آخرین خبر :

اخبار خراسان جنوبی/ سازه‌های آبخیزداری در ۲ حوزه بیرجند احداث می‌شود

 

 

پرتال انتقال خون خراسان جنوبی - اخبار > لزوم اهتمام بانوان هم استانی به اهدای خون

 

دکتر کاظمی: استمرار انجام فعالیت های مجموعه علوم پزشکی در ایام نوروز بسیار ارزشمند است

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی خبر داد:

ثبت نام ۱۹ هزار دانش‌آموز پایه اولی خراسان‌جنوبی از خرداد

ثبت نام ۱۹ هزار دانش‌آموز پایه اولی خراسان‌جنوبی از خرداد

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی گفت: ثبت نام ۱۹ هزار دانش‌آموز پایه اولی خراسان‌جنوبی از خرداد آغاز می‌شود.

محمد علی واقعی اظهار کرد: خوشبختانه امتحانات پایان ترم پایه نهم و امتحانات نهایی بدون مشکل و مسئله خاصی آغاز شد.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه ۶ هزار و ۳۰۰ دانش‌آموز پایه دوازدهم در ۸۵ حوزه امتحانات خود را خواهند داشت، بیان‌کرد: ۱۲ هزار و ۸۰۰ دانش‌آموز پایه نهم نیز در ۳۵۴ حوزه امتحانی آزمون خود را آغاز کرده‌اند.

واقعی در زمینه ثبت نام دانش‌آموزان ابتدایی در خراسان‌جنوبی گفت: ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی از خردادماه آغاز می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ثبت‌نام از دانش‌آموزان پایه اول تا پایان مردادماه با رعایت همه پروتکل‌های بهداشتی ادامه‌خواهد داشت، اظهار کرد: پیش بینی ما بر این است که در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ تعداد ۱۹ هزار دانش‌آموز تحصیل خود در مدرسه را آغاز کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی با تأکید بر اینکه ثبت نام از دانش‌آموزان پایه اولی بر اساس رعایت محدوده جغرافیایی محل زندگی صورت می‌گیرد، بیان‌کرد: تلاش ما بر این است که ثبت نام از همه دانش‌آموزان در همه پایه‌های تحصیلی با رعایت پروتکل‌ها تا پایان مردادماه به پایان برسد.

واقعی یادآور شد: تأکید می‌کنیم که برای ثبت‌نام دانش آموزان دوره ابتدایی و هفتم متوسط گرفتن هر گونه آزمون و مصاحبه و سنجش (غیر از سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی برای دانش آموزان بدو ورود به مدرسه در پایه اول) ممنوع است.

 

آتش سوزی در کارگاه نجاری مهار شد/۴

آتش سوزی در کارگاه نجاری در روستای چهکند بیرجند باتلاش آتش نشانان مهار شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی؛رئیس آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بیرجند گفت: ساعت ۱۳:۴۷ امروز در تماس تلفنی شهروندان با سامانه ۱۲۵ سازمان آتش نشانی مبنی بر آتش سوزی در کارگاه نجاری واقع در روستای چهکند، بلوار الهیه، بلافاصله تیم امداد و اطفا حریق از ایستگاه شماره ۵ (معصومیه) در محل حریق حاضر شدند.
حسینی گفت: آتش نشانان با اقدام سریع و صحیح آتش را مهار و از سرایت شعله به دیگر بخش‌های کارگاه نجاری و انبار‌ها که حجم زیادی از چوب در آن وجود داشت و همچنین منزل مسکونی مجاور جلوگیری کردند.
وی افزود:آتش نشانان پس از انجام عملیات اطفا حریق با توجه به خاصیت درون سوزی چوب و احتمال شعله وری دوباره آتش با دقت محیط را بررسی کردند تا از و جود کوچک‌ترین شعله و دودی مطمئن شوند و از حریق دوباره جلوگیری کنند.
مدیر مخابرات منطقه خراسان جنوبی تاکید کرد:

بهره مندی ۵۱ درصد روستا‌های خراسان جنوبی از اینترنت پرسرعت

لزوم برقراری تعادل بین درآمد و هزینه های شرکت مخابرات
آذری نصرآباد بر تعادل بین درآمد و هزینه برای برون رفت شرکت مخابرات از زیان دهی تأکید کرد و گفت: تعرفه خدمات مخابراتی در تمام بخش ها اعم از صوت و دیتا از سال ۸۲ تاکنون، یعنی ۱۸سال افزایش نیافته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «حسن آذری نصرآباد» امروز (۲۸ اردیبهشت) در نشست خبری به مناسبت روز جهانی مخابرات اظهار کرد: شیوع ویروس کووید – ۱۹ تلنگری بود به ضرورت، تسریع بخشیدن به تحولات دیجیتالی برای همه کشورهای عضو اتحادیه بین المللی مخابرات(ITU) که در سال ۲۰۲۱ این اتحادیه شعار خود را براین اساس «سرعت بخشی به تحول دیجیتال در زمان تهدید» اعلام کرد.

 

مدیر مخابرات منطقه خراسان جنوبی گفت: از اسفند ماه سال ۹۸ تاکنون به ویژه در دوران شیوع کرونا ۳۸۵ میلیارد تومان در بخش مخابراتی خراسان جنوبی سرمایه‌گذاری شد و ۱۵۰ میلیارد تومان دیگر برای اجرای پروژه های مخابراتی و پایداری وضعیت شبکه دیتای استان نیاز است.

 

وی با بیان اینکه قبل از کرونا ۴۰ درصد ظرفیت استان استفاده می‌شد اما با شیوع کرونا ظرفیت تکمیل شد، ادامه داد: پیک مصرف اینترنت قبل از شیوع کرونا در حداکثر زمان (خردادماه ۹۸) ۳.۸۲ گیگ بر ثانیه بود که این اکنون به ۱۸.۵ گیگ برثانیه رسیده است.

 

آذری نصرآباد افزود: همچنین مصرف اینترنت در خراسان جنوبی از ۲۲ ترابایت در شبانه روز به بیش از ۱۰۰ ترابایت رسیده است.

 

مدیر مخابرات منطقه خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در این مدت مشترکین پهنای باند ADSL مخابرات استان از ۲۸ هزار نفر در روز به ۴۷ هزار نفر افزایش یافته است، گفت: در راستای بهبود کیفیت و سرعت اینترنت در هفت شهر بیرجند، قاینات، بشرویه، خوسف، اسدیه، سرایان و طبس ۲ هزار و ۴۰۰ پورت VDSL بسترسازی شده است.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۸۴ درصد سهم بازار ADSL مربوط به شرکت مخابرات و ۶۲.۵ درصد سهم بازار تلفن همراه استان است، ادامه داد: از محل طرح ملی USO با سرمایه‌گذاری ارتباطات و فناوری اطلاعات و مجری گری شرکت مخابرات یکی از مهمترین اقدامات واگذاری سرویس اینترنت به هزار و ۹ مدرسه شهری و روستایی استان است.

 

آذری نصرآباد در ادامه اجرای فیبر نوری را یکی از پروژه های زیرساختی مهم شرکت مخابرات دانست و گفت: از محل طرح ملی (USO) ۲۰۰ کیلومتر فیبر در استان اجرا شده و این طرح همچنان ادامه دارد.

 

مدیر مخابرات منطقه خراسان جنوبی بیان کرد: در مجموع ۹۶ درصد جمیعت روستایی استان تحت پوشش تلفن ثابت خانگی و ۵۱ درصد جمعیت روستایی استان از اینترنت پرسرعت مخابرات برخوردار هستند.

 

وی با بیان اینکه جمعیت تحت پوشش همراه اول روستاهای استان به ۹۰ درصد رسیده است، ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۹۹ درصد جمعیت روستایی استان حداقل از یکی از خدمات مخابرات استفاده می‌کنند.

 

آذری نصرآباد عنوان کرد: در مجموع طلب شرکت مخابرات استان از مشترکین خانگی و تجاری یا سایر ۱۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان است که از این میزان پنج میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان مربوط به افراد حقیقی است که درخواست داریم با توجه به شرایط اقتصادی و مشکلاتی که در تامین اعتبارات وجود دارد نسبت به پرداخت بدهی اقدام شود.

 

مدیر مخابرات منطقه خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تعرفه خدمات مخابراتی در تمام بخش ها اعم از صوت و دیتا از سال ۸۲ تاکنون، یعنی ۱۸سال افزایش نیافته است، افزود: درحالی که شرکت مخابرات ایران در این مدت، با شتاب بیشتر هزینه و افزایش شدید حقوق و دستمزد مواجه شده‌ است.

 

وی بر تعادل بین درآمد و هزینه برای برون رفت شرکت مخابرات از زیان دهی تأکید کرد و گفت: واگذاری تعرفه گذاری خدمات انحصاری، مطابق قانون به شورای رقابت و به روز شدن تعرفه خدماتی که سال هاست تغییر نداشته اند متناسب با تورم و سود معقول از جمله راهکارهایی است که می تواند شرکت مخابرات ایران را از این چالش بزرگ نجات دهد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

همزمان با روز ارتباطات و روابط عمومی انجام شد:

تشریح اقدامات مدیریت روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند در سال ۱۳۹۹

 ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۱۸:۲۹ کد : ۱۳۰۶۲ اخبار برگزیدهاخبار ستادی
تعداد بازدید:۱۱۴
به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، دکتر سامان فرزین مدیر روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند همزمان با بیست و هفتم اردیبهشت روز ارتباطات و روابط عمومی عملکرد این مدیریت را در سال ۱۳۹۹ تشریح کرد.
تشریح اقدامات مدیریت روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند در سال ۱۳۹۹

دکتر فرزین، همزمان با روز ملی ارتباطات و روابط عمومی و تبریک فرارسیدن این مناسبت با تأکید بر تهیه اخبار و گزارشات خبری به‌صورت روزانه و درج آن در سایت دانشگاه و ارسال اخبار به وزارت عتف و رسانه‌های دیداری و شنیداری گفت: توسط این مدیریت در سال ۱۳۹۹ تعداد ۲۴۵۰ عنوان خبر، اطلاعیه و گزارش خبری در صفحه اصلی سایت دانشگاه بیرجند درج شده است.
مدیر روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند با اشاره به اینکه در شبکه‌های اجتماعی دانشگاه در سال گذشته بالغ بر ۱۰۴۰۰ عنوان خبر، اطلاعیه و … بازنشر و منتشر شده است.
دکتر فرزین بیان کرد: علاوه بر تهیه و نصب تابلوهای اطلاع‌رسانی و مکان‌نما در محوطه دانشگاه و گرامیداشت مناسبت‌های ملی و مذهبی با نصب بنر و پارچه نوشته این مدیریت ۱۲ شماره از ماهنامه الکترونیکی شکوه شرق را منتشر نموده است. همچنین تهیه و انتشار پیام‌ها و بیانیه‌ها، جوابیه‌ها، گزارش‌ها، طراحی و چاپ  بنر، تراکت و چاپ  برشور و کتابچه، فولدر، بروشور و … از دیگر اقدامات روابط عمومی دانشگاه است.
دکتر فرزین به لزوم ارتباط مداوم، سریع و به موقع با جامعه مخاطب دانشگاهی اشاره کرد و بیان داشت:  در سال ۱۳۹۹ تعداد ۵۵۳ هزار پیامک از طریق دو سرشماره‌ اختصاصی روابط عمومی دانشگاه ارسال شده است.
دکتر فرزین به ارتباط مدام این مدیریت با اصحاب رسانه و چاپ مداوم اخبار، گزارش‌ها و اقدامات دانشگاه در روزنامه‌های کثیرالانتشار، خبرگزاری‌ها  و سایت‌های خبری اشاره کرد و اظهار داشت: طراحی ۴۶۰ عنوان پوستر در قالب بنر، استند و اسلایدر، طراحی و ساخت اینفوگرافیک و موشن گرافیک، کلیپ وپادکست رادیویی از دیگر فعالیت های روابط عمومی در زمینه طراحی های گرافیکی و … بوده است.
وی به همکاری این مدیریت با ستاد پیشگیری از بیماری کرونا و تهیه و درج اطلاعیه‌ها، فتوکلیپ، بروشور و توصـیه در فضـای مجـازی، سـایت دانشـگاه، اتوماسـیون اداری و شـبکه اطلاع‌رسانی دانشگاه در جهت رعایت موارد بهداشتی و توصیه‌های مربوطه اشاره کرد و ادامه داد: این مدیریت علاوه بر ارتباط مداوم با ستاد برگزاری آزمون‌های دانشگاه، اطلاع‌رسانیمحل برگزاری آزمون‌ها و اعلام توصیه‌های بهداشتی و … نیز اقدام نموده است.
طراحی، تهیه و نصب استندهای اطلاع‌رسانی در محوطه دانشگاه، ساخت المان در ورودی سازمان مرکزی و نصب بیلبورد اطلاع رسانی، نورپردازی سردرب ورودی، میدان ورودی، کتابخانه مرکزی، آزمایشگاه فلاحی، آزمایشگاه مرکزی بروزرسانی تجهیزات سالن روابط عمومی دانشگاه و تجهیزات سالن بشارت و سالن فرهنگ و شکوه شرق از دیگر اقدامات این مدیریت است.
وی کسب مقام دوم کشوری روابط عمومی و اطلاع رسانی دانشگاه در جشنواره روابط عمومی‌های وزارت علوم، کسب عنوان روابط عمومی برتر در مبارزه با کرونا و کسب مقام اول و دوم بین روابط عمومی‌های منطقه ۹ کشور را حاصل تلاش یکایک همکاران این مجموعه دانست و افزود: براساس انتخابات انجام شده دبیری شورای مدیران روابط عمومی منطقه ۹ کشور برعهده مدیر روابط عمومی دانشگاه بیرجند است که در این مدت توانستیم علاوه بر برگزاری یک کارگاه آموزشی ویژه مدیران و کارشناسان منطقه ۹ کشور، دو عنوان فصلنامه از اخبار دانشگاه‌های منطقه ۹ کشور گردآوری و منتشر شد.
دکتر فرزین در بخش دیگری از سخنان خود به تهیه مصاحبه با معاونان و مدیران دانشگاه اشاره کرد و افزود: در این ایام با مدیران دانشگاه به منظور ارتباط هرچه بیشتر با دانشجویان مصاحبه و جلسات پرسش و پاسخ از طریق لایو اینستاگرام نیز انجام شد.
وی ابراز داشت: سرود اختصاصی دانشگاه برای اولین بار توسط این مدیریت و با همکاری دکتر ذوالفقاری تهیه شد. همچنین در سال گذشته از ۴۰  درس عملی و آزمایشگاهی فیلمبرداری انجام شد.
دکتر فرزین گفت: ۴۳ عنوان خبر پژوهشی و گزارش خبری تولید شده در این مدیریت در سایت وزارت علوم درج شده است که تمامی این اخبار در کانال اطلاع‌رسانی وزارت نیز بازنشر شده است.
دکتر فرزین در این مصاحبه ضمن تبریک مجدد فرارسیدن هفته ارتباطات و روابط عمومی از حمایت‌های بی‌دریغ ریاست محترم دانشگاه تقدیر نمود و در ادامه از همراهی و همیاری کارشناسان مدیریت روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه قدردانی کرد.

آغاز به کار رسمی سامانه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید
آغاز به کار رسمی سامانه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی از آغاز به کار رسمی سامانه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خبر داد.
به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی؛ عابدی با اعلام این خبر خاطرنشان کرد: طی ابلاغیه دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید وزارت صنعت، معدن و تجارت، با آغاز به کار این سامانه، تمامی درخواست‌های فعالان اقتصادی مرتبط با کارگروه‌های تسهیل و رفع موانع تولید، می‌بایست از طریق سامانه تسهیل پذیرش و دریافت شود.
وی تأکید کرد: این سامانه به نشانی https://tashil.stsm.ir در اختیار تمامی فعالان اقتصادی قرار دارد.
معاون استاندار متذکر شد: تقاضاهای مرتبط با تسهیلاتی که فرآیند اختصاصی خود را در سامانه بهین‌یاب و هماهنگ طی می کنند، در این سامانه پیگیری نمی شوند.
عابدی اظهار داشت: با فعال شدن این سامانه، اعتبارات مربوط به مصوبات ابلاغی کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و همچنین ضمانت اجرای این مصوبات، صرفاً برای درخواست‌ها و مصوباتی خواهد بود که ثبت‌نام آنها از طریق سامانه انجام شده باشد.
وی تأکید کرد: اقداماتی که توسط کارگروه و دستگاه‌های اجرایی به صورت غیرالکترونیکی انجام می شود، معتبر نبوده، ضمانت اجرایی نخواهد داشت و در عملکرد شهرستان ها نیز لحاظ نمی شود.
به گفته وی؛ این سامانه در راستای توسعه دولت الکترونیک و تسهیل در بررسی امور سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی و بخش خصوصی فعال شده است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

پیام تسلیت استاندار خراسان جنوبی به مناسبت درگذشت همسر مکرمه آیت الله خالصی(ره) در سرایان
پیام تسلیت استاندار خراسان جنوبی به مناسبت درگذشت همسر مکرمه آیت الله خالصی(ره) در سرایان
ِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
إِنَّا للّه وإِنّا إِلَیهِ راجِعُونَ
بیت شریف حضرت آیت الله خالصی (ره)
سلامٌ علیکم
خبردرگذشت بانوی پارسا و متقی، همسر مکرمه آیت الله خالصی(ره) موجب تأثر وتألم گردید.
این ضایعه را به بازماندگان معزز آن مرحومه تسلیت عرض نموده، از خداوند منان برای همه مصیبت دیدگان و متعلقان، صبر و تسلای خاطر همراه با عافیت مسئلت دارم . امید که روح آن مرحومه غرق در رحمت واسعه الهی و با سیده زنان عالم حضرت فاطمه زهرا(س) محشور گردد.
حمید ملانوری شمسی
استاندار خراسان جنوبی

 

 

 

کرونا ۳ خانواده دیگر را سیاه پوش کرد/۲-۳

در شبانه روز گذشته با ثبت ۳ مورد فوت جدید در بیماران کرونایی در شبانه روز گذشته تعداد فوتی‌های ناشی از این بیماری در خراسان جنوبی به ۸۸۱ نفر رسید.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در ۲۴ ساعت گذشته  ۱۹۷ آزمایش تشخیص کرونا در خراسان جنوبی انجام شد که مجموعا ۶۱ بیمار جدید شامل ۱۰ مورد بستری و ۵۱ مورد سرپایی شناسایی شدند.

دکتر مهدی زاده افزود: از این تعداد ۲۹ مورد از بیرجند، ۲۰ مورد از قاین، ۵ مورد از درمیان، از شهرستان‌های فردوس، قاین، نهبندان هر کدام دو مورد و از شهرستان‌های زیرکوه، سرایان و سربیشه هر کدام یک مورد جدید کرونا شناسایی شد.

وی گفت: همزمان از ۳۶۶ تست سریع کرونا ۶۹ بیمار مبتلا به کرونا شناسایی شدند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در حال حاضر ۱۸۰ بیمار با علائم تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند که ۹۰ نفر کرونا مثبتند.

دکتر مهدی زاده گفت: از این تعداد ۱۶ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که حال ۴ نفر نامساعد است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: در شبانه روز گذشته ۴۷ بیمار با علائم تنفسی در بیمارستان‌های استان پذیرش و در همین مدت ۴۳ بیمار شامل ۱۵ بیمار کرونا مثبت با حال عمومی خوب ترخیص شدند.

دکتر مهدی زاده گفت: از ابتدای شیوع کرونا تا امروز ۱۹ هزار و ۵۵۸ بیمار کرونا مثبت بهبود یافتند یا در حال حاضر در قرنطینه خانگی به سر می‌برند.

وی افزود: تا روز گذشته ۵۶ هزار و ۱۱۹ آزمایش مولکولی تشخیص کرونا در خراسان جنوبی گرفته شده که منجر به شناسایی ۲۰ هزار و ۵۲۹ بیمار شد.

 

 

توسعه بوم‌گردی در خراسان جنوبی با ساخت ۷۲ اقامتگاه

بیرجند – ایرنا – ساخت و راه‌اندازی اقامتگاه‌های بوم‌گردی در سال‌های اخیر با بهره‌مندی از تسهیلات دولتی توسعه یافت، به طوری که اکنون ۶۴ واحد در نقاط مختلف استان خراسان جنوبی فعال است و این تعداد تا پایان دولت دوازدهم به ۷۲ اقامتگاه می‌رسد.

به گزارش ایرنا صنعت گردشگری در جامعه امروز یکی از مهمترین مولفه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی محسوب می‌شود و از آنجایی که همزمان با ورود هر گردشگر به یک منطقه، تعدادی از مشاغل به جهت رفع نیازهای او فعال می‌شود، این صنعت بهترین منبع تولید درآمد با ایجاد فرصت‌های شغلی مناسب و متعدد برای کشورها به‌ویژه جوامع محلی است.

اقتصاددانان، صنعت گردشگری را سومین صنعت بزرگ صادراتی جهان پس از مواد شیمیایی و سوخت دانسته‌اند که می‌تواند امید، رفاه و درک متقابل را برای بسیاری از زندگی‌ها در سراسر جهان به ارمغان ‌آورد.

استان خراسان جنوبی در پهنه وسیع ایران زمین با قابلیت‌های اقلیمی استثنایی کوه، دشت، کویر و آسمان صاف و برخورداری از جاذبه‌های گوناگون تاریخی، مذهبی و فرهنگی همچنین دارا بودن مواریث کهن همچون چهار اثر جهانی به ثبت رسیده، ۹۴۲ اثر ملی در حوزه میراث فرهنگی و بیش از ۶۰ جاذبه طبیعی، در کنار مزیت‌های منحصر به‌فرد بخش‌های کشاورزی و معدنی یکی از مقاصد مهم گردشگری در ایران و جهان است.

اقامتگاه‌های بوم‌گردی نیز با حال و هوای لطیف بومی، دور از هیاهوی شهر، دود و آلودگی، انسان را به ذات طبیعت‌دوست خود نزدیک کرده و او را نه تنها از آشفتگی و بی‌قراری زندگی شهری رها می‌کند بلکه برایش زنگ تفریحی مفرح در غوغای بحران شیوع ویروس کرونا است.

اهمیت و ارزش این مکان‌ها زمانی مضاعف می‌شود که بدانیم گردشگران خارجی به محض رسیدن به ایران و استان‌های مختلف از جمله خراسان جنوبی برای اقامت سراغ بوم‌گردی‌ها را می‌گیرند و آنها را به هتل‌های چند ستاره ترجیح می‌دهند.

شیرینی میزبانی سنتی در خانه‌های قدیمی، سفره‌هایی با غذاهای سنتی و بومی، محیط آرام و امن، اسباب و لوازم ساده و بی‌آلایش به دور از تشریفات، تشک‌های پنبه‌ای و لحاف‌های گلدوزی شده همه آن چیزی است که در اقامتگاه‌های بوم‌گردی فراهم است.

اگرچه در یک سال و نیم گذشته به واسطه شیوع کرونا بخش گردشگری لطمات زیادی را متحمل شده اما در سال‌های اخیر با اهتمام دولت و مجموعه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به توسعه بوم‌گردی‌ها، خراسان جنوبی توانسته اقبال گردشگران برای بازدید از این قابلیت‌ها و میل سرمایه‌گذاران برای ورود به این عرصه را در قالب ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی به همراه داشته باشد.

هوشمندی گردشگران و گرایش رو به رشد آنان برای تجربه فرهنگ‌های بومی و محلی موجب شده است هرچه بیشتر خواستار نزدیک شدن به شرایط زیست طبیعی و بومی، استفاده از غذاهای سنتی و تجربه زندگی به سبک قدیم باشند.

اقامتگاه‌های بوم‌گردی با توجه به موقعیت جغرافیایی خراسان جنوبی، وجود جاذبه‌های طبیعی در سراسر استان، بیابان لوت و روستاهای هدف گردشگری از جمله ظرفیت‌های پایدار است که به‌خصوص در دوران پساکرونا می‌تواند با برنامه‌ریزی مناسب به محلی برای درآمدزایی، اشتغالزایی و در نتیجه توسعه اقتصادی منطقه تبدیل شود.

راه‌اندازی ۴۷ اقامتگاه بوم‌گردی در چهار سال گذشته

استقبال از احداث بوم‌گردی در خراسان جنوبی و حمایت بخش دولتی از سرمایه‌گذاران منجر به ایجاد و راه‌اندازی ۴۷ واحد اقامتگاه بوم‌گردی فقط در چهار سال گذشته شد که مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی از آن به عنوان یک دستاورد و اقدام شاخص در دولت تدبیر و امید نام برد.

حسن رمضانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این تعداد اقامتگاه بوم‌گردی با حجم سرمایه‌گذاری ۶۰ میلیارد ریال در شهرستان‌های مختلف استان خراسان جنوبی ایجاد شده و زمینه جذب گردشگران داخلی و خارجی فراوانی را فراهم کرده است.

وی افتتاح اقامتگاه بوم‌گردی در روستای تاریخی اصفهک طبس را یکی از این طرح‌های شاخص عنوان کرد و گفت: از سال ۹۵ تاکنون آمار اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان به ۶۴ مورد رسیده و با افتتاح مجموعه‌های در دست ساخت انتظار می‌رود این تعداد تا پایان دولت دوازدهم به ۷۲ اقامتگاه برسد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: در هشت سال گذشته بیش از ۶۰ اقامتگاه بوم‌گردی در خراسان جنوبی ساخته و راه‌اندازی شده است، در صورتی که پیش از آن اقامتگاهی به این شکل در استان وجود نداشت.

وی افزود: با توجه به استقبال چشمگیر گردشگران از اقامتگاه‌های بوم‌گردی در خراسان جنوبی و ایجاد اشتغال در روستاها، همچنین فراهم کردن زمینه فروش محصولات کشاورزی و تولیدات صنایع‌دستی و زمینه‌سازی برای آشنایی بیشتر با جاذبه‌های فرهنگی، تاریخی و اجتماعی روستاها، حمایت از طرح‌های ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی از ابتدای دولت یازدهم در دستور کار قرار گرفت.

رمضانی ساخت و توسعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی را با توجه به روستاهای هدف گردشگری و مناطق بکر طبیعی در خراسان جنوبی دارای توجیه دانست و اظهار داشت: با توجه به قابلیت‌هایی که به لحاظ بافت‌های ارزشمند تاریخی شهری و روستایی در این استان وجود دارد، تلاش شده تا بوم‌گردی را تقویت کنیم.

وی گفت: هرچند استان خراسان جنوبی نیازمند پروژه‌های ساخت هتل است ولی این پروژه‌ها زمان‌بر و پرهزینه بوده و اقامتگاه‌های بوم‌گردی هم به لحاظ زمانی که برای مرمت یا ساخت آنها صرف می‌شود، هم از نظر هزینه‌هایی که دارد، به‌سرعت قابل بهره‌برداری است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی افزود: آشنایی گردشگران مراجعه‌کننده به این اماکن، با فرهنگ و آداب و رسوم مردم مناطق مختلف از دیگر قابلیت‌های اقامتگاه‌های بوم‌گردی بوده و در نوع خود دارای جذابیت است.

وی تصریح کرد: هرچند شیوع ویروس کرونا بر فعالیت بخش گردشگری اثرات منفی گذاشته و میزان مراجعه‌کنندگان به واحدهای اقامتی را کاهش داده اما ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی با توجه به مختصات جغرافیایی و اقلیمی خراسان جنوبی یک ظرفیت ماندگار است که در آینده می‌تواند بسیار مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

رمضانی گفت: اقامتگاه‌های بوم‌گردی قبل از شیوع کرونا و محدودیت‌های ناشی از آن در فصول مختلف سال پذیرای مسافران و گردشگران زیادی از سراسر کشور و حتی گردشگران خارجی بودند.

وی درباره حمایت‌های دولت از راه‌اندازی این اماکن گردشگری گفت: نزدیک به ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات دولتی از ابتدای دولت یازدهم در بخش اقامتگاه‌های بوم‌گردی به متقاضیان پرداخت شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی اضافه کرد: در حال حاضر بزرگترین اقامتگاه بوم‌گردی استان در روستای چهارده بیرجند در حال ساخت است که انتظار می‌رود تا پایان دولت دوازدهم به بهره‌برداری برسد.

وی با بیان اینکه پروژه بزرگ اقامتگاه بوم‌گردی چهارده در سه فاز پیش‌بینی شده است گفت: در فاز اول این طرح بوم‌گردی مساحت تقریبی سه هزار متر مربع در نظر گرفته شده که ۲۵ سوئیت، رستوران سفره‌خانه سنتی، مسجد و بازارچه فروش صنایع دستی و سوغات محلی احداث می‌شود.

توسعه بوم‌گردی در خراسان جنوبی با ساخت ۷۲ اقامتگاه

تنوع مسیرهای گردشگری، دستاوردی از ساخت بوم‌گردی 

تنوع مسیرهای گردشگری یکی از آثار و نتایج توسعه بوم‌گردی است که فعال حوزه گردشگری در خراسان جنوبی به آن اشاره کرد و گفت: ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی باعث تنوع مسیرهای گردشگری در این استان پهناور شده است.

احمد کاشانی در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: با ایجاد بوم‌گردی‌ها به‌خصوص در روستاهای هدف گردشگری به راحتی گردشگران شب را در این اقامتگاه‌ها استراحت می‌کنند و مسیرهای گردشگری متنوع شده است.

وی افزود: ایجاد تاسیسات گردشگری همچون بوم‌گردی در شهرها و استان‌های مختلف کشور می‌تواند موجب رشد و توسعه گردشگری شود و در شهرها و کشورهای توسعه یافته که گردشگری به صنعت پول‌ساز تبدیل شده بوم‌گردی‌ها، هتل‌ها و دفاتر خدمات مسافرتی پر رونق است.

این فعال حوزه گردشگری با بیان اینکه بوم‌گردی‌ها به ۲ روش در روستاها ایجاد می‌شود اظهار داشت: در روش اول سرمایه‌گذار وارد روستای هدف گردشگری می‌شود و یک بوم‌گردی را احداث می‌کند که موجب جذب سرمایه گذار و اقامت درون روستایی خواهد شد.

وی گفت: اقامت گردشگران در روستاها می‌تواند موجب درآمدزایی باشد به طوری که فروش صنایع دستی، غذای بومی، محصولات روستا و گشت و گذار در روستاها به ایجاد درآمد مستقیم برای روستاییان و حتی مشاغل غیرمستقیم منجر می‌شود و همه اینها در رونق و توسعه اقتصادی یک منطقه اثرگذار است.

کاشانی بیان کرد: در نوع دوم خود روستاییان که خانه‌های محلی و سنتی در روستا دارند با مراجعه به میراث فرهنگی، درخواست ایجاد بوم‌گردی را ارائه می‌دهند لذا به کمک تسهیلات دولتی خانه‌های سنتی را بازسازی می‌کنند و بسیار مورد توجه گردشگران است.

وی با اشاره به مشکلاتی که تا چند سال پیش در حوزه تورگردانی داشته است گفت: تا ۶ سال گذشته در حوزه تورگردانی اگر می‌خواستیم به روستاهای هدف گردشگری برویم حتما باید برای اقامت در هتل‌ها برنامه‌ریزی می‌کردیم و از آنجایی که راه‌ها بسیار طولانی است این مساله مشکل ایجاد می‌کرد.

وی افزود: اما اکنون بوم‌گردی‌های زیبایی که در روستاهای مختلف استان ساخته شده از جمله مناطق کویری محل مناسبی برای اقامت گردشگران شده‌اند و الان که حدود پنج یا ۶ سال از ساخت برخی بوم‌گردی‌ها گذشته، گردشگران به خاطر بوم‌گردی خاص و اقامت در بیابان و استفاده از زیبایی‌هایی طلوع خورشید وارد کشور و استان می‌شوند.

تورگردان و فعال حوزه گردشگری خراسان جنوبی اظهار داشت: در فصل برداشت محصولات مهم کشاورزی نیز وجود اقامتگاه بوم‌گردی در قلب مزارع زرشک و زعفران موجب برگزاری تورهای متنوع شده است که باعث می‌شود گردشگران در زمان مناسب برداشت محصولات از جمله زعفران که صبح زود باید انجام شود در محل حضور داشته باشند.

وی عنوان کرد: روستاهایی که صنایع دستی خاص دارند از جمله روستای خراشاد که حوله‌بافی آن به ثبت جهانی رسیده و روستای برک در نهبندان یا سنگ‌های زینتی در نزدیکی خور و فردوس خاستگاه ورود گردشگران است و وجود بوم‌گردی در این نقاط حضور و اقامت گردشگران را آسان می‌کند.

کاشانی با اشاره به اهمیت حمایت از اقامتگاه‌های بوم‌گردی گفت: در سال‌های اخیر تعداد بوم‌گردی‌ها زیاد شده که اتفاق مثبتی است اما اگر در منطقه‌ای تعداد آنها بیش از نیاز و استاندارد باشد به رقابت منفی می‌انجامد که نیاز به برنامه‌ریزی دقیق دارد.

لزوم تهیه نقشه جامع برای ساخت بوم‌گردی

مدیرعامل سازمان مردم‌نهاد انجمن گردشگری پایدار افزود: در زمان حاضر شایسته است که دستگاه متولی نقشه وجود و حضور بوم‌گردی‌ها را در استان فراهم و برای مناطق مختلف سهمیه مشخص کند.

وی گفت: لازم است ظرفیت‌سنجی شود که در هر نقطه چند بوم‌گردی باید ایجاد کرد و از این طریق مجوز صادر شود.

کاشانی اظهار داشت: آموزش افرادی که در اقامتگاه‌های بوم‌گردی اشتغال دارند یا مدیر هستند نیز مهم است و باید بیشتر به آن پرداخته شود.

وی افزود: خدمات بوم‌گردی‌ها باید بسیار حرفه‌ای‌تر شود تا بیشتر مورد توجه گردشگران قرار گیرد زیرا در بهبود و تداوم خدمات موثر است.

این فعال حوزه گردشگری گفت: توجه به زیرساخت‌های جاده‌ای برای دسترسی به بوم‌گردی نیز اهمیت دارد که نیاز است بیش از پیش مورد توجه باشد.

وی افزود: افزایش فعالیت بوم‌گردی‌ها در استان بسیار خوب است و در مقایسه با پنج سال پیش این تحول با متنوع شدن مسیرهای گردشگری نمود پیدا کرده است.

اقامتگاه‌های بوم‌گردی در نوروز ۱۴۰۰ که ورود مسافران و گردشگران به خراسان جنوبی با توجه به آبی و زرد بودن شهرهای استان آزاد بود، بیشترین سهم اسکان مسافران را به خود اختصاص داد.

براساس پایش روزانه و ثبت آمار اقامت در واحدهای اقامتی از ۲۸ اسفند ۹۹ تا پایان روز ۱۳ فروردین امسال در مجموع ۳۳ هزار و ۵۶۲ نفر در استان خراسان جنوبی اقامت کردند که از این تعداد ۱۶.۴۲ درصد اقامت نوروزی در هتل‌ها، ۴۰.۶۲ درصد در اقامتگاه‌های بوم‌گردی، ۸.۷۹ درصد در مهمان‌پذیرها و ۳۴.۱۷ درصد در مجتمع‌های گردشگری استان ثبت شد.

همچنین فروردین امسال معاون گردشگری، سرمایه‌گذاری و تامین ‌منابع اداره‌ کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی خراسان ‌جنوبی از گشت و گذار گردشگران آلمانی در مناطق روستایی و بکر این استان خبر داد و گفت: گروه گردشگران آلمانی طی یک هفته، سفر خود در خراسان جنوبی را از پایتخت زرشک بی‌دانه دنیا در روستای افین شروع کردند.

مرتضی عربی افزود: این گردشگران به روستای جهانی خراشاد رفتند و در پایان در دیار گل‌های نرگس (شهر خوسف) با رکاب‌زنی تا روستای گردشگری آرک، به سفر خود در استان پایان دادند.

نکته مهمتر آن است که وی گفت: این دو گردشگر آلمانی ورزشکار، اقامتگاه‌های بوم‌گردی را برای اسکان انتخاب کردند تا بتوانند ضمن آشنایی با فرهنگ و تاریخ قُهستان و خوراک محلی آن‌، دوچرخه سواری در جاده‌های روستایی بکر را نیز تجربه کنند.

وی اظهار داشت: گردشگران آلمانی بیشترین ورودی گردشگران خارجی به استان را دارا هستند و این به دلیل علاقه آنان به فرهنگ و تاریخ غنی خراسان جنوبی است.

خراسان جنوبی با بیش از ۹۴۲ اثر ثبت ملی و چهار اثر ثبت جهانی در مجاورت ۶ استان کشور قرار دارد.

 

 

سازه‌های آبخیزداری در ۲ حوزه بیرجند احداث می‌شود

مطالعات آبخیزداری خراسان جنوبی به دلیل کمبود اعتبار درجا می‌زند

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی اظهار کرد: خراسان جنوبی بیش از هفت و نیم میلیون هکتار حوزه آبخیز دارد که از این میزان تاکنون به دلیل کمبود اعتبار فقط در یک میلیون و ۷۸۰ هزار هکتار مطالعات آبخیزداری انجام شده است.

علیرضا نصرآبادی، امروز سه شنبه ۲۸ اردیبهشت در نشست خبری اظهار کرد: یکی از وظایف اصلی آبخیزداری مقابله با خطر سیلاب و خشکسالی است.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه سیلاب در طی چند دهه اخیر خسارت‌های چشمگیری در استان داشته است،  تصریح کرد: برای اجرای سازه‌های آبخیزداری ابتدا باید مطالعات کافی در منطقه آبخیز انجام شود، این مطالعات به منظور مدیریت جامع در مدیریت منابع طبیعی و سازگاری با پدیده‌های طبیعی الزامی است.

وی بیان کرد: از بیش از ۱۵ میلیون هکتار مساحت استان خراسان جنوبی، بیش از ۷ و نیم میلیون هکتار شامل حوزه‌های آبخیز است که تاکنون از این مساحت در ۹۱۵ هزار هکتار عملیات آبخیزداری انجام شده است.

نصرآبادی افزود: ۹۹ هزار و ۶۰۰ هکتار از این عملیات اجرایی طی سال‌های ۹۷ تا ۹۹ از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی اجرایی شده است.

وی یادآور شد: برای اجرای سازه‌های آبخیزداری ابتدا نیاز به انجام مطالعه هستیم که با توجه به کمبود اعتبار در این زمینه تاکنون تنها در یک میلیون و ۷۸۰ هزار هکتار مطالعات مورد نیاز انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه در بیشتر بخش‌هایی که مطالعات آبخیزداری داشتیم انواع سازه‌ها اجرایی شده است، گفت: از سال ۹۸ به دنبال عملکرد مطلوب سازه‌های آبخیزداری و نتیجه طرح‌ها در کنترل سیلاب، فرسایش خاک، افزایش دبی قنات‌های پایین دست و … توانستیم برای بخش مطالعات نیز اعتباراتی دریافت کنیم.

وی ادامه داد: از محل اعتبارات توسعه ملی سال ۹۸ در مجموع ۲۸ مطالعه تفصیلی – اجرایی منابع طبیعی و آبخیزداری در سطح ۴۷۳ هکتار از حوزه های آبخیز و سه مورد مطالعات اثر بخشی اجرای پروژه‌های آبخیز داری در سطح ۱۷ هزار هکتار انجام و بخشی دیگر در حال انجام است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی افزود: علاوه بر این ۲ مورد مطالعه تدوین برنامه راهبردی طرح مدیریت جامع حوزه آبخیز در حال اجرا است.

وی اعتبار کل این طرح‌ها را ۴۲ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: علاوه بر این طی سال‌های ۹۹-۹۸ از محل اعتبارات استانی در سطح ۸ حوزه از حوزه‌های آبخیز استان به مساحت کل ۴۴ هزار هکتار مطالعات تفصیلی- اجرایی منابع طبیعی و آبخیزداری با اعتبار سه میلیارد ریال در حال انجام است.

وی تصریح کرد: از آنجایی که افزایش جمعیت منجر به افزایش بهره برداری از منابع طبیعی شده است، آبخیزداری که شامل اقدامات بیولوژیکی، مکانیکی و یا مدیریتی است با انجام فعالیت‌هایی همچون مدیریت و کنترل رواناب و آب‌های سطحی و بهره‌گیری از آنها، تغذیه و افزایش منابع آب‌های زیرزمینی، حفظ و توسعه پوشش گیاهی با انجام عملیاتی همچون بذرکاری، نهال کاری و یا اقدامات مدیریتی همچون اصلاح و بهبود مراتع برای حفظ آب و خاک و جلوگیری از آسیب و خسارت شده است.

وی اظهار کرد: اجرای طرح‌های آبخیزداری با حفظ کانون‌های جمعیتی به ویژه در مناطق مرزی نقش بسیار مهمی در پدافند غیرعامل دارد.

اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوان داری در حوزه القوارت و شارقنج

ابراهیم علیپور، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بیرجند نیز از احداث سازه‌های آبخیزداری در دو حوزه آبخیز القورات و شارقنج خبر داد.

وی با بیان اینکه اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری با هدف حفظ آب و خاک، کاهش اثرات سیلاب، تغذیه منابع آبی و همچنین رشد اقتصادی در منطقه است،  افزود: حجم  احداث این سازه‌ها ۳۴۴۰ مترمکعب با اعتباری بالغ بر ۱۶ میلیارد ریال  از محل صندوق توسعه ملی است که عملیات ساخت آن به‌صورت‌ پیمانی، توسط پیمانکار بخش خصوصی در حال انجام است.

وی ادامه داد: این سازه‌های آبخیزداری درحوزه آبخیز القورات و در بالادست شش روستا شامل(قلعه کوه – عباس آباد- بزندروک- ماسن – کلاته ملاییان پایین ) و حوزه شارقنج در بالادست سه روستا شامل روستاهای هج –اشتک- دره گزان  که بیشترین جمعیت و اراضی کشاورزی را دارا هستند، اجرا می‌شود.

وی افزود: اجرای این گونه طرح‌های زیربنایی علاوه بر حفظ میراث ارزشمند «کاریز و قنوات»، موجب استمرار تولید کشاورزی و پایداری سکونتگاه‌های روستایی، کنترل مهاجرت از مبدا، مهاجرت معکوس به روستاها و افزایش رضایت مندی جوامع محلی شده است.

علیپور خاطرنشان کرد: ظرفیت آبگیری این سازه‌ها، بیش از ۳۵۰۰ مترمکعب سیلاب خواهد بود که اینگونه سازه‌های احداثی نقش به‌سزایی در پرآب شدن چاه‌ها و قنات‌های روستاهای پایین دست دارد.

وی گفت: از کل حوزه‌های آبخیز شهرستان بیرجند با توجه به اینکه سهم حوزه آبخیز شهری ۱۸۴ هزار و ۶۷۸ هکتار می باشد ، تاکنون سطح ۳۳۸ هزار و ۱۱۸هکتار مطالعه شده است .

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بیرجند بیان کرد: از سال ۱۳۷۰ تا پایان سال ۱۳۹۹ در سطح شهرستان بیرجند با اجرای  ۸ میلیون و ۸۴۶ هزار و ۱۴۶ متر مکعب انواع عملیات آبخیزداری شامل ۳۵۰ مورد سازه ( بند خاکی، پشته خاکی، پخش سیلاب، سنگ و ملات، گابیون، خشکه چین  و سازه لاستیکی)  که قادر به کنترل ۱۳ میلیون و ۹۲۴ هزار و ۹۱۵ متر مکعب سیلاب در سطح حوزه‌های آبخیز است.

علیپور یادآور شد: اجرای عملیات بیولوژیک در سطح ۳ هزار و ۶۸ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی و حفاظت و قرق هزار و ۳۸ هکتار، در راستای حفاظت خاک و آبخیزداری گام‌های موثری برداشته شده است؛ به گونه‌ایکه در بارندگی‌های اخیر (روزهای ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت ماه) تعداد ۴۳ سازه در ۸ حوزه آبخیز شهرستان بیرجند حدود یک میلیون و ۶۸۰ هزار متر مکعب آبگیری شده که امید است با احداث و بهره‌برداری از این گونه  سازه‌ها، پوشش گیاهی و رونق اقتصادی در روستاهای شهرستان بیرجند تقویت شود .

 

 

 

با تلاش ۶ ساعته امدادگران هلال احمر؛

نجات زن گرفتار در ارتفاعات روستای خرو طبس/۴

نجاتگران جمعیت هلال احمر شهرستان طبس خانم ۴۰ ساله با عارضه قلبی را در روستای خرو نجات دادند.

رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان طبس گفت: روز گذشته گرفتار شدن خانمی ۴۰ ساله با عارضه قلبی در ارتفاعات چشمه علی روستای ییلاقی خرو شهرستان به جمعیت هلال احمر اعلام شد.
آزاد با بیان اینکه پس از هماهنگی با مرکز کنترل و عملیات جمعیت هلال احمر استان، دو تیم تخصصی امداد و نجات به محل حادثه اعزام شدند، افزود: مصدوم پس از ۶ ساعت عملیات با انجام اقدامات پیش بیمارستانی از جمله کنترل علائم حیاتی و اکسیژن تراپی به نقطه امن انتقال و با بالگرد به بیمارستان منتقل شد.
وی از کوهنوردان و دیگر شهروندان خواست در صورت نیاز به کمک و اقدامات امدادی حتی بدون سیم کارت با شماره ۱۱۲ هلال احمر تماس بگیرند.

 

 

۲.۲ درصد جمعیت هدف در خراسان جنوبی واکسن کرونا دریافت کردند/ ۲-۳

۲.۲ درصد جمعیت هدف در خراسان جنوبی واکسن کرونا دریافت کردند

دبیر ستاد دانشگاهی کنترل کرونا در خراسان‌جنوبی گفت: ۲.۲ درصد جمعیت هدف(جمعیت بالای ۱۸ سال) در خراسان جنوبی واکسن کرونا دریافت کردند.

غلامرضا شریف‌زاده در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: این مسئله که روند واکسیناسیون در خراسان‌جنوبی به نسبت سایر استان‌ها با کندی پیش می‌رود بر اساس آمار و اطلاعات نادرست است.

دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا در خراسان‌جنوبی بیان‌کرد: در کل کشور حدود ۲ درصد جمعیت هدف (جمعیت بالای ۱۸ سال) کشور واکسینه شده‌اند که این آمار در خراسان‌جنوبی ۲.۲ درصد است.

شریف‌زاده ادامه‌داد: اینکه در خراسان‌جنوبی هنوز واکسیناسیون افراد بالای ۸۰ سال به اتمام نرسیده است به واسطه بالا بودن جمعیت سالمند استان و مقاومت برخی از سالمندان برای تزریق واکسن به واسطه نگرانی از عوارض آن رخ داده است.

وی با اشاره به اینکه از هفته آینده در خراسان‌جنوبی نیز آغاز واکسیناسیون جمعیت بالای ۷۵ سال را خواهیم داشت، گفت: طبیعی است که در استانی چون خراسان‌جنوبی با جمعیت بالای سالمند روند واکسیناسیون به نسبت استانی چون البرز طولانی‌تر می‌شود.

دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا در خراسان‌جنوبی اظهارکرد: به آن دسته از سالمندان عزیزی که به واسطه نگرانی از عوارض از دریافت واکسن کرونا خودداری می‌کنند، می‌گویم نه فقط واکسن کرونا بلکه همه واکسن‌ها عوارض خفیفی چون تب و سردرد و … دارد ولی در عوض ایمنی بخش است.

شریف زاده در زمینه واکسناسیون افراد زیر ۱۸ سال و از جمله دانش‌آموزان در تابستان برای فراهم شدن شرایط آموزش‌های حضوری بیان‌کرد: در حال حاضر برای هیچکدام از واکسن‌های موجود کارآزمایی برای افراد زیر ۱۸ سال انجام نشده است.

وی افزود: در مورد یکی از واکسن‌های ایرانی بحث کارآزمایی برای افراد زیر ۱۸ سال مطرح است که باید منتظر نتایج آن بود.

دبیرستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا در خراسان‌جنوبی یادآورشد: خوشبختانه وضعیت استان از حیث شیوع کرونا دارای سیر نزولی است و هیچکدام از شهرهای ما در وضعیت قرمز نیستند که امیدواریم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی این روند در هفته‌های آتی نیز ادامه داشته باشد.

 

 

 

 

ایست مجلس به ادغام غیرکارشناسی دانشگاه‌ها/تا اطلاع ثانوی هیچ دانشگاهی در خراسان‌جنوبی تجمیع نمی‌شود

کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با الحاق و تجمیع دانشگاه‌های کشور مخالفت کرد.

فارس من| ایست مجلس به ادغام غیرکارشناسی دانشگاه‌ها/تا اطلاع ثانوی هیچ دانشگاهی در خراسان‌جنوبی تجمیع نمی‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، محمدمهدی ایزدخواه عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی بیرجند در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بیرجند با اشاره به الحاق دانشگاه صنعتی بیرجند به دانشگاه دولتی این شهرستان اظهار داشت: با توجه به پیگیری‌های انجام شده از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی استان با وزارت علوم و دیدار نماینده مردم بیرجند، خوسف و درمیان با معاون پژوهشی وزارت علوم تاکید بر متوقف‌کردن ادغام این دانشگاه با دانشگاه بیرجند تا انجام کار کارشناسی بود.

وی با بیان اینکه کمیسیون آموزش مجلس مخالفت شدیدی با این موضوع دارد، افزود: اما وزارت علوم کار کارشناسی را به آن دقتی که باید انجام نداده و تصمیم برای ادغام دانشگاه صنعتی بیرجندگرفته است.

ایزدخواه عنوان کرد: دانشگاه‌های هم‌طراز دانشگاه صنعتی بیرجند در سطح کشور زیاد هستند اما متاسفانه باید گفت؛ هم‌اکنون ادغام این دانشگاه درهاله‌ای از ابهام است.

پافشاری وزارت علوم بر خواسته‌های خود در خصوص الحاق دانشگاه صنعتی بیرجند

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی بیرجند با تاکید بر اینکه ضروری است کار کارشناسی در خصوص ادغام این دانشگاه از سوی وزارت علوم انجام شود، افزود: متاسفانه در حال حاضر وزارت علوم به درخواست خود در خصوص ادغام این دانشگاه پافشاری می‌کند.

وی با اشاره به دیدار نماینده مردم بیرجند،خوسف و درمیان با وزیر علوم گفت: دراین دیدار قول مساعد برای عدم الحاق دانشگاه صنعتی بیرجند با دانشگاه بیرجند گرفته شده است که تعدادی از کارشناسان وزارت علوم به استان سفر و با همکاری کارگروه آمایش و آموزش عالی استان مسئله الحاق دانشگاه صنعتی بیرجند را مورد بررسی قرار دهند.

ایزد خواه با بیان اینکه کارشناسان در این کارگروه ظرفیت‌ها، نقاط ضعف و قوت این الحاق را بررسی و نتایج را به وزارت علوم ارسال کنند، گفت: در ستاد آمایش و آموزش عالی وزارت علوم نیز قول مساعد داده شد که این ستاد الحاق دانشگاه صنعتی بیرجند مجدد بررسی کنند.

تعلیق سه ماهه دانشگاه صنعتی بیرجند به یک ظرفیت موثر 

وی با اشاره به تصمیم نهایی ادغام دانشگاه صنعتی بیرجند با دولتی این شهرستان، افزود: متاسفانه فضای دانشگاه صنعتی با یک ظرفیت موثر در زیرساخت توسعه استان؛ نزدیک سه ماه در حالت تعلیق به سر می‌برد و وزارت علوم تصمیم قطعی را در مورد این دانشگاه اتخاذ نمی‌کند.

ایزدخواه افزود: دلایل زیادی برای استقلال دانشگاه صنعتی بیرجند توسط نخبگان به وزارت علوم ارسال شده است اما این وزارت‌خانه به این درخواست‌ها تاکنون توجهی نداشته و پاسخی ارائه نکرده است.

وی ادامه داد: طی ارتباطی که بنده با عباس زاده امامی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس داشته‌ام وی بیان کرد که علی‌رغم مخالفت‌های این کمیسیون نسبت به نحوه الحاق برخی از دانشگاه‌ها، وزارت علوم همچنان اصرار به اجرای طرح آمایش آموزش عالی؛ ساز و کار خود را دارد.

ورود مجلس به موضوع ادغام غیرکارشناسی دانشگاه صنعتی بیرجند

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در همین راستا در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بیرجند گفت: قبلاً بنا بر این شد که روند ادغام دانشگاه‌ها متوقف شود مگر اینکه جلسه‌ مشترکی در این مورد با کمیسیون آموزش مجلس، وزارت علوم و نماینده شهرستان برگزار شود.

احمدحسین فلاحی اضافه کرد: اما متأسفانه وزارت علوم توجهی به این موضوع نکرد که باعث شد برخی نمایندگان از طریق کمیسیون موضوع را مجدد پیگیری کرده و خواستار سوال از وزیر علوم  شدند.

وی با بیان اینکه در همین راستا بنا شد روند ادغام متوقف شده و بدون هماهنگی نمایندگان آن شهر و کمیسیون آموزش مجلس این کار انجام نشود، تصریح کرد: بسیاری از دانشگاه‌ها و نمایندگان مجلس نیز از روند ادغام دانشگاه‌ها شاکی بودند که در نهایت مصوب شد این اتفاق جز با موافقت کمیسیون آموزش انجام نشود.

 

 

 

روابط عمومی های برتر نهبندان تجلیل شدند/۲

تعدادی از روابط عمومی های ادارات شهرستان نهبندان به مناسبت ۲۷ اردیبهشت روز ارتباطات و روابط عمومی ها تجلیل شدند.

فرماندار نهبندان در این مراسم ضمن تجلیل از روابط عمومی های فعال ادارات نهبندان گفت: مسائل و مشکلات مردم باید با کمک روابط عمومی ها به صورت دغدغه مندانه و با یک ارتباط دو سویه پیگیری و رفع شود.
بیکی در این جلسه گفت: جایگاه ارتباطات و روابط عمومی در عصر اطلاعات، ارتباطات و تکنولوژی جایگاه ویژه ای است چرا که سبب توسعه و پیشرفت بخش های مختلف می شود.
وی با بیان اینکه در یک زندگی اگر همگام با اطلاعات و ارتباطات حرکت نکنیم از قطار توسعه عقب می مانیم، افزود: بیان اقدامات یک مجموعه کاری در راستای تنویر افکار عمومی، آگاهی بخشی و امید آفرینی حیاتی است.
وی تصریح کرد: در صورتی که اقدامات انجام شده رسانه ای نشود، مطالب منفی و کاستی ها جایگزین اقدامات انجام شده می شود، لذا امید در مردم کاهش می یابد.

 

 

با حضور معاون استاندار خراسان جنوبی رقم خورد؛
تکریم تعدادی از بازنشستگان استانداری/۲-۳

 

با حضور معاون استاندار خراسان جنوبی، تعدادی از بازنشسته های استانداری و فرمانداری های تابعه تکریم شدند.
به گزارش امروز خراسان جنوبی؛ حسینی طرح تکریم و تجلیل مقام بازنشستگان استانداری و فرمانداری های تابعه را در دستور کار این معاونت قرار داد.
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری در این خصوص گفت: بازنشستگان، جایگاه ویژه ای برای مدیران و جامعه ما دارند.
حسینی متذکر شد: پیشکسوتان، پشتوانه های فکری و معنوی سازمان هستند.
وی بازنشستگی را فصل جدیدی از زندگی برای انتقال تجربیات و دانش ضمنی خواند.

 

 

 

 

استاندار خراسان جنوبی خواستار شد
تلاش بیشتر ایمیدرو برای شتاب بخشی به تعهدات

استاندار خراسان جنوبی گفت: انتظار ما این است که ایمیدرو برای شتاب بخشی به تعهدات خود در استان تلاش بیشتری داشته باشد.
به گزارش امروز خراسان جنوبی؛ ملانوری با بیان این مطلب در نشست با مدیرعامل سازمان توسعه نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در تهران خاطرنشان کرد: تسریع در راه اندازی کارخانه فولاد قاین، اصلی ترین مطالبه استان است که با توجه به وعده های قبلی ایمیدرو باید هر چه زودتر به نتیجه برسد.
وی ادامه داد: با عنایت به نتایج مطلوب اقدامات ایمیدرو در انجام ژئوفیزیک هوایی، چنانچه اطلاعات مربوط به این طرح در اختیار استان قرار گیرد، برنامه ریزی برای واگذاری محدوده های اکتشافی به بخش خصوصی و متقاضیان این حوزه، شتاب می گیرد.
استاندار به وعده سازمان توسعه نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران مبنی بر اجرای خط انتقال برق به معادن شاهکوه نهبندان، متذکر شد: با توجه به این که اجرای این خط انتقال، بخش عمده ای از نیاز معادن شاهکوه را برطرف می کند و اصلی ترین مانع را از پیش روی فعالان این حوزه برمی دارد، لذا لازم است این خط هر چه سریعتر اجرا گردد.
ملانوری راه اندازی پایگاه امداد و نجات طبس و آسفالت جاده معادن زغال سنگ پروده به طول ۱۴ کیلومتر را از دیگر تعهدات ایمیدرو عنوان کرد که به مطالبه معدنکاران شهرستان تبدیل شده و می بایست تحقق یابد.
وی با تأکید بر سرمایه گذاری های دولت در پروژه های مختلف مرتبط با ایمیدرو اظهار داشت: انتظار ما این است که این پروژه ها به ویژه کارخانه فولاد قاینات در فهرست برنامه های افتتاحیه پنجشنبه های دولت قرار گیرد.
استاندار ادامه داد: اجرای این پروژه ها نقش بسزایی در اشتغالزایی در منطقه دارد.
ملانوری با اشاره به اهداف و برنامه های ستاد توسعه خاوران ، از مدیرعامل سازمان توسعه نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران خواست؛ هفته آینده به همراه رؤسای مجموعه های تابعه به صورت ویدئو کنفرانسی در جلسه ستاد توسعه حضور پیدا کرده درخصوص مطالبات استان، تعهدات ایمیدرو، میزان پیشرفت پروژه ها و برنامه های مجموعه برای نهایی شدن آنها توضیحات لازم را ارائه نمایند.

 

 

 

 

در شورای هماهنگی مدیران روابط عمومی دستگاه های تابعه وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی در استان عنوان شد

وظیفه روابط عمومی ، زمینه سازی برای حضور حداکثری مردم در انتخابات/۵-۷

 

مشاور استاندار و مدیر روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی گفت: روابط عمومی ها باید با اطلاع رسانی دقیق ، شفاف و درست، زمینه حضور حداکثری مردم را در انتخابات آتی محقق نمایند.
به گزارش امروز خراسان جنوبی؛ مرسل مالکی با بیان این مطلب در دیدار شورای هماهنگی مدیران روابط عمومی دستگاه های تابعه وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی در استان خاطرنشان کرد: با توجه به دامنه وسیع فعالیت ها و وظایف محوله ،کمبود نیرو و منابع انسانی نباید رسالت اصلی روابط عمومی ها را تحت الشعاع قرار دهد.
وی با اشاره به صحبت های شخص استاندار و تشبیه روابط عمومی به قلب تپنده سازمان تصریح نمود: چنانچه روابط عمومی در هر دستگاهی غیر فعال شده و خروجی نداشته باشد، دستگاه حالت بی جان پیدا می کند.
مشاور استاندار و مدیر روابط عمومی استانداری به وظایف گسترده دستگاه های تابعه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در استان اشاره کرد و متذکر شد: روابط عمومی های این دستگاه ها، که سه مقوله سنگین را در استان پیگیری می نمایند، باید تقویت گردند .
به گفته وی؛ با توجه به جامعه هدف گسترده دستگاه های عضو این شورا، روابط عمومی نقش بی بدیلی در اطلاع رسانی گستره دارد.
مالکی به فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در خصوص روابط عمومی اشاره کرد و اظهار داشت: روابط عمومی هنر و علمی است که درون و برون سازمان را به هم وصل می کند ، یعنی هم فعالیت های سازمان را به بیرون منتقل می کند تا مردم در جریان قرار بگیرند و هم بازخورد فعالیت ها و نظرات مردم را به داخل سازمان منتقل می نماید، به همین دلیل روابط عمومی باید رسالت اصلی خود که همانا اطلاع رسانی درست، شفاف و بموقع است را انجام دهد.
وی با اشاره به توجه ویژه نماینده عالی دولت در استان خاطرنشان کرد: این عنایت ویژه به دلیل دغدغه اطلاع رسانی به موقعی است که باید همه ما در مجموعه روابط عمومی داشته باشیم.
مشاور استاندار و مدیر روابط عمومی استانداری از انتخابات ۲۸ خردادماه گفت و تصریح نمود: کمتر از یک ماه دیگر تا زمان برگزاری انتخابات باقی مانده و هر کدام از ما با شرکت در انتخابات آتی می توانیم در آینده کشور سهیم باشیم.
مالکی از سلامت امنیت، رقابت و مشارکت به عنوان چهار رکن اساسی انتخابات یاد کرد و گفت: دو موضوع مهم امنیت و سلامت وظیفه وزارت کشور است ولی در زمینه مشارکت مردم در انتخابات همه باید تلاش نمایند تا مطالبه به حق رهبری محقق گردد.
وی از لزوم برگزاری دوره های آموزشی ویژه مدیران و کارشناسان روابط عمومی دستگاه های اجرایی گفت و خاطرنشان کرد: تلاش می کنیم این دوره های آموزشی با کیفیت مطلوبی برگزار گردد.

 

 

 

 

 

 

 

۸۰۰ میلیارد تومان دیگر در خراسان جنوبی سرمایه‌گذاری می‌شود/۳

۸۰۰ میلیارد تومان دیگر در خراسان جنوبی سرمایه‌گذاری می‌شود

استاندار خراسان جنوبی گفت: با رایزنی‌هایی که صورت گرفته در قالب ستاد توسعه خاوران طی هفته پیش‌رو شاهد سرمایه‌گذاری ۸۰۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی در استان خواهیم بود.

“حمید ملانوری” در گفت و گوی زنده تلویزیونی که از شبکه اول سیما پخش شد، اظهار داشت: ستاد توسعه خاوران به عنوان یک طرح ابتکاری در خراسان جنوبی راه‌اندازی شد تا تمامی عوامل تاثیرگذار در توسعه را دور یک میز جمع کند.

وی افزود: معرفی استان به سرمایه‌گذاران، برقراری ارتباط با علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری، شناسایی نقطه به نقطه استان، حذف بروکراسی‌های اداری و استعلام‌های زمان‌بر، تهیه طرح‌های سرمایه‌گذاری دارای توجیه اقتصادی، صدور مجوزهای بی‌نام برای اولین بار در کشور و کمک به راه‌اندازی واحدهای تولیدی مرتبط با ظرفیت‌های استان از اقداماتی است که در ستاد توسعه خاوران انجام می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی گفت: هر سرمایه‌گذاری که مراجعه کند، در مدت یک هفته مجوزها را دریافت می‌کند و می‌تواند مقدمات کار را برای فعالیت خود فراهم کند.

وی افزود: چنانچه طرح توسط خود سرمایه‌گذار ارائه شود و دارای توجیه اقتصادی باشد، در مدت دو هفته استعلام‌ها را دریافت می‌کند و می‌تواند فعالیت خود را آغاز کند.

ملانوری بیان کرد: در همین مدتی که از شروع به کار ستاد توسعه خاوران گذشته، بخش خصوصی در اولین گام ۸۰۰ میلیارد تومان در استان خراسان جنوبی سرمایه‌گذاری کرده که این رقم معادل ۵۰ درصد کل اعتبارات عمرانی استان در سال گذشته است.

وی گفت: با رایزنی‌هایی که صورت گرفته، در ادامه کار و طی هفته پیش‌رو هم شاهد سرمایه‌گذاری ۸۰۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی در خراسان جنوبی خواهیم بود.

وی افزود: خراسان جنوبی با وجود ذخایر غنی مس، بنتونیت، بازالت، سیلیس، آهن، گرانیت و زغال‌سنگ به بهشت معادن معروف است.

استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: در زمینه ذخایر طلا تاکنون چهار معدن اکتشاف شده که در دست فرآوری است و چندی پیش از اولین شمش طلای استان رونمایی شد و واحد فرآوری طلا نیز به‌زودی افتتاح می‌شود.

وی گفت: علیرغم خشکسالی‌های پی در پی و بارش‌های اندک، تولید سالانه ۲۲ هزار تن زرشک، ۶۷ تن زعفران، ۷ هزار تن عناب، ۵۰ هزار تن انار، ۱۲ هزار تن پسته و ۲۲ میلیون شاخه گل نرگس با کیفیت بسیار بالا از مهمترین محصولات کشاورزی خراسان جنوبی است.

ملانوری افزود: این استان به لحاظ تولید گندم و پنبه هم شرایط مطلوبی دارد و پنبه خاص استان، پنبه مَلّه است که منحصر به‌فرد است.

وی در ادامه این گفت و گو ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان را از پیشران‌های توسعه خراسان جنوبی برشمرد و گفت: چهار شهرستان ما با چهار گذرگاه مرزی در طول این مرز هستند اما تنها مرز ماهیرود در سربیشه فعال است.

استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: مرز ماهیرود در دوره تحریم‌ها و محدودیت‌های کرونایی به مبادلات مرزی کمک کرده و در اشتغال مرزنشینان مؤثر بوده است به طوری که طی یک سال گذشته رشد ۳۰ درصدی صادرات از مرز استان را داشته‌ایم.

وی گفت: با وجود این مرز طولانی در امنیت سرمایه‌گذاری رتبه اول کشور را داریم.

ملانوری ادامه داد: وجود مردم فرهنگی، نجیب، بااصالت، آرام، زحمتکش، باهوش، با استعداد، مقاوم، سازگار، فهمیده و همیشه در صحنه، بهترین و بزرگترین ثروت خراسان جنوبی است و قطعا با وجود چنین مردمی و بیش از ۶ پدر علمی، نخبگان علمی و ورزشی، دانش‌آموزان حائز رتبه و دانشگاهیان، بزرگترین منبع در اختیار استان، منابع انسانی است.

وی به انتخابات ۲۸ خرداد امسال هم اشاره کرد و گفت: علیرغم فشارهای تبلیغاتی دشمنان از خارج مرزهای کشور برای بی‌انگیزه کردن مردم، مشارکت نخبگان برای حضور در عرصه رقابت در انتخابات به نسبت دوره‌های گذشته افزایش داشته و انتخابات در ۳۱ شهر و ۹۱۶ روستای استان برگزار می‌شود.

ملانوری تصریح کرد: نرخ مشارکت مردم خراسان جنوبی در همه ادوار انتخابات هشت تا ۱۰ درصد بیش از میانگین کشوری بوده است.

وی افزود: ما در کشور ۱۲۰ حزب داریم که ۶ هزار دفتر در سطح کشور دارند و ۱۲۰ شعبه حزبی هم در مراکز استان‌ها فعال هستند که افراد زیادی از نخبگان جامعه به عضویت این احزاب درآمده‌اند و این ظرفیت باید به همراه متنفذین، نهادهای اجتماعی مدنی و سایر اقشار و گروه‌ها به عنوان تریبون‌داران نظام برای ترغیب مردم به مشارکت در انتخابات وقت بگذارند.

استاندار خراسان جنوبی گفت: مردم باید بدانند هر رأی ما در آینده کشور تاثیرگذار است و اگر ما در انتخابات مشارکت داشته باشیم، در مدیریت کشور سهیم می‌شویم و کمک می‌کنیم که بهترین‌ها بر کرسی بنشینند.

وی سلامت، امنیت، رقابت و مشارکت را چهار رکن اساسی در انتخابات عنوان کرد و افزود: مسئولیت مستقیم در دو رکن سلامت و امنیت به طور مستقیم برعهده وزارت کشور است.

ملانوری تاکید کرد: برای حفظ سلامت انتخابات همه تلاش ما بر این است که از آرای مردم که به فرمایش رهبر معظم انقلاب حق‌الناس است، صیانت کنیم و علاوه بر آن شرایط را برای حفظ سلامت مردم با توجه به شیوع کرونا، مهیا کنیم که در هر دو زمینه اقدامات لازم صورت گرفته و آمادگی کامل داریم.

وی گفت: شوراهای تامین استان و شهرستان‌ها، دستگاه‌های قضایی و حوزه‌های امنیتی نیز آمادگی لازم را برای تامین امنیت انتخابات دارند.

 

 

 

 

بهره‌مندی هزار و ۳۹۲ نفر از بانک امانات تجهیزات پزشکی در خراسان جنوبی

بهره‌مندی هزار و ۳۹۲ نفر از بانک امانات تجهیزات پزشکی در خراسان جنوبی

 مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون یک هزار و ۳۹۲ نفر از خدمات بانک‌های امانات تجهیزات پزشکی هلال احمر استان بهره‌مند شده‌اند.

به گزارش امروز خراسان جنوبی، محمدرضا رضایی در بازدید از بانک امانات تجهیزات پزشکی بیرجند با اشاره به فعالیت ۱۴ بانک امانات در استان بیان کرد: این بانک‌ها با هدف کمک به بیماران نیازمند در تامین کالاهای پزشکی راه‌اندازی شده است.

وی افزود: ۳۸۰ کالای پزشکی به تعداد ۱۸ قلم برای امانت به بیماران نیازمند در این بانک‌ها نگهداری می‌شود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی گفت: از ابتدای راه‌اندازی بانک‌های امانات تجهیزات پزشکی تاکنون خدمات خوبی به جامعه هدف ارائه شده و با توجه به شیوع کرونا و افزایش نیازمندی به کپسول اکسیژن، بخش قابل توجهی از خدمات در این زمینه بوده است.

وی با اشاره به ایجاد کمپین “دست یار” بیان کرد: این کمپین نیز با هدف تامین دستگاه اکسیژن‌ساز و کپسول اکسیژن برای بیماران کرونایی از طریق مشارکت مردم و خیرین تشکیل شد.

رضایی افزود: با توجه به نیاز بیماران کرونایی به اکسیژن، از مردم و خیرین خواستاریم با پیوستن به این کمپین و اهدای نفس به نیازمندان، بار دیگر ما را در این حرکت همیاری کنند.

وی گفت: خیرین، نیکوکاران و مردم نوعدوست استان می‌توانند با استفاده از کد دستوری # ۵۶ * ۱۱۲ * یا واریز کمک‌های خود به شماره حساب ۵۲۳۹۳۹۳۹۵۵ با شماره کارت ۶۱۰۴۳۳۷۶۰۲۲۲۳۱۵۶ نزد بانک ملت اقدام به اهدای نفس به بیماران کرونایی کنند.

 

 

 

 

 

با مشاهیر خراسان جنوبی
پرفسور «کاظم معتمدنژاد» پدر علم ارتباطات ایران/۷-۵
معتمدنژاد به دلیل نقشی که در تدریس آکادمیک علوم ارتباطات و روزنامه‌نگاری در ایران داشت به «پدر علم ارتباطات ایران» شهرت یافته بود.

پرفسورکاظم معتمدنژاد در اردیبهشت ۱۳۱۳ خورشیدی در روستای مود از بخش مرکزی شهرستان بیرجند چشم به جهان گشود. تحصیلات ابتدایی و قسمتی از تحصیلات متوسطه خود را در زادگاهش و بخش دیگری را در بیرجند و سال ششم ادبی را در دبیرستان مروی تهران گذرانید تا اینکه در خرداد ۱۳۳۶ خورشیدی مدرک لیسانس رشته قضایی را از دانشکده حقوق، علوم سیاسی و اقتصادی دانشگاه تهران اخذ کرد.

 

معتمدنژاد در زمان تحصیل در دوره‌ کارشناسی با مصطفی مصباح زاده مدیر وقت روزنامه‌ کیهان که استادش نیز بود، ارتباط دوستانه ای برقرار کرد. بنابراین وقتی مصباح زاده از دانشجویان دوره دکتری برای همکاری در کیهان دعوت کرد، معتمدنژاد فرصت را غنیمت شمرد و به محیط روزنامه وارد شد و دیری نپایید که از مترجمی زبان فرانسه به مسوولیت گروه خارجی و مقالات ارتقاء یافت.

 

در همین زمان روزنامه کیهان که به روزنامه نگاران تحصیل‌کرده نیاز داشت، بورسیه ای از دولت فرانسه دریافت کرد و معتمدنژاد به فرانسه رفت و در دانشگاه سوربن موفق به اخذ دکتری حقوق، علوم سیاسی و نیز دکتری تخصصی روزنامه‌نگاری از انستیتوی مطبوعات و علوم نظری دانشگاه پاریس شد.

 

وی از سال ۱۳۴۶ وکیل پایه یک دادگستری شده و از سال ۱۳۷۹ مشاور حقوقی اتحادیه بین‌المللی ارتباطات دور بود. تلاش‌های معتمدنژاد به همراه نعیم بدیعی در دوران بعد از انقلاب که دانشکده ارتباطات و رشتهٔ ارتباطات منحل و ارتباطات به یکی از گرایش‌های رشته علوم اجتماعی تبدیل شده بود، باعث شد دوباره این رشته احیا شود.

او از زمرهٔ نخستین گروه‌های دانشجویانی است که با سفر به غرب و تحصیل در این رشته، پای مباحث این علم را که در دنیا هم جزو علوم جدید محسوب می‌شود، به کشور باز کردند. او البته جزو گروهی از دانش‌آموختگان قدیمی این رشته بوده که نه تنها به کشور خود بازگشته، بلکه به شکل فعالی، در این زمینه به دانش‌افزایی جامعهٔ علاقمندان پرداخته و خیلی از اولین‌های این رشته -از جمله نخستین دانشکدهٔ علوم ارتباطات- را در کشورمان بنیاد می‌نهد.

اهمیت ارتباطات در توسعه

کاظم معتمدنژاد از دو جهت برای ارتباطات در برنامه‌ریزی‌های توسعه ملی نقش مهمی در نظر گرفته است. او از یک سو، وسایل و امکانات گوناگون ارتباطی را جزء عوامل آگاهی‌دهی، هماهنگ‌سازی و سازماندهی مورد نظر در ارائه و اجرای طرح‌های مختلف توسعه می‌داند که در جلب همکاری‌ها و مشارکت‌های عمومی برای تامین نتایج مطلوب نقش و اثری تعیین کننده دارد و از سویی دیگر، از ارتباطات همانند مواردی چون درآمد سرانه و سطح سواد به عنوان یک شاخص توسعه یاد می‌کند و آن را جزء زمینه‌های اصلی توسعه، همچون کشاورزی، صنعت، آموزش و بهداشت دانسته و مقام ممتازی در برنامه‌های توسعه ملی برای آن‌ها در نظر گرفته است.

وی با تاکید بر نقش اجتماعی وسایل ارتباط جمعی در توسعه تاکید می‌کند که آگاهی صحیح به کارکردهای واقعی مطبوعات، رادیو و تلویزیون و سینما برای سیاستگذاران و برنامه‌ریزان مملکتی بسیار سودمند است. زیرا در صورتی که مسئولان مختلف مملکتی به قدرت‌های بالقوه و بالفعل وسایل ارتباط جمعی وقوف کامل داشته باشند، می‌توانند در تصمیم‌گیری‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و… خویش در‌مورد مسائل مملکتی و همچنین برنامه‌ریزی برای توسعه و پیشرفت کشور، از آن‌ها به طور شایسته بهره گیرند و از دست زدن به بهره‌مندی‌های نامناسب در این زمینه که معمولا باعث محدودیت فعالیت مطبوعات و سایر وسایل ارتباط جمعی و یا استفادهٔ تبلیغاتی افراطی از آن‌ها می‌شود، خودداری کنند.

وی با اشاره به تکنولوژی‌های نوین ارتباطی و به‌ویژه برنامه‌های تلویزیونی از طریق پخش مستقیم ماهواره‌ای و نظریه پردازی‌های خوش‌بینانه در مورد کاربردهای مثبت و شگرف ارتباطات که در دهه‌های گذشته با سخن گفتن از «دهکدهٔ جهانی»، «انقلاب الکترونی» و « موج سوم» و در سال‌های اخیر با تاکید بر فرارسیدن عصر «فرانوگرایی» و «جامعه اطلاعاتی» عرضه شده‌اند، بر لزوم توجه واقع‌بینانه و مصلحت‌اندیشانه و آینده‌نگری در این مورد تاکید می‌کند عدم اهمیت و نگاه نقادانه به این مباحث را باعث لطمه خوردن به کاربردهای مثبت ارتباطات برای توسعه ملی و برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری ارتباطی می‌داند.

وی سال‌ها پیش، پیشنهاد ایجاد مرکزی را با عنوان «مرکز هماهنگی فعالیت‌ها و سازمان‌های ارتباطات کشور» ارائه و عنوان کرد که این مرکز می‌تواند با استفاده از اختیارات قانونی خود، کوشش‌های پژوهشی، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری ارتباطی را با در نظر گرفتن چشم اندازهای آیندهٔ ارتباطات در صحنهٔ داخلی و عرصهٔ جهانی مورد حمایت قرار دهد و بر عملکردها و کاربردهای ارتباطات، نظارت و نقش هماهنگ کننده داشته باشد. وی ایجاد چنین مرکزی را برای از بین بردن دشواری‌ها و ناهماهنگی‌های کنونی و آماده ساختن سازمان‌ها و موسسات اداره کنندهٔ امور ارتباطی جهت ایفای نقش واقعی آن‌ها و کمک به توسعه و پیشرفت کشور سودمند می‌داند.

هر چند چنین مرکزی تاکنون در جمهوری اسلامی ایجاد نشده و رویکردی نیز در راستای تاسیس چنین مرکزی دیده نمی‌شود، ولی با تلاش‌های کاظم معتمدنژاد، مرکزی با عنوان «مرکز پژوهش‌های ارتباطات» با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال ۱۳۷۴ تاسیس شد.

دیدگاه‌های انتقادی به نظریات ارتباطی

ایشان به طور خاص در بین نظریه‌های خوشبینانه توسعه، نسبت به دو نظریهٔ «نوسازی» دانیل لرنر و «نشر نوآوری‌ها»ی اورت راجرز دیدگاه انتقادی‌تری دارد.

معتمدنژاد با انتقاد از نظریه نوسازی دانیل لرنر، نویسندهٔ کتاب «گذر از جامعهٔ سنتی: نوسازی خاورمیانه» که با طرح نظریهٔ نوسازی معتقد است، وسایل ارتباط جمعی افزایش دهنده همدلی عمومی و ایجادکنندهٔ جاذبه برای نوسازی جامعه بوده و خود این وسایل هم معیار و شاخص دگرگونی و هم عاملی برای دگرگونی به شمار می‌روند، خاطرنشان می‌کند که ارتباطات فراگردی جدا نشدنی از سایر فراگردهای اجتماعی و سیاسی ضروری برای توسعه و استقلال ملی بوده و برای مؤثر واقع شدن باید به طور نهادی با فراگردهایی همچون «هشیارسازی»، «سازماندهی»، «سیاسی‌گری» و «تکنیک‌دهی» ترکیب شوند.

او همانند محققانی چون «پل لازارسفلد» معتقد است که اگر کاربرد وسایل ارتباط جمعی صحیح نباشد این نقش‌ها جنبهٔ منفی و مخرب پیدا کرده و به جامعه آسیب می‌رسانند.

ایشان صراحتا از دو نظریهٔ «جریان آزاد اطلاعات» و «الگوی توسعه‌بخشی ارتباطات» به عنوان دو محور اصلی سلطه‌گری فرهنگی و ارتباطی ایالات متحدهٔ آمریکا در سطح گستردهٔ جهانی و در سطح داخلی کشورهای جهان سوم یاد می‌کند.

 

درگذشت

معتمدنژاد بعدازظهر چهاردهم آذر ۱۳۹۲ در بیمارستانی در تهران به دلیل بیماری درگذشت و در قطعهٔ نام‌آوران بهشت زهرا به خاک سپرده شد.

راه اندازی دستگاه اکسیژن ساز بیمارستان نهبندان/۲

دستگاه اکسیژن ساز ۴۰۰ لیتری در بیمارستان شهید آتش دست شهرستان نهبندان نصب و راه اندازی شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: این دستگاه به ارزش حدود ۲ میلیارد تومان به همت خیرتهرانی خریداری و در اختیار دانشگاه علوم پزشکی بیرجند قرار گرفت که روز گذشته نصب و راه اندازی شد.

 

دکتر دهقانی افزود:این دستگاه برای درمان تمام بیماران به ویژه بیماران مبتلا به کرونا ویروس کاربرد دارد.

 

 

آغاز کشت چای ترش در خوسف/۲

امسال برای چهارمین سال پیاپی کشت چای ترش در مزارع خوسف آغاز شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوسف با اعلام این خبر گفت: امسال سطح زیر کشت این گیاه دارویی در خوسف ۳۰ هکتار است.

رضوی با بیان اینکه امسال ۲۶ هزار نشاء چای ترش بین زنان روستایی به صورت رایگان توزیع شده است، افزود: برگزاری کلاس‌های آموزشی ترویجی در شهرستان و بازدید از مزارعی که پارسال در آن‌ها چای ترش کشت شده موجب ترغیب زنان روستایی به کشت این گیاه دارویی شده است.

وی گفت: عملکرد چای ترش در هر هکتار ۴۰۰ کیلوگرم غنچه خشک است و با توجه به درآمد نسبتا خوب چای ترش، امیدواریم در توانمند سازی زنان روستایی نقش بسزایی داشته باشد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوسف افزود: این چای خواص درمانی زیادی دارد که می‌توان به افزایش آهن بدن، تنظیم فشار خون، رفع اختلالات کبدی و خنک کنندگی بدن اشاره کرد.

خسارت ۱۷۴ میلیارد تومانی سیل در خراسان جنوبی/۴

سیل اردیبهشت امسال در خراسان جنوبی ۱۷۴ میلیارد تومان در دو بخش زیرساخت‌ها و کشاورزی خسارت وارد کرد.

مدیرکل مدیریت بحران استان در گفتگو با خبرنگار صدا و سیما گفت: بارندگی‌های خوب اردیبهشت در برخی مناطق از ۷۰ مییلمتر عبور کرد و حدود ۱۵ میلیون مترمکعب در ساز‌ه های آبخیز و آبخوان داری ۱۱ شهرستان ذخیره شد و برخی از سازه‌ها ۳۰ تا ۱۰۰ درصد آبگیری شدند.

میرجلیلی با اشاره به اینکه با توجه به آماده باش نیرو‌های امدادی و اطلاع رسانی مناسب به مردم، خسارت جانی در این سیلاب نداشتیم  افزود: خسارت‌های مالی وارد شده در این سیل هم در مقایسه با بارندگی‌های مشابه با این حجم (میانگین ۷۰ میلیمتر) ۲۴ درصد کاهش دارد.

وی گفت: در سیل اردیبهشت ۴۸ مورد آبگرفتگی منازل، قطع برق در دو شهرستان و خسارت به برخی از محور‌های مواصلاتی  و شریان های حیاتی داشتیم با تلاش نیرو‌های امدادی، عملیاتی و راهداری مرتفع شد.

میرجلیلی افزود: در اردیبهشت امسال ۶۲ میلیارد تومان در بخش‌های شریان‌های حیاتی، آب، برق، گاز و محور‌های مواصلاتی و ۱۱۲ میلیارد تومان در بخش‌های زراعی و باغی و زیربخش‌های کشاورزی به استان خسارت وارد شد که برآورد خسارت به تهران برای تخصیص اعتبار برای جبران بخشی از خسارات اعلام شد.

 

تخصیص ۱۳۰ میلیارد ریال برای حمایت از محصولات تولیدی استان

صندوق کارآفرینی امید ۱۳۰ میلیارد ریال اعتبار برای حمایت از اشتغال در حوزه محصولات تولیدی خراسان جنوبی ابلاغ کرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، مدیر صندوق کارآفرینی امید خراسان جنوبی  در گفتگو با خبرنگار صدا و سیما گفت: پیرو سفر معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به استان این تسهیلات مصوب و از محل منابع صندوق کارآفرینی امید ابلاغ شد.

زنگنه افزود: این تسهیلات برای حمایت از تعاونی‌های فعال، کسب و کارهای مشاغل خانگی، استارتاپ ها، شرکت های دانش بنیان در حوزه‌های مختلف صنایع دستی و کشاورزی و محصولات تولیدی استان ابلاغ شد.

وی گفت: در این رابطه ۷۳ طرح اشتغال برای دریافت ۱۰۰ میلیارد ریال تسهیلات، تشکیل پرونده داده است.

مدیر صندوق کارآفرینی امید خراسان جنوبی سقف این تسهیلات را برای هر طرح ۵ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: این تسهیلات با بازپرداخت ۳ تا ۵ ساله به متقاضیان پرداخت می‌ شود.

وی گفت: متقاضیان برای دریافت این تسهیلات اشتغال زا می‌توانند به شعب صندوق‌های کارآفرینی در شهرستان‌ها مراجعه کنند.

 

 

 

 

 

تمدید پروانه‌های نشر تا پایان ۱۴۰۰

معاون امور فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی از تمدید پروانه‌های نشر تا پایان ۱۴۰۰ خبر داد.

محمود رمضانی گفت: آن دسته از پروانه نشر‌هایی که تا پایان سال گذشته و سال جاری دارای اعتبار بوده اند به شرط آنکه از سوی مراجع ذی صلاح مانعی درخصوص تمدید پروانه نشر وجود نداشته باشد تا پایان سال ۱۴۰۰ دارای اعتبار خواهند بود.

به گفته وی مشمولان این شرایط، نیازی به ارسال مدارک برای تمدید ندارند.

رمضانی به فعالیت ۲۸ ناشر در استان اشاره کرد و افزود: چاپ کتاب به عنوان یکی از ارزشمند‌ترین محصولات فرهنگی به واسطه فعالیت ناشران، محقق می‌شود و هر چه این فعالیت گسترده‌تر باشد شاهد افزایش تعداد کتاب‌ها و از سوی دیگر ارتقا فرهنگ خراسان جنوبی هستیم.

 

 

تشییع پیکر مادر شهید زابلی در قاین/۲

پیکر پاک مادر شهید علیرضا زابلی امروز در قاین تشییع شد.

حاجیه خانم سکینه حبیب نژاد متولد یک آذر ۱۳۱۱ در سن ۸۹ سالگی بر اثر بیماریتشییع پیکر مادر شهید زابلی در قاین کرونا در بیمارستان شهدای قاین آسمانی شد.
شهید علیزضا زابلی سال ۱۳۶۵ در سن ۱۹ سالگی در منطقه شرهانی هنگام رویارویی با مزدوران بعثی مورد اصابت ترکش خمپاره قرار گرفت و به درجه رفیع شهادت رسید و پیکر پاکش در گلزار شهدای شاهیک قاین به خاک سپرده شد.

امام جمعه سربیشه:

شفافیت برنامه کاندیداها به صورت مطالبه درآید/۲

شفافیت برنامه کاندیداها به صورت مطالبه درآید

امام جمعه سربیشه گفت: موضوع شفافیت برنامه کاندیداها به صورت مطالبه درآید.

حجت‌الاسلام احمد نجمی‌پور در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مردم در حقیقت از شعارزدگی‌ها در عرصه سیاست خسته شده‌اند و به دنبال طرح و برنامه‌ای برای حل مشکلات خود در سطح کلان و همچنین در حوزه شهر و روستای محل سکونت خود هستند.

امام جمعه سربیشه بیان‌کرد: مردم تجربه کرده‌اند که بیش از جناح‌های سیاسی و شعارهایی که هیچگاه عملیاتی نمی‌شود داشتن یک برنامه متقن و قابل اجرا می‌تواند در حل مشکلات آنان کارساز باشد.

نجمی‌پور با اشاره به اینکه در انتخابات شهر و روستای پیش رو اگر خواهان رفع مشکلات حوزه شهری هستیم باید به جای افراد به برنامه‌ها رأی دهیم، گفت: شفافیت در برنامه کاندیداهای انتخابات باید به صورت یک مطالبه مطرح شود.

وی ادامه‌داد: مردم ایران تجربه‌های مختلفی را در عرصه سیاسی پشت سرگذاشتند و مردم سال‌های ۹۲ و ۹۶ نیستند و از این نظر با آگاهی‌های بیشتری در عرصه انتخابات گام برخواهند داشت.

امام جمعه سربیشه گفت: نباید انتخابات شورای شهر و روستا را کم اهمیت تلقی کنیم چرا که شوراها به عنوان پل میان مردم و مدیران نقش مهمی در مسائل مختلف فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصاد شهر داشته و در این زمینه تصمیم گیری‌های کلانی دارند.

نجمی‌پور با تأکید بر اینکه باید افراد قوی، دارای تجربه و تخصص و همچنین دارای یک برنامه عملیاتی را به شوراها بفرستیم، اظهار کرد: زمینه کار و تلاش برای افراد خواهان خدمت به شهر و استان در شورا بسیار زیاد است و نباید از این مهم غفلت کنیم.

وی بیان‌کرد: شاید برخی از اتفاقات چون اخباری که در زمینه سوء استفاده برخی از شهرداری‌ها و شوراها از سهمیه واکسن پاکبانان مردم را ناامید و دلسرد کرده باشد ولی باید بدانیم تغییر چنین شرایطی و برکنار کردن چنین مدیرانی با حضور ما پای صندوق‌های رأی و با یک انتخاب درست محقق می‌شود.

لازم به ذکر است خبرگزاری مهر با همکاری جنبش ازما چالش شفافیت کاندیداهای شورای شهر را راه اندازی کرده است و با اجرای این چالش رأی دهندگان می‌توانند با آگاهی بیشتر نسبت به انتخاب اعضای شورای شهر و روستا اقدام کنند.

پسته کاران ماتم زده در باغ های آفت زده سرایان/۲-۷
هجوم زودهنگام آفات در باغات پسته سرایان، جوان ترین الگوی گشت سرایان را درگیر و سرمایه چندین ساله بهره برداران را معرض نابودی قرار داده است‌.

 هجوم زودهنگام آفات در باغات پسته سرایان، جوان ترین الگوی گشت سرایان را درگیر و سرمایه چندین ساله بهره برداران را معرض نابودی قرار داده است‌.

 

یکی از پسته کاران سرایانی در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: در حالی که آفت‌هایی از جمله پسیل، باغات پسته شهرستان سرایان را مورد حمله قرار داده است، پسته کاران به دلیل گرانی سموم نمی‌توانند با آفات مبارزه کنند و نیازمند حمایت بخش دولتی است.

وی با بیان اینکه نزدیک به سه دهه است که کشاورزان شهرستان سرایان رو به کشت و برداشت محصول پسته کرده اند که با وضعیت محدودیت آبی شهرستان سازگار است، افزود: پسته یکی از محصولات اقتصادی شهرستان است که بعد از زعفران، مهمترین محصول به جهت درآمد در شهرستان به شمار می رود و بخش قابل توجهی از درآمد کشاورزان را تامین می کند.

 

به گفته وی در آغاز سال جاری، تگرگ ۲۰ درصد به باغات پسته شهرستان خسارت وارد کرد.

 

این باغدار سرایانی در ادامه گفت: در سال جاری سرمازدگی بالغ بر ۷۰ درصد باغات پسته را نابود کرده و در حال حاضر با وجود خشکسالی‌ها و تغییرات آب و هوایی، آفات زیادی گریبان گیر محصول پسته شده است که نیازمند مبارزه جدی و همگانی است.

 

وی بیان کرد: در سال جاری که کشاورزی در سخت ترین شرایط خشکسالی به سر می برد شاهد فعالیت آفات از اوایل فصل بهار در باغات پسته شهرستان هستیم و اکنون نیز زمان مبارزه شیمیایی نیست.

 

یک کشاورز دیگر سرایانی به کاهش درآمد کشاورزان در سال‌های خشکسالی و محدودیت منابع آبی اشاره کرد و ادامه داد: برنامه ریزی برای مبارزه همگانی با آفت‌های پسته ضروری است.

 

«علی اکبر اصیل» تنها امید درآمدی کشاورزان را برداشت پسته برشمرد و اظهار کرد: با توجه به سطح زیاد باغات پسته و طغیان قابل توجه آفات و نیز گرانی سموم برای مبارزه نیازمند راه‌های موثر است.

 

«محمدرضا ابراهیم زاده» از دیگر کشاورزان سرایانی نیز با بیان اینکه متاسفانه قیمت کود و سموم افزایش یافته است، اظهار کرد: انتظار است تا سم پاشی و مبارزه منطقه ای همانند مبارزه با هجوم ملخ در منطقه صورت گیرد تا سرمایه کشاورزان همه ساله در معرض افت قرار نگیرد.

 

وی می افزاید: به دلیل خشکسالی و کمبود باران، آفات متعددی از جمله پسیل شروع به فعالیت و تخریب باغات کرده اند.

 

او ادامه می‌دهد: شرایط حال حاضر اجازه نمی‌دهد که با مبارزه شیمیایی نسبت به آفات واکنش نشان دهیم بلکه باید برای مبارزه با آفت‌ها اقدامات دیگری را به کار گرفت.

 

این کشاورز سرایانی می‌گوید: اقداماتی که تاکنون برای مبارزه با این آفت‌ها انجام شده است تأثیر خوبی داشته است، اما همچنان باید به مبارزه ادامه داد.

 

یکی از پسته کاران ایسکی نیز گرانی سموم را یکی از مشکلات مهم حوزه کشاورزی می‌داند و بیان می‌کند: همانگونه که در سطح کلان با ملخ‌ها مبارزه شد، باید با آفت پسیل و سایر آفات نیز در سطح کلان و با برنامه ریزی مبارزه کرد تا محصولی با ارزش مثل پسته از بین نرود.

 

«رضا صفایی» مدیر جهاد کشاورزی سرایان در خصوص مبارزه عمومی با آفات در باغات پسته گفت: مبارزه با آفت پسته، کار شخصی است و باغداران در مراجعه به کلینیک های شهرستان  می توانند مشورت بگیرند.

 

به گفته وی، مبارزه عمومی با آفاتی مثل ملخ آن هم از نوع مهاجم با شرایط خاصی انجام می شود.

 

مدیر جهاد کشاورزی سرایان افزود: در حال حاضر سطح زیرکشت این محصول در سرایان به سه هزار هکتار رسیده است و پسته از محصولاتی است که هرساله سطح کشت آن با رشد مواجه است که ۲۲۰۰ هکتار از باغات پسته سرایان باردهی دارد.

 

وی محصول پسته را از محصولات با نیاز آبی پائین عنوان کرد که نقش زیادی در نگه داشت کشاورزی همزمان با مدیریت آب در شهرستان دارد.

 

وی ارزش اقتصادی سالانه محصول پسته را نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان برشمرد و از باغات پسته شهرستان به عنوان جوان ترین الگوی کشت موفق در منطقه توصیف کرد که بخش زیادی از درآمد کشاورزان را به خود اختصاص داده است.

 

وی صنایع تولیدی احداثی شهرستان در حوزه فرآوری محصول را ۱۱ واحد با اشتغالزایی ۱۲۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم عنوان کرد.

 

پروانه چوب خوار، سوسک جوانه خوار، زنجرک و پسیل از مهمترین انواع آفات پسته به شمار می‌روند.

 

 

 

 

 

 

از سوی دستگاه قضا

بررسی موانع تولید در معادن زغالسنگ طبس/۲-۳

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی امروز برای بررسی و رفع موانع در معادن زغالسنگ طبس، به منطقه‌ی معدنی زغال سنگ پروده در ۹۰ کیلومتری این شهر سفر کرد.

معادن زغالسنگ پروده طبس به دلیل مشکلات مختلف و شرایط پیشرو نیازمند بررسی موانع تولید در معادن زغالسنگ طبسحمایت است که بتواند با حداکثر ظرفیت به تولید برسد.
در شهرستان طبس بالغ بر ۲۹ معدن زغال سنگ فعال است که سهم اصلی تولید زغال سنگ کشور را به نام خود ثبت کرده اند.
معادنی که می‌تواند نیاز کشور را به واردات زغال سنگ در شرایط سخت تحریم مرتفع سازد.
حجت الاسلام حمیدی رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی امروز از این معادن بازدید و مشکلات و موانع پیش روی آن‌ها را بررسی کرد تا برای رفع آن تصمیم گیری شود.

 

 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*