شربت به لیمو
-
مواد لازم
- به ۲ کیلوگرم
- آب ۱ لیتر
- شکر ۲ کیلوگرم
- بهار نارنج یا گلاب به مقدار لازم
- آب لیمو ترش ۱/۲ استکان
طرز تهیه
۱- ابتدا به ها را بشویید، آن ها را پوست بکنید، قاچ کنید و قسمت سفت وسط آن ها را به همراه دانه ها ی میوه جدا کنید. سپس به ها را به شکل حلقه حلقه خلالی و خرد کنید و داخل کاسه ای بزرگ بریزید.
۲- داخل کاسه به مقدار مناسب آب بریزید. به اندازه ای که روی سطح به ها را بپوشاند. اجازه دهید به های خرد شده به مدت ۳ ساعت داخل آب بماند و نرم شود.
۳- بعد از ۳ ساعت، به های خیس خورده را داخل آبمیوه گیری بریزید و آب آن ها را بگیرید.
۵- بعد از ۴۰ دقیقه، تفاله ها را از صافی رد کنید و آب و عصاره ی به را از تفاله ها خارج کنید و داخل قابلمه بریزید. (تفاله ها را داخل صافی بریزید و کامل فشار دهید تا عصاره ی به از آن ها خارج شود)
۶- سپس آبی را که با آبمیوه گیری گرفته بودید نیز به عصاره ی تفالهها اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید.
۸- کمی بهار نارنج به عصاره ی به اضافه کنید. سپس کمی آب لیمو ترش نیز داخل آن بریزید و اجازه دهید تا همه ی مواد با هم ۲۰ دقیقه بجوشد.
۹- بعد از ۲۰ دقیقه، شربت را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا خنک شود. سپس آن را از صافی رد کنید تا کاملا رقیق و خالص شود.
نکات کلیدی طرز تهیه شربت به لیمو
– اگر بعد از خرد کردن به آن ها را کمی خشک کنید، فواید بسیاری برای سرما خوردگی خواهد داشت.
– به ازای هر ۳ پیمانه آب از ۲ پیمانه شکر استفاده کنید.
– اگر شربت کف کرد، با ملاقه کف روی آن را بگیرید.
– در تمام مراحل، حرارت گاز را بسیار کم نگه دارید تا شربت نسوزد و ته نگیرد.
– در فصل به، از درست کردن شربت به لیمو غافل نشوید.
– در برخی از دستورها برای درست کردن شربت به لیمو ابتدا شکر و آب را با هم ترکیب کرده و آن را از صافی رد می کنند. سپس آب به را با آبمیوه گیری گرفته و به این شهد اضافه می کنند و آن را روی حرارت ملایم قرار می دهند.
– شربت به لیمو بهترین شربت برای فصل گرماست و می تواند از گرمازدگی جلوگیری کند.
– برای این که به این شربت طعم سنتی بیشتری بدهید می توانید علاوه بر بهار نارنج یا گلاب، از کمی زعفران دم کرده نیز استفاده کنید. زعفران هم طعم شربت را بهتر می کند و هم رنگ خاصی به آن می دهد.
– شربت به لیمو را می توانید با خاکشیر و یا تخم شربتی ترکیب کرده و یک نوشیدنی خنک فوق العاده مخصوص فصل گرم تابستان درست کنید. اما قبل از آن، نکات کلیدی لازم درباره ی نحوه ی شستن خاکشیر و روش های مختلف استفاده از آن را مطالعه کنید.