بر اساس آمارهای بانک مرکزی تا پایان خرداد ۱۴۰۰ بیش از ۱۰۲ میلیون از انواع کارت بانکی در تهران وجود داشته است. این میزان حدود ۳۰ درصد از کل کارتهای بانکی را پوشش میدهد. همچنین در حدود ۴۸ میلیون کارت برداشت در تهران وجود دارد که شامل ۲۰ درصد کل کارتهای برداشت کل کشور میشود.
به گزارش تابناک اقتصادی، کار به جایی رسید که هم اکنون هر ایرانی چندین و چند کارت بانکی در جیب خود دارد. کارتهایی که به بهانههای مختلفی از جمله پرداخت حقوق، وام و … صادر شده اند و پس از مدتی بیشتر آنها بلااستفاده میمانند. اگر هم اکنون به کارتهای بانکی خود نگاه کنید بخش عمدهای از آنها یا موجودی ندارند یا اینکه حداقل چند ماهی است که از آنها استفاده نکرده اید.
حالا پرسش این است که تعداد کارتهای بانکی در اقتصاد ایران چقدر است؟ هر ایرانی به صورت میانگین چند کارت بانکی در اختیار دارد؟ معایب تعداد کارتهای بانکی بالا چیست؟ راهکار عبور از این شرایط چیست؟
تعداد کارتهای بانکی در اقتصاد ایران چقدر است؟
این کارتها شامل ۲۶۲ میلیون و ۱۰۸ هزار کارت برداشت، ۶ میلیون و ۸۵ هزار کارت اعتباری، ۱۲۸ میلیون و ۲۴۴ هزار کارت هدیه یا خرید و ۱ میلیون و ۹۸۷ هزار کارت پول الکترونیک است که در مقایسه با تعداد کارتهای موجود در پایان اسفندماه ۱۳۹۹ در حدود ۹ درصد یا بهعبارتی ۳۷ میلیون و ۶۲۷ هزار عدد افزایش داشته است.
طبق آماری که ازسوی سامانه شاپرک (شبکه الکترونیکی پرداخت کارت) منتشر شده، حدود ۷۰ درصد انواع و اقسام کارتهای بانکی طی خردادماه ۱۴۰۰ هیچگونه تراکنشی نداشتهاند.
در واقع از حدود ۴۰۰ میلیون موجودی کارت کشور، در یک ماهه خرداد تنها ۱۱۹ میلیون و ۵۷۲ هزار کارت بانکی حداقل یک تراکنش را داشتهاند که «کارتهای برداشت» با ۹۵ درصد حائز بیشترین سهم از کل تراکنشها بودهاند. بهعبارت دیگر از مجموع ۲۶۲ میلیون کارت برداشت ۴۲ درصد یا ۱۱۳ میلیون آن در خردادماه ۱۴۰۰ حداقل یک تراکنش را داشته و فعال بودهاند.