آخرین خبر :

گزارش/ بانک مرکزی اخذ وثیقه نقدی برای اعطای وام را ممنوع کرد

بانک مرکزی اخذ وثیقه نقدی برای اعطای وام را ممنوع کرد

هیات‌ عامل بانک مرکزی در شصت و نهمین جلسه مورخ ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ تصمیم نهایی در خصوص موضوع ممنوعیت اخذ وثیقه نقدی قبل و یا بعد از اعطای تسهیلات را اتخاذ کرد.

بانک مرکزی اخذ وثیقه نقدی  برای اعطای وام را ممنوع کرد

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، هیات‌عامل بانک مرکزی پس از برگزاری جلسات کارشناسی طی سه ماه گذشته در این بانک مقرر کرد:

۱. همان‌گونه که در بخشنامه‌های متعدد قبلی از جمله بخشنامه‌های شماره ۶۲۶۶۸‏‏‏‏‏‏.۹۱ مورخ ۱۰‏‏‏‏‏‏‏.۳‏‏‏‏‏‏‏.۱۳۹۱، شماره ۲۲۴۳۰۶‏‏‏‏‏‏.۹۳ مورخ ۲۱‏‏‏‏‏‏.۸‏‏‏‏‏‏.۱۳۹۳، شماره ۶۲۳۵۸‏‏‏‏‏‏.۹۴ مورخ ۱۲‏‏‏‏‏‏.۳‏‏‏‏‏‏.۱۳۹۴، شماره ۲۲۵۱۴۹‏‏‏‏.۹۵ مورخ ۱۵‏‏‏‏.۷‏‏‏‏.۱۳۹۵ و شماره ۹۹.۱۰۰۸۳۲ مورخ ۹‏.۴‏. ۱۳۹۹ به کرات تأکید گردیده است، بلوکه نمودن بخشی از تسهیلات اعطایی به مشتریان، در قالب انواع سپرده‌ها توسط بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی ممنوع است.

۲. از تاریخ تصویب این مصوبه، اخذ هرگونه سپرده به عنوان وثیقه نقدی به هر عنوان قبل و یا بعد از اعطای تسهیلات توسط بانک/موسسه اعتباری غیربانکی ممنوع است.

۳. مواکداً یادآور می‌گردد، چنانچه بانک / موسسه اعتباری غیربانکی در راستای بخشنامه شماره ۹۹.۱۰۰۸۳۲ مورخ ۹‏.۴‏. ۱۳۹۹ قبل از اعطای تسهیلات و منوط به توافق بانک / موسسه اعتباری غیربانکی اقدام به اخذ وثیقه نقدی در قالب سپرده سرمایه‌گذاری مدت‌دار از تسهیلات‌گیرنده نموده است، پرداخت سود علی‌الحساب به سپرده مذکور معادل نرخ سود متناظر با دوره زمانی آن سپرده مشابه سپرده‌هایی که وثیقه تسهیلات نمی‌باشند، الزامی است.

پرداخت نرخ سود کمتر از نرخ سود متناظر با دوره زمانی آن سپرده توسط بانک / موسسه اعتباری غیربانکی تخلف محسوب شده و بانک / موسسه اعتباری غیربانکی متخلف مشمول اقدامات نظارتی بانک مرکزی می‌شود.

 

 

فرار مالیاتی را سوت بزنید پاداش بگیرید

سازمان امور مالیاتی دستورالعمل سوت زنی فساد و فرار مالیاتی و پرداخت پاداش را ابلاغ کرد.

فرار مالیاتی را سوت بزنید پاداش بگیرید

سازمان امور مالیاتی دستورالعمل تشویق گزارش دهندگان فساد و فرار مالیاتی را به ادارات مالیات ابلاغ کرد.

در اجرای مقررات ماده ۳۴ آیین نامه اجرایی ماده ۲۱۹ قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۱۳۹۸/۰۹/۲۴ چنانچه بر اساس اطلاعات ارسالی اشخاص ثالث، مودیان مالیاتی جدید و درآمدهای کتمان شده مشمول مالیات شناسایی و مالیات متعلق مطالبه و وصول گردد سازمان می تواند با رعایت مقررات قانونی مربوط نسبت به پرداخت پاداش متناسب با اطلاعات مکتسبه و مالیات وصولی از درآمد اختصاصی سازمان در وجه اشخاص مذکور، در چارچوب دستورالعملی که به تصویب رئیس کل سازمان می رسد اقدام نماید.

پرداخت پاداش موضوع این ماده در خصوص اشخاصی که به موجب قوانین و مقررات ملزم به ارسال اطلاعات مربوط می باشند، برای ارائه اطلاعات مزبور جاری نخواهد بود؛ به منظور استفاده از توان نظارتی مردمی برای کشف و کاهش فرار مالیاتی، حمایت از آنها در برابر آسیب های احتمالی و همچنین ایجاد انگیزه در اشخاص به منظور ارائه اطلاعیه های کتمان درآمد فعالان اقتصادی، دستورالعمل موضوع ماده ۳۴ آیین نامه اجرایی ماده ۲۱۹ قانون مالیاتهای مستقیم در خصوص نحوه حمایت و تشویق گزارش دهندگان فرار مالیاتی به جهت تقویت انگیزه افراد در ارائه گزارش فرار مالیاتی به شرح زیر تدوین می گردد.

 

 

 

قدیمی‌ها هم «مسافرت نوروزی» می‌رفتند؟

مسافرت نوروزی از کی میان ایرانیان رواج یافت؟ آیا سفر نوروزی در همین یکی دو دهه اخیر مرسوم شده است؟ «عبدالله مستوفی» در کتاب «شرح زندگانی من» گزارش داده که این کار در اواخر دوره قاجار و پس از مشروطه رایج شده است.

قدیمی‌ها هم «مسافرت نوروزی» می‌رفتند؟

به گزارش فارس مسافرت نوروزی در ایران تا دوره قاجار مرسوم نبود و حتی بنا به نوشته «عبدالله مستوفی» در کتاب «شرح زندگانی من» این‌طوری بود که کسی خانه‌اش را در ایام نوروز خالی نمی‌گذاشت؛ «همه به دیدن همدیگر می‌رفتند… محترمین تا سه روز در خانه می‌نشستند و بعد از سه روز به بازدید می‌رفتند… اگر کسی برحسب تصادف به خانه‌ای وارد می‌شد که صاحب‌خانه حضور نداشت حکماً قایم‌مقامی از طرف او نشسته و از واردین پذیرایی می‌کرد و وقتی صاحب‌خانه می‌آمد، گزارش می‌داد که بازدید آنها فراموش نشود».

در همین کتاب هم می‌خوانیم که پس از مشروطه ورق برگشت و رسمی تازه بدعت نهاده شد. «مستوفی» می‌نویسد: «مسافرت در گردش عید که دوره مشروطه وسیله فرار از تکلفات عید شده بود در این‌وقت [عهد ناصری و مظفری] هیچ مرسوم نبود و مردم سعی می‌کردند که اگر سفری هم در پیش دارند، طوری ترتیب آن را بدهند که بعد از برگزارشدن ایام عید یا قبل از آن صورت گیرد. عذرخواهی از پذیرایی عید به بهانه خستگی از کارها که بعد از مشروطه معمول شده است، هیچ رسم نبود. گذاشتن کارت و فرستادن نامه و کارت تبریک را مردم بلد نبودند. همگی شخصا از هم دیدن می‌کردند و این کار را یکی از وظایف اجتماعی خود می‌دانستند و ترک آن را به هیچ بهانه و عنوانی جایز نمی‌شمردند».

پذیرایی مجبوری!

تکلفات مراسم عید در دوره قاجار که مستوفی در کتابش به آن اشاره کرده، بسیار مفصل است و آداب و آیین مخصوص دارد، ولی گویا بنا به سنتی قدیمی، اعیان و ثروتمندان در ایام نوروز تا چند روز مکلف به پذیرایی از دیگران بوده‌اند و شرایط این‌طوری بود: «خان‌ها در نوروز یا نخستین روز سال نو مجبورند هدایایی به محضر شاه تقدیم دارند و در منزل خود نیز با سفره‌ای گشاده به مدت یک‌هفته از مردم پذیرایی کنند».

مستوفی در این باره شرح مفصل‌تری ارائه می‌دهد و می‌نویسد: «در شب و روز عید، خانم هر خانواده فاخرترین غذاها را برای اهل خانه خود تدارک می‌کرد. کمتر خانه‌ای بود که در این دو روزه تحویل و عید حتی شب قبل از عید دیگ پلو و ماهی و رشته و مرغ پلوش به بار نباشد… خانواده‌‌های توانا برای حول و حوش و همسایه خود و فقرای آبرودار، برنج و روغن عید می‌فرستادند و زکات جشن‌های خود را به این طریق می‌پرداختند. مردمان توانا مجلس عید خود را خیلی مجلل و باشکوه ترتیب می‌دادند، مجموعه‌ها و سینی‌های شیرینی دور اتاق چیده بود، روی میز گوشه اتاق گلدان‌های شیشه‌ای پنجاه شصت پیازی از نرگس و سنبل گذاشته بودند، از صبح تا عصر بساط چای و شربت برپا بود، هرکسی وارد می‌شد چای و شربت می‌دادند».

زندگی کارمندی و سونامی سفرهای نوروزی!

درباره مسافرت نوروزی احتمالا برخی از همان مردمان توانا که مستوفی به آنان اشاره کرده در آن روزگار این مراسم طولانی را تاب نیاورده‌اند و پس از دوره مشروطه که تجددخواهی و نوگرایی هم پرطرفدار شد برخی اعیان و ثروتمندان در ایام نوروز به مسافرت می‌رفتند و خلاص!

در دهه‌های بعدی هم که زندگی شهری رواج یافت و بعد سبک زندگی کارمندی مرسوم شد، بالطبع تعطیلات نوروز فرصتی کمیاب بود برای مرخصی از کار و فرصتی طولانی برای فراغت و مسافرت. بعد هم نوروز پشت نوروز آمد و آمد و رسید به یک دهه اخیر که با پدیده سونامی سفرهای نوروزی مواجهیم، اما درباره سفرهای نوروزی واقعا چه کسی فکرش را می‌کرد که ریشه در دوره قاجار داشته باشد؟

چه کسی می‌دانست که در سفرهای نوروزی، آنچنان رونقی ایجاد شود که دولت‌ها برای آن بنزین اضافه در نظر بگیرند و کرور کرور مسافر از شمال و جنوب و شرق و غرب، بجوشد سمت نقاط دیدنی بالاخص شمال و ساحل زیبای مازندران و گیلان و گلستانش و جنوب و ساحل قشنگ خلیج فارس.

حالا هم خوش باشد و سلامت باشد مسافر ایرانی، هر جا که می‌رود!

 

 

 

واریز سود سهام عدالت ۴۳ میلیون نفر از امروز

طبق گفته مسئولان سازمان بورس امروز با تحویل لیست گیرندگان سهام عدالت سود ۴۳ میلیون نفر از دارندگان واریز می‌شود.

عملکرد ۳۲ شرکت زیر مجموعه سهام عدالت احصا شده و تنها ۴۰۰ میلیارد تومان از آن در دست شرکت مخابرات و سیمان دشتستان باقی مانده.

گمانه زنی ها برای واریز سود سهام عدالت و اعلام تاریخ های مختلف روز گذشته با اعلام خبر زمان از سوی رئیس سازمان بورس به پایان رسید.

آقای مجید عشقی، رئیس سازمان بورس گفت: کسانی که سهام عدالت آن ها به ارزش ۵۳۲ هزار تومان باشد در مجموع سود ۵۷۵ هزار تومانی دریافت خواهند کرد.

این را آقای خدابخش معاون نظارت بر بورس نیز تایید کرده و خبر از افزایش ۳ برابری سود سهام عدالت نسبت به سال گذشته داد.

هر چند زمان واریز سود از ابتدای اسفند بارها تغییر کرده بود تا جایی که دیروز مدیرعامل سپرده گذاری مرکزی در گفت و گو با خبر ۱۳ اعلام می کند زمان و رقم واریز سود هنوز مشخص نیست و خبر ارسال لیست به بانک ها که روابط عمومی بورس اعلام کرده بود صحت ندارد!

گیرندگان سود سهام عدالت به هر روشی(مستقیم و غیر مستقیم)  باید شماره شبا بانکی حساب فعال خود را در اختیار سپرده گذاری مرکزی یا سازمان خصوصی سازی قرار داده باشند.

البته واریز سود به صورت یکسان نیست چرا که این میان، هستند افرادی که درصدی از سهام عدالت خود را در زمان آزادسازی به روش مستقیم تبدیل کرده و به فروش رسانده اند.

سود سهام عدالت متوفیان هم با تعیین سامانه مذکور که طبق گفته مسئولان تا ۶ ماه دیگر راه اندازی می شود به صورت یکجا به وراث آن ها پرداخت می شود.

 

 

سفر به وقت عاشقی؛ کربلای ایران میزبان کاروان‌های راهیان نور

پس از وقفه ۲ ساله مناطق جنگی خوزستان پذیرای کاروان‌های راهیان نور از سراسر کشور است.

اینجا سرزمین عشق و ایثار است. سرزمین افلاکیانی که از خود و دنیای خود گذشتند تا ما در دنیای امروزمان آسوده باشد خیالمان. یادمان‌های جنگی تندیس زیبای عشقند، یادگار مردان مردی که بی‌هراس و بی‌سایه از نردبان شهادت عروج کردند.

جای جای مناطق جنگی  قصه‌های نگفته، داستان‌های نشنیده از استواری و پایمردی دارد.شهدا هنوز هم در پس سال ها، حرف‌ها برای گفتن دارند آنان که پر گشودند و  خود راه درست را نمایان کردند.

آسمان شلمچه، طلاییه، فکه و…  سرشار است  از ستاره‌های سرخ، زمینش بهاری است لبریز از گل‌های محمدی.اینجا عشق موج می‌زند، خاکش پر است از غیرت و وطن پرستی.

ردپای باکری ها، خرازی ها، سلیمانی ها، باقری ها، چمران ها، صیادها، هاشمی‌ها و… حک شده بر سینه این دیار.

حدود یک دهه بعد از پایان جنگ ایران و عراق، رزمندگان اسلام به یاد دوستان و همرزمان شهید خود به صورت خودجوش در مناطق عملیاتی حضور یافتند. این حرکت مردمی کم کم وسعت یافت و در تعطیلات نوروز کاروان‌هایی برای بازدید از مناطق جنگی ساماندهی شدند. این روند تا سال ۱۳۷۶ ادامه پیدا کرد و در سال ۱۳۷۷ بسیج دانشجویی اقدام به اعزام کاروان‌های دانشجویی کرد و سپس بسیج محلات را برای بازدید از مناطق عملیاتی کاروان اعزام کردند.

سفر رهبر معظم انقلاب در فروردین‌ سال ۷۸ به یادمان شلمچه و حضور در میان زائران راهیان‌نور سبب توجه بیشتر به اردوی راهیان‌نور شد.

اواخر این سال دستور تشکیل ستاد هماهنگی راهیان‌نور با مسئولیت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ابلاغ شد که در این دستورالعمل به ۲۱ محل برای بازدید کاروان‌های سیاحتی و زیارتی راهیان‌نور اشاره شده است.

همچنین با ابلاغ رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۸۳ ستاد مرکزی راهیان‌نور با هدف ساماندهی به وضعیت راهیان‌نور در قالب اساسنامه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس تعریف و در سال ۱۳۸۴ ستاد مرکزی راهیان‌نور تأسیس شد.

بازدید رهبر انقلاب از مناطق جنگی خوزستان

حالا، اما پس از ۲ سال وقفه سرزمین نور، مشهد شهدای ایران میزبان کاروان‌های راهیان نور است.

مشهد شهدای ایران میزبان زائران سرزمین نور

مسئول ستاد راهیان نور سپاه حضرت، ولی عصر (عج) خوزستان گفت: بعد از وقفه دو ساله برنامه اردو‌های راهیان نور در نیمه دوم سال و از اول آذرماه امسال با اعزام زائر از شهر‌های خوزستان آغاز شد.

به گفته سرهنگ ممبینی  از ۱۵  اسفند این اردو‌ها آغاز شد و تا ۱۵ فروردین ادامه دارد.

او اولویت اعزام امسال  را کاروان‌های خانوادگی و کسانی که با ماشین شخصی به این مکان‌ها می‌آیند، عنوان کرد.

بازدید از مناطق جنگی

این مقام مسئول گفت: اسکان این افراد در قالب کاروان‌هایی که با هماهنگی از مناطق جنگی بازدید می‌کنند رایگان است.

اسکان زائران راهیان نور با مهیا کردن ۱۱۰ هزار تخت در شهر‌های مختلف خوزستان

سرهنگ ممبینی گفت: برای ثبت نام در قالب کاروان‌ها سامانه رهنو طراحی شده که هموطنان می‌توانند سفر خود را در آن ثبت کنند و هنوز ثبت نام ساماندهی و اعزام صورت می‌گیرد.

به گفته مسئول ستاد راهیان نور سپاه حضرت، ولی عصر (عج) خوزستان  ۱۱۰ هزار تخت در شهر‌های مختلف خوزستان برای اسکان زائران مناطق جنگی طراحی و هماهنگ شده.

این مقام مسئول می‌گوید: در حال هماهنگی ادارات، آموزش و پرورش، اوقاف و مساجد برای اسکان کسانی هستیم که بدون هماهنگی به مناطق جنگی سفر می‌کنند.

او گفت: یک هزار خادم  آماده خدمت رسانی به زوار در زیارتگاه‌ها در بازه ۱۲ روزه هستند.

به گفته مسئول ستاد راهیان نور سپاه حضرت، ولی عصر (عج) خوزستان  تاکنون ۳۴ هزار و ۴۲۰ نفر در قالب کاروان‌های مقاومت بسیج  از شهر‌های خوزستان به مناطق جنگی اعزام شده اند.

راهیان نور

پیش بینی حضور ۳ هزار نفری دانش آموزان در سرزمین حماسه‌ها 

مسئول بسیج دانش آموزی گفت: سفر دانش آموزان به سرزمین نور به دو صورت حضوری و غیرحضوری تا پایان فروردین ادامه می یابد.

سرهنگ قمر می‌گوید: پیش بینی می‌شود ۳ هزار دانش آموز تا پایان فروردین از مناطق جنگی بازدید می‌کنند.

اعزام دانش آموزان به مناطق جنگی

به گفته او مشکلی برای اسکان دانش آموزان وجود ندارد.

این مقام مسئول می‌گوید: از ابتدای بیماری کرونا ۸۰۰ دانش آموز خوزستانی به مناطق عملیاتی اعزام شدند.

در سال تحصیلی گذشته بالغ بر ۷۰۰ هزار دانش آموز به صورت مجازی در اردوهای راهیان نور شرکت کردند.

مسئول ستاد راهیان نور سپاه حضرت ولی عصر (عج) خوزستان  استان‌های قم، البرز، آذربایجان غربی و شرقی، تهران و اصفهان را جزو استان‌هایی برشمرد که  بیشترین درخواست‌ها  را برای بازدید از مناطق جنگی خوزستان داشته اند.

او گفت: در تمامی یادمان‌ها سرکشی و پایش انجام شده و آمادگی میزبانی از زائران مناطق جنگی را دارند.

سفر به سرزمین نور

به گفته سرهنگ ایمان ممبینی طبق دستور العمل ابلاغ شده به مناطق جنگی  تمامی امکانات بهداشتی فراهم شده و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

 ۳ دُز واکسن شرط سفر به مناطق جنگی

این مقام مسئول ۳ دُز واکسن و ارائه تست منفی  را از شروط سفر‌های نوروزی امسال به مناطق جنگی اعلام کرد.

او از مردم خواست شیوه نامه‌ها را رعایت کنند.

سرهنگ ممبینی گفت: در این مناطق به رسم سال‌های قبل روایتگری راویان، کار‌های فرهنگی، زندگی به سبک رزمندگی، کودک و نوجوان، برگزاری نماز جماعت و … انجام می‌شود.

مناطق جنگی خوزستان

مسئول ستاد راهیان نور سپاه حضرت، ولی عصر (عج) خوزستان می‌گوید: اقتصاد کشور بر پایه گردشگری است بنابراین در کنار فضای معنوی باید میزبانی مناسبی نیز از زائران و گردشگران انجام شود.

به گفته این مقام مسئول برنامه ریزی باید طوری باشد که کلیه خرید‌ها از خوزستان انجام شود.

او از اصناف خواست در بحث قیمت‌ها همراهی و همکاری لازم را داشته باشند.

۲۱ یادمان عملیاتی از ۱۵ اسفند ماه میزبان کاروان‌های راهیان نور هستند.

 

 

 

 

بلوکه شدن بخشی از وام در حساب‌ها ممنوع!

مدیرکل اداره اطلاعات بانکی بانک مرکزی گفت بانک مرکزی جلوگیری از مسدود شدن بخشی از سپرده در حین پرداخت تسهیلات را از قبل در دستور کار خود داشته است.

محبوب صادقی گفت: اکنون نیز در حال بررسی هستیم و اثرات پولی و مالی آن سنجیده می‌شود تا از این اقدامِ بانک‌ها جلوگیری شود.

این اظهاراتِ مدیرکل اداره اطلاعات بانکی بانک مرکزی پس از آن صورت گرفت که درویشیان بازرس ویژه رئیس‌جمهور امروز در نامه‌ای به رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد ملزم کردن متقاضی تسهیلات به مسدود کردن بخشی از سپرده خود به عنوان تضمین و انسداد آن تا زمان بازپرداخت کامل وام، غیرقانونی است.

پیش از این نیز صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی گفته بود بلوکه کردن بخشی از تسهیلات اعطایی به مشتریان در قالب انواع سپرده‌ها توسط بانک‌ها و مؤسسات اعتباری ممنوع است.

بانک مرکزی در تیر ۹۹ در بخشنامه‌ای بلوکه کردن بخشی از تسهیلات اعطایی به مشتری را ممنوع اعلام کرد اما مشاهدات میدانی از بی‌توجهی برخی بانک‌ها به این بخشنامه خبر می‌دهند.

به گفته آقای صالح‌آبادی، هر بانکی که به قوانین ابلاغ شده بی‌توجهی کند به هیئت انتظامی بانک مرکزی معرفی خواهد شد.

 

 

اعتماد به نفس پوشالی با عمل‌های زیبایی

زهرا چیذری
اعتماد به نفس پوشالی با عمل‌های زیبایی

سال نو چهره نو سر فصل تبلیغاتی حوزه زیبایی است که هر سال عده ای از زنان و دختران را برای داشتن تغییری در چهره ترغیب می کند. این تغییر می تواند از یک کار زیبایی کم ریسک تری چون کاشت ناخن و مژه آغاز شود تا تغییرات کلی تر همچون عمل بینی و عمل لیفت چشم و جراحی پلک و هزار و یک خدمت عجیب و غریب دیگر…

 لنزهای یخی، چشم‌های آبی، موهای بور، اندامی لاغر که به مدد کفشهای پاشنه بلند کشیده‌تر هم نشان داده می‌شود، بینی‌ها سربالا و تراش خوره‌ای که گاهی وقتها عدم تبحر جراح زیبایی در آن کاملا مشهود است، لبها و گونه‌های که با مدد جراحی‌ها و کارهای زیبایی برجسته‌تر شده و خلاصه چهره‌ای که با تلفیقی از رنگهای گوناگون به گونه ای تغییر پیدا کرده تا به چهره بازیگران هالیوودی یا عروسکهای باربی شبیه‌تر شود. شاید همین روزهایی که پای عروسکهای باربی به دنیای کودمانمان باز شد می‌شد حدس زد دختران و زنان آینده ما با چه چهره و ظاهری در خواهند آمد. امروز اما زنان و دختران جوان ما که دوران کودکی شان را با عروسکهای باربی سپری کرده اند، تعریف زیبایی در ذهنشان درست چیزی شبیه عروسکهای باربی دوران کودکی شان است و همین مسئله هم آنان را بر این داشته تا بکوشند به هر قیمتی شده موهایی بور و چشمانی رنگی داشته باشند. مراقبتشان برای پیشگیری از اضافه وزن نه برای سلامتی که برای باربی شدن و باربی ماندن است و در این فرآیند باربی شدن ممکن است حتی سلامتی شان را از دست بدهند و با گرایش به مواد مخدری مثل شیشه که در برخی داروهای لاغری استفاده می‌شود حتی سلامتی شان را هم از دست بدهند. بینی شان را کوچک و لب هایشان را بزرگ کنند و خلاصه با انواع و اقسام آزارها از خود واقعی شان دور شوند تا تایید دیگران را برای زیبا شدن بدست بیاورند. و این داستان همچنان ادامه دارد و هر سال از یکی دو ماه مانده به عید تا روزهای پایانی سال، موسسات خدمات پوست و زیبایی تا جراحان زیبایی همه و همه در تلاشند با تبلیغات سال نو چهره نو برای خودشان مشتری جمع کنند و زنان و دخترانی با اعتماد به نفس پایین را در دام خود بیندازند!

اعتماد به نفس پوشالی با عمل‌های زیبایی

سال نو و چهره های مصنوعی!

سال نو چهره نو سر فصل تبلیغاتی حوزه زیبایی است که هر سال عده‌ای از زنان و دختران را برای داشتن تغییری در چهره ترغیب می‌کند. این تغییر می‌تواند از یک کار زیبایی کم ریسک‌تری چون کاشت ناخن و مژه آغاز شود تا تغییرات کلی تر همچون عمل بینی و عمل لیفت چشم و جراحی پلک و هزار و یک خدمت عجیب و غریب دیگر که در حوزه زیبایی ایجاد شده و با تبلیغات القایی فراوان و به مدد ضعفهای فرهنگی موجود در جامعه، فضای مجازی رها شده و چالشهای تربیتی و اعتماد به نفس پایین بسیاری از زنان و دختران ایرانی موجب شده تا عده زیادی از این راه پولهای فراوانی به جیب بزنند و آسیبهای فراوانی را به افراد و خانواده ها و در نهایت به جامعه وارد کنند.

اعتماد به نفس پوشالی با عمل‌های زیبایی

صدرنشینی آمار شکایت از جراحان زیبایی

آمار جراحی‌های زیبایی در ایران بالاست. آمارهای متعددی در این باره وجود دارد که هر چند کمی با هم متفاوتند اما برآیند کلی شان نشان می‌دهد ما ایرانی ها به خصوص زنان و دخترانمان گرایش بالایی به انجام جراحی های زیبایی داریم. اگرچه در سالهای اخیر مردان هم برای عقب نیفتادن از غافله مشتری عملهای جراحی زیبایی همچون جراحی بینی و خدماتی همچون بوتاکس شده‌اند تا در این زمینه از خانمها عقب نمانند. در بین این تمایل درونی و رغبت بالا، تبلیغاتی همچون سال نو چهره نو و همچنین تخفیفات ویژه خدمات و حتی جراحی‌های زیبایی در ایام خاصی از سال تنها تنور این بازار پرمشتری را داغ تر میکند. اما هرچه بازار خدمات و جراحی‌های زیبایی داغ‌تر می‌شود، چالش های مرتبط با آن هم جدی تر می شود و آمار شکایت از این خدمات بالاتر می‌رود. به گفته  محمدرضا خردمند معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی، شکایت در زمینه اقدامات ترمیمی و زیبایی در ایران در صدر قرار شکایات پزشکی قرار دارد.

وی می‌افزاید: «طبق آمارهای بین‌المللی رشته‌های زنان و زایمان، ارتوپدی، جراحی از شکایت بیشتری برخوردارند در ایران هم همینطور است. همچنین شکایات دندان پزشکی هم در ایران افزایش یافته اما به طور کلی اقدامات ترمیمی و زیبایی در ایران در کنار رشته‌هایی که گفتم در صدر قرار می‌گیرد و افزایش قابل توجهی در این نوع شکایات داریم.»

اعتماد به نفس پوشالی با عمل‌های زیبایی

 تجربه جراحی زیبایی

به سراغ چند تن از دوستانی که جراحی و کارهای زیبایی داشته اند می روم تا این بار نه فقط از نگاه یک کارشناس بلکه از زبان خودشان انگیزه شان را از انجام عمل جراحی زیبایی بدانم. مهتاب ۳۱ ساله است و حدود ۱۲ سال پیش زمانی که تنها ۱۹ سال داشته عمل جراحی بینی انجام داده است. وقتی از او دلیل جراحی اش را می پرسم پاسخ می‌دهد:« بینی‌ام قوز داشت و این مسئله به شدت اعتماد به نفسم را تحت تاثیر قرار داده بود.»

آنطور که مهتاب می‌گوید خانواده هیچ گاه قوز و به قول خودش ایراد بینی اش را به روی او نیاورده بودند و حتی در دعواهای خواهر برادری کسی به او نمی گفته« برو با اون دماغ زشتت» ! اما در خیابان و در مدرسه و بین گروه هم سالان بابت این ماجرا اذیت شده است. مهتاب از متلک پرانی های خیابانی می گوید و افرادی که با متلکهایی نظیر « دماغتو بکش کنار نمی تونم ببینم» باعث شده بودند او دوربین گریز شود. حتی همین حالا هم که دارد با من صحبت می‌کند می‌گوید:« آن زمان خوش عکس نبودم اما بعد از عمل جراحی بینی خوش عکس شدم و دیگر از عکس گرفتن فرار نمی‌کردم.»

مهتاب خودش هم می پذیرد مهم ترین مسئله ای که موجب شده با وجود ترس از آمپول! بینی اش را به تیغ جراحی بسپارد همین ضعف در اعتماد به نفس بوده است. وی می‌گوید:« اگر تفکراتم در نوزده سالگی شبیه تفکرات امروزم بود شاید بینی ام را عمل نمیکردم و شاید حرفهای دیگران درباره زیبا نبودن بینی ام برایم مهم نبود اما در آن سن و سال و آن حال و هوای فکری ترجیح دادم بینی‌ام را عمل کنم. »

از او درباره نظر خانواده‌اش می پرسم و اینکه آیا اعضای خانواده هم هیچ وقت درباره به قول خودش اشکال یا قوز بینی اش به او حرفی می زدند و آیا ممکن است این کمبود اعتماد به نفس از سوی خانواده به او القا شده باشد؟ پاسخ می‌دهد: « نه اتفاقا اعضای خانواده‌ام خیلی تلاش می‌کردند من را قانع کنند که بینی ام مشکلی ندارد و به صورتم می‌آید. برادرم به من می گفت من فکر می کنم هیچ مدل بینی دیگری در صورت تو زیبا نمی شود و این بهترین بینی است که به چهره تو می آید و برایش متناسب است. اما در خارج از محیط خانه به خاطر مدل بینی ام مسخره می شدم.»

مهتاب از عمل بینی و نتیجه آن راضی است و با وجود سپری شدن بیش از ده سال از عملش مشکل خاصی ندارد. اما به قول خودش شاید در این زمینه شانس آورده چون خیلی از آنهایی که عمل جراحی زیبایی داشته اند با مشکلاتی مواحه شده اند و از نتیجه راضی نیستند.

 پیوند غضروف قفسه سینه برای ترمیم بینی عملی!

مریم یکی از کسانی است که عمل جراحی اش با مشکل مواجه شده است. او از مدل بینی اش راضی بوده اما به نظرش سایز بینی اش بزرگ بوده است. همین بزرگی سایز بینی هم او را ترغیب می کند که برای جراحی وکوچک کردن آن اقدام کند. پس پیش پزشک می رود و این جراحی را انجام می دهد و در نهایت هم بینی اش همانی می شود که دلش می خواست. اما با گذشت زمان کم کم بینی اش شروع به تغییر حالت می دهد و با افتادگی و جمع شدن بینی و اختلالات تنفسی مواجه می شود و وقتی به دکتر مراجعه می کند متوجه می شود جراح زیبایی تمام غضروفهای بینی اش را برداشته و همین باعث شده تا با این مشکلات مواجه شود. در نهایت کار به جایی می رسد که با اختلالات تنفسی مواجه شده و برای عمل مجدد اقدام می کند. مریم می گوید:« به هر جراحی مراجعه می کردم می گفتند برو همانجا که اول عملت کرده است. تا سرانجام یکی از جراحا پذیرفت بینی ام را عمل کند و برای این کار مجبور است تا از قفسه سینه ام غضروف بردارد. » او برای این کار ۳۰ میلیون تومان هزینه پرداخت کرده البته با ۵ میلیون تومان تخفیف و امیدوار است که مشکلش با مرور زمان و دوباره باز نگردد.

 چشم هم چشمی و رشد آمارهای جراحی زیبایی

دکتر مصطفی اقلیما پدر مددکاری ایران در گفتگو با «ایرنا» درباره چرایی افزایش آمارهای جراحی زیبایی در ایران می گوید: «برخی چیزها در یک جایی فرهنگ می شودو. به طور نمونه در کشور فرانسه هم بسیاری افراد بینی های بزرگ دارند اما عمل نمی کنند و آنرا زشت نمی دانند. از نگاه وی چشم هم چشمی ها و همین طور نداشتم فعالیتهای مفید اجتماعی موجب می شود تا افراد روی خودشان تمرکز پیدا کنند و به دنبال پیدا کردن عیبت و ایراد باشند. » از نگاه این مددکار اجتماعی علاوه بر اینها مازنان و دخترانمان را به گونه ای تربیت می کنیم و بار می آوریم که دلشان می خواهد بدون نقص باشند اما درباره مردان این مسئله کمتر اتفاق می افتد. این کارشناس تصریح می کند:« اگر کسی شخصیت اجتماعی مناسبی داشته باشد به دنبال این مسائل نیست. مگر اینکه بخواهد خودش را از مسیر لباس، ماشین و یا عملهای جراحی زیبایی به اثبات برساند. در کنار اینها نباید نقش فشارهای اجتماعی در گرایش افراد به این مسائل را فراموش کرد . این در حالی است که این افراد نمی دانند بعد از عمل های جراحی زیبایی و اقدامات این چنینی هم باز فشارهای  اجتماعی به گونه ای دیگر خود را نشان می دهد.»

اقلیما نقش پزشکان را هم در این زمینه بسیار مهم می داند و می‌افزاید: «خیلی وقتها افرادی که به پزشکان جراح زیبایی مراجعه می کنند هیچ مشکلی ندارند اما پزشکان برای اینکه پول بگیرند به جای آنکه به مراجعه کننده خود بگویند مشکلی نداری برای آنکه پول بگیرند او را به انجام عمل زیبایی ترغیب می‌کنند.»

این کارشناس به اعتماد به نفس و تریبت های خانوادگی هم اشاره می‌کند و می‌گوید: «در فرهنگ کشور ما اینگونه جا افتاده که دختران ما نیاز به تایید دیگران دارند اما پسرانمان را اینگونه تربیت نمی‌کنیم به همین دلیل در حالی که شاهد گرایش گسترده زنان و دختران به جراحی های زیبایی هستیم، آمار این عملها در آقایان بسیار ناچیز است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*