آخرین خبر :

گزارش / ترامپ و فرزندانش به دادگاه فراخوانده شدند

 

بالاخره دانش آموزان به مدرسه بروند یا نروند؟

رفتن یا نرفتن دانش آموزان به مدرسه و نیز بازگشایی و یا عدم بازگشایی مدارس حالا به سوال های مهم و پرتکرار والدین دانش آموزان تبدیل شده است.

واقعیت این است که سردرگمی در مورد فرستادن یا نفرستادن دانش آموزان به مدرسه تنها محدود به والدین دانش آموزان نیست و از آنسو مسئولان و مدیران اجرایی نیز در این باره چشم انداز و ارزیابی دقیق و قابل اطیمنانی ندارند.

این بلاتکلیفی ها ما را بر آن داشت تا نظر یکی از متخصصان و صاحب نظران این حوزه را جویا شویم.

دکتر حمید سوری، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران و رییس کمیته کشوری اپیدمیولوژی و واکنش سریع اپیدمی کرونا در همین رابطه به «مدرسه آنلاین»، گفت: در مورد این سوال که دانش آموزان باید به مدرسه بروند یا نه، نمی توان پاسخ قاطعی داد. پاسخ این سوال به صورت کلی هم بله هست و هم خیر و به صورت جزئی تر نکته اینکه حضور دانش آموزان در مدارس بستگی بسیار زیادی به شرایطی که در آن قرار داریم، دارد.

دکتر سوری افزود: باید در مورد شرایط موجود سنجش خطر انجام داد و متناسب با سطح خطری که وجود دارد در مورد بازگشایی مدارس در نقاط مختلف کشور و متناسب با شرایط همان منطقه تصمیم گیری کرد. لذا اینکه بخواهیم بر اساس یک تصمیم کلی آن هم از مرکز کل کشور را تعطیل کنیم، قطعاً تصمیم درستی نیست.

وی تصریح کرد: به نظر بنده کسانی که به صورت قاطع در این باره اظهار نظر و تصمیم گیری می کنند، در واقع دارند صورت مسئله را پاک می کنند و این اتفاق درست مثل یک فنری است که آن را فشار دهیم، بدون آنکه بدانیم بالاخره این فنر زمانی باز خواهد شد و خسارت هایی را به همراه خواهد داشت.

ما نمی توانیم برای کل کشور یک نسخه واحدی را تجویز کنیم

رییس کمیته کشوری اپیدمیولوژی  اضافه کرد: این درست است که اکنون اومیکرون کشور را فرا گرفته است، ولی واقعیت این است که توزیع این اپیدمی در کشور یکسان نیست و فرمول مشخصی هم ندارد، لذا ما نمی توانیم برای کل کشور یک نسخه واحدی را تجویز کنیم.

سوری تصریح کرد: در برخی کشورهای توسعه یافته متخصصان بررسی و اثبات کرده اند که باز بودن مدارس تنها ۴ درصد در گسترش اپیدمی کرونا تأثیر گذار است و لذا با همین استدلال اقدام به بازگشایی مدارس کرده اند، ولی نکته ای که اینجا مطرح است آنکه این مطالعات برای هر کشوری به واسطه دلایل مختلف انحصاری است و ما برای رسیدن به چنین تصمیمی نیاز به مطالعات بومی و منطقه ای داریم.

وی افزود: به نظر من مسئولان باید دست از تصمیم گیری بر اساس نظرات خام را بردارند. چرا که با این روند دستاوردی اجرای مداخلات بی اثری چون ممنوعیت تردد شبانه که معلوم نیست چرا اجرایی شد و چرا متوقف شد، نخواهند داشت و این مداخلات خسارت بار و پر هزینه در نهایت به سلب اعتماد عمومی منجر خواهد شد.

این استاد دانشگاه در بخش دیگری از سخنانش اضافه کرد: رسانه ها باید در این زمینه مطالبه گر باشند و از مسولان بخواهند که در رابطه با بازگشایی مدارس به صورت محلی و متناسب با مطالعات بومی تصمیم گیری کنند و اینگونه نباشد که یک کلید در اتاق رئیس جمهور باشد که با فشار دادن آن مدارس کل کشور باز و بسته شود.

رنگ بندی های کرونایی غلط است

وی همچنین با تأکید بر اینکه این رنگ بندی های کرونایی که ستاد ملی کرونا ارائه می کند، غلط است و مردم نباید بر اساس این رنگ بندی ها در مورد فرستادن دانش آموزان خود به مدرسه تصمیم گیری کنند، در پاسخ به این سوال که اگر دانش آموز داشتید آیا در این شرایط به مدرسه می فرستادید یا خیر؟ گفت: من خودم دانش آموز ندارم ولی اگر داشتم، پس از ارزیابی وضعیت خطر محلی که در آن زندگی می کنم در مورد فرستادن دانش آموزم به مدرسه تصمیم گیری می کردم. هرچند این وظیفه حاکمیت است که با سنجش میزان خطر هر منطقه در مورد باز و یا بسته بودن مدارس تصمیم بگیرد ولی اکنون که چنین امکانی نیست به نظرم والدین دانش آموزان باید خودشان نسبت به ارزیابی شرایط اقدام کنند.

 

 

ترامپ و فرزندانش به دادگاه فراخوانده شدند

قاضی آمریکایی حکم داده است که ترامپ باید در تحقیقات مدنی نیویورک شهادت دهد.

 ترامپ و فرزندانش به دادگاه فراخوانده شدند به گزارش خبرگزاری فرانسه، یک قاضی ارشد آمریکایی در نیویورک روز پنجشنبه حکم داد که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور سابق آمریکا باید در تحقیقات مدنی نیویورک در مورد اقدامات ادعایی کلاهبرداری در تجارت خانوادگی خود شهادت دهد.

این حکم جدیدترین ضربه حقوقی به ترامپ است، زیرا او با پرونده‌های متعددی مبارزه می‌کند که هرکدام از این پرونده‌ها ورود او به رقابت‌های ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ را دشوارتر می‌کند.

قاضی ایالتی «آرتور انگورون» به ترامپ و دو فرزند ارشدش، دونالد جونیور و ایوانکا دستور داد تا از احضاریه‌های صادر شده توسط دادستان کل نیویورک تبعیت کنند.

او گفت که این سه نفر باید ظرف ۲۱ روز برای ادای شهادت در دادگاه حاضر شوند. انتظار می‌رود ترامپ و فرزندانش درخواست تجدید نظر در حکم قاضی را مطرح کنند.

پیشتر وکلای ترامپ گفته بودند که احضاریه‌ها علیه ترامپ باید ملغی شوند، زیرا شهادت آنها در پرونده مدنی به حقوق آنها در تحقیقات جنایی موازی لطمه می‌زند.

مقام قضائی آمریکایی گفته است که تحقیقات مدنی دریافته که سازمان ترامپ به طور متقلبانه چندین دارایی را بیش از حد ارزش گذاری کرده تا وام‌ها را تضمین کند و سپس آنها را برای به حداقل رساندن مالیات‌ها خیلی کمتر ارزش گذاری کرده بود.

خانواده ترامپ ادعا کرده‌اند که تحقیقات با انگیزه سیاسی انجام شده است و از دادگاه خواسته‌اند که احضاریه علیه این سه نفر را لغو کند.

در ژوئیه سال گذشته، سازمان ترامپ و آلن وایسلبرگ، رئیس حسابداری آن، در دادگاه نیویورک به ۱۵ فقره اتهام کلاهبرداری و فرار مالیاتی متهم شدند، هرچند در نهایت شهادت دادند که بی گناه هستند.

 

 

 

بانک‌ها مردم را برای پرداخت یک وام خرد جان به لب می‌کنند

رمضانعلی سنگدوینی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بر ضرورت ارائه تسهیلات خرد به مردم ازسوی بانک‌ها در روزهای پایانی سال تاکید کرد و گفت: هرچند بانک‌ها برای مردم هستند و با سرمایه‌های مردمی اداره می‌شوند، این مردم بهره‌ای از آن‌ها نمی‌برند و تنها عده‌ای محدود امکان دریافت وام‌های کلان را دارند. این در حالی است که بانک‌های خصوصی هیچ تعهدی در مقابل مردم ندارند و بانک‌های دولتی نیز آن‌ها را در مسیر پرداخت یک وام خرد جان به لب می‌کنند!

 

 

ارتش اوکراین و دولت‌های خودخوانده در مناطق شرق این کشور بعد از متهم کردن یکدیگر به تنش‌زایی، به گلوله‌باران مواضع یکدیگر و نقض آتش‌بس پرداختند.

کد خبر:۱۱۰۵۲۹۴
تاریخ انتشار:۲۹ بهمن ۱۴۰۰ – ۱۵:۳۳۱۸ February 2022

 افزایش تبادل آتش بین اوکراین و مناطق شرق کشور

به گزارش تابناک به نقل از فارس، همزمان با ادعای مجدد غربی‌ها درباره زمان حمله احتمالی روسیه به اوکراین، درگیری‌ها بین نظامیان اوکراینی و جدایی‌طلبان شرق این کشور نیز در حال افزایش است.

رسانه‌های محلی امروز (جمعه) گزارش دادند ارتش اوکراین و نیروهای دولت‌های خودخوانده «لوهانسک» و «دونتسک» به تبادل آتش و گلوله باران یکدیگر پرداختند.

به نوشته خبرگزاری «رویترز» فقط در روز جمعه ۶۰ بار نقض توافق آتش‌بس بین اوکراین و مناطق شرق این کشور ثبت شده که همین امر باعث تشدید تنش‌ها شده است.

رویترز نوشت: «دولت کی‌یف و جدایی‌طلبان شرق اوکراین پس از حملات توپخانه‌ای و خمپاره‌ای در روز پنجشنبه، اکنون یکدیگر را مسئول تشدید تنش‌ها می‌دانند و این نگرانی را ایجاد می‌کند که روسیه، که بیش از ۱۰۰۰۰۰ سرباز در نزدیکی مرزهای اوکراین جمع‌آوری کرده، نیز ممکن است وارد این درگیری شود».

کرملین روز گذشته اعلام کرد که «عمیقاً نگران» شعله‌ور شدن اوضاع در اوکراین است و اوضاع را از نزدیک زیر نظر دارد. آمریکا نیز مدعی است که روسیه پس از رد درخواست‌هایش مبنی بر لغو درخواست اوکراین برای پیوستن به ائتلاف نظامی ناتو، به دنبال بهانه‌ای برای جنگ است.

خبرگزاری اینترفاکس روسیه گزارش داد که جمهوری خودخوانده دونتسک اعلام کرد که روستای پتریوسکه در منطقه جدا شده را در ساعت ۵:۳۰ صبح جمعه به وقت محلی، هدف گلوله‌باران ارتش اوکراین قرار گرفته است.

دولت خودخوانده لوهانسک نیز از وقوع چندین حمله خمپاره‌ای توسط ارتش اوکراین به این منطقه در صبح روز جمعه خبر داد.

اوکراین نیز ادعا می‌کند که نیروهای جدایی‌طلب روز جمعه چهار بار شلیک توپخانه‌ای یا خمپاره‌ای انجام دادند.

پیش از این، سرویس اطلاعات خارجی استونی با ادعای اینکه اعزام نیروهای روسی به مرز اوکراین ادامه دارد، مدعی شد مسکو احتمالا تهاجمی محدود را علیه این کشور انجام می‌دهند.

 

 

 

روزنامه دولت هم از تندروی علیه هنرمندان انتقاد کرد/چه اصراری دارید آنها را به عناد و لجاجت برسانید؟

روزنامه ایران نوشت:موضع اصولی همواره به معنای آرایش تهاجمی گرفتن به هرگونه اظهارنظری بی‌آنکه زمینه و پیشینه و گوینده آن سخن را بشناسیم نیست.برخورد با هنرمندان نباید به گونه‌ای باشد که آنها را به ورطه لجاجت و عناد سوق دهد. برخوردهای تند و به ظاهر انقلابی گاه نه تنها هوده‌ای نمی‌بخشد بلکه تکمیل‌کننده پازل دشمنان و براندازانی می‌شود که به دنبال غیریت‌سازی هنرمندان با نظام و انقلاب‌اند.موضعگیری‌های تند، نسنجیده و کوته‌فکرانه برخی علیه اظهارنظر کوچک هنرمندی در نشست رسانه‌ای بعد از اکران یک فیلم، می‌تواند به ضد هدف خود بدل شود و جز ایجاد هزینه نتیجه‌ای ندارد.اینکه اظهارات احساسی و بی قصد و غرض یک فیلمنامه نویس در فضای هیجانی پرسش و پاسخ های نشست های رسانه ای فجر را دستمایه تفسیرهای فقهی و فلسفی کنیم و با زشت ترین عبارات به هنرمندی که اثرش را راهی جشنواره فجر انقلاب کرده است حمله کنیم، با کدام عقل سلیم تأیید می شود؟ایجاد ستیز اجتماعی در جامعه ما با هر بهانه کوچکی، خواست دشمنان این ملت است. شناخت اصل و فرع، طمأنینه، رواداری، موضعگیری سنجیده و جلوگیری از دامن زدن به فضای ستیز اجتماعی راهبردی است که اراده دشمن را خنثی می‌کند.

وام فرزندآوری ۱۰۰ میلیونی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

در بودجه سال آینده برای خانوارهایی که صاحب چندین فرزند می‌شوند، وام‌ و تسهیلات متعددی در نظر گرفته شده است. از وام فرزندآوری تا وام ودیعه، خرید یا ساخت مسکن.بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق، مبلغ وام فرزندآوری از ۲۰ میلیون تومان شروع می‌شود و سقف آن ۱۰۰ میلیون تومان است.مبلغ وام فرزندآوری به ازای فرزند اول ۲۰ میلیون تومان، به ازای فرزند دوم ۴۰ میلیون تومان، به ازای فرزند سوم ۶۰ میلیون تومان، به ازای فرزند چهارم ۸۰ میلیون تومان و به ازای فرزند پنجم و بیشتر از آن، ۱۰۰ میلیون تومان است.جز وام فرزندآوری، اگر خانواده‌ای صاحب فرزند سوم و بیشتر شود، می‌تواند از وام قرض‌الحسنه خرید، ساخت یا وام ودیعه مسکن استفاده کند. مبلغ این وام ۲۲۰ میلیون تومان است و زمان بازپرداخت آن ۲۰ سال است.

۳۰ هزار میلیارد تومان چک برگشت خورد

تازه‌ترین گزارش بانک مرکزی از وضعیت چک‌های برگشتی در دی‌ماه امسال نشان می‌دهد که بالغ بر ۵۵۳هزار فقره چک به ارزش ۳۰۵هزار میلیارد ریال برگشت خورده که نسبت به آذرماه از حیث تعداد ۱.۶درصد و از حیث مبلغ ۱۹.۶درصد رشد داشته است.در ماه گذشته در استان تهران حدود ۱۵۷هزار فقره چک به ارزش بیش از ۱۳۵هزار میلیارد ریال به دلایل مختلف ازجمله کمبود یا کسری وجه پاس نشده که از نظر تعداد ۷.۶درصد و از نظر ارزش ۹.۸درصد کل چک‌های مبادله‌شده در کشور را به‌خود اختصاص داده است.

سرنوشت موتورهای جستجوگر ایرانی با هزینه‌های میلیاردی چه شد؟

با وجود اینکه چندین موتور جستجوگر ایرانی طی یک دهه گذشته به وجود آمدند، اما به نظر می‌رسد آن‌ها موفق نبودند که جایگزین موتورهای جستجوی خارجی و شناخته شده مانند گوگل، Yahoo، کروم و … شوند.

موتور جستجوگر پارسیک

پارسیک اولین موتور جستجو ایرانی است. این موتور جستجوگر در سال ۱۳۸۱ راه‌اندازی و در دسترس قرار گرفت. اما یکی از ضعف‌های اصلی که این جستجوگر دارد، این است که فقط امکان جستجو در وب را دارد و تصاویر و ویدئو را سرچ نمی‌کند.

سرنوشت یوز معروف چه شد؟

طراحی و ساخت این موتور جستجوگر در اوایل سال ۱۳۸۸ توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، آغاز و در بهمن سال ۱۳۹۳ افتتاح شد. طبق گزارشات برای پروژه «یوز» حدود هفت میلیارد تومان هزینه شد. اما امروزه این مرورگر دیگر قابل استفاده نیست.

همزمان با تولد موتور جستجوی یوز، جستجوگر‌های دیگری هم متولد شدند. اما براساسی گزارش‌ها آن‌ها نیز مانند جستجوگر از سرنوشت زیاد خوبی نداشتند. چرا که تقریبا اغلب آن‌ها از کار افتادند.

تعهد گرفتن از مهمانان برنامه!

محمد رحمانی نویسنده و پژوهشگر تاریخ در صفحه اینستاگرامش مطلبی در ارتباط با دعوت به برنامه تلویزیونی بدون توقف در شبکه سه منتشر کرده است که جالب توجه است، او نوشت:

«چند روز پیش تماسی داشتم و از آن سوی خط برای برنامه تلویزیونی با موضوع رضا شاه دعوت شدم؛ عرض کردم به علت سانسورهای سلیقه ای که ماحصل عدم فهم تاریخ است بنا حضور ندارم که با اصرار و پیگیری عوامل برنامه “بدون توقف” احساس کردم عدم پاسخ مثبت بی توجهی به فرصت ها برای بسط آموزش عمومی تاریخ و خدایی ناکرده ممکن است از حب نفس باشد.

خلاصه که با وجود حال نامساعدم پذیرفتم تا پنجشنبه بیست و هشتم بهمن به استودیو ضبط این برنامه در اطراف فرودگاه مهرآباد بروم!

ساعت شش صبح برخاستم و مطابق برنامه طوری با وسیله شخصی حرکت کردم که یک ربع پیش از ساعت هشت در استودیو حاضر باشم!

بگذریم که تازه ساعت نه عوامل اصلی رسیدند و حوالی ساعت ده استارت نصب میکرفن و … زدند! در همین احوال یکی از عوامل دو برگ کاغذ جلویم گذاشت و گفت امضا کن یک برگ که اطلاعات کامل هویتی، تحصیلاتی و … بود.

اما برگ دیگر تعهد عجیبی بود که تضمین می خواست به «الگو انقلاب اسلامی» وفادار باشم و در رابطه با برنامه در فضای مجازی و اجتماعات نگویم و اگر هم برنامه کلا پخش نشد جای اعتراض ندارم!

خب من سال ها در برنامه های مختلف رادیو و گاه تلویزیون دعوت شدم و این تعهد عجیب و غریب بدعتی زشت و توهین آمیز بود که خلاف مهمان نوازی محسوب می‌شد! ما حتی وقتی به جلسه خصوصی با رهبر انقلاب یا رییس جمهور یا عالی ترین فرماندهان نظامی امنیتی دعوت می شدیم،هیچ تعهدی اخذ نمی‌شد؛ بدیهی است شرط اخلاقی نیز حفظ حرمت میزبان است! خلاصه که گفتم امضا نمی کنم و گفتند پس نمی شود و بعد چند ساعت معطلی برگشتم منزل!

 

جنگ احتمالی اوکراین بر اقتصاد ایران چه تاثیری دارد؟

عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و اوکراین اظهار داشت: بسیاری از شرکت‌های ایرانی در این کشور زمین‌های بسیار بزرگی گرفتند و در تولید گندم، غلات و … در اوکراین کار می‌کنند.سیدرضا نورانی در مورد وضعیت تجارت ایران و اوکراین در صورت بروز جنگ بین این کشور با روسیه اظهار کرد: اوکراین یک بازار اصلی برای صادرات محصولات ما نیست که نگران وضعیت صادرات خود در صورت وقوع جنگ باشیم. بیشتر تعاملات تجاری ایران و اوکراین در حوزه کشاورزی است، با این حال اگر جنگی صورت بگیرد مثل بقیه کشور‌های درگیر جنگ احتمالا تا پایان جنگ صادرات و وارداتی نخواهیم داشت.وی افزود: جنگ پیش‌بینی شده میان اوکراین و روسیه، یک جنگ سیاسی خواهد بود نه اقتصادی و اگر چنین جنگی دربگیرد، مدت زمان طولانی ادامه نخواهد داشت؛ بنابراین به علت ماهیت سیاسی آن و احتمال پایین طولانی شدن این جنگ در بلندمدت تاثیری بر روابط تجاری ایران و اوکراین نخواهد داشت.نورانی تصریح کرد: قبل از اینکه حتی اتفاقی رخ دهد شاهد افزایش قیمت نفت بودیم، همین موضوع روی قیمت تمام شده تاثیرگذار است. در صورتی که جنگ رخ دهد اولین فشاری که روی قیمت تمام شده می‌آید، هزینه‌های حمل و نقل است که در مناطق جنگی به دلیل ناامنی جاده‌ها، هزینه‌های آن چندبرابر و حتی حمل و نقل با کشتی هم به علت افزایش قیمت حامل‌های انرژی گران می‌شود.وی متذکر شد: بنابراین اگر جنگ رخ دهد تجارت ایران با روسیه نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد، گرچه مراودات ایران با دیگر کشور‌های اوراسیا به منوال قبل می‌تواند ادامه داشته باشد.

توصیه برجامیِ عبدی: اگر قدرت دارید، امضا کنید

عباس عبدی، فعال سیاسی در ارزیابی آخرین وضعیت مذاکرات برجامی توئیت زیر را منتشر کرد.عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح طلب در توئیتی نوشت:بیانیه سیاسی کنگره که سهل است، حتی قانون هم تصویب کنند فایده ندارد چون اگر منافعشان اقتضا کند، برجام را نقض خواهند کرد. تنها تضمین واقعی، قدرت است. اگر قدرت دارید امضا کنید؛ اگر ندارید مذاکرات را کش ندهید.

فعال اصلاح طلب: حزب کارگزاران، آینه عبرت آیندگان خواهد شد

ناصری همچنین در پاسخ به این سوال که تکلیف احزابی مانند کارگزاران که با آب و تاب فراوان در انتخابات لیست داد، اما در تهران با شکست سختی روبرو شدند، چیست، ادامه داد: با توجه به اینکه کارگزاران از همان اول حکومت محور بوده، از مدت‌ها پیش قابل پیش‌بینی بود که این حزب در انتخابات لیست می‌دهد، ولی با اقبالی روبرو نمی‌شود.

این کارشناس سیاسی گفت: این اولین آزمون کارگزاران در غیاب رهبر معنوی خود یعنی مرحوم هاشمی بود که معلوم شود این حزب با چه میزانی از اقبال از سوی مردم روبرو می‌شود، اما نتیجه از قبل معلوم بود و نشان داده شد که کارگزاران عملا نمی‌تواند برای خود موقعیت سیاسی موفقی را تصور کند و تا زمانی که نتواند خود را با راهبردهای جامعه مدنی همراه سازد، به هیچ عنوان رنگ موفقیت را نخواهد دید.

ناصری افزود: به لحاظ دیگر کارگزاران یک حزب سنتی و تاریخی خواهد بود که در این رابطه عبرت آیندگان خواهد شد، به این دلیل که بسیاری از اصلاح‌طلبان تاکید کردند که در حال حاضر شرایط برای حضور آماده نیست، اما کارگزاران با اصرار بر حضور خود شکست سختی را متحمل شد، اما به نظر می‌رسد این حزب همچنان بر راهبردهای قبلی خود تاکید کند و راه خود را همچنان بپیماید.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به اینکه در حال حاضر شرایط برای انجام کنش سیاسی از سوی اصلاح‌طلبان فراهم نیست، اذعان داشت: با توجه به اینکه بسیاری از اصلاح‌طلبان شناخته شده از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شدند، در واقع می‌توان گفت، این جریان سیاسی از رقابت‌های انتخاباتی حذف شد، در عمل نیز می‌توان گفت، با تشکیل یک مجلس تندرو فضا برای اصلاح طلبان سخت‌تر خواهد شد و باید دید که سرانجام در انتخابات ۱۴۰۰ نیز آیا نامزد اصلاح‌طلبی توان رقابت خواهد داشت که به اعتقاد بنده، امکان چنین چیزی برای اصلاح‌طلبان نیز وجود ندارد و حداقل این وضعیت در کوتاه مدت ادامه خواهد داشت.

ادعای رویترز در مورد جزئیات توافق احیای برجام

رویترز نوشت: دیپلمات ها می گویند، ایران و آمریکا در حال دستیابی به توافقی برای احیای برجام هستند که براساس آن، مراحلی از گام های متقابل را برای بازگشت به برجام مشخص شده است. به گفته دیپلمات ها، اولین گام شامل ارائه معافیت از تحریم های نفتی نمی شود.

در ادامه این مطلب آمده است: نمایندگان ایران، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه، آلمان، اتحادیه اروپا و ایالات متحده همچنان در حال مذاکره درباره جزئیات پیش نویس توافق هستند. مذاکره کنندگان می گویند که بسیاری از مسائل موجود در متن حل شده است، اما برخی از مسائل دشوار باقی مانده است.

متن پیش‌نویس این توافق که بیش از ۲۰ صفحه است، مراحل توالی گام های دو طرف را مشخص می‌کند که باید پس از تایید آن توسط طرف‌های باقی‌مانده در توافق، اجرا شود. به گفته ی سه دیپلمات، نخستین فاز اجرا با مرحله‌ای از جمله تعلیق غنی‌سازی بالای ۵ درص توسط ایران، شروع می شود.

این متن همچنین به اقدامات دیگری اشاره می کند که دیپلمات ها می گویند شامل آزادسازی حدود ۷ میلیارد دلار از پول های ایران در بانک های کره جنوبی و همچنین آزادی زندانیان غربی در ایران است.

تنها زمانی که فاز اولیه اقدامات صورت گرفته و تایید شود، مرحله اصلی لغو تحریم ها آغاز می شود، و به آنچه که بسیاری از دیپلمات ها آن را روز اجرای مجدد می نامند، منتهی می شود.

دیپلمات ها می گویند که مدت این مراحل هنوز مورد توافق قرار نگرفته است. مقامات مختلف، زمان توافق تا روز اجرای مجدد را بین یک تا سه ماه تخمین زده اند.

بهشتی‌پور: اعضای کنگره به دنبال فضاسازی در برجام هستند

یک تحلیلگر سیاست خارجی، درباره اهمیت اخطار ۱۶۵ عضو جمهوری‌خواه کنگره به بایدن در مورد توافق با ایران، گفت: «این هم از آن فضا‌سازی‌هایی است که نمونه‌اش را هم مجلس ما انجام می‌دهد. واقعیت این است که در امریکا رئیس جمهور قدرت بسیار بالاتری دارد و اگر بخواهد، می‌تواند توافق را اجرا کند ولو اینکه کنگره با او مخالف باشد، چراکه عملا در این توافق مصوبه کنگره لازم نیست. ضمن اینکه برعکسش هم ممکن است. بدین معنا که در وضعیتی امریکا توافق و کنگره هم تصویب کرده، ولی رئیس جمهور بعدی آمده و آن را زیر پا گذاشته است. »

 

 

با کودکی که باتری بلعیده چکار کنیم؟

باتری‌های دکمه‌ای که بیشتر در اسباب‌بازی بچه‌ها، ساعت‌های مچی و دستگاه‌های کنترل‌ از راه دوراستفاده می‌شود، در صورت بلعیده شدن توسط کودکان می‌تواند خطرات مرگباری به‌همراه داشته باشند.

باتری‌های دکمه‌ای که بیشتر در اسباب‌بازی بچه‌ها، ساعت‌های مچی و دستگاه‌های کنترل‌ از راه دوراستفاده می‌شود، در صورت بلعیده شدن توسط کودکان می‌تواند خطرات مرگباری به‌همراه داشته باشند.
مقامات بهداشتی فرانسه روز چهارشنبه ۱۵ فوریه با تاکید بر تبعات جبران‌ناپذیر دست‌کم گرفتن خطر این‌گونه باتری‌ها خواستاراقدام جمعی فوری و اطلاع رسانی بیشتر و آگاه سازی والدین شد. علی‌رغم تلاش‌هایی که تا کنون برای افزایش آگاهی درباره خطرهای بالقوه‌ این باتری‌های مرگ‌بار در فرانسه صورت گرفته، همچنان شاهد افزایش موارد بلعیدن باتری‌هایی با قطر بزرگ (۱۵ میلی‌متری) هستیم.
با کودکی که باتری بلعیده چکار کنیم؟
باتری‌های دکمه‌ای اگر بلعیده شوند می توانند موجب انسداد مری، مجرای اتصال دهان به معده شوند و با بار الکتریکی خود در این محیط مرطوب، سوختگی ایجاد کنند که شدت آن پس از ساعت دوم حادثه، به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد.
سرعت عمل بعد از بلعیده شدن باتری بسیار حائز اهمیت است. حتی اگر نسبت به اینکه فرزندتان باتری قورت داده، شک دارید تعلل جایز نیست و باید بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید. به‌یاد داشته باشید که لحظات و دقایق بعد از حادثه نقش مهمی در سرنوشت کودک حادثه دیده بازی می‌کند. درهمین حال از دادن خوراکی حتی مایعات به کودک خود اکیدا خودداری کرده و به هیچ عنوان سعی نکنید او را وادار به استفراغ کنید. باتری که مسیر مری را مسدود کرده نیازمند اقدام فوری پزشکی و آندوسکوپی دستگاه گوارش بدون معطلی است. اما اگر باتری مستقیما به معده فرد راه یابد ممکن است به آندوسکوپی نیازی نباشد.
مقامات بهداشتی فرانسه در این راستا خواستارهمکاری مضاعف تولید کنندگان باتری‌های دکمه‌ای برای بهبود کیفیت ساخت و استفاده از باتری‌های با قطر کمتر از ۱۵ میلی‌مترو همزمان ایمن‌سازی بیشتر دستگاه‌هایی که با این باتری‌ها کار می‌کنند، شده‌اند.
یورونیوز

خودروهای صفرکیلومتر در صف تعمیرگاه/ قطعات بی کیفیت و انحصار چالش صنعت خودرو

در بسیاری از تصادفات دیده می‌شود که خودرو‌های داخلی از کیفیت خوبی برخوردار نیستند و به کل از بین می‌روند.

باشگاه خبرنگاران جوان – کیفیت پایین خودروهای صفر کیلومتر، مسئله ای که گلایه مردم را در پی داشته است. فردی سال گذشته در قرعه کشی خودرویی برنده می شود؛ پس از تحویل خودرو تاکنون این خودرو ۳ بار در نمایندگی مانده تا تعمیر شود، اما همچنان ایرادات فراوان دارد؛ نه تنها این خودرو بلکه افراد زیادی از ایرادات به وجود آمده برای خودرو صفر کیلومتر خود شکایت دارند.

کیفیت پایین خودروهای داخلی نه تنها صدای مردم، بلکه صدای نمایندگان مجلس را هم در آورده به طوری که آقای نقدعلی عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس می گوید چرا خودروسازان با وجود اینکه حمایت های زیادی شده اند اما همچنان خودروهای بی کیفیت تولید می کنند.

آنطور که نمایندگان مجلس می گویند انحصار در بازار خودرو زمینه سار بروز این مشکلات شده است؛ آقای سیاهکلی عضو کمیسیون صنایع مجلس می گوید چون رقابتی در بازار خودرو وجود ندارد و بازار انحصاریست و در اختیار ۲ خودروساز است، دیگر خودروسازان توجهی به افزایش کیفیت ندارند.

آقای میرسلیم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام می گوید یکی از مشکلاتی که در خصوص واردات خودرو مطرح می شود مشکل در تامین ارز آن است. اگر ارز را برای کالایی مانند خودرو اختصاص دهیم، از آنجایی که چون سود بالایی دارد و بسیاری علاقه به انجام این کار نیز دارند، باید منابع ارزی زیادی در اختیار آنها قرار دهیم.

میرسیلم گفت: مشکل اینجاست که اصولا واردات برای خودروهای تشریفاتی و تجملی صورت می گیرد و خودروهایی وارد نمی شود که مورد نیاز عامه مردم باشد.

به گفته او؛  باید سرمایه گذاری را به سمت ارتقاء محصولات ایرانی ببریم و خودرو را رقابت پذیر کنیم، کیفیت را افزایش داده و حتی به اندازه ای رشد کند که بتوانیم تولیدات داخل را صادر کنیم. خودروسازان باید اینکار را انجام دهند و اگر تاکنون این اتفاق نیافتاده باید تلاش خود را بیشتر کنند.

دلیلی که مجمع تشخیص مصلحت نظام با آن مخالف واردات خودروست، تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانیست که در سال ۹۱ ابلاغ شد اما در این سیاست ها به افزایش کمی و کیفی محصول داخلی و ایجاد فضای رقابتی هم تاکید شده است.

تصویب واردات ۵۰ هزار خودرو در کمیسیون تلفیق

حدود یک هفته پس از صحبت های رهبر انقلاب، که انتقاد به کیفیت خودرو‌های داخلی بود، کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از تصویب واردات ۵۰ هزار خودرو در کمیسیون تلفیق برای پر کردن بخشی از تقاضای بازار خبر داد.

علی جدی نماینده مجلس شورای اسلامی می‌گوید: با این واردات فضا تا حدی می‌شکند و باعث می‌شود خودروسازان هم به خود بیایند و در مورد کیفیت اقداماتی انجام دهند.

رضا شیوا رئیس شورای رقابت می گوید: بازار خودرو نیاز به یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه دارد که اکنون بعد از تحریم ها و در بهترین حالت به یک میلیون دستگاه رسیده است.

۲۰ دی در محور بهبهان رامهرمز ۵۹ خودرو با هم برخورد کردند که پس از آن هادیانفر رئیس پلیس ناجا گفت ایربگ هیچ کدام از خودروهایی که تصادف کردند باز نشد.

حالا از طرفی سازمان استاندارد خود را مکلف به اجرای قانون نمی داند و به گفته آقای پیرایش مدیر نظارت بر اجرای استاندارد، این سازمان تک تک خودروها را مورد ارزیابی قرار نمی دهد.

به دلیل عدم قدرت چانه زنی و منابع محدود تامین مواد اولیه و قطعات در خارج از کشور، این کالا‌های وارداتی از کیفیت چندانی برخوردار نیستند و همین موضوع می‌تواند در تولید خودرو‌های با کیفیت و قطعات با کیفیت تاثیرگذار باشد.

به گفته عضو انجمن قطعه سازان، ارتقای کیفیت در هر کارخانه مستلزم فعالیت مستمر واحد‌های تحقیق و توسعه است اما در قطعه سازی به دلیل مشکلات ناشی از کمبود نقدینگی، هزینه این واحد‌ها قابل تامین نیست و هزینه‌های ضروری بنگاه‌ها برای ادامه فعالیت در دستور کار قرار می‌گیرد. از این رو در این بخش نیز کارنامه مقبولی وجود ندارد و بخشی از کم کیفیتی ناشی از این مسئله است.

هر واحد صنعتی باید ماشین آلاتی با تکنولوژی روز را برای تولیدات با کیفیت تهیه کند و نوسازی تجهیزات را نیز در دستور کار قرار دهد. در غیر اینصورت بدیهی است که محصول نهایی از کیفیت قابل قبولی برخوردار نباشد. این اتفاق متاسفانه در قطعه سازی نیافتاده و دلیل آن نیز مجددا به چالش‌های نقدینگی واحد‌های تولیدی برمی گردد.

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*