سیزدهمین دورهٔ انتخابات ریاستجمهوری در ایران همزمان با انتخابات ششمین دورهٔ شوراهای اسلامی شهر و روستا، میاندورهای مجلس شورای اسلامی و میاندورهای دوم مجلس خبرگان رهبری برگزار و در آن هشتمین رئیسجمهور ایران با آراء مردم انتخاب میشود.
سیزدهمین دورهٔ انتخابات ریاستجمهوری در ایران همزمان با انتخابات ششمین دورهٔ شوراهای اسلامی شهر و روستا، میاندورهای مجلس شورای اسلامی و میاندورهای دوم مجلس خبرگان رهبری برگزار و در آن هشتمین رئیسجمهور ایران با آراء مردم انتخاب میشود.
به گزارش «تابناک» طبق گفته رییس ستاد انتخابات کشور در انتخابات ریاستجمهوری بیش از ۶۷ هزار صندوق رای آماده شده و در نمایندگیهای سراسر جهان ۴۵۰ صندوق در نظر گرفته شده است و یک و نیم میلیون نفر عوامل اجرایی، نظارتی و بازرسی مشارکت کرده اند.
جمال عرف درباره واجدین شرایط اظهار داشته ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر واجدین شرایط انتخابات هستند که ۲۹ میلیون و ۹۸۰ هزار و ۳۸ نفر مرد و ۲۹ میلیون و ۳۳۰ هزار و ۶۹ نفر زن هستند، یک میلیون و ۳۹۲ هزار و ۱۴۸ نفر رای اولی هستند.
حال با پایان یافتن زمان قانونی انتخابات شمارش آرا در حوزههایی که رای گیری پایان یافته آغاز شده است؛ لذا خبرهایی غیر رسمی و یا رسمی از نتایج انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری منتشر میشود که «تابناک» به جهت اطلاع رسانی به مخاطبان محترم آنها را منتشر خواهد کرد.
رئیس ستاد انتخابات خراسانجنوبی در خصوص مشارکت مردم استان در انتخابات ۱۴۰۰، گفت: تاکنون استان خراسانجنوبی رتبه اول مشارکت را براساس تعرفههای مصرفی داشته و مردم این استان در انتخابات امسال، بیش از ۷۴ درصد مشارکت داشتهاند.
بر اساس جدول منتشر شده از میزان مشارکت در استان های مختلف و همچنین تهران بزرگ تا چند ساعت مانده به پایان رأی گیری معادل ۲۸ میلیون و ۱۴۲ هزار و ۹۱۴ رأی اخذ شده و به تفکیک مشارکت هر کدام از استان ها به صورت مجزا به ثبت رسیده است.
معاون وزیر کشور و رییس ستاد انتخابات اعلام کرد: از مجموع ۲۸ میلیون ۶۰۰ هزار نفر آرای ماخوذه سید ابراهیم رییسی با ۱۷ میلیون ۸۰۰ هزار رای پیشتاز سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری است.
جمال عرف در جمع خبرنگاران با قدردانی از دست اندرکاران و عوامل اجرایی نظارتی امنیتی و انتظامی که حافظ این حماسه بزرگ بودند، اظهار کرد: بر اساس تنظیم بیش از ۹۰ درصد صورتجلسات شعب سراسر کشور و بر اساس تعرفه های مصرفی ۲۸ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از هموطنان در این حماسه مشارکت داشتند.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه هنوز شمارش و تجمیع آرا بویژه در شعبی که تابامداد مشغول به اخذ آرای مردم بوده اند، هنوز نتایج نهایی اعلام نشده است اما در این میان سید ابراهیم رییسی با ۱۷ میلیون و ۸۰۰ هزار رای، محسن رضایی به سه میلیون ۳۰۰ هزار رای و عبدالناصر همتی با بیش از دو میلیون و ۴۰۰ هزار رای و امیر حسین قاضی زاده هاشمی با حدود یک میلیون رای کسب کرده اند.
رییس ستاد انتخابات کشور همچنین درباره زمان اعلام نهایی نتایج هم گفت: با نهایی شدن آمار وزیر کشور با حضور در جمع خبرنگاران آن را اعلام خواهد کرد.
عرف درباره آرای باطله هم اظهار کرد: آرای باطله بعد از تجمیع آرا اعلام خواهد شد.
وی درباره اعلام نتایج انتخابات شوراها و میاندوره ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان هم گفت: همه ظرفیت را برای تجمیع آرای ریاست جمهوری گذاشته ایم و همانطور که قبلا گفته ایم قرار شد نخستآرای ریاست جمهوری را اعلام کنیم و بعد وارد شمارش آرای انتخابات میاندوره ای مجلس خبرگان و شوراهای اسلامی شویم بنابراین در استانها و شهرستانهایی که شمارش آرای ریاست جمهوری به پایان رسیده کار تجمیع آرای انتخابات ریاست جمهوری را انجام می دهند و سپس نتایج انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا که ظرفیت اعلامملی ندارند به صورت محلی اعلام میشود.
کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ضمن تبریک به سید ابراهیم رئیسی به عنوان برگزیده ملت، گفت که برنامهها و رویکردهای «دولت سلام» را در اختیار دولت منتخب قرار میدهد.
به گزارش ایسنا، در بیانیه سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی آمده است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
مردم غیور و شریف ایران سلام؛
بار دیگر شور و شعور مردم فهیم سرزمین ما حماسه آفرید و با لطف الهی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در کمال آرامش برگزار شد و علیرغم شیوع بیماری کرونا و ضرورت حفظ سلامت آحاد جامعه، گلایهمندی مردم از عملکرد دولتمردان فعلی و تبلیغات منفی رسانههای بیگانه، حضور گسترده و باشکوهی در پای صندوقهای رأی رخ داد که باید به چنین مردم هوشیار و وفاداری صمیمانه تبریک گفت و در برابر آنها سر تعظیم فرود آورد.
بنده به سهم خود این حضور حماسی و اقتدار آفرین را به رهبر معظم انقلاب اسلامی که با بیانات هدایتگر خود در آستانه انتخابات، راه را بر همگان آشکار کرد تبریک و تهنیت عرض میکنم و ضمن حمایت از رأی مردم، به برگزیده ملت، حضرت آیت الله سید ابراهیم رئیسی تبریک عرض میکنم و از خداوند متعال برای ایشان توفیق خدمت روز افزون به ملت بزرگ ایران را خواستارم.
در ادامه لازم میدانم نکاتی را به محضر شریف مردم ایران به ویژه جوانان عزیز عرض نمایم؛
۱. اینجانب به عنوان جوانترین نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، با کسب اجازه از حضرت ولیعصر (عج) و ادای احترام به محضر حضرت علیابنموسیالرضا (ع) و همه شهیدان و ایثارگران سرزمینم، به پشتوانه عناصر علمی و تخصصی و به نمایندگی از جامعه نخبگانی جوان کشور پا به عرصه رقابت گذاردم و «گفتمان تحول در نظام حکمرانی» را مبتنی ضرورت نقش مردم در اداره کشور و جایگزینی نیروی جوان به عنوان عامل پیشرو و پیشران تحولات کشور مطرح نمودم. گفتمانی که داعیهدار تغییر رویکردها و برنامههای عدالتمحور برای اجرای درست و دقیق گام دوم انقلاب اسلامی و استفاده صحیح از همه فرصتها است و معتقد است که عبور از مسیر سخت پیش رو جز با ظرفیت و انگیزه نسل مدیریتی جدیدی از زنان و مردان جوان، خوشفکر و روزآمد میسر نیست.
۲. «گفتمان دولت سلام» گفتمانی مستقل از سایر گفتمانهای موجود در این انتخابات و نه ذیل یا مشترک با آنان است، بر همین اساس آنانکه به دنبال گزینهای جوان در گام دوم انقلاب بودند و آنانکه نا امید از تحول بوده و بنای رأی دادن نداشتند و کسانی که به دنبال گزینهای به دور از حواشی و زد و خوردهای سیاسی می گشتند، سید امیر حسین قاضیزاده هاشمی را بهانهی حضور خود در انتخابات یافتند. لذا اینجانب حسب ۱۳ سال تجربه بهعنوان نماینده مردم شریف در مجلس شورای اسلامی بهمنظور تحقق منویات ولی امر مسلمین به چند دلیل، بقاء در انتخابات را علیرغم پیشبینی برخی سوء برداشتها برگزیدم؛ اولاً ایجاد فضای رقابتی، ثانیاً دعوت از سلایق مختلف و افزایش مشارکت، ثالثاً پیشگیری از وسوسه خروج از انتخابات توسط رقبای جریان انقلاب و به چالش کشیدن جمهوریت نظام با انتخابات یک نامزدی، رابعاً آشتی گلایهمندان وضع موجود با صندوق رأی، خامساً اطمینان به جوانان امیدوار به «گفتمان دولت سلام» از نمایشی و پوششی نبودن برنامههای تحول در نظام حکمرانی و سادساً احترام به رأی شورای محترم نگهبان که به یک جوان نسل سوم بهعنوان یک رجل سیاسی اعتماد کرده بود.
۳. در اینجا وظیفه دارم از اعضای محترم شورای نگهبان که اینجانب را واجد صلاحیت نامزدی انتخابات ریاست جمهوری تشخیص دادند تشکر کنم. همچنین موظفم از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران که فضای مناسبی برای بیان دیدگاهها و برنامههای نامزدها بوجود آورد سپاسگزاری نمایم. از عموم نمایندگان رسانهها، چه رسانههای مکتوب و چه رسانههای مجازی که در ایام انتخابات با انتشار اخبار مربوط به اینجانب اطلاع رسانی مفید و سازنده کردهاند نیز تشکر میکنم.
۴. وظیفه خود میدانم از عموم برادران و خواهرانی که در سراسر کشور در ستادهای انتخاباتی اینجانب صمیمانه و صادقانه تلاش کردهاند یا در اجرای برنامههای صدا و سیما مرا یاری نمودهاند سپاسگزاری کنم. از اینکه نمیتوانم با هیچ زبان و قلمی از عهده شکر محبتهای آنان برایم از همگان پوزش می طلبم.
۵. ما بر این باوریم با اقبالی که بوجود آمده است، «گفتمان تحول در نظام حکمرانی» که در سطح کارشناسی و نخبگانی بود، اکنون به بدنه اجتماعی رسوخ کرده و علاقمندان بسیاری دارد و چشم انداز روشنی خواهد داشت و ما و جوانان گام دوم انقلاب آن را تا اقبال حداکثری دنبال خواهیم کرد. لذا با هدف کمک به تحقق آرمانهای نسل جدید دلبسته به دولت جوانان، برنامهها و رویکردهای «دولت سلام» را که بیانگر فصل پروانگی انقلاب در گام دوم است را در اختیار دولت منتخب قرار می دهیم.
والسلام علی عبادالله الصالحین
سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی
۲۹ خردادماه ۱۴۰۰»
رییس ستاد انتخابات تربت حیدریه گفت: بیش از ۹۷ هزار نفر معادل ۶۴ درصد از مردم شهرستان تربت حیدریه در انتخابات شرکت داشتند.
عبدالناصر همتی پیروزی سید ابراهیم رییسی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را تبریک گفت.
«عبدالناصر همتی» در صفحه شخصی خود در اینستاگرام خطاب به «سید ابراهیم رییسی» نوشت: انتخاب جنابعالی را به عنوان سیزدهمین رییس جمهوری اسلامی ایران تبریک میگویم. مردم نجیب و سرافراز ایران و انتظار دارند زندگی سرشار از امید و آرامش و رفاه داشته باشد.
وی ادامه داد: امیدوارم از دولت حضرتعالی با تدابیر و اقدامات خود در صحنه داخلی و بین المللی تحت زعامت حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی موجبات سرافرازی جمهوری اسلامی ایران بهبود معیشت و زندگی همراه با آسایش و رفاه ملت بزرگ ایران را فراهم سازد.
مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری ایلام از مشارکت ۶۳ درصدی مردم ایلام در انتخابات ۲۸ خردادماه ۱۴۰۰ خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، سیدصادق موسوی صبح امروز شنبه، از حضور حدود ۶۳ درصدی مردم استان ایلام در انتخابات خبر داد.
انتخابات ۱۴۰۰ در ۱۲ شهرستان، ۲۷ بخش، ۲۷ شهر و ۳۵۶ روستا در استان ایلام برگزار شد.
در این انتخابات ۴۵۹ هزار و ۵۷۳ نفر در استان ایلام واجد شرایط اخذ رای بودند.
دبیر ستاد انتخابات خراسان شمالی گفت: ۶۳.۳۸ درصد واجدان شرایط خراسان شمالی در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و ششمین دوره شورای شهر و روستا شرکت کردند.
به گزارش خبرنگار مهر، هادی رجایی نیا صبح شنبه در ستاد انتخابات خراسان شمالی نتایج نهایی میزان مشارکت مردم در انتخابات ۱۴۰۰ را تشریح کرد و اظهار داشت: در انتخابات بیست و هشتم خرداد ۱۴۰۰ خراسان شمالی مشارکت ۶۳/۳۸ درصدی داشت.
دبیر ستاد انتخابات خراسان شمالی با اشاره به مشارکت ۵۵ درصدی بجنوردیها، در انتخابات گفت: شیروان ۶۷ درصد، اسفراین ۶۱ درصد، مانه و سملقان ۷۱ و فاروج ۶۹ درصد در انتخابات مشارکت داشتند.
وی همچنین گفت: میزان مشارکت در جاجرم ۷۳ درصد، گرمه ۷۴ درصد و راز و جرگلان ۶۳ درصد بود.
رجایی نیا گفت: ۴۲۶ هزار و ۳۲۰ نفر رأی خود را به صندوقها انداختند.
محسن رضایی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در نامه ای پیروزی رئیسی را تبریک گفت.
متن پیام به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰، در مقابل چشم ناظران و تحلیلگران جهانی، یکبار دیگر ثابت کرد که ملت سرافراز ایران، در پاسداشتِ نظام اسلامی و تقویت اقتدار و امنیت آن، از هیچ تلاشی دریغ نمی ورزند و بی تردید این آزمون بزرگ، برگ زرین دیگری بر تاریخ مجاهدات ملت تاریخ ساز ما افزود.
این حماسه شکوهمند را به محضر مقام معظم رهبری، ملت شریف و فداکار ایران و به منتخب ملت، برادر ارجمندم آیت الله جناب آقای حاج سیدابراهیم رئیسی تبریک عرض نموده، از محضر الهی، دوام توفیقات ایشان را در این مسئولیت خطیر، طلب میکنم.
آخرین آمار مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری استان اصفهان بر اساس آمار غیر رسمی ۴۳/۵ درصد است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ شنیدهها حاکیست که آخرین آمار مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری در استان ۴۳/۵ درصد و در شهر اصفهان ۳۴ درصد است.
بر این اساس شهرستانهای اردستان با ۹۸ درصد، چادگان ۹۱ درصد و سمیرم ۹۰ درصد بیشترین درصد مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری را در این استان داشته اند.
استاندار خراسان شمالی گفت: بالغ بر ۴۲۰ هزار نفر و تقریباً حدود ۶۵ درصد از مردم استان در انتخابات شرکت کردند؛ البته این عدد، عدد دقیق نیست.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی شجاعی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برخی از شهرستانها در میزان مشارکت فوق العاده عمل کرده اند اما در برخی شهرها دچار مشکل بودیم که آسیب شناسی ها صورت خواهد پذیرفت.
استاندار خراسان شمالی ادامه داد: میزان دقیق آرا هنوز مشخص نبوده و در حال شمارش است اما میزان مشارکت انتخابات امسال در استان بیش از انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال ۹۸ است.
وی افزود: بالغ بر ۴۲۰ هزار نفر و تقریباً حدود ۶۵ درصد از مردم استان در انتخابات شرکت کردند؛ البته این عدد، عدد دقیق نیست.
قزوین رئیس ستاد انتخابات استان قزوین گفت: بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته میزان مشارکت قزوینیها در انتخابات بیش از ۵۰ درصد است و مردم استان قزوین حضور پررنگی در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهرها و روستاها داشتند.
آمارهای غیررسمی و خبرهای رسیده از منابع مطلع بیانگر پیشتازی بیش از پنجاه درصدی ابراهیم رییسی در شمارش ۲۴ میلیون رای از آرای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هستند.
فرماندار نیشابور از مشارکت ۵۵ درصدی مردم نیشابور در انتخابات ۱۴۰۰ خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از نیشابور، علیرضا قامتی در نخستین ساعات بامداد روز ۲۹ خرداد در جمع خبرنگاران که در محوطه فرمانداری نیشابور برگزار شد اظهار کرد: با وجود تلاشهای مذبوحانه دشمنان در ۶ ماه گذشته مردم نیشابور در پای صندوقهای رای فجر دیگری آفریدند.
فرماندار نیشابور ادامه داد: مردم نیشابور از ساعت ۷ صبح روز ۲۸ خرداد تا ۲ بامداد روز ۲۹ خرداد در پای صندوقهای رای حضور پیدا کردند تا آرای خود را در صندوق رای بیاندازند.
وی با بیان اینکه طبق آخرین آمار ۵۵ درصد واجدین شرایط نیشابور در انتخابات شرکت کردند، گفت: از نظر میزان مشارکتکنندگان در گروه سنی ۱۸ سال تا ۳۵ سال ۱۳ درصد، ۲۵ تا ۳۵ سال ۲۳ درصد، ۳۵ تا ۴۵ سال ۲۵ درصد، ۴۵ تا ۵۵ سال ۱۷ درصد، ۵۵ تا ۶۵ سال ۱۳ درصد، ۶۵ تا ۷۵ سال ۷ درصد و ۷۵ تا ۸۵ درصد ۳ درصد مشارکت داشتند.
قامتی بیان کرد: از نظر جنسیت ۵۲ درصد زن و ۴۸ درصد مرد در این دوره از انتخابات شرکت داشتند.
فرماندار خواف در جنوب استان خراسان رضوی گفت: مردم شیعه و اهل تسنن این شهرستان مرزی بیش از ۷۸ درصد در انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری مشارکت کردند.
رییس ستاد انتخابات خراسان رضوی گفت: فرایند رای گیری در ساعت ۲ بامداد روز شنبه ۲۹ خرداد با مشارکت ۵۴ درصدی واجدان شرایط در خراسان رضوی پایان یافت.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: آماری از مشارکت نداریم اما فکر میکنم میزان آن، از انتخابات مجلس یازدهم بیشتر باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، سید اسماعیل موسوی سخنگوی ستاد انتخابات کشور در جمع خبرنگاران گفت: ساعت ۲ بامداد به پایان انتخابات ۱۴۰۰ رسیدیم. اگر عده ای از مراجعه کنندگان هنوز موفق به رأی دادن نشدند و تصمیم گرفته شد که درب شعب بسته شود، افراد باید به درون شعبه هدایت شوند و رأیشان تا آخرین نفر اخذ شود.
فرماندار گناباد گفت: ۶۹ درصد از افراد واجد شرایط رای در این شهرستان در انتخابات شرکت کرده و به نامزدهای دلخواه خود برای ریاست جمهوری، شوراهای اسلامی شهر و روستا و مجلس خبرگان رهبری رای دادند.
دبیر ستاد انتخابات استان سمنان گفت: بالغ بر ۵۴ درصد واجدان شرایط رای دادن در استان تا ساعت یک بامداد امروز شنبه در پای صندوقهای رای حضور پیدا کردند.
سید عباس دانایی بامداد شنبه در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: طبق آخرین آمار در دسترس، نزدیک به ۲۸۰ هزار نفر یعنی بالغ بر ۵۴ درصد واجدان شرایط رای دادن در استان سمنان، تا حدود ساعت یک بامداد شنبه در انتخابات شرکت کردند و رای خود را به صندوق ها ریختند.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی با اعلام پایان مهلت رأیگیری، وضعیت آخرین آمار انتخابات خراسان رضوی را تشریح کرد و از آغازشمارش آرا در این استان خبر داد.
به گزارش محمدعلی نبیپور، دقایقی پیش، در جمع خبرنگاران واقع در ستاد انتخابات خراسان رضوی در خصوص آخرین آمار از آخرین لحظات انتخابات کشور، اظهار کرد: ۸۱۵ شعبه ما در سطح استان شمارش شده است.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه از ساعت ۲۴ در مناطق روستایی یا مناطقی که افراد برای رأی دادن در حضور نداشتند شمارش آرا شروع شده است، گفت تا الان ۸۱۵ شعبه شمارش شده و در مشهد از ساعت ۲ بامداد این اتفاق افتاده است.
وی افزود: آخرین آمار رأی دهندگان ما تا ساعت ۱ و ۴۵ دقیقه بامداد امروز، ۲ میلیون و ۵۲۰ هزار و ۲۱۹ رأی و معادل ۵۴/۵۹ درصد واجدان شرایط خراسان رضوی است؛ رأی دهندگان از نظر ترکیب جنسی، ۵۱ درصد زن و ۴۹ درصد مرد؛ از نظر ترکیب سنی ۱۸ تا ۲۵ سال ۱۴ درصد، ۲۵ تا ۴۵ سال ۴۷ درصد، ۴۵ تا ۶۵ سال ۲۹ درصد، بالای ۶۵ سال ۱۰ درصد حضور یافته پای صندوق رأی بودند.
نبی پور با بیان اینکه در مشهد تا ساعت مذکور، یک میلیون و ۷۴ هزار و ۶۴ رأی اخذ شده، این تعداد را معادل ۴۵/۲ درصد واجدان شرایط عنوان کرد و گفت: شهرستانهایی با مشارکت ۶۷ درصد هم در استان داشتهایم.
فرماندار جوانرود گفت: مشارکت مردم بصیر و همیشه در صحنه این شهرستان تا قبل از ساعت یک بامداد به بیش از ۵۰ درصد رسید.
«رستگار یوسفی» بامداد شنبه در گفت گو با ایرنا با تقدیر از مشارکت بالای مردم افزود: تا آخرین لحظه مهلت اخذ رای شاهد حضور باشکوه مردم در شعبات بودیم.
وی اظهار داشت : واجدان شرایط رای در این شهرستان تا ساعت ۲ بامداد برای خلق حماسه دیگری در شهرستان تلاش کردند.
به گفته منابع محلی از حدود ۲۵۰۰۰ آراء شمارش شده در مناطق روستایی در سراسر کشور نسبت آرا کاندیداها به شرح ذیل می باشد: