گشنیز کباب
-
مواد لازم برای گشنیز کباب
- گوشت چرخکرده ۵۰۰ گرم
- لپه ۲۰۰ گرم
- پیاز ۲ عدد
- تخم مرغ ۲ عدد
- گشنیز تازه ۵۰۰ گرم
- لیمو عمانی ۲ عدد
- آرد ۱ قاشق
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه گشنیز کباب
۱- پیش از هر چیز، لپه ها را در آب از چند ساعت قبل خیس کنید. سپس آن ها را در قابلمه بریزید و با مقداری آن بپزید. بعد از آن که لپه ها کاملا پخت و نرم شد، آن ها آبکش کنید. لپه ها را چرخ کنید و آب لپه را نگه دارید.
۳- مقداری از مواد آماده شده بردارید و قلقلی کنید. تمام مواد را به صورت گلوله هایی به اندازه ی یک تخم مرغ در آورید.
۵- بعد از آن که تمام گلوله ها سرخ شدند، زیر شعله را خاموش کنید و آن ها را کنار بگذارید.
۶- گشنیز ها را پاک کنید، بشورید و داخل سبد بریزید. پس از آن که آب اضافی آن خارج شد، آن ها را خرد کنید.
۸- یک عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و داخل قابلمه ی متوسط به همراه کمی روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. سپس یک قاشق آرد به آن اضافه کنید تا همراه با پیاز تفت داده شود.
۹- آب لپه را به همراه ۱ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید. لیمو عمانی ها را بشورید، با چنگال چند سوراخ روی آن ایجاد کنید و داخل قابلمه بیندازید.
۱۰- پس از آن که آب جوشید، گشنیز تفت داده شده را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید به مدت حدود ۱۵ دقیقه بپزد. سپس گوشت های قلقلی را که از قبل سرخ کرده و کنار گذاشته اید، به آن اضافه کنید و اجازه دهید آن ها نیز به همراه مواد حدود ۱۰ دقیقه بپزند و طعم سس را به خود بگیرند.
۱۱- گشنیز کباب شما آماده است. می توانید آن را به همراه برنج و یا نان تازه نوش جان کنید.
نکات کلیدی طرز تهیه گشنیز کباب
– اضافه کردن تخم مرغ ها به دلیل ایجاد چسبندگی در مواد و در نتیجه جلوگیری از وا رفتن کباب ها است.
– می توانید لپه های پخته شده و سایر مواد را در غذاساز و مخلوط کن بریزید تا خوب با هم ترکیب شوند.
– اندازه ی گلوله هایی که آماده می کنید باید کمی از گردو بزرگ تر باشد.
– گشنیزها نباید به صورت ساتوری و ریز خرد شوند. گشنیز های این کباب باید درشت خرد شود.
– این غذا در آذربایجان با نان سنگک سرو می شود.
– می توانید فرم کوفته ها را به دلخواه کمی به شکل لوله ای نیز درست کنید.