ترشی لوبیا سبز
-
مواد لازم برای ترشی لوبیا سبز
- لوبیا سبز ۴۵۰ گرم
- نمک ۵ قاشق غذاخوری
- سیر خرد شده ۳ حبه
- فلفل سیاه ۲ قاشق غذاخوری
- فلفل قرمز خرد شده ۱/۴ قاشق غذاخوری
- سرکه ۱/۵ پیمانه
- شکر ۳ قاشق غذاخوری
- شوید ۱ پیمانه
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز
۱- ابتدا یک قاشق نمک را در ۳ لیتر آب بجوشانید.
۲- لوبیاسبزها را که از قبل یک اندازه به اندازه ی ظرف ترشی بریده اید به آب در حال جوش اضافه کنید و به مدت یک دقیقه بجوشانید.
۳- لوبیا سبزها را آبکش کرده و در آب سرد قرار دهید و بعد از خنک شدن مجدداً آبکش کنید.
۴- فلفل سیاه، فلفل قرمز و سیر را ته ظرف ترشی بیندازید و بعد لوبیاهای آبکش شده را به صورت عمودی داخل ظرف بچینید.
۵- در قابلمه آب، سرکه، شکر و سه قاشق نمک را روی حرارت قرار داده و شوید را در حالی که در دستمال پیچیده اید داخل قابلمه قرار دهید تا به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد. سپس دستمال را از قابلمه بیرون آورده و بعد از ۵ دقیقه دیگر شعله را خاموش کنید.
۶- بعد از خنک شدن آب و سرکه آن را روی لوبیاسبز بریزید، در ظرف ترشی را ببندید.
۷- این ترشی را می توانید بعد از هفت روز نگهداری در یخچال نوش جان کنید.
نکات کلیدی طرز تهیه ترشی لوبیاسبز
– می توانید بسته به سلیقه انواع ترشی لوبیا سبز درست کنید. از جمله انواع آن می توان به ترشی لوبیاسبز با هویج، ترشی لوبیا سبز با گوجه فرنگی و یا با رب گوجه فرنگی اشاره کرد. همچنین افزودن گل کلم به این ترشی می توانید نوعی ترشی گل کلم درست کنید.
– برای طرز تهیه ترشی لوبیاسبز با گوجه فرنگی می توانید به دلخواه گوجه گیلاسی یا گوجه های کوچک را به ترشی اضافه کنید. دقت کنید که چیدن گوجه در ظرف ترشی را همزمان با چیدن لوبیا ها انجام دهید.
– هنگام اضافه کردن گوجه به ترشی روی هر گوجه چند سوراخ ایجاد کنید تا طعم خود را به ترشی بدهد و خود نیز طعم ترشی بگیرد.
– خوردن این ترشی برای افراد مبتلا به اختلالات کیسه صفرا، بیماران کلیوی، خردسالان و بیماران مبتلا به زخم معده توصیه نمی شود.
– ترشی لوبیا سبز نفاخ است. بدین منظور می توانید کمی زیره به ترشی اضافه کنید.
– می توانید به جای ترشی لوبیا سبز درسته، لوبیاها را خرد کرده و ترشی کنید.