آخرین خبر :

اخبار خراسان جنوبی/ افتتاح مرکز تفریحی وفضای سبز پادگان ۰۴ تا شهریور

فتح سی و یک بام کشور توسط کوهنوردان طبسی/۷

سی و یک بام کشور توسط کوهنوردان طبسی فتح شد.

فتح سی و یک بام کشور توسط کوهنوردان طبسی رئیس هیئت کوهنوردی شهرستان طبس گفت: بر اساس برنامه ریزی انجام شده ، اولین بار ، کوهنوردان طبسی ، سی و یک بام کشور را در ۳۱ استان هر کدام طی یک روز فتح کردند.
ابراهیمی با بیان اینکه در این برنامه‌ی یک روزه، ۱۱۰ کوهنورد (آقا و خانم) با هدف ترویج کوهنوردی و شناساندن شهر طبس و ژئو پارک این شهرستان کویری حضور داشتند، گفت: کم سن و سال‌ترین کوهنورد این رویداد ۱۳ سال سن و مسن تری ۷۱ سال سن داشتند.
وی افزود: در بین ۳۱ تیم اعزامی دو تیم مستقل بانوان توانستند قله شاه البرز استان البرز و قله‌ی سماموس استان گیلان را فتح کنند.
در این برنامه ورزشی که شامل فتح سی و یک بام کشور بود کوهنوردارن طبسی مرتفع‌ترین قله ایران، قله دماوند با ۵۶۷۰ متر تا قله بیرمی بوشهر  با ۱۸۷۰ متر کم ارتفاع‌ترین قله را فتح کردند.

 

 

افتتاح مرکز تفریحی وفضای سبز پادگان ۰۴ تا شهریور۷-۵

 

استاندار خراسان جنوبی گفت: با اقدامات خوبی که در اراضی پادگان بیرجند صورت گرفته، مردم به زودی شاهد تحولات خوبی در این منطقه خواهند بود.
به گزارش امروز خراسان جنوبی؛ ملانوری با بیان این مطلب در جریان بازدید میدانی از اراضی پادگان خاطرنشان کرد: تعیین تکلیف زمین های ارتش از موضوعاتی می باشد که طی سال‌های اخیر، به عنوان مطالبه مردم و رسانه‌ها مطرح شده است.
وی ادامه داد: تعیین تکلیف این اراضی، نیازمند به بررسی های تخصصی و فنی داشت که در جایگاه خود مورد بحث و رایزنی قرار گرفت.
به گفته وی؛ برای رفع این مشکل کمیسیون ماده ۵ تشکیل شد و همکاری و تعاملاتی بین دستگاه‌ های متولی، ارتش، شهرداری، شورای شهر، فرمانداری و استانداری صورت گرفت و طی نشست‌های متعددی که در این ایام اخیر برگزار شد، تصمیمات خوبی اتخاذ گشت.
استاندار با اشاره به مصوبات کمیسیون ماده ۵ استان، تصریح نمود: تعیین تکلیف فضاهای موجود و کاربری های املاک چه آنهایی که به عنوان فضای عمومی به شهرداری تحویل می شود، چه بخشی که برای کاربری های مسکونی و اداری در اختیار ارتش قرار می گیرد و چه آن قسمتی که برای تأمین تأسیسات شهری و خدماتی به حوزه راه و شهرسازی تحویل می شود، مهمترین مصوبه کمیسیون ماده ۵ بود.
ملانوری تأکید کرد: در قالب این تصمیمات فنی و مهندسی، اقداماتی شروع شده، شورای شهر و شهرداری ورود کرده اند و کار به خوبی در حال انجام است.
به گفته وی؛ حوزه‌های دیگر نیز اقدامات لازم را در دستور کار خود قرار داده اند.
وی با اشاره به این که مکانی که الان در آن ایستادیم، فضای سبز است،ادامه داد: اقدامات زیرساختی لازم در این مکان، در حال انجام می باشد و بنا به قول آقای شهردار، به زودی روشنایی و فضای سبز ایجاد می شود .
به گفته وی؛ با اقداماتی که انجام شده، این مکان به عنوان یک مرکز تفریحی و فضای سبز در اختیار شهروندان قرار می گیرد.
استاندار گفت: ارتش هم در اراضی در اختیار خود، چندین واحد مسکونی سازمانی احداث می کند، این اقدام ارتش به امنیت شهر، استان و کشور کمک می کند.
ملانوری ادامه داد: اداره کل راه و شهرسازی نیز در بخش در اختیار خود، اقداماتی در مسیر توسعه استان صورت خواهد داد.
وی با بیان این که کار در حال انجام است اما هنوز نواقص فنی، تخصصی و اداری وجود دارد، خاطر نشان کرد: بازدید امروز ما برای همین بود که شرایط و کارهای انجام شده را از نزدیک ببینیم و مشکلاتش را حل کنیم.
به گفته وی؛ روند کار خوب است و امیدواریم به زودی مردم نتیجه اقدامات را ببیند.
شایان ذکر است: بنا به برنامه ریزی های شهرداری، فضای سبز تعبیه شده در این مکان تا شهریور ماه تمام می‌شود و تجهیزات روشنایی هم هفته آینده نصب خواهند شد.

 

 

 

 

ارتباط تلفنی استاندار خراسان جنوبی با والی فراه/۷

استاندار خراسان جنوبی با والی جدید فراه، ارتباط تلفنی برقرار کرد.
به گزارش امروز خراسان جنوبی؛ ملانوری در این ارتباط تلفنی با بختور، درخصوص وضعیت منطقه بحث و تبادل نظر کرد.
راهکارهای کاهش آسیب از شرایط موجود با توجه به ناآرامی هایی که در مرز رخ داده، مهمترین موضوع این گفتگوی دوطرفه بود.
بحث جابه جایی کارکنان و تجار در مرز ماهیرود با توجه به شیوع ویروس کرونا از دیگر موضوعات مطرح شده بود.
همکاری طرفین برای رونق بخشی مرز و توسعه مبادلات مرزی نیز بخشی از این گفتگو را به خود اختصاص داد.
در این گفتگو، دو طرف بر همکاری های هر چه بیشتر برای مدیریت بیماری کرونا، تعاملات مشترک اقتصادی و توسعه مبادلات مرزی تأکید نمودند

 

 

 

 

 

انتخاب دانشگاه بیرجند به‌عنوان مجموعه برتر برگزاری آزمون‌های سراسری /۷

 
معاون وزیر و رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با ارسال لوح تقدیری به رئیس دانشگاه بیرجند،  کسب رتبه ممتاز نماینده تام‌الاختیار دانشگاه و انتخاب دانشگاه بیرجند به‌عنوان مجموعه برتر در برگزاری آزمون‌های سراسری سال ۱۳۹۹ را تبریک گفت.
انتخاب دانشگاه بیرجند به‌عنوان مجموعه برتر برگزاری آزمون‌های سراسری سال ۱۳۹۹/ احراز رتبه ممتاز نماینده تام‌الاختیار

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، دکتر ابراهیم خدایی، معاون وزیر و رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از حمایت‌های دکتر خامسان، رئیس دانشگاه بیرجند در برگزاری آزمون‌های سراسری ورود به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور در مقاطع مختلف تحصیلی تشکر و قدردانی کرد.

هشدار به شهروندان در خصوص تردد در نقاط خلوت در ساعات پایانی شب

موتورسواران زورگیر در “بیرجند” دستگیر شدند/۴

فرمانده انتظامی استان گفت: با وقوع ۵ فقره زورگیری از شهروندان توسط راکبان یک دستگاه موتورسیکلت تریل در شهرستان”بیرجند”، سارقان کمتر از ۲ ساعت در عملیات ضربتی پلیس دستگیر شدند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری پلیس، سردار”ناصر فرشید” اظهار داشت: سحرگاه امروز با اعلام مرکز فوریت های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر زورگیری از ۵ شهروند که در حال پیاده روی در شهرستان بیرجند بودند؛ بلافاصله مأموران پلیس به محل اعلامی اعزام شدند.
وی بیان داشت: حضور مأموران پلیس در محل سرقت ها و گزارش آنان حاکی بود که ۲ راکب یک دستگاه موتورسیکلت تریل با شناسایی شهروندان در نقاط خلوت و تاریک، در ساعات پایانی شب آنان را طعمه قرار داده و اموال آنان را با توسل به زور سرقت کرده اند.
فرمانده انتظامی استان خراسان جنوبی افزود: مأموران با اعلام مشخصات افراد زورگیر به مرکز پیام، به گشت زنی در همان محدوده پرداختند و لحظاتی بعد افراد زورگیر را در سه راهی خیابان”معلم” بیرجند شناسایی کردند.
سردار فرشید تصریح کرد: مأموران به راکبان موتورسیکلت دستور ایست دادند که نامبردگان با مشاهده مأموران پلیس متواری شدند ولی با قدرت بالای مانور عملیاتی پلیس، هر ۲ متهم ۱۸ و ۳۴ ساله دستگیر شدند و موتورسیکلت آنان توقیف شد.
این مقام ارشد انتظامی خاطرنشان کرد: خط قرمز پلیس امنیت و آرامش شهروندان است و افراد شرور بدانند که پلیس با قاطعیت و جدیت به پشتوانه همکاری آگاهانه شهروندان و حمایت دستگاه قضائی، طبق قانون با آنان برخورد خواهد کرد.
سردار فرشید از شهروندان درخواست کرد: از ترددهای غیر ضروری در ساعات پایانی شب و نقاط خلوت خودداری کنند و در صورت مشاهده افراد و خودروهای مشکوک بلافاصله با مرکز فوریت های پلیسی ۱۱۰ تماس و یا به سامانه پیامکی ۱۱۰۵۶ اطلاع دهند.

 

 

 

 

کشف ۱۱ رأس الاغ در شهرستان”قاین”/۴

فرمانده انتظامی”قاین” گفت: ماموران انتظامی در بازرسی از یک کامیون ۱۱ رأس الاغ، فاقد هر گونه مجوز دامپزشکی در این شهرستان کشف کردند.
به گزارش امروز خراسان جنوبی، سرهنگ”محمود زال بیکی” اظهار داشت: مأموران انتظامی پاسگاه”ولیعصر” شهرستان قاین هنگام کنترل خودروهای عبوری به یک کامیون ایسوزو مشکوک شدند و خودرو را جهت بررسی بیشتر متوقف کردند.
وی بیان داشت: مأموران در بازرسی از خودروی کامیون ۱۱ رأس الاغ که بدون مجوزهای دامپزشکی و بهداشتی حمل می شد کشف کردند.
فرمانده انتظامی شهرستان قاین افزود: مأموران در این رابطه یک دستگاه کامیون توقیف و یک متهم دستگیر کردند که متهم دستگیر شده به همراه پرونده جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شد.

 

دستگیری ۴ سوداگر مرگ در خراسان جنوبی/۴

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان گفت: مأموران پلیس مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی ۶۸ کیلو و ۶۰۰ گرم تریاک کشف و ۴ سوداگر مرگ را دستگیر کردند.
به گزارش امروز خراسان جنوبی، سرهنگ”غلامرضا شاهوردی” اظهار داشت: مأموران پلیس مبارزه با مواد مخدر استان خراسان جنوبی اخباری مبنی بر حمل مواد افیونی توسط سوداگران مرگ دریافت کردند که پیگیری موضوع و دستگیری متهمان در دستور کار پلیس قرار گرفت.
وی بیان داشت: مأموران هنگام گشت زنی در محورهای مواصلاتی سواری پژو پارس قاچاقچیان مواد مخدر را مشاهده کردند و پس از شناسایی دقیق، خودرو را متوقف کرده که در بازرسی از آن ۶۸ کیلو و ۶۰۰ گرم تریاک کشف شد.
سرهنگ شاهوردی افزود: مأموران در ادامه عملیات ۲ سواری پژو ۴۰۵ که راه پاک کن و اسکورت خودروی حامل محموله مواد مخدر بوده را مشاهده و سپس توقیف کردند.
این مقام انتظامی تصریح کرد: مأموران در این رابطه ۳ خودرو توقیف و ۴ متهم را دستگیر کردند که متهمان دستگیر شده به همراه پرونده به مراجع قضائی معرفی شدند.

یک نفر دیگر در خراسان جنوبی قربانی کرونا/۲-۳

یک مورد فوت جدید در شبانه روز گذشته در بیماران کرونا ثبت شد و فوتی‌های ناشی از این بیماری در خراسان جنوبی به ۹۲۲ نفر رسید.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: روز گذشته ۱۲۸ آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که مجموعا ۳۱ بیمار جدید شامل ۸ بستری و ۲۳ مورد سرپایی، شناسایی شدند.

دکتر مهدی زاده افزود: از این تعداد ۱۴ مورد از بیرجند، ۶ مورد از سربیشه، ۵ مورد از قائنات، ۳ مورد از فرودس و ۳ مورد از طبس بودند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: همچنین از ۲۷۷ تست سریع کرونا ۷۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان شناسایی شد.

وی افزود:در حال حاضر ۱۶۹ بیمار با علائم تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند که ۵۲ نفر کرونا مثبتند.

مهدی زاده گفت: از این تعداد ۹ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که حال ۲ نفر نامساعد است.

وی افزود: در شبانه روز گذشته ۳۲ بیمار با علائم تنفسی در بیمارستان‌های استان پذیرش شدند که در همین مدت ۹ بیمار شامل ۴ بیمار کرونا مثبت با حال عمومی خوب از بیمارستان‌ها ترخیص شدند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: تاکنون ۲۱ هزار و ۱۴۴ بیمار مبتلا به کرونا بهبود یافته و یا در قرنطینه خانگی بسر می‌برند.

به گفته وی تا روز گذشته ۶۲ هزار و ۲۳۱ تست مولکولی کرونا در استان انجام شد که ۲۲ هزار و ۱۱۸ بیمار جدید مبتلا به کرونا شناسایی شد.

مهدی زاد ه افزود:همچنین در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا در استان تا امروز ۴۳ هزار ۳۷۶ نفر واکسن نوبت اول و ۱۹ هزار ۶۵۵ نفر واکسن نوبت دوم را دریافت کردند.

 

 

فضای مجازی و رسانه در جهت تبلیغ نماز فعال شوند/۲-۳

فضای مجازی و رسانه در جهت تبلیغ نماز فعال شوند/هنر قالب تأثیرگذار

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه فضای مجازی و رسانه در جهت تبلیغ نماز باید به کار گرفته شوند، گفت: تأثیرگذارترین قالب برای امور فرهنگی چون نماز هنر است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام احمد رضایی ظهر شنبه در جلسه ستاد اقامه نماز خراسان‌جنوبی اظهارکرد: هر قدر برای احیاء نماز تلاش کنیم در واقع برای آرامش و آسایش جامعه و امنیت خانواده‌ها کوشش کرده و فاصله گرفتن از نماز ایجاد بحران می‌کند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه آثار و برکات نماز با هیچ امر دیگری قابل مقایسه نیست، گفت: این نکته را از آن جهت مطرح می‌کنیم که نماز اثر فردی، اجتماعی و اخلاقی به دنبال دارد و همه باید برای اقامه آن بکوشیم.

رضایی بیان‌کرد: برای احیاء نماز علاوه بر مأموریت‌های عمومی که همه مؤمنین دارند باید برنامه‌های ویژه‌ای برای جذاب شدن نماز و حضور کمی و کیفی مردم در مساجد داشته باشیم.

وی ادامه‌داد: تأکید ما به همه روحانیون مستقر در روستاهای خراسان‌جنوبی این است که موضوع اقامه نماز صبح در روستاها را جدی بگیریم و برای احیاء این امر در همه روستاها و نقاط جمعیتی برنامه‌ریزی کرده و تدابیری بیندیشیم.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه ایجاد جذابیت برای نماز حائز اهمیت است، گفت: اگر یک جوان به مسجد بیاید و جذابیتی برای او نداشته باشد شاید مجدد برای اقامه نماز برنگردد و از این نظر جذابیت بصری در مساجد اهمیت دارد.

رضایی با تأکید بر کار در جهت تبلیغ و ترویج نماز در رسانه و فضای مجازی یادآور شد: اگر این برنامه‌های ترویجی در قالب شعر و ادبیات و هنر بی شک تأثیر بیشتری خواهد داشت.

آمران به معروف و ناهیان از منکر خود را برای مبارزه با علت‌ها آماده کنند/۳

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی:تاکنون مبارزه با معلول‌ها انجام می‌شده، اما مسئولان باید، در سطحی بالاتر خود را برای مبارزه با ریشه‌ها و علت‌ها آماده کنند.

آیت الله عبادی در دیدار مسئولان ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: امروز آمران به معروف و ناهیان از منکر خود را برای مبارزه با علت‌ها آماده کنندبا باندبازی و حزب گرایی، برای مردم مشکلات فراوانی ایجاد شده که رنج‌ها و گرانی‌های امروز حاصل همین باند بازی هاست و مسئولان ستاد امر به معروف و نهی از منکر باید با همراهی دولت جدید خود را برای مبارزه با این باندبازی و تفرقه گرایی‌ها آماده کنند.

 

وی با اشاره به اینکه جایگاه دولت اسلامی، جایگاه امر به معروف و نهی از منکر است افزود:تاکنون مبارزه با معلول‌ها انجام می‌شد ، اما مسئولان امر به معروف و نهی از منکر باید با همراهی دولت جدید، در سطحی بالاتر خود را برای مبارزه با ریشه‌ها و علت‌ها آماده کنند.

نماینده ولی فقیه در استان از مسئولان ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان جنوبی خواست وظایفی که ۲۶ دستگاه اجرایی در قبال مسئله عفاف و حجاب دارند را احصا و از مدیران بخواهند اقدامات انجام شده را تبیین کنند.

 

 

 

 

 جمع آوری زباله های مخرب زیست محیطی از بوستان خانواده /۲

توسط سمن های محیط زیستی بیرجند و با همکاری مجموعه شورای هماهنگی کانون های فرهنگی دانشگاه بیرجند جمع آوری زباله های مخرب زیست محیطی انجام شد.
با همکاری شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی دانشگاه بیرجند، جمع آوری زباله های مخرب زیست محیطی از سطح بوستان خانواده صورت گرفت

به گزارش امروز خراسان جنوبی، این رویداد در تاریخ جمعه ۱۱ تیرماه ۱۴۰۰ با مشارکت سمن های محیط زیستی شهرستان بیرجند و شورای هماهنگی کانون های فرهنگی دانشگاه بیرجند صورت گرفت. دراین رویداد علاوه بر جمع آوری زباله های تجزیه ناپذیر و مخرب محیط زیست، فیلتر های سیگار نیز جمع آوری شده و قوطی های فلزی جهت جمع آوری فیلتر های سیگار نصب گردید.

 

 

 

دادگاه عمومی بخش سده افتتاح شد/۲
دادگاه عمومی بخش سده با حضور رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی افتتاح شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند، حجت الاسلام «ابراهیم حمیدی»  در مراسم افتتاح دادگاه عمومی بخش سده که در آرین شهر برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مسئولیت های قوه قضاییه بحث توسعه خدمات قضایی است که در سند تحول قضایی و اسناد بالادستی به آن پرداخته شده است.

 

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی با بیان اینکه افتتاح دادگاه ها به مردم برای رسیدن به حق و حقوقشان و پرداخت هزینه و زمان کمتر کمک می کند، افزود: تا پایان امسال دادگاه عمومی بخش دیگری در سطح استان نیز افتتاح خواهد شد.

 

وی بیان کرد: روسای دادگستری وظیفه دارند برای امنیت مردم تلاش کنند و مجرمانی که در جامعه به حق و حقوق مردم خدشه وارد می کنند در دستگاه قضایی مورد محاکمه قرار گیرند.

 

حجت الاسلام حمیدی با اشاره به اینکه تدوین و تنقیح قوانین باید مورد بازنگری قرار بگیرد، گفت: اعتماد مردم به قوه قضاییه روز به روز در حال افزایش است.

 

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی با بیان اینکه در سال گذشته با توجه به شرایط کرونایی ارائه خدمات الکترونیکی در دستور کار قرار گرفت و مراجعه مردم به دادگستری استان از ۹۰۰ هزار نفر در سال ۹۸ به ۶۰۰ هزار نفر در سال گذشته کاهش یافت.

 

وی با اشاره به اینکه سال گذشته حدود ۲۵ هزار دادگاه آنلاین در استان به شکل الکترونیک برگزار شد، بیان کرد: در سه ماه ابتدای امسال نیز هشت هزار و ۷۰۰ دادگاه آنلاین در خراسان جنوبی برگزار شده است.

 

حجت الاسلام حمیدی گفت: در دادگاه بخش درح سربیشه ۱۰۰‌ درصد پرونده‌ها به صورت الکترونیکی رسیدگی می‌شود که در دادگاه بخش سده نیز باید پرونده ها به صورت الکترونیکی رسیدگی شود.

 

گفتنی است، دادگاه عمومی بخش سده، صبح امروز با حضور فرماندار قاین، نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان افتتاح و «عارف اسدالهی» سرپرست این دادگاه شد.

 

 

 

 

 

 

 

 

رشد ۱۰ درصدی ذخیره سازی خون بندناف در خراسان جنوبی/۲-۳
مسئول بانک خون بندناف جهاددانشگاهی خراسان جنوبی از رشد ۱۰ درصدی ذخیره سازی خون بند ناف نوزادان در سه ماهه ابتدای سال جاری خبر داد.

 «ملیحه بهنامیان» اظهار کرد: میزان عقد قرارداد این دفتر برای ذخیره خون بندناف در سه ماهه اول سال نسبت به سال گذشته، رشد ۱۰ درصدی داشته است.

 

مسئول بانک خون بندناف جهاددانشگاهی خراسان جنوبی افزود: در سال گذشته دفتر نمایندگی بانک خون بندناف رویان خراسان جنوبی حدود ۲۰۰ نمونه خون بندناف جمع‌آوری کرد که جهت ذخیره به بانک سلول‌های بنیادی خون بندناف ارسال شد.

 

وی عنوان کرد: خون بندناف به عنوان منبع سلول‌های بنیادی در درمان بیماری‌های صعب العلاج نظیر سرطان خون موثر است و دیابت، فلج مغزی اطفال، اوتیسم و آسیب‌های چشمی و نخاعی با این سلول‌ها قابلیت درمان دارند.

 

بهنامیان بیان کرد: خانواده‌هایی که قصد ذخیره‌سازی دارند می‌توانند از هفته ۳۶ بارداری با مراجعه حضوری به جهاددانشگاهی استان یا از طریق سایت شرکت فناوری بن‌یاخته‌های رویان اقدام کنند که پس از بررسی اطلاعات اولیه اگر مادر از لحاظ پزشکی و طبق قوانین استانداردهای ذخیره‌سازی جهانی مشکلی نداشتند، ثبت‌نام متقاضی صورت می‌گیرد و پس از آن در روز زایمان کارشناسان خونگیر ما در سطح استان نمونه‌گیری را انجام می‌دهند و بلافاصله پس از خون‌گیری نمونه به بانک رویان تهران انتقال داده می‌شود.

 

وی در ادامه گفت: هزینه اولیه قرارداد حدود چهار میلیون و ۹۹۰ هزار تومان و پرداخت شارژ سالیانه ۳۰۰ هزار تومان است که امکان پرداخت هزینه اولیه به صورت اقساط و تسهیلات وجود دارد.

 

 

 

رشد ۲ برابری صدور مجوز تشکل‌های غیر دولتی جوانان در خراسان جنوبی/۲-۳

رئیس شورای توسعه و حمایت از تشکل‌های مردم‌نهاد خراسان‌جنوبی از رشد دو برابری صدور مجوز تشکل‌های غیر دولتی جوانان در سال ۱۳۹۹ خبر داد.

رشد ۲ برابری صدور مجوز تشکل‌های غیر دولتی جوانان در سال ۱۳۹۹

 ناصر خوش‌خبر در سومین جلسه شورای توسعه و حمایت از تشکل‌های مردم‌نهاد خراسان‌جنوبی، اظهار داشت: در کنار توجه به افزایش کمی تشکل‌ها در شهرستان‌ها باید به تخصصی‌سازی کیفی سازمان‌های مردم‌نهاد متناسب با نوع نیاز جامعه به‌ویژه جمعیت جوان توجه شود.

وی به اهمیت ایجاد سازمان‌های مردم‌نهاد جوانان در شهرستان‌های تابعه اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به جمعیت ۲۵۰ هزار نفری جوان استان، ایجاد سازمان‌های مردم‌نهاد در شهرستان‌های استان ضروری است.

رئیس شورای توسعه و حمایت از تشکل‌های مردم‌نهاد خراسان‌جنوبی افزود: در شهرستان‌هایی که بین جمعیت جوان و تعداد سازمان‌های مردم‌نهاد جوانان تناسب وجود ندارد باید براساس استانداردهای وزارت ورزش و جوانان برای ایجاد چنین تشکل‌هایی برنامه‌ریزی و بسترسازی لازم صورت گیرد.

خوش‌خبر متذکر شد: لازم است در صدور مجوزهای آتی به تناسب جمعیت جوان شهرستان‌ها و نوع نیاز و مطالبه آن‌ها توجه جدی شود.

وی از رشد دو برابری صدور مجوز تشکل‌های غیر دولتی جوانان در سال ۱۳۹۹ خبر داد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۸۵ درصد تشکل‌های فعال استان در حوزه فرهنگی و اجتماعی فعالیت دارند.

 

 

درد و رنج‌ها و گرانی‌های امروز حاصل باندبازی و حزب‌بازی‌ها است

نماینده ولی فقیه در خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه امروز با باندبازی، حزب‌گرایی و از این قبیل کلمات مردم را در مقابل هم قرار داده‌اند، گفت: جایگاه دولت اسلامی، جایگاه امر به معروف و نهی از منکر است یعنی دولت باید همه خوبی‌ها را پشتیبانی کرده و برای محو همه بدی‌ها برنامه‌ریزی روز محور داشته باشد.

درد و رنج‌ها و گرانی‌های امروز حاصل باندبازی و حزب‌بازی‌ها است

 سیدعلیرضا عبادی ظهر امروز در نشست با دبیر و معاونین ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه حضور در انتخابات مصداق امر به معروف و نهی از منکر است، اظهار داشت: باید شکرگذار باشیم که مردم ما موفق شدند سرنوشت خودشان را با انتخاب احسن رقم بزنند.

وی خطاب به دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان‌جنوبی، بیان داشت: وظایفی که ۲۶ دستگاه در قبال مسئله عفاف و حجاب دارند را احصاء نمایید و از مدیران بخواهید که در خصوص این مسائل چه اقداماتی انجام داده‌اند.

نماینده ولی فقیه در خراسان‌جنوبی ادامه داد: آنچه را که تا به‌حال در جامعه و چه در ارتباط با مسئولین و مدیران انجام می‌شده ادامه دهید اما خودتان را آماده کنید برای سطح بالاتر، سطحی که مبارزه با علت‌ها است چراکه شرایط آینده متفاوت خواهد بود.

اثرات سوء حزب‌بازی‌ها بر روی جامعه

عبادی اضافه کرد: حزب‌بازی‌ها بر روی جامعه یکدست انقلابی ایران اثر سوء گذاشت، بعدها که اشخاص یا احزاب جایگاه قانونی پیدا کردند این زخم‌ها عمیق‌تر شد و نتیجه‌اش شد همانی که برای شما به عنوان جنگ با معلول‌ها پیش آمده، درسته که وظیفه است اما خسته‌کننده و کم نتیجه است.

وی افزود: اتفاقی که در این مقطع رخ داد لطف خدا و نظر حضرت مهدی(عج) بود، آرمان‌هایی بود که به عنوان کرامت از زبان رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دو سال شنیده می‌شد که بعد از انقلاب اسلامی، دولت اسلامی روی کار آید امروز سه قوه پا به کار در کشور داریم، نظر رئیس جمهور منتخب در خصوص انتخاب کارگزاران دولت به صورت فراجناحی و باز کردن سامانه‌ای برای پیشنهادات مردم در خصوص افراد کارآمد نشان‌دهنده این است که دوباره به همان اوایل انقلاب برگشته‌ایم.

نماینده ولی فقیه در خراسان‌جنوبی بیان داشت: امروز با باندبازی، حزب‌گرایی و از این قبیل کلمات مردم را در مقابل هم قرار داده و از یکدیگر جدا کردند، ۴۰ سال تجربه نشان می‌دهد که حزب‌بازی‌ها باعث شد اقتصاد کشور را فاسد شود، این دردها، رنج‌ها و گرانی‌ها معلول همین حزب‌بازی‌ها است.

باید به اصل انقلاب و اصلاح امور برگردیم

عبادی اضافه کرد: وقتی کشور دست افراد غیر متخص و بی‌صلاحیت قرار گیرد چه به‌عنوان تصمیم‌ساز و چه به‌عنوان تصمیم‌گیر از او یک عنصر نامطلوب و یک مدیر فاسد می‌سازند، حالا با زیرمجموعه آن مبارزه کردند خسته‌کننده است از گردشگری گرفته تا دانشگاه اینگونه بود.

وی با بیان اینکه برخی‌ها خود فروخته هستند اما مردم که اینگونه نیستند، بسیاری از افراد در باطن عناد ندارند، گفت: الان که به دست خود مردم دولتی آمده فراجناحی همه باید برگردیم به اصل انقلاب و اصلاح امور، کشوری که مستعد است با ذخایر غنی انسانی و منابع، همه در جهت شایسته‌سالاری، شایستگی در عمل، خدمت به مردم و فاصله گرفتن از عناصر فاسد بیرونی اقدام کنیم.

نماینده ولی فقیه در خراسان‌جنوبی ادامه داد: به صورت طبیعی ۵۰ درصد کار شما در انتخاب مسئولین کارآمد در وزاتخانه‌ها و مدیران است، اگر این انتخاب به نحو احسن صورت پذیرد دیگر شاهد جریان‌های قبلی نخواهید بود، اما آنچه که نقش مهمی دارد این است که باید گفتمانی باشد که همه بدانند شرایط تغییر کرده و همه آماده شوند چراکه موضع نظام جمهوری اسلامی در سطح جهان موضع امر به معروف و نهی از منکر است اما بنا به دلایلی نتواستیم این موضع را پیدا کنیم که در دولت اسلامی پیاده خواهد شد.

برای محو همه بدی‌ها برنامه‌ریزی روزمحور داشته باشید

عبادی ادامه داد: جایگاه دولت اسلامی نیز جایگاه امر به معروف و نهی از منکر است یعنی دولت باید همه خوبی‌ها را پشتیبانی کند و برای محو همه بدی‌ها برنامه‌ریزی روزمحور کند که دیگر ما دزدی، اختلاس و انواع و اقسام مشکلات فرهنگی نداشته باشیم در این صورت دیگر سرخوردگی‌ها و ناامیدهای خود به خود از بین می‌رود.

وی مطرح کرد: جامعه اسلامی را دولت اسلامی می‌سازد اما دولتی که کارخانجات را ورشکست کند که کارگران آن کارخانه نان خانواده خود را از زباله‌گردی درآورد و در مقابل افرادی را با اختلاس، دزدی و پول‌شویی درآمدهای نجومی داشته و مغرور پول و خارج از شدن کشور قرار دهد این کشور تمامش می‌شود منکر.

نماینده ولی فقیه در خراسان‌جنوبی اضافه کرد: اینجاست که ستاد امر به معروف و نهی از منکر در راستای جایگاه دولت اسلامی باید طوری باشد که اگر مسئولی خودش خلاف می‌کند دیگر نباید توقع داشته باشد سر کار بماند.

باید دولت را همراهی کنیم

عبادی افزود: باید گفتمانی مطلوب و مردمی در راستای زندگی آرام و منافع مردم شروع شود، راهش نیز این است که در دولت فراجناحی همه همکاری کنیم، اصل انقلاب ما اینگونه است که وقتی فردی به‌عنوان رئیس جمهور انتخاب می‌شود دیگر در این جامعه فرقی بین آن رئیس جمهور و کشاورز نیست همه مردم این کشور هستند فقط آن کشاورز یک گوشه کار را در دست گرفته و رئیس جمهور گوشه دیگر کار را، این تفرقه‌ها، ایجاد حزب و باندها را برای ما درست کرده ‌ند و هر کدام دنبال قرائتی از اسلام هستند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: باید به اصل انقلاب و اسلام برگشت، تعیین دولت به این معنی است که باید همه همراه دولت باشند وقتی دولت صادق است و با مردم صادقانه برخورد می‌کند کارهای نشدنی را همه باور می‌کنند.

 

 

اعمال ممنوعیت تردد در خراسان جنوبی/۲-۳

ورود خودروهای پلاک غیربومی به خراسان جنوبی ممنوع می‌شود

ممنوعیت تردد در استان در پی شیوع کرونا و افزایش مناطق پر خطر استان از امروز دوشنبه اعمال می‌شود.

 استاندار در جلسه ستاد استانی کرونا از اعمال ممنوعیت تردد به شهر‌های اعمال ممنوعیت تردد از دوشنبه در خراسان جنوبیاستان از دوشنبه خبرداد و گفت: از دوشنبه این هفته ممنوعیت ورود پلاک‌ها غیربومی به شهر‌ها و خروج پلاک بومی به خارج از استان اعمال میشود.

ملانوری با بیان اینکه تاکنون در جهت کنترل ویروس کرونا در استان به خوبی عمل کردیم افزود: اگر غفلت کنیم وارد موج پنج کرونا می شویم.
وی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی خود را مکلف کرد تا هر چه زودتر با استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان و یزد در خصوص کنترل تردد‌ها از مبدا این استان‌ها مکاتبه انجام شود.

استاندار همچنین در ارتباط ویدئو کنفرانسی از فرمانداران خواست تا براساس رنگ بندی شهرستان‌ها محدودیت‌ها را به طور جدی اعمال کنند.
ملانوری افزود: برگزاری هر گونه تجمع در پارک‌ها و جلسات و کنسرت‌ها بدون رعایت موازین بهداشتی ممنوع است.

وی با بیان اینکه مبادلات مرزی ما همچنان پابرجا خواهد بود گفت: تاکید ما براین است تا فعالیت‌های اقتصادی در مرز با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی ادامه داشته باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز از احتمال آلوده شدن شهرستان‌های نهبندان و سربیشه به ویروس دلتا یا همان کرونای هندی خبرداد وگفت: به دلیل نبود کیت‌های تشخیص این ویروس هنوز آمار قطعی در دست نیست.
دهقانی افزود: تاهفته گذشته ۸۰ هزار و ۶۷۰ دز واکسن دریافت کردیم که از این تعداد ۶۱ هزار و ۸۰۰ دز تزریق شده است.

دهقانی همچنین گفت: واکسن در استان به گرو‌های هدف تزریق شده است و در هفته‌های آینده پارت جدیدی از واکسن وارد استان میشود.

سردار فرشید فرملانده انتظامی استان هم از اعمال قانون بیش از ۱۱ هزار و ۸۰۰ خودرو در تردد‌های شبانه خبرداد و خواستار همکاری و هم افزایی سایر گروه‌ها برای کنترل ویروس کرونا در استان شد.

عابدی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار نیز گفت: تاکنون ۷۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به حوزه‌های مختلف آسیب دیده از کرونا پرداخت شده است و با مکاتبه‌ای که با صندوق کار آفرینی امید انجام شده قرار است ۵ میلیارد تومان دیگر هم به اصناف آسیب دیده از کرونا پرداخت شود.

همچنین در این جلسه هلال احمر، بسیج و صدا و سیما اعلام آمادگی کردند تا در صورت لزوم برای کنترل ویروس کرونا همکاری لازم را داشته باشند.

 

 

 

 

سرعت وزش باد در خراسان جنوبی افزایش می‌یابد/۲

کارشناس اداره کل هواشناسی خراسان جنوبی گفت: مطابق با الگوی نقشه‌های پیش‌یابی افزایش سرعت وزش باد و گرد و خاک به ویژه در نوار شرقی استان پیش بینی می‌شود.

فاطمه زارعی افزود: شرایط جوی نسبتا آرام و یکنواخت پیش بینی می‌شود.

وی ادامه داد: به لحاظ دمایی با تقویت در ارتفاع جنب حاره روند تغییرات دما  به طور نسبی افزایشی خواهد بود و تا آخر هفته گرما در استان تشدید می‌شود.

 

 

 

 

 

باورهای نادرست و حقایق درباره واکسن کرونا

 

 

 

 

استفاده همزمان از دو ماسک

 

 

 

کاریکاتور/ برق دزدی ماینر‌ها! / کشف بزرگ‌ترین مزرعه بیت‌کوین کشور

کاریکاتور/ معضلات شبکه‌های‌اجتماعی و تاثیرات آن بر کودکان؟!

کاریکاتور/ اندراحوالات بی‌تدبیری‌ها!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

آخرین گام ها برای اجرای کامل نسخه نویسی الکترونیک

آخرین گام ها برای اجرای کامل نسخه نویسی الکترونیک

 اجرای خدمات الکترونیک در حوزه‌های مختلف از جمله موارد قانونی است که در دولت یازدهم و دوازدهم به صورت جدی پیگیری شده و یکی از این موارد، اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک محسوب می‌شود که در ماه‌ های اخیر به گام‌های نهایی برای اجرای کامل رسیده است.

شیوع ویروس کرونا ثابت کرد که حرکت به سمت ارائه خدمات الکترونیک در حوزه‌های مختلف اجتناب ناپذیر است و اگر در این مسیر تاکنون تعلل‌ هایی رخ داده، باید اجرای آن را جدی‌تر پیگیری کرد تا در شرایطی مانند شیوع ویروس کرونا بتوان از خدمات غیرحضوری بهره برد.

ارائه خدمات الکترونیک سلامت در دوران شیوع ویروس کرونا حتی به مطالبه‌ای از سوی دولت تبدیل شد و جامعه نیز این مطالبه را به خصوص در این دوران بیشتر از قبل مطرح کرد. زیرا با وجود تمهیدات در نظر گرفته شده برای مراجعه بیماران به مراکز بهداشتی و درمانی و به تعویق نینداختن رسیدگی به بیماری‌های غیر از کرونا، به هر حال مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی در این دوران کرونایی با نگرانی‌ هایی همراه بود و همین موضوع ذهن جامعه را بیشتر از قبل به این سمت برد که برخی از خدمات را می‌توان به صورت الکترونیک دریافت کرد و نیاز به ابزارهای فیزیکی مانند دفترچه کاغذی بیمه را کاهش داد.

 از کاهش مصرف کاغذ تا موثر بودن در تصمیم گیری‌ های نظام سلامت

نوع نسخه‌های پزشکی همواره یکی از چالش‌ ها و دغدغه‌ هایی بوده که نظام سلامت تلاش کرده در مسیر اصلاح آن گام بر دارد. این در شرایطی است که روزانه میلیون‌ ها نسخه دارویی در کشور تولید و برای نسخه پیچی به داروخانه‌ ها می‌رود. تولید فیزیکی این برگه‌ها و نسخه پیچی آن در داروخانه‌ ها یا مراکز پاراکلینیک می‌تواند در همین دوران شیوع ویروس کرونا منجر به انتقال بیماری شود. به همین دلیل است که ضوابط قانونی برای الکترونیکی شدن خدمات سلامت در این دوران با سرعت بیشتری پیش رفته و می‌توان گفت که نسخه‌های پزشکی در همین دوران با الکترونیکی شدن، عاقبت به خیر می‌شوند.

نسخه الکترونیکی توسط پزشک تجویز شده و کد رهگیری به بیمار ارائه می‌شود. بیمار با ارائه کد ملی یا کد رهگیری خود به داروخانه یا مرکز پاراکلینیک می‌تواند دارو یا خدمات مربوطه را بر اساس تجویز پزشک دریافت کند. دریافت خدمات با پوشش بیمه‌ای به شرطی است که بیمار دارای بیمه باشد و البته هنگام نسخه نویسی، پوشش بیمه‌ای بیمار به صورت آنلاین بررسی می‌شود.

“سید مهدی میرشاه ولد” مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بیمه سلامت در این زمینه گفت: به وسیله نسخه الکترونیک، گردش کار نسخه‌ ها از زمان تجویز تا زمان نسخه پیچی یا انجام آزمایش و ارائه خدمات پاراکلینیکی، مکانیزه و الکترونیکی می‌شود. اهمیت نسخه الکترونیکی این است که می‌تواند علاوه بر کاهش مصرف کاغذ، در زمینه تصمیم گیری‌ های نظام سلامت هم موثر باشد. به طور مثال این داده‌ ها می‌تواند اطلاعاتی مانند میزان مصرف هر قلم دارو یا آمار مبتلایان به یک نوع بیماری مشخص را به دست بدهد.

چاره‌ای جز خدمات الکترونیک نداریم

هرچند بسیاری از افراد در گذشته به خدمات الکترونیک سلامت نگاهی نه چندان مناسب داشته و این خدمات را به نوعی لوکس و غیرضروری تلقی می‌کردند، اما واقعیت این است که حرکت جهان به سمت ارائه خدمات الکترونیک در حوزه‌های مختلف و به خصوص سلامت، بدون توقف ادامه دارد.

“علی رضا زالی” رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این زمینه بیان کرد: خدمات الکترونیک سلامت یکی از نیازهای قطعی نظام سلامت محسوب می‌شود و بر خلاف نگاه‌ های اولیه که این خدمات را غیرضروری می‌دانستند، در حال حاضر الکترونیکی شدن خدمات سلامت و به خصوص اجرای نسخه نویسی الکترونیک اجتناب ناپذیر است. خدمات الکترونیکی سلامت منجر به افزایش دسترسی، شفافیت، سرعت بالا در ارائه خدمات شده و در اجرای برنامه‌های مبتنی بر مشتری مداری مفید خواهد بود.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران ادامه داد: حلقه اصلی خدمات الکترونیک سلامت، نسخه الکترونیکی است که اجرای آن به پشتوانه غنی نیاز دارد. ریل گذاری مناسبی در زمینه اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک انجام شده و در آینده نیز این مسیر ادامه پیدا می‌کند، زیرا اجرای این موارد اجتناب ناپذیر است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: شیوع ویروس کرونا به ما نشان داد که باید مراودات جدیدی در حوزه خدماتی و اداری شکل بگیرد و اگر این طرح قبل از شیوع بیماری کووید ۱۹ پیشرفت مناسبی پیدا می‌کرد، ضرورت آن بیشتر حس می‌شد و استفاده از فرآیندهای الکترونیک و کاهش رفت و آمدهای فیزیکی به علت شیوع ویروس کرونا، به اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک شتاب مناسبی داده است.

خدمات الکترونیک نیازمند همکاری بین بخشی است

نکته مهم در مسیر اجرای خدمات الکترونیک در حوزه سلامت، همکاری و هماهنگی بین بخشی است. در واقع در زمینه اجرای برنامه‌های الکترونیک در حوزه سلامت نمی‌توان فقط از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انتظار داشت و باید از سایر ارکان دولتی و خصوصی در این مسیر استفاده کرد.

“حمید پوراصغری” معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه در این زمینه اظهار کرد: در حال حاضر مقاومتی در برابر اجرای خدمات الکترونیک سلامت مثل نسخه نویسی الکترونیک وجود ندارد، بلکه ساختارهای مختلف برای اجرای این خدمات باید به طور کامل هماهنگ باشند و مشکلات موجود در این زمینه را برطرف کنند.

وی افزود: همان طور که در بانک داری الکترونیک، فرآیندها به سمت الکترونیکی شدن رفت و به مرور ارتقا یافت، نسخه نویسی الکترونیک هم چالش‌هایی خواهد داشت که به مرور برطرف می‌شود. اجرای خدمات الکترونیک در نظام سلامت فقط به حوزه سلامت مربوط نمی‌شود و بقیه دستگاه‌ها هم دخیل هستند.

پیش رفت مناسب نسخه الکترونیکی در یک سال اخیر

هرچند نباید نسخه نویسی الکترونیک را هدف نهایی در نظام سلامت دانست، اما در واقع یکی از قطعات مهم پازل سلامت محسوب می‌شود که در صورت اجرای کامل در کشور می‌تواند نقش قابل توجهی در استقرار پرونده الکترونیک سلامت هم داشته باشد.

“حمید رضا صفی خانی” مدیر پروژه نسخه نویسی الکترونیک سازمان تامین اجتماعی در این زمینه گفت: تغییر رویکرد وزارت بهداشت و سازمان‌های بیمه گر منجر به این شده که در ماه‌های اخیر پیش رفت‌های خوبی در حوزه خدمات الکترونیک داشته باشیم. تا چند وقت پیش تلاش سازمان‌های بیمه گر این بود که خودشان سامانه‌ هایی در اختیار ارائه دهندگان خدمت قرار بدهند. این باعث شده بود که هم از کسب و کارهای این حوزه در بخش خصوصی غافل شویم و هم آن چیزی که از طرف سازمان‌های بیمه گر در اختیار قرار گرفته بود، یک پنل بود و سامانه کاملی نبود. پزشکان هم مجبور بودند از سامانه‌های مجزای سازمان‌های بیمه گر استفاده کنند.

وی ادامه داد: از طرفی کدینگ‌های غیر واحد وجود داشت. تلاش کردیم به این سمت حرکت کنیم که به جای طراحی سامانه توسط سازمان‌های بیمه گر، استاندارد و قواعد توسط سازمان‌های بیمه گر تولید شده و اجازه بدهند هر پزشک یا داروخانه یا مرکز پاراکلینیک با واسطه‌های نرم افزاری این امکان را داشته باشد که تبادل داده داشته و اجازه بدهیم کسب و کارها نیز در این زمینه فعالیت موثری داشته باشند.

“مهدی رضایی” معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت نیز در این زمینه بیان کرد: پیش‌رفت‌های نسخه نویسی الکترونیک در بخش خصوصی قابل ملاحظه بوده و در برخی استان‌ها این برنامه به صورت صد درصد اجرایی شده است.

توقف چاپ دفترچه کاغذی بیمه

در حال حاضر چاپ دفترچه کاغذی بیمه توسط سازمان‌های بیمه گر پایه از جمله سازمان تامین اجتماعی و سازمان بیمه سلامت متوقف شده و بیمه شدگان می‌توانند بدون نیاز به دفترچه کاغذی بیمه جهت دریافت خدمات درمانی مراجعه کرده و فقط با ارائه کد ملی، خدمات را دریافت کنند.

رضایی معاون سازمان بیمه سلامت در این زمینه نیز گفت: چاپ دفترچه کاغذی بیمه سلامت در صندوق‌های کارکنان دولت، صندوق بیمه سلامت ایرانیان و صندوق سایر اقشار از ابتدای تیر ۱۴۰۰ در راستای الکترونیکی شدن خدمات، متوقف می‌شود و این بیمه شدگان برای دریافت خدمات نیازی به دفترچه کاغذی نخواهند داشت.

قانون چه می‌گوید؟

اجرای برنامه نسخه نویسی الکترونیک در برنامه‌ های پنجم و ششم توسعه کشور تاکید شده و در ماده ۷۴ برنامه ششم توسعه کشور نیز در باره نسخه الکترونیکی گفته شده که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هدف ارائه خدمات الکترونیکی سلامت مکلف است در مدت دو سال اول اجرای قانون برنامه، نسبت به استقرار سامانه پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان و سامانه‌های اطلاعاتی مراکز سلامت با هماهنگی پایگاه ملی آمار ایران و سازمان ثبت احوال کشور با حفظ حریم خصوصی، منوط به اذن آنها، محرمانه بودن داده‌ها و با اولویت شروع برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع اقدام کند.

همچنین در راستای اهداف برنامه ششم توسعه و تکالیف قانونی مانند قوانین بودجه و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت، سازمان بیمه سلامت نیز موظف شده که برنامه نسخه نویسی الکترونیک و حذف تدریجی دفترچه‌های کاغذی را اجرایی کند.

بر این اساس، اولین بار در سال ۱‍۳۹۵ سازمان تامین اجتماعی این طرح را در مطب پزشکان طرف قرارداد اجرا کرد و اجرای کامل آن در اسفند ۱۳۹۷ آغاز شده و به مرور توسعه پیدا کرد.

سازمان بیمه سلامت نیز طرح نسخه نویسی الکترونیک را از آبان ۱۳۹۸ با اجرا در ۲۳۵ شهر شروع کرد و پس از شیوع ویروس کرونا، اجرای نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک شتاب بیشتری گرفت.

تجربه‌ های جهانی چیست؟

نسخه الکترونیکی در بسیاری از گزارش‌ های متخصصان و طرح‌های ملی عمومی به بحث گذاشته شده و در بسیاری از کشورها به صورت ملی یا در مرحله آزمایشی پیاده سازی است یا در حال پیاده سازی و اجرا قرار دارد.

کشورهای اسکاندیناوی در استقرار نسخه الکترونیکی از دیگر کشورهای جهان پیش‌روتر هستند. کشورهایی مانند استونی، نروژ، دانمارک، فنلاند، سوئد، بلژیک، هلند، ایتالیا، ایسلند، یونان، انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی از جمله کشورهایی هستند که به طور معمول از تجویز الکترونیکی استفاده می‌کنند. اتحادیه اروپا برای تبادل اطلاعات بیشتر بین مرزی بهداشت تلاش می‌کند. خدمات تجویز الکترونیکی ملی در حال حاضر به طور قطع در بیش از ۱۱ کشور مستقر شده است.

سوئد در سال ۱۹۸۰ نخستین تجویز نسخه الکترونیکی را در اروپا اجرا کرد و در حال حاضر می‌توان از کشورهای استونی، دانمارک و هلند را در کنار سوئد به عنوان پیش‌گامان تجویز الکترونیکی دانست. موفقیت تجویز الکترونیکی نیز در ایسلند از پروژه‌ای ۷ ساله در اوایل سال ۲۰۰۰ آغاز و به اجرای ملی تجویز الکترونیکی در این کشور منجر شد.

همچنین کرواسی، فنلاند، نروژ و اسکاتلند در سال‌های اخیر در این زمینه به شکل قابل توجهی پیش رفت کرده و تجویز الکترونیکی ملی دارند. ترکیه، فرانسه، رومانی، یونان و انگلیس هم در حال گسترش تجویزها به صورت الکترونیکی هستند. اتریش، بلژیک، آلمان، قبرس، ایتالیا، جمهوری چک، لتونی و لوکزامبورگ نیز از نرخ تجویز الکترونیکی پایین‌ تر از حد متوسط برخوردارند.

“الهام حسنی” کارشناس بیمه سلامت در زمینه تجربه‌ های جهانی در مورد تجویز الکترونیکی گفت: در سال ۱۹۸۹ اتحادیه اروپا بیش از یک میلیارد یورو برای پیش‌برد پروژه‌های سلامت الکترونیک سرمایه گذاری کرد و کمیسیون اروپا به عنوان بدنه اجرایی اتحادیه اروپا، در دهه‌های اخیر یکی از بخش‌های فعال برای اجرای برنامه‌های الکترونیک در حوزه سلامت بود. نکته مهم این‌که استونی و فنلاند اولین کشورهایی هستند که امکان خرید محصولات دارویی در کشور دیگر را از طریق نسخه دیجیتال فراهم کرده و نسخه‌های دیجیتالی صادر شده در کرواسی، هم اکنون در استونی هم اعتبار دارد. استونی با استفاده از پلتفرم تبادل داده تحت مدیریت کمیسیون اروپا که برای سال ۲۰۲۱ تنظیم شده، پیش‌گام جریان اطلاعات الکترونیک محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: مقایسه نسخه الکترونیک در کشورهای منتخب نشان داده که اجزای تشکیل دهنده نسخه الکترونیک در ۴ کشور انگلیس، سوئد، فنلاند و دانمارک شباهت بیشتری به هم دارند. دانمارک عمدتا از منابع دولتی سرمایه گذاری مالی برای سیستم تجویز الکترونیکی استفاده می‌کند، اما در انگلستان قسمتی از هزینه‌ها توسط بخش خصوصی تامین می‌شود و در سوئد، هزینه توسعه سیستم توسط ارائه دهندگان خدمات و داروخانه‌ها تامین می‌شود.

به هر حال اجرای خدمات الکترونیک سلامت و به خصوص نسخه نویسی الکترونیک در دوران کرونا جدی‌تر گرفته شده و به نظر می‌رسد این روند با سرعت مناسبی پیش می‌رود و در صورت فراهم شدن زیرساخت‌های الکترونیک و همکاری بخش‌های مرتبط، به شکل مطلوب‌تری اجرا خواهد شد.

 

دارتر خراسان جنوبی نایب قهرمان مسابقات کشور/۷

دارتر جوان خراسان جنوبی در مسابقات دارت همگانی کشور نایب قهرمان شد.

در هفتمین دوره مسابقات دارت همگانی کشور که به میزبانی استان خراسان جنوبی دارتر خراسان جنوبی نایب قهرمان مسابقات دارت همگانی کشورو با حضور  ۱۶۰ دارتر از سراسر کشور به صورت آنلاین بر گزار شد، ابوالفضل علیزاده از خراسان جنوبی با کسب امتیاز ۵۸۷ به مقام دوم کشور دست یافت.

 

در این مسابقات صدر ا بنایی از خراسان رضوی اول و امیررضا خضراب از استان‌ بوشهر سوم  شدند.

 

 

 

 

 

 

 

 

معلمی که بَعدِ۲۷سال بازنشستگی،بازهم دغدغه آموزش وتربیت دارد/

اهدای ۷هکتار زمین برای ساخت آموزشگاه در فردوس/۷-۲

اسدا… آزمایش معلم دغدغه مند فردوسی است که پس از ۲۷ سال بازنشستگی، بازهم دغدغه آموزش، تربیت و هدایت دانش آموزان این خطه را در دل داشته و با خرید و اهدای زمین، زمینه احداث مأمنی امن برای تحصیل ایشان فراهم می کند.

به گزارش امروز خراسان جنوبی، محمد علی واقعی در دیدار با این معلم پیشکسوت اظهار کرد: آقای آزمایش معلم پیشکسوتی هستند که رسالت خطیر تعلیم و تربیت را در لباس کار خیر تداوم بخشیده و در مدت ۲۷ سالی که از زمان نایل آمدن به افتخار پیشکسوتی قریب ۷ هکتار زمین خریده و برای ساخت مدرسه در اختیار آموزش و پرورش قرار داده است.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی، عنوان کرد: در این زمین ها دو مدرسه به نام استعداد های درخشان شهید بهشتی دوره اول و دبستان میرتونی احداث شده و ۳۹۰دانش آموز دیار یاقوت های سرخ از مزایای این مدارس برخوردار شده اند.

 

 

محکومیت متهم قاچاق قرص ترامادول در قائنات/۴

متهم قاچاق قرص ترامادول در قائنات به پرداخت جزای نقدی در حق دولت محکوم شد.

مدیر کل تعزیرات حکومتی استان گفت: ماموران ایست و بازرسی گلوگاه این شهرستان هنگام کنترل خودرو‌های عبوری از یک دستگاه اتوبوس تعداد ۱۱ هزار و ۵۰۰ عدد قرص ترامادول قاچاق کشف کرده و گزارش آن را برای رسیدگی به اداره تعزیرات حکومتی قائنات ارسال کردند.

حسن پور افزود: از آنجائی که طبق مقررات حاکم، خرید وفروش، حمل کالای مجاز مشروط بدون داشتن اسناد گمرکی تخلف است، لذا شعبه پس از احضار متهم و رسیدگی‌های قانونی و احراز وقوع تخلف بر اساس مدارک و مستندات موجود در پرونده، وی را به استناد بند ب ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا وارز علاوه بر ضبط کالای مکشوفه به پرداخت ۲۰۰ میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم کرد.

عضو شورای قضائی استان گفت: جریمه کالا‌های قاچاق که طی استعلام از گمرک مجاز مشروط اعلام می شود  بر اساس بند ب ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز یک تا سه برابر ارزش کالا است.

 

 

 

 

معاون دادگستری خراسان جنوبی:

رفع مشکلات جوانان نیازمند توجه ویژه است

رفع مشکلات جوانان نیازمند توجه ویژه است

بیرجند – ایرنا – معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی گفت: بیکاری، ناامیدی از آینده شغلی به‌رغم ادامه تحصیل، تجرد و بالا رفتن سن ازدواج از جمله مشکلات جوانان است که رفع آن نیاز به توجه ویژه مسوولان دارد.

حجت الاسلام یدالله وحدانی نیا روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مشکلات در حوزه تامین مسکن با توجه به تورم و ارزش افزوده املاک در یک تا دو ساله اخیر، ترویج نکردن ازدواج به  موقع و از هم پاشیدن کانون گرم خانوادگی از مهمترین مشکلات جوانان جامعه امروزی است.

وی ادامه داد: امروز نمی‌توان ازدواج سفید بین جوانان را نفع کرد زیرا وجود دارد و دلیل اصلی آن عوامل مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی است.

وی اظهار داشت: آمار واقعی از ازدواج سفید وجود ندارد چرا که از نظر مقررات شرعی و قانونی و عرف اجتماعی زشت و ناپسند است.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی گفت: دو نفری هم که این روش را برمی‌گزینند مخفی کاری دارند پس نمی‌توان آمار ارایه کرد و آنچه از برخی مراجع مختلف ذکر می‌شود بر مبنای فرضیات و حدسیات است.

وی اظهار داشت: برای پیشگیری از این امر باید دستگاه‌های مختلف در بخش‌های مختلف پای کار باشند و احساس مسوولیت کنند تا مشکلاتی که امروزه پیش پای جوانان در تشکیل زندگی مشترک و ازدواج شرعی وجود دارد برداشته شود.

وی افزود: در خصوص اقدامات دستگاه‌های مسوول در حوزه جوانان نمی‌گویم تلاش نشده ولی بیشتر با توجه به سیاست‌زدگی متولیان امر، متاسفانه در این سال‌ها مسایل و مشکلات جوانان قربانی بازی‌های سیاسی شده است.

حجت الاسلام وحدانی نیا تصریح کرد: اقدامات مسوولان در حوزه جوانان مطلوب نبوده زیرا اگر کافی بود امروز شاهد مشکلات موجود در حوزه جوانان نبودیم.

وی بیان کرد: برخی از مسایل و مشکلات جوانان به طبیعت دوره جوانی برمی‌گردد برخی را هم وضعیت فعلی و تاریخ معاصر ما دامن زده است.

وی یادآور شد: حتما خانواده‌ها و متولیان امر جوانان توجه دارند که خصوصیتی که در جوانان وجود دارد نیک و پسندیده است به شرطی  که آن را درست بشناسیم و هدایت کنیم و اگر این هدایت درست انجام نگیرد، مشکل‌ساز خواهد بود.

وحدانی نیا گفت: با توجه به نگاه مادی دنیای غرب و رشد و پیشرفت در تکنولوژی و کم‌کاری مسوولان و متولیان امر جوانان جوان ما امروز احساس می‌کند که بهترین الگوها را می‌توان در تمدن و فرهنگ غرب پیدا کرد و این نگاه موجب بروز مشکلات فراوان برای جوانان ما شده بویژه که در عصر انفجار اطلاعات قرار داریم و امروزه مهار مرزهای فکری و اخلاقی بسیار مشکل شده ولی به هر حال همه ما شرعا مکلفیم جلوی فساد و انحراف جوانان را بگیریم.

وی اظهار داشت: امروزه دشمن دقیق و حساب شده، با تمرکز و با هزینه‌های فراوان و برنامه‌های بسیار علمی و دقیق فکر و روح جوانان ما را هدف قرار داده و علاوه بر این که امروزه جوان ما در معرض برخی عوامل درونی و نفسانی قرار دارند در معرض هجوم تمدن غربی و ظواهر فریبنده غرب هم قرار گرفته‌اند.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی یادآور شد: یکی از مشکلات اساسی جوان امروزی موضوع انتخاب همسر مناسب و ازدواج است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

پاسداشت روز قلم با رونمایی از کتاب “بیرجندیه ها”/۲-۷

    
پاسداشت روز قلم با رونمایی از کتاب "بیرجندیه ها"
معاون امور فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گفت: به مناسبت روز قلم، از کتاب “بیرجندیه ها” به قلم دکتر محمدرضا راشد محصل رونمایی خواهد شد.

محمود رمضانی با بیان این که دکتر محمدرضا راشد محصل به صورت برخط و زنده با مراسم در ارتباط خواهند بود، اضافه کرد: مراسم رونمایی نیز به صورت زنده از طریق صفحه اینستاگرامی khjfarhang@ منتشر می شود.

وی خاطرنشان کرد: تعدادی از اهالی قلم در این مراسم مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

رمضانی به برنامه های دیگر این اداره کل در راستای پاسداشت روز قلم اشاره کرد و گفت: یکشنبه ۱۳ تیرماه جاری، با حضور مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری و تعداد محدودی از نویسنده ها ، از پوستر چهارمین جشنواره کتاب سال استان رونمایی خواهد شد.

به گفته وی دیدار با تعدادی از نویسندگان استان و برپایی مراسم تقدیر از نویسنده های شهرستان قاین، از دیگر برنامه های فرهنگی برای ۱۴ تیرماه، روز قلم است.

 

 

 

 

 

 

 

ارزآوری ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار دلاری صادرات سیمان/۲-۳

صادرات سیمان تولیدی خراسان جنوبی از ابتدای سال حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار ارزآوری داشت.

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با اعلام این خبر گفت: در سه ماه ابتدای امسال ۱۱۳ هزار تن سیمان تولیدی استان به افغانستان صادر شده که ارزآوری ۲ میلیون و ۷۸۰ هزار دلاری در پی داشته است.
حسن نژاد افزود: در سه ماه ابتدای سال ۲۵۰ هزار تن سیمان در ۲ کارخانه تولید سیمان استان تولید و وارد بازار‌های داخلی و خارجی شده است.
وی افزود: در سال گذشته نیز در مجموع یک میلیون و ۳۷۰ هزار تن سیمان در خراسان جنوبی تولید شد که ۸۳۰ هزار تن از آن به خارج از کشور صادر شده است.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ارزش سیمان صادراتی استان در سال گذشته را ۱۸ میلیون و ۷۵۰ هزار دلار عنوان کرد.

 

 

 

 

کرایه‌های گران در بیرجند/ سردرگمی مردم در پرداخت کرایه‌های متفاوت تاکسی‌ها

 

کرایه‌های گران در بیرجند/ سردرگمی مردم در پرداخت کرایه‌های متفاوت تاکسی‌ها

 در حالی که سالی یک بار کرایه های تاکسیافزایش قیمت پیدا می‌کند، که این روزهای گرم تابستان متاسفانه برخی از رانندگان نرخ‌های متفاوتی را از مسافران دریافت می‌کنند و در این بین این نرخ‌های متفات و مردم را کلافه کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  بیرجند یک روز داغ تابستانی که خورشید اشعه های خود را بر زمین می تاباند وکرونا هم با چهره های مختلف جولان می‌دهد را تصور کنید، برایت دیر شده است عجله داری، در ایستگاه تاکسی هم ایستاده ای، هرچه نگاه می‌کنی تاکسی را نمیبینی،نگاه بر ساعتت که می اندازی،  عقربها به سرعت می‌روند و تو همچنان در انتظار تاکسی هستی، چندین تاکسی خطی از مقابلت عبور می‌کنند اما خبری از توقف نیست، بعد از ۴۵ دقیقه انتظار یک تاکسی فرسوده خطی جلوی پایت توقف می‌کند،مسیرت را می‌پرسد و وقتی نرخ را از او میپرسی رقمی عجیب برایت اعلام می‌کند، مجبوری سوار شوی چرا که برایت دیر شده است، این حال وروز این روزهای شهروندان بیرجندی است، آن گونه که برخی از شهروندان می گویند، در شرایط کرونایی وگرمای طاقت فرسای این روزها در تابستان وجولان کرونا،کرایه های بی ضابطه ورعایت نکردن نرخ نامه ها صدای شهروندان را در آورده است.

تعرفه‌های مختلف تاکسیداران

مشکلات و معضلات حمل ونقل درون شهری بیرجند موضوعی قدیمی است که همواره یکی از دغدغه های مردم این شهرستان بوده است.  برخی از شهروندان بیرجندی همیشه از نرخ تاکسی های داخل شهر اعم ازشهری وآژانس ها گلایه مند هستند و معتقدند که از سوی برخی از رانندگان تاکسی ها نرخ های مصوب رعایت نمی شود و براساس سلایق شخصی خودشان کرایه دریافت می کنند.

یکی از شهروندان در گفتگو با خبرنگار ما گفت:متاسفانه راننده های تاکسی زرد هزینه یک سرویس دربست را بین ۷ تا ۹ هزارتومان اعلام  می‌کنند، اگر بخواهی اعتراضی هم داشته باشی بی فایده است.

وی با بیان اینکه از سویی دیگر در شراسط کرونایی باید در صندلی عقب خودرو تنها دو سرنشین شوار شود، اما رانندگان رعایت نمی‌کنند ومی‌گویند اگر اعتراضی دارید باید هزینه مسافر اضافه را پرداخت کنید.

یکی دیگر از شهروندان هم با اشاره به اینکه بیشتر تاکسی ها دستگاه کارت‌خوان ندارند، گفت: به همین دلیل از پرداخت، مابقی هزینه ممانعت می کنند و در کل به گونه ای رفتار می شود که هزینه ای قرار نبوده بازگردانده شود و با واژه ” پول خرد نداریم” از پس دادن مابقی مبلغ سرباز می زنند.

دیگر شهروند بیرجندی هم به خبرنگار ما گفت:برخی ازآژانس‌ها ویا تاکسی‌های خطی به جای استفاده از کیلومترشمار ،خود مبلغ را محاسبه می‌کنند و هنگامی که از آنها میپرسی کیلومتر شمارتان چگونه محاسبه میکند، میگویند دستگاه خراب است وتوجیه شان همان مسیری است که مسافر را جابه جا کرده است

سوار کردن مسافر فقط دربستی

این شهروند تاکید کرد: بیشتر تاکسی های خطی فقط به صورت دربستی مسافر را سوار می کنند و از سویی دیگر هر ساله سازمان اتوبوس رانی نرخ های جدیدی اعلام می کند،اما متاسفانه برخی از رانندگان تاکسی شهری وآژانس ها بدون توجه به نرخ های مصوب اعلام شده ازمسافران نرخ های بالاتری دریافت می کنند.

یکی از رانندگان تاکسی خطی در بیرجند هم به خبرنگار ما گفت: ما براساس قانون مصوب شده در روزهای اول اقدام به سوار کردن دو نفر در صندلی عقب داشتیم اما به دلیل اینکه باید مسافران مبلغ بالایی را پرداخت میکردند ودراین مورد برخی از مسافران اعتراض داشتند که سه نفر بنشیند تا کرایه کمتری بدهند، اعمال کردیم.

وی ادامه داد: علاوه براینها یکی از بزرگترین مشکلات ما استهلاک خودرو است استهلاک خودرو وهزینه های بالایی که باید برای خرید تجهیزات ماشین در نظر گرفته شود،خیلی بیشتر از مبلغی است که در مسافرکشی به دست می آوریم.

رانندگان ملزم به نصب نرخنامه

رئیس سازمان حمل ونقل بار و مسافر شهرداری بیرجند هم با بیان اینکه ۷۰۰ دستگاه تاکسی در شهر بیرجند وجود دارد که هزار و ۲۰۰ پروانه فعالیت هم صادر شده است،گفت:امسال تعرفه جابه جایی مسافر درون شهری برای تاکسی وناوگان اتوبوسرانی افزایش یافته است ونرخنامه مصوب از ابتدای سال اجرایی شده است.

غلامپور از افزایش ۲۸ درصدی تعرفه جابه جایی مسافر درون شهری در همان ابتدای سال خبر داد وافزود: تعرفه ورودی تاکسی‌های خطی وگردشی داخل شهر از ‌ هزار و ۲۰۰ تومان به هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافته و به ازای هر ۱۰۰ متر مسافت، قیمت از ۱۳ به ۱۵ تومان رسیده است.  و برای تاکسی‌های بی سیم و آژانس‌ها نیز تعرفه ورودی از سه هزار و ۳۰۰ تومان به چهار هزار تومان افزایش یافته و به ازای هر ۱۰۰ متر مسافت، قیمت از ۴۰ به ۵۵ تومان رسیده است

وی افزود: نرخ نامه برای هر سال فقط یک بار تغییر می کند و تغییر نرخ به جز همان ابتدای سال نداشته ایم، و  تمام رانندگان و تاکسی های فعال زیر نظر شهرداری نرخ نامه جدید را نصب کرده اند.

غلامپور تاکید کرد:  تاکسی های اینترنتی هم مجوز فعالیت از سازمان حمل و نقل شهرداری دریافت می کنند اما تعرفه های آن ها و نظارت بر آن توسط همان اتحادیه کسب و کارهای مجازی است و ما نمی توانیم نرخی برای آن ها اعلام کنیم.

 

 

 

صنعت دامپروری به مرز ورشکستگی رسید/ دامداران بر سر دو راهی ماندن یا تعطیلی!/۷-۵

ماجرای ادامه دار کمبود و گرانی خوراک دام، موجب شده نه تنها دامداران خراسان جنوبی بلکه سراسر کشور، به سختی واحد‌های دامداری را سرپا نگه دارند.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان کمبود و گرانیِ علوفه، قوت غالب دام‌ها به ماه هشتم خود رسیده است؛ صنعت دامداری همچنان در بی مهری‌ها و کم توجهی‌ها به سر می‌برد و تولید کنندگان در شرایط سختی قرار دارند.

دامدارانی که در شرایط خشکسالی و فقر مراتع، به سختی شکم دام هایشان را سیر می‌کنند و در کنار آن ناکافی بودن علوفه‌های یارانه‌ای و مشقت‌های تهیه خوراک از بازار آزاد، کار را برای ادامه حیات صنعت دامداری و دامپروری سخت‌تر کرده است.

دامداری

مشاهدات میدانی خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان از دامداری‌ها نشان می‌دهد فعالان صنعت دامپروری همچنان با کمبود علوفه و حتی نبود آن دست و پنجه نرم می‌کنند و لاغری دام‌ها حکایت از ناکافی بودن سهمیه‌ها و حال ناخوش این بخش حیاتی تولید دارد.

وقتی کاهِ بی ارزش و سیب زمینی، خوراک دام می‌شوند!

سهمیه ناچیز علوفه یارانه ای، کار را به جایی رسانده است که دامداران برای سیر کردن شکم دام‌ها مجبور به خرید کاه، خیار، کاهو و حتی سیب زمینی می‌شوند.

هدایتی یکی از دامداران بزرگ روستای کوشه خوسف واقعیت تلخی را از وضعیت نابسامان تهیه خوراک دام بازگو می‌کند.

او به خبرنگار ما می‌گوید: خوراک دام با قیمت مناسب در دسترسمان نیست و مجبور شدم ۱۰ تن سیب زمینی را برای زنده ماندن گوسفندانم خریداری کنم.

صنعت دامداری

این دامدار با گلایه از سهمیه کم علوفه ادامه می‌دهد: بیشتر دام‌های این مجموعه مولد و آبستن هستند و به صلاح نیست در این شرایط که کشور نیاز به دام‌های مولد دارد، آن‌ها را راهی کشتارگاه‌ها کنیم؛ به ناچار باید با این شرایط بسازیم.

یکی دیگر از دامداران روستای شریف آباد بیرجند نیز می‌گوید: علوفه‌ای که به ما می‌دهند را جلوی الاغ بگذاریم، نمی‌خورد! چه رسد به اینکه به خورد گاو و گوسفند برود.

او بیان می‌کند: دام‌ها از مجبوری این علوفه‌ها را می‌خورند و اگر هم بخواهیم علوفه با کیفیت به آن‌ها بدهیم، توان خرید کنسانتره کیلویی ۷ هزار تومان را نداریم.

این دامدار در ادامه به ناکافی بودن سهمیه‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: هر رأس گاوی که در روز باید ۱۴ کیلو کنسانتره بخورد تا روزی ۳۵ کیلو شیر بدهد را تنها سه کیلو خوراک یارانه‌ای می‌دهند و مانده ایم بقیه نیاز دام را از کجا تهیه کنیم؟

او ادامه می‌دهد: از مجبوری، کاه نیچه خریده ایم تا شکم گاو‌ها را سیر کنیم، کاهی که هیچ کیفیتی ندارد و کمکی به افزایش تولیدات شیر و گوشت نمی‌کند.

به دادِ دامداران نرسید، ورشکست می‌شویم

دامداری‌های صنعتی خراسان جنوبی این روز‌ها همانند دامداری‌های سنتی حال و روز خوشی ندارند و تولید کنندگان به سختی خوراک دام را تهیه می‌کنند.

به سراغ یکی از بزرگترین دامداری‌های صنعتی خراسان جنوبی در حوالی روستای شریف آباد رفتیم، انبار این مجتمع ۳۰۰ رأسی گاو که تا پارسال انباشته از علوفه و کنسانتره بود، حالا کمتر از ۲۰۰ کیلو خوراک داشت و تولید کنندگان برای تأمین خوراکِ فردای دام‌ها مانده بودند.

علوفه

زنگویی از تولید کنندگان موفق دام خراسان جنوبی با دلی پر از درد به سؤالات خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان پاسخ می‌دهد، او می‌گوید: مسئولان در شرایطی که باید مرهمی بر درد دامداران باشند، فلفل بر زخم ما می‌پاشند و در شرایط کمبود علوفه، واقعاً مورد کم مهری و بی توجهی قرار گرفته ایم.

این تولید کننده هشدار می‌دهد: با تداوم این وضعیت، دامداری‌ها یکی پس از دیگری دچار ورشکستگی می‌شوند و صنعت دامداری کشور آسیب جدی می‌بیند.

او بیان می‌کند: برای رونق دامپروری باید توجه ویژه و نه سطحی به این صنعت شود و خوراک دام چه به صورت یارانه‌ای و چه آزاد، به وفور در اختیار دامدار قرار گیرد.

کاهش تولیدات دامی در نتیجه‌  کمبود علوفه

غصه کمبود آذوقه دام برای دامدار کم بود که حالا اُفت تولید شیر و گوشت هم شرایط را برای ادامه حیات دامداری‌ها سخت‌تر کرده است.

دامدارانی که نباید دغدغه‌ای به جز تولید داشته باشند، حالا با گوسفندان و گاو‌هایی لاغر و نحیف مواجه می‌شوند که خوراک کافی به آن‌ها نمی‌رسد تا چاق و فربه شوند.

شیر گاو

یکی از دامداران منطقه ارسک می‌گوید: گاوی که روزانه باید تا ۳۵ کیلو شیر بدهد به سختی ۱۵ کیلو شیر دارد و نه تنها واحد ما بلکه بیشتر دامداری‌های این منطقه با افت شدید تولید شیر مواجه شده اند.

او اضافه می‌کند: چون مجبوریم خوراک بی کیفیت بخریم در نتیجه، تولیدات شیر و گوشت نیز کم شده است.

 

واقعیت زمانی تلخ‌تر می‌شود که دام‌های مولد که آینده صنعت دامپروری کشور هستند راهی کشتارگاه‌ها می‌شوند، گوسفندان و گاو‌های آبستن یا شیرده!

دامدار بیرجندی در پاسخ به این سؤال که چرا دام‌های آبستن را می‌فروشید، می‌گوید: پاسخ سؤال شما را باید مسئولان بدهند که می‌گویند نباید دام‌های مولد از بین بروند، بهتر است این افراد به جای این صحبت ها، خوراک و آذوقه را به میزان کافی در اختیار دامدار بگذارند تا آن‌ها مجبور به فروش و کشتار دام‌ها نشوند.

او بیان می‌کند: دامدار نباید دغدغه تهیه علوفه و کنسانتره داشته باشد، او باید به این فکر باشد که چگونه با روش‌های علمی، تولیدات را افزایش دهد، اما الان چه؟ باید کاری کنیم که دام‌ها زنده بمانند، تازه خیلی‌ها هم در چرخه گرسنگی و بیماری تلف می‌شوند.

دلالان در کمین دام / سرمایه‌های کشور به راحتی قاچاق می‌شوند

با وجود این که در شرایط خشکسالی، دامداران به سختی علوفه دام‌هایشان را تأمین می‌کنند، اما در سایه کمرنگ شدن نظارت ها، قاچاق کاه و دام از مرز‌های غربی شدت گرفته و چنانچه مسئولان به این موضوع توجه نکنند، سرمایه‌های مولد کشور در معرض نابودی قرار می‌گیرند.

دادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک با انتقاد از بی توجهی دولت به حمایت از دامداران می‌گوید: با وجود پیگیری‌های مکرر، برنامه حمایتی معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی به سبب عدم تخصیص اعتبارات لازم محقق نشده که این امر در کنار نبود نهاده دولتی در بازار موجب شده است دامدار توان نگه داری دام خود را نداشته باشد که در نهایت چاره‌ای جز ارسال دام‌های مولد و بره‌های جوان به کشتارگاه ندارد.

او قیمت کنونی هر کیلو دام سبک در بازار داخل را ۴۵ تا ۵۰ هزار تومان اعلام و بیان می‌کند: با توجه به خرید دام با نرخ‌های بالاتر از سوی قاچاقچیان و پدیده قاچاق دام از مرز‌های غربی، برنامه حمایتی هر چه سریع‌تر باید انجام شود.

گاو و گوسفند

غریبی مدیرعامل اتحادیه دامداران خراسان جنوبی نیز با تأیید قاچاق علوفه و دام مولد از استان می‌گوید: اختلاف قیمت دام به نسبت نرخ ارز موجب شده تا دام مولد از خراسان جنوبی به سمت مرز‌های غربی بارگیری و تخلیه شود.

او بیان می‌کند: دامدار به دلیل شرایط سخت خشکسالی و کمبود آذوقه توان نگهداری دام را ندارد و مجبور به فروش آن به دلالان می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه دامداران خراسان جنوبی از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی می‌خواهد تا ماهانه ۱۰ هزار تن جو دولتی به استان اختصاص دهند تا میزان کنسانتره تولیدی برای دام‌های سنگین استفاده شود.

آب سرد مسئولان بر تن دامداران / تا ۱۰ ماه آینده خبری از بهبود وضعیت علوفه نیست!

مسئولان سازمان جهاد کشاورزی هر چند قبول دارند سهیمه دامداری‌ها جوابگوی نیاز دام نیست، اما می‌گویند قرار هم نیست دام‌ها فقط با نهاده‌های یارانه دار تغذیه شوند و بقیه اقلام مثل کاه، یونجه و ذرت علوفه‌ای را باید خود تشکل‌ها و دامداران تأمین کنند.

ابراهیمی معاون بهبود تولیدات دامی خراسان جنوبی با قبول ناکافی بودن علوفه یارانه‌ای به خبرنگار ما می‌گوید: در شرایط فعلی حداقل تا ۱۰ ماه آینده، شرایط دامداری و تأمین علوفه بهتر نخواهد شد و دامداران باید برای ۱۰ ماه آینده خود برنامه ریزی و پیش بینی کنند.

دامداران

او در خصوص نارضایتی دامداران از قیمت بالای علوفه نیز بیان می‌کند: قیمت علوفه بر اساس عرضه و تقاضا است و توصیه ما به دامداران این است که، علوفه مورد نیاز دام را در سر خرمن و قبل از انتقال انبار، خریداری کنند تا متحمل ضرر و زیان نشوند.

به عمل کار برآید، به سخندانی نیست

۳۵ درصد جمعیت خراسان جنوبی در زمینه پرورش و تولیدات دامی اشتغال دارند و معیشت آنان وابسته به دامداری و ادامه فعالیت این صنعت است.

بیش از ۲۱ میلیون رأس دام سبک و سنگین استان تا پارسال به برکت سرسبزی طبیعت از مراتع و دشت‌ها تغذیه می‌کردند، اما امسال به واسطه کاهش شدید بارندگی‌ها و فقر مراتع، علوفه‌های یارانه‌ای نیز جوابگوی نیاز دام‌ها نیست.

علوفه دامی

دامداران می‌گویند اقلام علوفه‌ای مانند کاه، یونجه و ذرت علوفه‌ای نسبت به پارسال تا ۴ برابر افزایش قیمت داشته است و اگر دولت سهمیه نهاده‌های یارانه دار را افزایش ندهد و جو به میزان کافی در اختیار قرار نگیرد، دامداری‌ها به ناچار باید دامپروری را کنار گذاشته و با این صنعت راهبردی خداحافظی کنند.

فعالان صنعت دامداری چاره کار را در افزایش سهمیه نهاده‌های یارانه‌ای می‌دانند تا بلکه دامداران از زیر بار سنگین هزینه‌های علوفه آزاد، کمر راست کنند و دام‌ها هم نفسی تازه کنند.

گزارش از حسین هرمزی

 

 

 

 

 

 

 

 

مهار ۱۳ درصدی روان آب‌های خراسان جنوبی با اجرای طرح‌های آبخیزداری

مهار ۱۳ درصدی روان آب‌های خراسان جنوبی با اجرای طرح‌های آبخیزداری

 اجرای طرح‌های آبخیزداری به عنوان مهمترین روش‌ برای مدیریت صحیح منابع آب و خاک در خراسان جنوبی توانسته تاکنون با کنترل ۱۳ درصدی روان آب‌های سطحی نقش موثری در تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی داشته باشد.

به گزارش ایرنا یکی از پروژه‌هایی که در دولت تدبیر و امید به آن اهمیت داده شد اجرای سازه‌های آبخیزداری در بالادست قنوات بود که در افزایش ذخیره آب و جلوگیری از افت سطح آب‌های زیرزمینی بسیار موثر است.

آبخیزداری مجموعه عملیاتی است که بر اساس اصول مدیریت یکپارچه حوزه آبخیز به منظور حفاظت از منابع آب و خاک اجرایی می‌شود و در آبخوان‌داری نیز با مهار و نفوذ سیلاب‌روی عرصه‌های آبخوان از بروز سیلاب‌های مخرب جلوگیری و موجب احیای منابع آب و خاک می‌شود.

انجام عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری می‌تواند تا حد زیادی از بروز سیلاب‌های مخرب، پرشدن سدها توسط رسوب، تخریب عرصه‌ منابع طبیعی و تشدید وقوع بلایای طبیعی جلوگیری کند.

در استان مرزی خراسان جنوبی بیش از ۶ هزار رشته قنات وجود دارد که آب حدود ۴۰ درصد جمعیت استان را تامین می‌کند و با اجرای سازه‌های آبخیزداری در بالادست این قنوات نه تنها از تخریب اراضی کشاورزی، باغات و تاسیسات جلوگیری شده بلکه افزایش آبدهی قنوات و چاه‌های پایین دست را به دنبال داشته است.

شرایط برداشت اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای پروژه‌های آبخیزداری در سطح کشور از سال ۹۷ فراهم شد و در مجموع سه سال اخیر بیش از ۸۶ میلیارد تومان اعتبار به استان خراسان جنوبی اختصاص یافته است.

به گفته کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراسان جنوبی سالانه ۷۰۰ میلیون مترمکعب روان آب در استان هدر می‌رود، از هفت و نیم میلیون هکتار حوزه آبخیز استان طرح‌های آبخیزداری تاکنون در سطح یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار اجرا شده است و حجم آبگیری سازه‌های استان حدود ۸۵ میلیون مترمکعب است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی در حاشیه بازدید خبرنگاران از طرح آبخیزداری شهرک هاشمیه قاینات با بیان اینکه امسال اجرای ۱۶ طرح آبخیزداری در استان پیش‌ بینی و اجرا خواهد شد گفت: سال گذشته نیز ۱۸ طرح آبخیزداری در استان اجرا شده است.

علیرضا نصرآبادی افزود: یکی از واقعیت‌های استان خشکسالی همراه با سیلاب است که ناشی از تغییرات جهانی اقلیمی است چراکه به گونه‌ای پیش رفته که با گرمایش زمین سیستم بارش‌ها عوض شده، بازه زمانی بارش‌ها تغییر کرده و شدت بارندگی‌ها افزایش یافته لذا بارندگی‌های کوتاه مدت اما شدید سبب وقوع سیلاب می‌شود.

وی بیان کرد: در سال‌های اخیر شاهد وقوع سیل و خشکسالی توامان با یکدیگر در استان هستیم لذا ضرورت اجرای طرح‌های آبخیزداری از اهمیت زیادی برخوردار است و از این طریق برای مهار روان آب‌ها و بارش‌ها برنامه‌ریزی می‌کنیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی تصریح کرد: با توجه به گستردگی سطح عملکرد سازه‌های آبخیزداری، تعداد سازه‌ها زیاد، حجم عملیات کم اما در سطح گسترده جغرافیایی انجام می‌شود و جمعیت زیادی را تحت پوشش قرار می‌دهد.

وی عنوان کرد: تاکنون ۲ هزار و ۳۰۰ سازه با ظرفیت بیش از ۸۰ میلیون مترمکعب در سطح حوزه‌های آبخیز استان اجرا شده و هنگام بارندگی‌ها آماده آبگیری است.

نصرآبادی ادامه داد: آنچه عملیاتی اتفاق افتاده اینکه در بازه زمانی ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته از حداقل از هشت میلیون مترمکعب تا بیش از ۸۷ میلیون مترمکعب آبگیری سالانه را در استان داشته‌ایم.

وی عنوان کرد: در سال آبی جاری تاکنون سازه‌های آبخیزداری استان ۱۶.۵ میلیون مترمکعب آبگیری شده است البته امسال با کمبود شدید بارندگی‌ها مواجه هستیم.

مهار ۱۳ درصدی روان آب‌های خراسان جنوبی با اجرای طرح‌های آبخیزداری

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: با توجه به شرایط حاکم بر استان از جمله خشکسالی و سیلاب و اینکه خراسان جنوبی دومین استان بیابانی کشور است، عملکرد خوب کمی و کیفی اجرای سازه‌های آبخیزداری در استان مورد توجه ویژه قرار گرفت.

وی افزود: از سال ۹۷ آغاز تخصیص اعتبار از محل صندوق توسعه ملی از خراسان جنوبی آغاز و به سایر استان‌های کشور تعمیم داده شد.

نصرآبادی بیان کرد: اعتبارات آبخیزداری استان خراسان جنوبی در سه سال اخیر از محل اعتبارات ملی ۱۶ برابر رشد را نشان می‌دهد به گونه‌ای که این اعتبار اختصاصی حتی از ۴۰ سال گذشته نیز بیشتر بوده است.

وی اظهار داشت: از محل این اعتبارات ملی حجم عملیات اجرای انواع سازه‌ها بیش از ۴۵۰ هزار متر مکعب بوده که در این مدت ۸۶ هزار هکتار از حوزه آبخیز استان زیر پوشش عملیات قرار گرفت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی تصریح کرد: از این محل ۲۷۰ روستا در قالب ۲۸ هزار خانوار با جمعیت بیش از ۷۵ هزار نفر بهره‌مند شدند.

وی از احداث ۳۱۶ سازه آبخیزداری در خراسان جنوبی خبر داد و گفت: این سازه‌ها در سطح ۲۴ حوزه آبخیز ۱۱ شهرستان استان اجرا شده است.

نصرآبادی تاکید کرد: اجرای سازه‌های آبخیزداری ضمن تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی و احیای قنوات روستاهای تحت پوشش نقش موثری در تثبیت معیشت مرزنشینان و جلوگیری از مهاجرت آنان به شهرها و خالی شدن مرزها داشته است.

رییس اداره کنترل سیلاب و آبخوانداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی هم گفت: از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی سال ۹۹ برای اجرای طرح آبخیزداری و آبخوان‌داری حوزه شهرک هاشمیه شهرستان قاینات به مساحت ۱۳۲ هزار و ۷۰۷ هکتار ۱۰ میلیارد تومان اختصاص یافت.

محمد یوسفی افزود: این پروژه با حجم ۲۹۳ هزار و ۹۵۰ مترمکعب و حجم آبگیری ۴۹۴ هزار مترمکعب در قالب ۱۰ سازه شامل سه سازه خاکی، چهار پشته خاکی پخش سیلاب و سه سازه سنگ و ملات اجرا شده است.

وی تغذیه آبخوان ۱۸ منبع آبی و کنترل سیلاب را از جمله اهداف اجرای این پروژه برشمرد و اظهار داشت: در سطح حوزه آبخیز مشرف به ۶ روستای اصلی قمنجان، روم، آویج، تیغاب، آفریز و شهرک هاشمیه و همچنین آرین شهر با جمعیت هفت هزار و ۱۰۰ نفر از این پروژه برخوردار می‌شوند.

رییس اداره کنترل سیلاب و آبخوانداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی تصریح کرد: پروژه پخش سیلاب دارای پنج فاز و ۲۴ پشته خاکی با طول‌های متفاوت است که در فازهای ۲ و سه چهار پشته با حجم عملیات خاکریزی ۱۲۰ هزار مترمکعب و طول سه هزار و ۱۴۷ متر اجرا شده است.

وی حجم آبگیری محاسبه شده در این حوزه را ۱۰۰ هزار مترمکعب دانست و تصریح کرد: در مجموع اجرای پشته‌های خاکی پخش سیلاب نقش ویژه‌ای در تقویت سفره آب زیرزمینی و چاه‌های پایین دست محل اجرا خواهد داشت.

مهار ۱۳ درصدی روان آب‌های خراسان جنوبی با اجرای طرح‌های آبخیزداری

یوسفی عنوان کرد: با توجه به واقع شدن پروژه پخش سیلاب در بالادست آبخوان دشت سرایان نقش بسزایی در تامین آب دشت فوق و روستاهای منطقه طرح دارد لذا با توجه به سیلاب‌های سال‌های گذشته و تخریب اراضی پایین دست روستا عزم جدی برای احداث این سازه بر اساس بررسی‌های انجام شده صورت گرفته است.

وی یادآور شد: در بارندگی‌های اردیبهشت ماه امسال یک پشته آبگیری و سرریز شد و یک پشته نیز ۵۰ درصد آبگیری شد.

رییس اداره کنترل سیلاب و آبخوانداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: در پروژه آبخیزداری شهرک هاشمیه در مجموع ۲۵۰ هزار مترمکعب عملیات خاکریزی و حدود چهار هزار مترمکعب اجرای عملیات سنگ و ملاتی انجام شده همچنین با اجرای پروژه پخش سیلاب به منظور کنترل روان آب‌های سطحی، در این پروژه ۲۵۰ هزار مترمکعب آب در یک مرحله آبگیری، استحصال شد.

وی عنوان کرد: از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی سال گذشته ۱۵ میلیارد تومان اعتبار آبخیزداری هزینه شده که در هر شهرستان یک تا دو حوزه بر اساس اولویت پروژه آبخیزداری اجرا شد.

یوسفی افزود: سال جاری از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی تاکنون ۲۲ میلیارد تومان به استان ابلاغ شده است و به محض اختصاص اعتبار نسبت به اجرای پروژه‌ها اقدام می‌شود.

 

 

 

 

 

رشد ۴ برابری حجم صادرات غیرنفتی در خراسان جنوبی

رشد ۴ برابری حجم صادرات غیرنفتی در خراسان جنوبی

بیرجند – ایرنا – مجموع خروجی صادرات غیرنفتی استان خراسان جنوبی در پایان سال ۹۹ از نظر ارز دلاری ۹۲ درصد و از لحاظ حجم صادراتی (وزنی) نسبت به ابتدای دولت تدبیر و امید ۴۰۲ درصد معادل چهار برابر افزایش داشته است.

به گزارش ایرنا صادرات نقش مهمی در ثبات اقتصادی هر منطقه‌ای داشته و در حوزه‌های مختلف کشاورزی، صنعتی و خدماتی موجب تحول چشمگیری می‌شود. در دهه‌های اخیر به ویژه دولت یازدهم و دوازدهم که کشور با ناعادلانه‌ترین تحریم‌ها مواجه است، خروج از اقتصاد تک محصولی و رونق صادرات غیرنفتی به عنوان امری مهم برای برون ‌رفت از بن‌بست‌های اقتصادی کشور مطرح است.

هرچند سال‌های سال ایران بر اساس اقتصاد نفتی اداره می‌شد اما به دلیل مسایل و مشکلات متعدد از جمله تنگناهای ارزی توفیقی ایجاد کرد که وابستگی کشور از نفت جدا و به اقتصاد و صادرات غیرنفتی به ویژه در استان‌های مرزی متکی شود.

خراسان جنوبی به عنوان سومین استان پهناور ایران دارای ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان است.

این استان مرزی دارای ۲ گمرک رسمی به نام گمرک بیرجند و گمرک ماهیرود همچنین چهار بازارچه مرزی گلورده، ماهیرود، یزدان و دو کوهانه است که ماهیرود در شهرستان سربیشه فعال‌ترین مرز محسوب می‌شود اما سه بازارچه به دلایل مختلف از جانب کشور افغانستان بسته است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: عملکرد صادراتی استان خراسان جنوبی در طول دوره یازدهم دولت تدبیر و امید به صورت پیوسته روند افزایشی منظم را از حیث ارزش صادرات و همچنین وزن کالاهای صادر شده طی کرده است.

عباس جرجانی افزود: اما در طول دوره دوازدهم دولت تدبیر و امید با توجه به تشدید تحریم‌های ظالمانه ایالات متحده آمریکا این روند به صورت نزولی از لحاظ ارزش صادرات و سیر صعودی از نظر وزن کالاهای صادر شده را به خود اختصاص داده است.

۴۸ درصد صادرات کشور به افغانستان از مرز ماهیرود

وی بیان کرد: البته صادرات سال ۱۳۹۹ به نسبت سال ۱۳۹۸ بیش از ۲ برابر شده است و خروجی بیش از ۴۸ درصد حجم صادرات کشور به افغانستان نیز از مرز ماهیرود صورت گرفته است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی اظهار داشت: مهمترین اقلام صادراتی استان خراسان جنوبی شامل سیمان، کاشی و سرامیک، گازوئیل، روغن سوخت تقطیری، هیدروکربن سبک، عایق رطوبتی و سایر است.

وی ادامه داد: همچنین مهمترین بازارهای هدف صادراتی استان شامل افغانستان، عراق، پاکستان، ترکمنستان و ارمنستان هستند.

جرجانی عنوان کرد: ارزش کالاهای صادراتی استان از ۱۰۲ میلیون دلار و وزن ۲۷۰ هزار تن در سال ۹۲ به ۲۰۳ میلیون دلار به وزن یک میلیون و ۵۹۳ هزار تن رسیده است.

وی یادآور شد: همچنین صادرات ماده ۱۱۶ استان خراسان جنوبی از ۳۳۶ میلیون دلار با وزن ۶۰۸ هزار تن در سال ۹۲ به ۶۴۱ میلیون دلار به وزن یک میلیون و ۹۴۱ هزار دلار افزایش یافته است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: در ۲ ماه نخست سال جاری نیز ارزش کالاهای صادراتی استان ۲۸ میلیون دلار و وزن ۱۵۰ هزار تن و صادرات ماده ۱۱۶ نیز ۸۷ میلیون دلار با وزن ۲۲۲ هزار تن بوده است.

وی افزود: مجموع خروجی صادراتی کل استان خراسان جنوبی از ۴۳۹ میلیون دلار و وزن ۸۷۸ هزار تن در سال ۹۲ به ۸۴۴ میلیون دلار به وزن سه میلیون و ۵۳۴ هزار تن در سال ۹۹ افزایش یافته است.

لزوم معرفی خراسان جنوبی به عنوان معین صادراتی افغانستان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی گفت: با توجه به اینکه خراسان جنوبی ۴۸ درصد صادرات کشور به افغانستان از لحاظ وزنی را به خود اختصاص داده است، این استان باید به معین صادراتی افغانستان تبدیل و معرفی شود.

مشیرالحق عابدی افزود: در حال حاضر ۳۷ درصد سهم صادراتی کل کشور به افغانستان از لحاظ ارزش و ۴۸ درصد به لحاظ وزنی مربوط به استان خراسان جنوبی است.

وی گفت: اگر گمرک ماهیرود در یک کفه ترازو و مرز میلک و دوغارون در یک کفه ترازو قرار بگیرد از لحاظ وزنی با یکدیگر برابر هستند و اینکه خراسان جنوبی به عنوان معین صادراتی افغانستان تعیین شود، انتظار زیادی نیست.

معاون استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: این موضوع بارها در سال‌های گذشته نیز مطرح شده اما بنا به دلایلی تاکنون به نتیجه نرسیده است.

عابدی با بیان اینکه تجهیز و تکمیل زیرساخت‌ها از اولویت‌های مهم برای توسعه صادرات است افزود: انتظار ما این است که با توجه به ظرفیت صادراتی خراسان جنوبی نگاه ویژه‌ای به استان شود.

وی بیان کرد: خراسان جنوبی در برنامه ششم توسعه اقدامات شایسته‌ای در مباحث صادراتی انجام داد و با توجه به اعتباری که داشته، توانسته است به بهترین‌ها در حوزه زیرساخت‌های صادراتی دست یابد اما هنوز به حد اکمل نرسیده‌ایم و نیاز به حمایت سازمان توسعه تجارت ایران داریم.

صادرات ۹۵ درصدی خراسان جنوبی به افغانستان

رییس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی هم گفت: محصولات تولیدی استان به ۱۵ کشور هدف، صادر می‌شود که کشور افغانستان ۹۵ درصد حجم صادراتی را به خود اختصاص داده است.

سعید بهشتی راد افزود: سال گذشته پنج هزار و ۶۹۹ کامیون به وزن ۱۷۵ هزار تن کالا در استان ترانزیت شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد ۹۴۶ درصدو از لحاظ وزنی هزار و سه درصد افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۷۰ درصد وزن صادرات استان متعلق به صدور سیمان و صیفی جات بوده است ادامه داد: همچنین روغن سوخت تقطیری، هیدروکربن سبک و سنگین، کاشی، گازوئیل و نخود آبگوشتی در ردیف‌های یگر کالاهای صادراتی بوده است.

رییس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی اظهار داشت: افغانستان به عنوان پنجمین مقصد صادراتی جمهوری اسلامی ایران حدود ۲.۳ میلیارد دلار از صادرات کشور و ۸۴۴ میلیون دلار خروجی کل استان خراسان جنوبی را به خود اختصاص داده است.

وی با تاکید بر اینکه ۳۷ درصد حجم و ۴۸ درصد وزن صادرات کل کشور از مرزهای خراسان جنوبی انجام می‌شود تاکید کرد: تسهیل و تسریع در امر تشریفات گمرکی با هماهنگی کامل دستگاه‌های خدمات رسان در مرز و ساماندهی امور ( نوبت دهی کامیون‌ها، تفکیک محموله‌ها، تقسیم کار بین دستگاهی و سایر) و کوتاه شدن زمان تشریفات صادرات کالا از جمله دلایل افزایش صادرات در استان بوده است.

بهشتی راد واگذاری اختیارات لازم برای رفع موانع صادرات به مقامات استانی را از مهمترین الزامات و سیاست‌های توسعه صادرات عنوان کرد و گفت: تقویت زیرساخت‌های صادراتی و شبکه‌های حمل و نقل با هدف کاهش هزینه‌ها، ثبیت قوانین و مقررات صادراتی و اصلاح فرایندهای موجود، حمایت از سرمایه گذار خارجی برای تولیدات صادرات محور در استان و تنوع بخشی به بازارهای صادراتی و ترکیب کالاها و خدمات صادراتی از دیگر الزامات است.

تکمیل زیرساخت‌های بازارچه مرزی ماهیرود از مهمترین الزمات توسعه صادرات در خراسان جنوبی است که در این خصوص مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی گفت: برای تکمیل زیرساخت‌های بازارچه ماهیرود از جمله دیوارکشی، محوطه سازی، جدول گذاری، آسفالت، اجرای شبکه برق فشار ضعیف، تکمیل ساختمان مرزبانی، تکمیل سوله چند منظوره و اجرای خرده فروشی به ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

نصب دستگاه ایکس‌ری در مرز ماهیرود تا ۱۰ ماه آینده

محمد رحیمی‌زاده استقرار دستگاه ایکس‌ری کامیونی را از دیگر الزامات دانست و افزود: برای تامین و راه‌اندازی دستگاه ایکس‌ری (تونل تصویربرداری) در مرز ماهیرود امسال قراردادی با بخش خصوصی منعقد شد که براساس آن تا ۱۰ ماه دیگر باید این دستگاه نصب و راه‌اندازی شود.

وی بیان کرد: به دلیل اولویت این اقدام و ضرورت زیادی که در مرز ماهیرود وجود دارد، این قرارداد ۱۰ ماهه منعقد شد در حالی که همین قرارداد در بندر چابهار ۲ ساله بسته شده است.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی درخصوص تاخیر در راه‌اندازی این دستگاه در مرز استان گفت: در سنوات گذشته یک دستگاه ایکس‌ری در مرز ماهیرود نصب شد اما متاسفانه شرایط جغرافیایی و آب و هوایی این مکان مدنظر قرار نگرفته بود و دستگاه نتوانست در بادها و توفان‌های مرز دوام بیاورد بنابراین دستگاه برگشت داده شد.

وی با بیان اینکه اعتبار مورد نیاز برای راه‌اندازی دستگاه ایکس‌ری ۱۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است افزود: قرارداد مربوطه با گمرک جمهوری اسلامی ایران است و اعتبار مورد نیاز توسط بخش خصوصی تامین خواهد شد.

 

 

 

بی‌تعارف با شهردار بیرجند | «جاوید»: به تمام پست‌های مدیریتی پشت پا زدم/ «بیرجند» داری پتانسیل بی‌شمار اما مغفول

شهردار بیرجند گفت: طی ۴ سالی که در شهرداری بیرجند مشغول به فعالیت شدم مسئولان مختلف از داخل و خارج از استان به بنده پیشنهاد می‌دادند حتی پست‌های بالاتر از شهردار. بنده پای قولی که به مردم این شهر داده بودم ایستادم و بدعهدی نکردم و به تمام پیشنهادات مطرح شده پشت پا زدم.

بی‌تعارف با شهردار بیرجند | «جاوید»: به تمام پست‌های مدیریتی پشت پا زدم/ «بیرجند» داری پتانسیل بی‌شمار اما مغفول

خبرگزاری فارس- خراسان‌جنوبی؛ تعریف کلی و اساسی شهرداری در ایران اینگونه است: شهرداری مؤسسه‌ای عمومی، غیردولتی و مستقل است که به موجب قانون در شهرها تشکیل می‌شود و عهده‌دار امورمحلی و اداره خدمات به شهروندان و سکنه شهری است.

به موجب ماده ۳ قانون شهرداری، شهردار شخصیت حقوقی مستقلی دارد. طبق قانون مدون سال ۱۳۳۴ به عنوان آخرین قانون و در استناد شهرداری‌ها، شهرداری مسئولیت تمامی امور شهری اعم از آموزش، بهداشت، آب ، برق و غیره را بر عهده داشت که متأسفانه به مرور زمان بخش‌هایی از وظایف مندرج در این قانون از شهرداری منتزع شد و به نهادهای دیگر واگذار شد.

شهرداری نوعی سیستم اداره شهر است که از دو واحد به‌نام شورای شهر و اداره شهرداری تشکیل شده است. اجرای تصمیمات شورای شهر به عهده ی اداره شهرداری است که در رأس آن شهردار قرار دارد. شهردار، عامل و مجری تصمیمات شورای شهر است و به‌وسیله شورای شهر انتخاب و در صورت تشکیل نشدن شورا، توسط وزیر کشور انتخاب می‌شود.

از آنجایی که شهردار به مدت ۴ سال برای تصدی این مسئولیت انتخاب می‌شود لذا ماندن یا نماندن شهردار به تصمیم شورای شهر جدید و البته رغبت شخص شهردار جهت ادامه فعالیت بستگی دارد.

با توجه به اینکه شورای شهر و شهردار بیرجند روزهای آخر تصدی‌گری را طی می‌کنند لذا خبرگزاری فارس در استان خراسان‌جنوبی در این راستا با «محمدعلی جاوید» شهردار بیرجند گپ‌وگفتی انجام داده که متن گفت‌وگو به شرح ذیل است.

فارس: خودتان را برای مخاطبان معرفی کنید.

جاوید: «محمدعلی جاوید» متولد سال ۱۳۵۱ در شهر چیتاب از توابع شهرستان توابع کهگیلویه و بویراحمد. دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت شهری و دکترای رشته برنامه‌ریزی شهری.

فارس: پس از اتمام دانشگاه چگونه وارد بازار کار شدید.  

جاوید: سال ۱۳۷۶مدرک لیسانس را اخذ و یک سال بعد یعنی در سال ۱۳۷۷ شهرداری یاسوج به مدت ۲ سال مشغول به فعالیت شدم. از کار در مجموعه شهرداری کنار کشیدم و در بخش آزاد(پروژه‌های عمرانی در بخش آب، راه و ساختمان) به مدت ۴ سال مشغول به فعالیت شدم.

از سال ۱۳۸۲ مجدد به مجموعه شهرداری برگشتم و در بخش اداری شهرداری یاسوج فعالیت خود را آغاز کردم. از سال ۸۵ تا ۸۸ مدیرعامل سازمان همیاری‌ها شدم و سپس به‌عنوان مدیر کل دفتر امور شهری انتخاب و از سال ۹۲ تا ۹۶ شهردار مرکز استان شدم و از سال ۹۶ نیز به‌عنوان شهردار بیرند منصوب شدم.

فارس: شما اصولا انسان سیاسی هستید؟ ذهنیت‌های سیاسی شما به چه شکل است.

جاوید: بیشتر اجرایی هستم تا سیاسی. در انتخابات‌ها نیز بیشتر معتدل هستم.

فارس: طی مدت زمان تصدی‌گری به‌عنوان شهردار بیرجند چه اقداماتی برای این شهر و مردم انجام دادید.

جاوید: آذرماه سال ۹۶ در شهرداری بیرجند مشغول شدم و با توجه به اینکه محل تولدم و سکونتم در این شهر نبود و آشنایی چندانی با کارکنان شهرداری به‌عنوان مهم‌ترین رکن این مجموعه نداشتم ۳ ماه طول کشید که بتوانم با همکاران، ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شهر و شهرداری آشنا شوم.

عملا از فروردین‌ماه ۹۷ کار اجرایی را با برنامه آغاز کردیم. در آذرماه ۹۶ که بنده شهرداری بیرجند را تحویل گرفتم فقط ۳۰ درصد از بودجه ۶۰ میلیاردی شهرداری تعهد پیدا کرده بود که توانستیم این رقم را تا پایان همان سال به بیش از ۱۰۰ درصد برسانیم.

افزایش ۴۰۰ درصدی بودجه طی ۴ سال!

طی ۴ سال فعالیت در شهرداری بیرجند توانستیم بودجه شهرداری را از ۶۰ میلیون به ۲۵۰ میلیون تومان برسانیم و این یعنی افزایش ۴۰۰ درصدی طی ۴ سال! توانستیم حقوق کارکنان رسمی و شرکتی را به روز پرداخت کنیم و پرداخت مزایای کارکنان به روز شد.

برنامه‌ای برای شهر بیرجند در قالب کوتاه مدت، میان‌مدت و بلند مدت تدوین کردیم و بلند مدت از نظر ما همان ۴ سال بود. شهر بیرجند چون کویری است و زیرساخت‌های لازم برای تفریح مردم در شهر بسیار کم است لذا از مهم‌ترین خواسته‌های مردم افزایش مکان‌های رفاهی و تفریحی بود لذا ما هم بر همین اساس برنامه‌ریزی‌ها را انجام دادیم.

احداث ۱۲ بوستان طی ۳ سال

حوزه تفریحی و فضای سبز: در زمینه توسعه پارک و فضای سبز کار کردیم. طی ۳ سال توانستیم ۱۲ بوستان در سطح شهر احداث کنیم و با قاطعیت اعلام می‌کنم کاری که در حوزه فضای سبز طی این مدت انجام شد از اول تأسیس شهر تاکنون انجام نشده بود. ناگفته نماند تمام این پارک‌های در مناطق کم‌برخوردار شهر و از محل منابع داخلی شهرداری محقق شد نه اعتبارات دولتی.

بند دره از جمله مکان‌های گردشگری شهر است که سال‌ها در تملک یک شرکت و بلاتکلیف مانده بود. با پیگیری‌های متعدد توانستیم بخشی از این اراضی که دولتی بود را به تملک شهرداری درآوریم و عملیات زیرساختی در بند دره با محوریت شهرداری انجام شد و یک ظرفیت خوب برای تفریح و گردشگری محسوب می‌شود.

احداث بزرگ‌ترین فرهنگسرای شرق کشور

حوزه فرهنگی: ظرف ۳ سال توانستیم پروژه فرهنگسرای شهر که از آن به‌عنوان بزرگ‌ترین فرهنگ‌سرای شرق یاد می‌شود را به بهره‌برداری برسانیم. در این زمینه هم به جرأت می‌گویم هیچ شهرداری نتوانسته این چنین فرهنگ‌سرایی با این عظمت و امکانات طراحی و احداث کند. این پروژه را با اعتبار ۵۰ میلیارد تومان و از محل منابع داخلی انجام دادیم.

مرکز بیرجند شناسی، توسعه آرامگاه حکیم نزاری، مرمت دیوار یخی، ساخت و نصب سردیس مفاخر شهر از دیگر اقدامات انجام شده و در حال انجام در حوزه فرهنگی است.

پروژه میدان اجتماعات و باغ ایرانی از دیگر پروژه‌هایی است که در حال اجرا است. طرح و عملیات اجرایی این پروژه در ۱۲ هکتار زمین آغاز شده و فاز نخست این پروژه در مردادماه امسال به بهره‌برداری می‌رسد. مکان مناسبی برای برگزاری مناسبت‌های ملی، مذهبی، اجتماعی و تفریحی است و به‌عنوان نقطه قوت شهر بیرجند مطرح خواهد شد.

بیرجند؛ عضو ۱۹ شهر دارای سایت پسماند

حوزه خدمات شهری: در این بخش نیز سایت پسماند را طراحی و اجرا کردیم. مکان طرح مشخص و کارهای جانبی انجام شده و دستگاه‌های پردازش کننده بازیافت را خریداری و به‌زودی نصب خواهد شد، زمان بهره‌برداری از این پروژه نیز مردادماه است. در کل کشور ایران با حدود یک هزار و ۳۰۰ شهر تنها ۱۹ شهر دارای سایت پسماند هستند که بیرجند هم جزو این شهرها است.

خرید ۲۲ دستگاه اتوبوس فابریک، خرید ۶ دستکاه مینی‌بوس، خرید ماشین‌آلات سنگین، انجام مطالعات طرح جامع حمل و نقل ترافیک، احداث پارکینگ طبقانی، تکمیل مرکز نگهداری و مراقبت‌ از متکدیان، اتمام طرح فرزان پس از سال‌ها بلاتکلیفی، تبدیل کانال متروکه مهرشهر به پارک، زیرسازی، جدول‌گذاری و آسفالت خیابان‌ها از دیگر اقدامات انجام شده است.

پارک جنگلی بیرجند یه یک تهدید جدی برای شهر تبدیل شده بود که توانستیم از این پتانسیل بی‌نظیر به نفع شهروندان استفاده کنیم. این پروژه نیز ۱۴ تیرماه به بهره‌برداری می‌رسد.

باید نگاه خود را کم و کوتاه گرفتن برچیده شود

فارس: از جمله موضوعاتی که این روزها مطرح می‌شود این است که ساخت فرهنگ‌سرا در شرایط فعلی نباید جزو اولویت‌ها می‌بود و همچنین به سیستم صوت این پروژه هم انتقاداتی مطرح شده است. چه پاسخی برای منتقدین دارید.

جاوید: حوزه شهری از جمله حوزه‌هایی است که همه شهروندان را در برمی‌گیرد. برخی کارها جنبه تخصصی دارد و نظر مردم مهم است لذا ما نمی‌توانیم نظرات غیر تخصصی را به‌عنوان تصمیم در نظر بگیریم ولی برخی نظرات از روی تخصص نیست و غرض است.

از نظر بنده اولویتی بالاتر از فرهنگ نداریم. در شهرهای دیگر مردم برای برگزاری جشن‌ها و مراسمات ملی و دینی داشتند امام در شهر بیرجند هیچ مکانی برای این مهم در نظر گرفته نشده بود و تنها یک سالن ورزشی با چند صندلی پلاستیکی برای استفاده مردم قرار داده بودند! در چنین شرایطی اگر فرهنگ‌سرا اولویت نیست پس اولویت در چیست؟ باید این نگاه خودمان را کم و کوتاه گرفتن برچیده شود.

اگر به درخواست‌های به حق مردم پاسخ ندهیم قطعا کنترل کردن سخت می‌شود و سر از مکان‌های زیرزمینی در می‌آورند. ما بخش‌های دیگر را رها نکردیم که فقط فرهنگ‌سرا را تکمیل کنیم بلکه این پروژه را در کنار سایر پروژه‌ها پیش بردیم.

در خصوص سیستم صوت هم باید بدانیم حرفی که می‌زنیم دارای پایه و اساس علمی باشد. درخواست من از منتقدین این است که اگر مشابه داخلی سیستم صوت نصب شده سراغ دارند به ما بگویند پس چرا سیستم صوت حرم امام رضا(ع) و دانشگاه تهران و غیره از همین نمونه است؟ من هم صحبت‌ها را شنیدم ولی چون کوتاه دیدم پاسخی به هیچ کدام ندادم!

فارس: آقای جاوید در بررسی و انجام امور شهری شخصا به موضوعات و مشکلات می‌پردازید یا به گزارشات معاونان و کارکنان مجموعه اکتفا می‌کنید.

جاوید: بیشتر تلاش می‌کنم خودم بررسی کنم. اموراتی که عام‌تر است و نیاز به نظارت شخصه داشته باشد خودم بررسی می‌کنم.  در موارد دیگر مانند امور مالی توسط بازرسی و حسابرسی انجام می‌شود.

نگاه منفعت‌طلبی در شورای پنجم نبود

فارس: شما به‌عنوان شهردار توسط شورای پنجم انتخاب شده‌ بودید و ۴ سال با این مجموعه و در کنار این مجموعه مشغول به فعالیت شده‌اید. در مجموع عملکرد شورای پنجم را چگونه ارزیابی می‌کنید.

جاوید: از نظر بنده شورای پنجم شهر بیرجند البته نه فرد به فرد بلکه جمعی کم‌نظیر بود. تصمیمات و مصوباتی که از این شورا بیرون می‌آمد کم‌نظیر بود و تعامل بین اعضای شورا بسیار خوب بود. از نظر بنده تکرا شدن این شورا خیلی سخت است و شاید این دوره یا دوره‌های بعدی افرادی بیایند که قوی‌تر باشد اما نگاه من به این شورا بسیار خوب بود به‌دلیل اینکه منفعت‌طلبی، نگاه خاص در این شورا نبود و هر آنچه بود احترام به قانون و رعایت بیت‌المال بود.

بیرجند دارای پتانسیل تبدیل شدن به نگین سبز در دل کویر

فارس: ۴ سال به‌عنوان شهردار در این شهر مشغول به فعالیت بوده‌اید طی این مدت بزرگ‌ترین مشکل این شهر را در چه می‌دانید و چه اقدامی باید برای حل این مشکل انجام داد.

جاوید: از نظر بنده تأمین آب فضای سبز شهری با توجه به بحران آب، اقلیم منطقه است لذا باید به فکر تأمین منابع آبی پایدار برای شهر بیرجند باشیم تا بتوانیم فضای سبز و بلوارهای سطح شهر را سرزنده و شاداب کنیم. زیرساخت‌های خوبی برای ایجاد فضای سبز شاداب در این شهر داریم که اگر منابع آبی پایدار داشته باشیم شهر بیرجند می‌تواند به نگین سبزی در کویر تبدیل شود. در این خصوص اقداماتی انجام و طرح استفاده از پساب فاضلاب بیرجند برای تأمین منابع آبی پایدار را پیشنهاد دادیم و حتی برای این پروژه اعتبار اختصاص دادیم. اگر این منبع آبی تأمین شود شهر بیرجند ظرف ۲ تا ۳ سال آینده متحول خواهد شد.

رنج شهرداری از نبود منابع مالی پایدار

دومین چالش موجود بحث منابع مالی پایدار است که البته همه شهرداری‌ها با آن مواجه‌اند. ۷۰ تا ۸۰ درصد منابع مالی ما از محل پروانه‌های ساختمانی است و این اصلا مطلوب نیست که چشم و نگاهمان به دست شهروندان باشد. باید زیرساخت قانونی برای این مهم تعریف شود و قانون یک منبع مالی پایدار برای شهرداری‌ها تعریف کند.

شهرداری و شورای شهر باید این توان را داشته باشد که بتواند درآمد ایجاد کند و اگر این توان را داشته باشیم می‌توانیم فعالیت کنیم و سرزندگی ایجاد می‌شود و اگر این توان نباشد شهر راکد و نگاه‌ها منفی می‌شود.

عدالت را رعایت کردیم

فارس: آیا نگاه شما در مورد مسئله مدیریت شهری نگرش عدالت‌محورانه بود؟ برای توزیع عادلانه امکانات شهری در جنوب و شمال شهر چه اقداماتی انجام داده‌اید.

جاوید: ما در حوزه مدیریت شهری خلأ زیادی داریم چون آمار و ارزیابی درست و مدیریت باسوادی نداریم. از نظر بنده بی در و پیکرتر از شهرداری اکنون هیچ جای دیگر در کشور نیست. یک جاهایی از قانون را گرفتیم و به این ارگان اضافه کرده‌ایم بدون اینکه سایر بخش‌های مکمل هم باید در کنار آن قرار می‌گرفت و این یک آسیب است.

شورای شهر را به‌عنوان دستگاه حاکمیتی در کنار شهرداری قرار داده‌اند اما تا شهردار و شورای شهر بخواهد کاری انجام دهد ۴ سال مسئولیت به اتمام می‌رسد و با روی کار آمدن شهردار و شورای شهر جدید تمام برنامه‌های قبلی ناتمام می‌ماند و این یک چالش و مشکل اساسی است.

هر فردی عدالت را را یک جور تعریف می‌کند؛ ما شاخص و ضابطه و معیار نداریم و با دلمان کار می‌کنیم و به نظر خودم همه تلاشمان این بوده که قانع شویم عدالت را رعایت می‌کنیم. سعی‌مان بر این بود توزیع امکانات متناسب با هر منطقه باشد و عدالت شهری را در هر جایی به سبک خودش اجرا کنیم.

فارس: نظر شما نسبت به استاندار پیشین(معتمدیان) و استاندار فعلی(ملانوری) چیست و پویایی، عملکرد و همکاری این افراد با مجموعه شما چگونه بوده است.

جاوید: معتمدیان انسان پرکار و دلسوز بود و خوب کار کرد. بیشتر برنامه محور بود و میدانی کار می‌کرد. هیچ پالشی طی دوران حضورش در استان با او نداشتیم علی‌رغم اینکه اعتباری هم نگرفتیم و همه از اعتبارات داخلی خودمان بود اما تیپ کاری، انرژی و پشتیبانی که می‌کرد بسیار خوب بود.

آقای ملانوری یک تیپ شخصیتی دیگر دارد و در مجموعه کارهای شهرداری کمتر میدانی است و این هم شاید به خاطر این است که در سال آخر دولت در این استان حضور یافت. بنده بخش میدانی ایشان را کمتر دیدم ولی بسیار انسان اخلاق‌مدار است و چالشی با وی نداشتیم.

بیرجند داری پتانسیل بی‌شمار اما مغفول

فارس: توصیف شما از شهر بیرجند چیست.

جاوید: از نظر مت مهم‌ترین سرمایه این شهر مردم آن هستند. مردم بیرجند انسان‌های قدرشناس و با فرهنگ هستند. اگر شبانه‌روز برای این مردم تلاش کنم ذره‌ای از محبت آنان را نمی‌توانم جبران کنم!

این شهر شرایط شهرسازی بسیار خوبی دارد و زیرساخت خوبی پیش‌بینی شده و می‌تواند به‌عنوان یک شهر پویا و پیش رو مطرح شود و گردشگران بسیار زیادی را به خود جذب کند.

محصولات استراتژیک، کویر بکر استان خراسان‌جنوبی و شهر بیرجند ظرفیت بسیار خوبی است که مغفول مانده است. این شهر دارای ظرفیت‌های استثنائی است که کمتر شهری در کشور دارای این ظرفیت‌ها است ولی این ظرفیت‌ها مغفول مانده است. در مجموع شهر بیرجند را پر توان و سرشار از پتانسیل می‌بینیم که باید از آن به درستی استفاده شود.

فارس: بزرگ‌ترین نقطه ضعف و نقطه قوت شهرداری بیرجند را چه می‌دانید.

جاوید: مهم‌ترین ضعف شهرداری بیرجند این است که در این مجموعه نیروسازی نشده است.

نقطه قوت شهرداری بیرجند این است که ین مجموعه دارای کارکنان قانون‌مداری است و به نسبت سایر شهرداری‌های کشور منابع انسانی تعریف نشده ندارد، در شهرداری‌های کشور ۴۰۰ تا ۵۰۰ نیروی شرکتی در شهرداری می‌چرخند اما در بیرجند واقعا اینگونه نبود و تمام کارکنان تعرف شده است اما متأسفانه نیروسازی نشده است.

شهرداری را با بدهی نزدیک به صفر تحویل می‌دهم

فارس: از نگاه شما شهرداری تا چه اندازه توانسته انتظارات و برنامه‌های شورای شهر و مردم را برآورده کند.

جاوید: بنده اعتقادم بر این است که ما نظرات شورای شهر را تأمین کرده و به هر آنچه که با هم برای شهر بیرجند تعریف کرده بودیم به آن رسیده‌ایم. توانستیم در شرایط تحریم، رکود و در شرایطی که اعتبارات دولتی به صفر رسیده بود بودجه شهرداری بیرجند را ۴۰۰ درصد افزایش دهیم.

همچنین تلاش می‌کنیم شهرداری را با بدهی نزدیک به صفر تحویل دهیم گرچه این برای همه خنده‌دار است چرا که در شهرداری‌های هم‌طراز ما مجموعه شهرداری را با چند صد میلیارد بدهی تحویل می‌دهند.

عملکرد بسیار ضعیف روابط عمومی

فارس: بسیاری از کارشناسان نقطه ضعف اصلی شهرداری را عدم گزارش‌دهی به مردم و رسانه عنوان کردن نظر شما در این خصوص چیست.

جاوید: متأسفانه ما در بخش نظرسنجی و اطلاع از رضایت شهروندان اقدامی انجام ندادیم و این یکی از نقطه ضعف‌های ما بود. ما هم به خودمان و هم به شهر و مجموعه شهرداری ظلم کردیم. به‌درستی گزارش‌دهی و اطلاع‌رسانی نکردیم و این ایراد به حوزه روابط عمومی بر می‌گشت.

روز اولی که وارد شهرداری شدم یک نیرو با خودم آوردم و این فرد از اطلاعات و تخصص لازم در این بخش برخوردار بود اما زمانی که با ذهنیت‌ها و صحبت‌های متعدد روبرو شدیم این نیرو را در این بخش مستقر نکردیم. باید برای این حوزه فکر اساسی می‌کردیم که نشد و در این بخش بسیار ضعیف عمل شد.

دیگر تعهدی به مردم شهر ندارم

فارس: اگر شورای شهر جدید به شما پیشنهاد شهرداری بیرجند را بدهد قبول خواهید کرد.

جاوید: طی ۴ سالی که در شهرداری بیرجند مشغول به فعالیت شدم مسئولان مختلف از داخل و خارج از استان به بنده پیشنهاد می‌دادند حتی پست‌های بالاتر از شهردار. بنده پای قولی که به مردم این شهر داده بودم ایستادم و بدعهدی نکردم و به تمام پیشنهادات مطرح شده پشت پا زدم اما اکنون دیگر تعهدی به مردم این شهر ندارم چرا که به تعهد ۴ ساله خود عمل کردم.

فارس: نظر شما در خصوص خبرگزاری فارس چیست و آیا اخبار این رسانه را دنبال می‌کنید.

جاوید: خبرگزاری فارس مورد وثوق نظام و مردم است و خبرهای این مجموعه دارای پایه و اساس است. این خبرگزاری جزو رسانه‌های برند و مطرح کشور است و ما هم به این موضوع افتخار می‌کنیم.

انرژی خدمت‌کردن را از مسئولان نگیرید

سخن پایانی:

جاوید: من هر چیزی را که داشتم در طول این ۴ سال در طبق اخلاص گذاشتم. برای من اقلیم و خاک، خاک ایران و شهروند شهروند ایران است و نگاه بومی و غیربومی خیلی نگاه سنگینی است. اگر بخواهیم نگاه بومی و غیربومی را راه بیندازیم با این تفکر مغایرت دارد. بنده فکر نمی‌کنم هیچ کدام از بچه‌‎های بومی این شهر به اندازه من دغدغه شهر بیرجند و شهرداری را داشته باشند.

صحبت‌هایی که مبنی بر مدیر بومی و غیربومی می‌زنند باعث می‌شود انرژی خدمت کردن به مردم از مسئولان گرفته شود ما همه مردم این آب و خاک هستیم باید به جای بومی یا غیر بومی بودن به شایسته‌سالاری، تخصص و تعهد مسئول نگاه کنیم.

 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*