کنیم، میلیون‌ها جوان با شادی‌ها و ناراحتی‌های بازیکنان شاد و ناراحت می‌شوند. تمهیدات گسترده‌ای در قطر و محل رایزنی فرهنگی با حضور اهالی فرهنگ و هنر و رسانه پیش بینی شده و همچنین برنامه‌های متنوعی برای معرفی فرهنگ اصیل ایرانی نیز پیش بینی شده و در داخل کشور نیز از همه طرفیت‌ها برای ایجاد شور و نشاط و ایجاد حس انسجام و وحدت ملی استفاده خواهد شد.

 

 

 

 

 

 

 

 

یکی از اهداف سامانه چکاد اعتباربخشی به چک است

پس از شروع به کار سامانه چکاد دریافت‌کننده چک اعتماد بیشتری به چک خواهد کرد.

پایان نااطمینانی از دریافت چکعلی صالح‌آبادی، رئیس کل بانک مرکزی در جلسه رونمایی از چک الکترونیک با اشاره به اهمیت اعتبار چک گفت: هر چه اعتبار چک بیشتر باشد، مردم به آن اعتماد بیشتری می‌کنند و این ابزار سهم بیشتری در مبادلات پیدا می‌کند.

وی افزود: یکی از اهداف سامانه چکاد (چک امن الکترونیکی) اعتباربخشی به چک است و پس از شروع به کار این سامانه دریافت‌کننده چک اعتماد بیشتری به چک می‌کند.

صالح آبادی در ادامه اظهار کرد: پیش از این دریافت کننده‌چک باید برای وصول پول خود به دنبال صادرکننده آن می‌رفت، اما با این اقدام صادرکننده چک به دنبال وصول بموقع چک خود است تا از مشکلاتی که در پی برگشت خوردن چک برایش به وجود می‌آید، جلوگیری کند.

 

روسیه ۲۰۰ آمریکایی از جمله خواهر و برادران بایدن را ممنوع الورود کرد

وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد، مسکو در اقدامی تلافی‌جویانه ممنوعیت ورود علیه ۲۰۰ تبعه آمریکایی از جمله خواهر و برادران رئیس جمهوری آمریکا اعمال می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تاس، در این بیانیه آمده است: در واکنش به تحریم‌های فردی جدید که دائما توسط دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا علیه نه تنها مقامات، پرسنل بخش دولتی و تجاری و چهره‌های فرهنگی روسیه بلکه علیه افرادی که به یک یا چند دلیل واشنگتن را راضی نمی‌کنند، اعمال می‌شود، یک ممنوعیت تلافی‌جویانه برای ورود به فدراسیون روسیه علیه ۲۰۰ تبعه آمریکایی اعمال می‌شود.

والری بایدن، خواهر و جیمز و فرانسیس بایدن، دو برادر جو بایدن، کارین جین-پی‌یر سخنگوی کاخ سفید و پل پلوسی، همسر نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا جزو افراد قید شده در این لیست هستند.

این ۲۰۰ تبعه آمریکایی شامل قانون‌گذاران، مقامات، مدیران شرکت‌ها، روزنامه‌نگاران دولتی، و اعضای خانوده سران سیاسی می‌شود.

 

 

ادامه مداخله‌گری برلین در امور داخلی ایران

صدر اعظم آلمان با انتشار توئیتی به مواضع مداخله جویانه برلین در امور داخلی ایران پرداخت و از اغتشاشات و ناآرامی‌ها در ایران حمایت کرد.

اولاف شولتس با انتشار ویدئویی در حساب کاربری توئیتر خود مواضع مداخله جویانه غرب در امور داخلی ایران را تکرار کرد و ضمن حمایت از ناآرامی‌ها در ایران، اقدامات خرابکارانه اغتشاشگران را «مبارزه شجاعانه» توصیف کرد.

صدراعظم آلمان همچنین اعلام کرد «تحریم‌ها راهی است که ما از طریق آن در حال افزایش فشار بر ایران هستیم.»

پیش از این، در همین راستا و در ادامه دخالت‌های آشکار کشور‌های غربی، «آنالنا بائربوک»، وزیرخارجه آلمان در حساب کاربری خود در توئیتر با بیانی غیردیپلماتیک با اشاره به تحولات ایران نوشت: «ما تسلیم نمی‌شویم. ما نه فقط امروز، بلکه تا زمانی که لازم باشد، در کنار مردان و زنان ایران هستیم. ما صدای آن‌ها را به جهان منتقل می‌کنیم.»

وزیرخارجه آلمان حتی را پایش را فراتر گذاشت و در ادامه ادعا کرد: «۴ هفته پس از مرگ مهسا امینی، تحریم‌های اتحادیه اروپا را علیه مسئولین سرکوب وحشیانه اعتراضات در ایران صادر کردیم. ما در حال کار روی بسته بعدی تحریم‌ها هستیم.»

 

 

ترامپ روز سه شنبه به طور رسمی نامزدی خود را برای انتخابات ۲۰۲۴ اعلام می‌کند

به گفته یکی از مشاوران نزدیک ترامپ، او روز سه شنبه نامزدی خود را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا اعلام خواهد کرد.

جیسون میلر، مشاور ترامپ روز جمعه گفت: «رییس جمهور ترامپ روز سه شنبه نامزدی خود را برای انتخابات ریاست جمهوری اعلام خواهد کرد».

دونالد ترامپ طی روز‌های اخیر در اقامتگاه خود در فلوریدا گفته بود به زودی خبر بزرگی اعلام خواهد کرد.

به گفته این مشاور، ترامپ ۷۴ ساله گفته است حتما نامزد خواهد شد و باید اوضاع کشور سامان پیدا کند. دونالد ترامپ اضافه کرده است همه می‌دانند که او قصد نامزد شدن برای انتخابات ۲۰۲۴ را دارد.

این سومین نامزدی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری است. هر چند نفوذ او بر حزب جمهوری خواه غیر قابل انکار است، وضعیت او در انتخابات میان دوره‌ای شکننده بود.

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*