-
مواد لازم
- آرد ۱ پیمانه
- آب ۱ پیمانه
- تخم مرغ درشت ۲ عدد
- وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
- کره ۵۰ گرم
- شکر ۲ قاشق غذاخوری
- برای شربت:
- شکر ۲ پیمانه
- آب ۱ پیمانه
- گلاب ۱/۲ پیمانه
- زعفران دمکرده ۲ قاشق غذاخوری
- آبلیمو ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه
مرحله اول: شربت بامیه
آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید و تمام شکر حل شود سپس زعفران، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و پس از ۱۰ دقیقه که جوشید شربت را از روی حرارت بردارید ( در زمان افزودن بامیه شربت باید ولرم باشد).
مرحله دوم:
آب و کره را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوش بیاید. سپس آرد و شکر را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا خمیر جمع شود. در ادامه ۲ قاشق غذاخوری شربت به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کامل به خورد خمیر برود.
مرحله سوم:
حدود ۱۰ دقیقه خمیر را با حرارت ملایم تفت دهید و مدام هم بزنید تا خمیر بپزد. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و پس از اینکه خمیر خنک شد تخم مرغ ها را به نوبت اضافه و خوب مخلوط کنید تا خمیری نرم و لطیف بدست بیاید. وانیل را نیز همزمان با تخم مرغ به خمیر بامیه اضافه کنید.
مرحله چهارم:
داخل قابلمه مقدار زیادی روغن بریزید. خمیر را داخل قیف با سر ماسوره دار بریزید و در روغن قیچی کنید. سپس روی حرارت ملایم قرار دهید. بامیه ها را در حین سرخ شدن مرتب به هم بزنید تا به هم نچسبند و یکدست سرخ شوند. این مرحله حدود ۲۰-۳۰ دقیقه طول میکشد. پس باید کمی صبر و حوصله به خرج دهید.
قابلمه را خیلی پر نکنید تا بامیه ها حسابی پف کنند و داخلشان پوک شود. با کم نگه داشتن دمای روغن شیرینی فرم صاف تر و قشنگتری پیدا میکند. قبل از ریختن سری دوم، بگذارید روغن از دما بیافتد و کمی خنک شود. (این نکته خیلی مهم هست.)
مرحله پنجم:
آنها را روی دستمال حوله ای بچینید تا روغن اضافه گرفته شود.
سپس به همان صورت داغ به شربت ولرم اضافه کنید تا شربت را به خود جذب کنند ( حدود ۳ دقیقه قرار دادن بامیه در شربت کافی است). شیرینی بامیه آماده است. نوش جان!
نکته های کلیدی تهیه بامیه
۱- در زمان ریختن خمیر داغ داخل شربت، شربت باید خنک شده باشد.
۲- موقعی که خمیر را داخل روغن میریزید، روغن نباید داغ شده باشد. در غیر این صورت بامیه فرصت پف کردن پیدا نمیکند و ترد نمیشود. فرمش هم قشنگ و صاف نمیشود.