یکی از نکات بسیار مهم در تشکیل کابینه سیزدهم این است که حتی الامکان سعی شود از مطرح شدن و به کارگیری گزینههای تکراری که پیشتر در دولتهای گذشته سابقه عضویت دارند، اجتناب شود و چهرههای توانمند، جدید و هماهنگ با فلسفه تشکیل دولت قوی برای همکاری با آیتالله سید ابراهیم رئیسی برگزیده شوند.
چند روزی بیشتر به آغاز کار دولت سیزدهم به ریاست سید ابراهیم رئیسی نمانده است و رایزنیهای فشرده برای تشکیل کابینه و معرفی وزیران پیشنهادی به مجلس برای گرفتن رای اعتماد ادامه دارد؛ هرچند خیلی اخبار مربوط به کابینه رسانهای نمیشود.
به گزارش تابناک، بر اساس اخبار منتشره، رییس جمهور منتخب تلاش میکند در روز تحلیف، نام وزرای مد نظرش را برای اخذ رای اعتماد مجلس و تشکیل هر چه زودتر دولت سیزدهم به نمایندگان معرفی کند، اما با توجه به رایزنیهای گسترده و احتمال منتفی شدن معرفی برخی گزینهها در دقیقه ۹۰ از الان نمیتوان با قطعیت در مورد معرفی کابینه در روز تحلیف سخن گفت.
به هر شکل، اکنون کارگروهها و کمیتههای تخصصی تشکیل شده برای سنجش افراد مورد نظر رئیس جمهور منتخب به منظور عضویت در کابینه با صوت در حال سبک سنگین کردن افراد و انجام بررسیهای جامع پیرامون نفرات مدنظر و گزینههای مطرح هستند و آن طور که شنیده شده، رئیس جمهور منتخب تاکید دارد، اگر کوچکترین نکته منفی در سابقه عملکرد و اقدامات افراد مطرح وجود دارد، بررسیهای تکمیلی پیرامون این گونه افراد صورت نگیرد، چون همین موضوع باعث منتفی شدن حضور آنها در دولت سیزدهم خواهد بود.
یکی از نکات بسیار مهم در تشکیل کابینه سیزدهم این است تا جایی که می شود از مطرح شدن و به کارگیری گزینههای تکراری، که پیشتر در دولتهای گذشته سابقه عضویت دارند اجتناب شود و چهرههای توانمند، جدید و هماهنگ با فلسفه تشکیل دولت قوی برای همکاری با آیتالله سید ابراهیم رئیسی برگزیده شوند.
آنطور که شنیده شده گزینههای مورد نظر توسط کمیتهها و کارگروههای تخصصی مورد بررسی قرار میگیرند و پس از آنکه این افراد نهایی شدند، باید توسط رئیسجمهور منتخب نیز در مورد آنها اعلام نظر شود که در صورت مثبت بودن نظر وی، اقدامات بعدی برای انجام استعلام و موضوعاتی از این دست پیگیری میشود.
مطابق با اخباری که تاکنون به دست آمده، اسامی زیر تا روز ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ در کمیتهها و کارگروهها نهایی شده اند، اما همانطور که پیشتر هم گفته شد، با توجه به نظر رئیس جمهور منتخب و نظرات مقامات عالیرتبه نظام، امکان تغییر آن تا روز تحلیف (۱۴ مرداد) وجود دارد.
گفته میشود، تعهد شرعی از افراد عضو کارگروهها و کمیتههای بررسی سوابق و شایستگی نامزدهای حضور در کابینه آیت الله رییسی اخذ شده، لذا اخبار مربوط به گزینههای عضویت در کابینه خیلی رسانهای نمیشود.
نام هایی که تاکنون مطرح شده اند هم عمدتا بر اساس اذعان افراد مصاحبه شونده، لیست استعلامات و راههایی از این دست جمع آوری شده است.
معاون اول رئیس جمهور: محمد مخبر
شورای عالی امنیت ملی: (ابقای) شمخانی
وزیر آموزش و پرورش: صحرایی، فیاض یا (ابقای) حاجی میرزایی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: زارع پور
وزیر اطلاعات: گزینه داخلی: خزائی/ گزینه بیرونی: عبداللهی
وزیر امور اقتصادی و دارایی: آقای فرزین، خاندوزی
وزیر امور خارجه: امیرعبداللهیان یا باقری کنی با قائم مقامی صفری
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: قاضی زاده هاشمی و گزینه های بعدی مسجدی آرانی یا ایمانی
وزیر جهادکشاورزی: ساداتی نژاد یا عبدالملکی
وزیر دادگستری: اسماعیلی یا بهادری جهرمی
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح: امیر دریادار سیاری یا (ابقای) امیر حاتمی
وزیر راه و شهرسازی: سعید محمد یا (ابقای) اسلامی
وزیر صنعت، معدن و تجارت: فاطمی امین
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری: (محسن) اسماعیلی یا جبل عاملی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: (محمدمهدی) اسماعیلی یا مختار پور
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: بذرپاش یا امیرآبادی فراهانی
وزیر کشور: وحیدی یا مرتضوی
وزیر میراث فرهنگی: ضرغامی
وزیر نفت: دوستی یا قاسمی
وزیر نیرو: علی آبادی
وزیر ورزش و جوانان: منصوری یا سجادی
رئیس بانک مرکزی: رهبر یا طالبی
سازمان برنامه و بودجه: میرکاظمی یا طیب نیا
سازمان انرژی اتمی: آقامیری یا طهرانچی
بنیاد شهید: (ابقای) اوحدی و (محمد) دهقان
معاون پارلمانی: (محمد) دهقان یا عظیمی
معاون حقوقی: پاد یا بهادری جهرمی
رئیس دفتر: مرتضی بختیاری یا (غلامحسین) اسماعیلی یا (محمو مهدی) اسماعیلی
معاون علمی و فناوری (ابقای)ستاری یا صاحب کار و خیاطیان
سازمان حفاظت از محیط زیست: واعظ جوادی یا راشدی
سازمان امور استخدامی: فروزنده یا علی احمدی
شورای عالی انقلاب فرهنگی: نیلی یا (ابقای) عاملی
کتابخانه ملی: مختارپور
معاون اقتصادی: میرکاظمی یا رهبر
گفته می شود، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی قصد دارد برای حل فوری مشکلات استان های خوزستان و سیستان و بلوچستان، دو استاندار ویژه برای این استانها در نظر بگیرد که این دو استاندار از اعضای هیات دولت خواهند بود.