نماز جمعه پس از ۱۰ ماه در بیرجند برگزار میشود
مسوول نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خراسان جنوبی گفت: نماز جمعه این هفته پس از ۱۰ ماه در بیرجند مرکز خراسان جنوبی با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار میشود.
حجت الاسلام مهدی رحیمآبادی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نماز جمعه از ۱۵ اسفند پارسال تاکنون به دلیل شیوع ویروس کرونا در بیرجند اقامه نشده است.
وی گفت: نماز جمعه ۲۶ دی ماه علاوه بر مرکز استان در سایر شهرستانهای استان نیز اقامه میشود و برنامهریزی برای اقامه نماز توسط نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند در دست اقدام است.
وی تصریح کرد: نمازگزاران در ۲۶ محل برگزاری نماز جمعه استان از هر گونه اجتماع خودداری و فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنند.
مسوول نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خراسان جنوبی افزود: برگزاری نماز جمعه به تداوم رعایت پروتکلهای بهداشتی و کاهش انتشار ویروس کرونا بستگی دارد که همه باید در این زمینه تلاش و مراقبت کنیم.
وی همچنین تاکید کرد که نمازگزاران ماسک، مهر و سجاده شخصی به همراه داشته باشند.
نماز جمعه هفته گذشته ۱۹ دی در ۲۵ شهر استان خراسان جنوبی جز بیرجند با رعایت پروتکلهای بهداشتی اقامه شد.
خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند ۱۱ شهرستان دارد و ۲۶ نقطه این استان محل برگزاری نماز جمعه است.
براساس آخرین رنگبندی در خراسان جنوبی که بیستم دی ماه اعلام شد، شهرستانهای سربیشه و بشرویه در وضعیت آبی (کم خطر) و سایر شهرستانهای استان از جمله بیرجند در وضعیت زرد (متوسط خطر) قرار دارند.
بیرجند از نظر مخاطره شیوع کرونا برای ماههای متوالی در وضعیت قرمز (خیلی پرخطر) و سپس در وضعیت نارنجی (پرخطر) قرار داشت.
وضعیت کرونا در خراسان جنوبی شکننده است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: مردم هوشیار باشند زیرا وضعیت فعلی خراسان جنوبی از نظر کرونا بسیار شکننده است.
کامبیز مهدیزاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شرایط استان خراسان جنوبی از لحاظ شیوع ویروس کرونا به سمت مطلوب پیش میرود و چندین روز متوالی است که موارد بروز بیماری کووید ۱۹ کم شده و مرگ ناشی از کرونا نیز کاهش داشته است.
وی حفظ این دستاورد خوب را ضروری دانست و اظهار داشت: مردم باید بدانند شکنندگی این وضعیت کاملا محرز و نگران کننده است.
رییس مرکز بهداشت استان خراسان جنوبی گفت: در صورت رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی و محدودیتها به خصوص افزایش سفرها، بازگشایی تالارها و مراکز تجمعی و برگزاری جلسات متعدد شاهد بروز مجدد بیماری و خیز چهارم کرونا در فصل زمستان خواهیم بود.
وی تصریح کرد: تجربهای که از شروع انتشار ویروس کرونا تاکنون به دست آمده، بیانگر ضرورت تداوم رعایت پروتکلهای بهداشتی برای مقابله با این ویروس است.
مهدیزاده گفت: اگر مردم شرایط را عادی تصور کنند و مشاغل و مکانهای تعطیل شده بسرعت و بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی بازگشایی شود در مدت کوتاهی شاهد افزایش مجدد موارد ابتلا به بیماری و به تبع آن افزایش بستری بیماران کرونایی و موارد مرگ و میر خواهیم بود.
وی اضافه کرد: براساس بررسیهای انجام شده اجرای طرح دورکاری کارمندان در ادارات باعث کاهش تجمع در سازمانها و ادارات شده و نقش چشمگیری در کاهش موارد بیماری داشته است که امیدواریم با ادامه این روند و سایر اقدامات شاهد تداوم روند کاهشی ابتلا بین کارمندان باشیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: با تغییر رفتار جمعی و رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی به راحتی میتوان انتقال و انتشار ویروس کرونا را مدیریت و از ابتلای گسترده آن جلوگیری کرد.
وی تاکید کرد: استفاده از ماسک باید تبدیل به هنجار اجتماعی شود به نحوی که فرد فاقد ماسک به عنوان یک فرد هنجارشکن در سطح جامعه تلقی شود.
مهدیزاده افزود: عادیانگاری در این شرایط خطر جدی است که ممکن است شرایط فعلی مدیریت شده را به وضعیت قبلی و پرخطر بازگرداند.
وی گفت: با رعایت کامل شیوهنامههای بهداشتی از جمله رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، ضدعفونی کردن مرتب دست یا شستن با آب و صابون، استفاده از ماسک به صورت مستمر، حضور نیافتن در دورهمیها، تجمعات و مجالس و تهویه محیط کار و زندگی میتوانیم شاهد کاهش چشمگیر موارد ابتلا و مرگ و میر بیماری در جامعه باشیم.
اولین مورد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در خراسان جنوبی اوایل اسفند ۹۸ در پی همهگیری جهانی ویروس کرونا اعلام شد و پس از گذر خیزهای اول و دوم بیماری در فروردین و تیر امسال، روند بیماری بار دیگر در مهر امسال صعودی شد که این روند تا آبان ماه ادامه یافت به طوری که آمار مبتلایان روزانه (۲۴ ساعت) سه رقمی و فوتیهای کرونا در این استان دورقمی شد.
به دنبال اجرای محدودیتهای جامع از اول آذر ماه و همراهی مردم و اصناف به تدریج موارد ابتلا به کرونا، بیماران مراجعه کننده به بیمارستانها، تستهای مثبت، موارد بستری و فوتی در خراسان جنوبی کاهش یافت و این روند نزولی ادامه دارد.
براساس آخرین رنگبندی در خراسان جنوبی، شهرستانهای سربیشه و بشرویه در وضعیت آبی (کم خطر) و سایر شهرستانهای استان در وضعیت زرد (متوسط خطر) قرار دارند.
محدودیت تردد شبانه از ساعت ۲۲ تا ۴ صبح در تمامی شهرستانهای خراسان جنوبی برقرار است اما محدودیت ورود و خروج پلاکهای بومی و غیر بومی در این استان لغو شده است.
حضور کارکنان به صورت یک سوم دورکاری و دوسوم حضور در ادارات است که مشمول همه شهرستانهای استان میشود و حضور کادر اداری و اجرایی مدارس خراسان جنوبی نیز از اول بهمن ماه الزامی است.
براساس وضعیت قبلی مخاطره شیوع کرونا در خراسان جنوبی که روز پنجشنبه یازدهم دی اعلام شد، ۱۰ شهرستان خراسان جنوبی در وضعیت زرد (متوسط خطر) و بیرجند در وضعیت نارنجی (پرخطر) قرار داشت که شهرستان بیرجند پس از مدتها وضعیت زرد پیدا کرد و هفته گذشته پس از سه ماه خراسان جنوبی روز بدون فوتی کرونا را پشت سر گذاشت.
خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند ۱۱ شهرستان دارد و پیش از اجرای محدودیتهای جامع کرونایی (اول آذر)، هفت شهرستان استان در وضعیت قرمز (خیلی پرخطر) بودند.
توزیع نفت سفید همگام با نهضت گازرسانی در خراسان جنوبی
خراسان جنوبی به عنوان استان کویری و مرزی زمستان سردی را میگذراند و با وجود تلاش فراوان برای گازرسانی اما هنوز مناطقی از استان بدون گاز هستند که نفت سفید به عنوان سوخت مورد نیاز این مناطق توزیع میشود.
به گزارش ایرنا تا یک دهه پیش مردم همه روستاها و حتی بیشتر شهرهای استان خراسان جنوبی برای تامین سوخت خانههای خود ناچار به تهیه سیلندرهای سنگین گاز یا گالنهای نفت سفید و ساعاتها منتظر ماندن در صفهای طولانی نمایندگیهای توزیع بودند.
اما با تاسیس شرکت گاز در خراسان جنوبی که حدود ۱۱ از قدمت آن سال میگذرد و شکلگیری نهضت گازرسانی در این استان به ویژه در سالهای اخیر نه تنها تمامی شهرها بلکه تاکنون بیش از ۹۵۶ روستا از گاز طبیعی بهرهمند شدهاند.
اگرچه فاز نخست گازرسانی به خراسان جنوبی در آبان سال ۸۶ به بهرهبرداری رسید اما این تازه شروع کار برای رساندن گاز به انبوه ساختمانها در مناطق شهری و روستایی این استان پهناور بود و تا ابتدای دولت یازدهم فقط ۵۸ روستای استان و تا پایان سال ۹۶ نیز ۴۶ درصد روستاها گازرسانی شد.
ابتدای دولت دوازدهم ۲۱۵ روستای استان از گاز برخوردار بودند و اکنون بعد از سه سال و نیم با گازرسانی به ۷۳۶ روستا، این تعداد به بیش از ۹۵۶ روستا رسیده است.
علاوه بر گازرسانی به شهرها و روستاهای اطراف، رساندن این نعمت خدادادی به روستاهای مرزی نیز مقولهای است که مورد توجه بوده به طوری که مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی از در دست اجرا بودن پروژههای گازرسانی به ۲۲۲ روستای مرزی استان خبر داد و گفت: در حال حاضر ۴۰۲ روستا با جمعیتی بالغ بر ۲۸ هزار و ۶۹۵ خانوار در شهرستانهای مرزی نهبندان، سربیشه، درمیان و زیرکوه از گاز طبیعی برخوردار هستند.
سید محمود هاشمی افزود: با تلاشهای صورت گرفته گازرسانی به ۲۲۲ روستای دیگر نیز با جمعیت ۲۱ هزار و ۴۱۶ خانوار در این شهرستانها در دست اجرا است.
وی با تاکید بر اهمیت گازرسانی به روستاهای مرزی گفت: با بهرهمندی روستاهای مرزی از نعمت گاز طبیعی، علاوه بر ایجاد آسایش و رفاه، به میزان قابل توجهی از قاچاق سوخت از طریق مرزها نیز جلوگیری میشود.
با این وجود تامین سوخت مناطق فاقد گاز به ویژه در روستاها، مناطق دورافتاده و سخت گذر همزمان با فرارسیدن فصل سرد سال از دغدغههای مردم و مسوولان است تا با استفاده از نفت سفید زمستان سرد را سپری کنند.
براساس بخشنامه سراسری شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، توزیع نفت سفید در مناطق فاقد گاز طبیعی فقط از طریق ثبتنام خانوارها در سامانه تجارت آسان و استعلام کد ملی سرپرست خانوار امکانپذیر است.
بهرهمندی بیش از ۳۸ هزار خانوار از نفت سفید و گاز مایع
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان جنوبی گفت: براساس آخرین اطلاعات دریافتی از شرکت گاز استان و نواحی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان جنوبی همچنین سامانه تجارت آسان، ۳۸ هزار و ۸۸۵ خانوار استان از نفت سفید و گاز مایع بهرهمند هستند.
قربانعلی مردانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فرآوردههای نفتی براساس جامعه هدف هر سال اختصاص داده میشود که نفت سفید هم خارج از این موضوع نیست.
وی اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون ۸۵۰ لیتر نفت سفید برای خانوادههای فاقد گاز طبیعی اعلام شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد افزایش داشته است.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان جنوبی گفت: از ابتدای سال جاری سه نوبت سهمیه نفت سفید اعلام شده (جمعاً به میزان ۸۵۰ لیتر) که بیش از ۹۰ درصد خانوارها سهمیه را جذب و دریافت کردهاند.
وی افزود: تمامی سرپرستان خانوار که در روستاهای فاقد گاز حضور دارند، میتوانند با مراجعه به سامانه اینترنتی درخواست فرآوردههای نفتی (صدف) به نشانی: newtejaratasan.niopdc.ir ثبتنام کنند.
مردانی اظهار داشت: این سرپرستان باید دارای کارت بانکی معتبر و شماره همراه به نام خود باشند پس از آن در صورت کامل بودن مدارک و احراز هویت سهمیه سوخت آنان شامل نفت سفید و گاز مایع در همان کارت بانکی شارژ خواهد شد و میتوانند با مراجعه به فروشندگی که زمان ثبتنام در سامانه انتخاب کردهاند، نسبت به دریافت نفت سفید اقدام کنند.
وی گفت: همچنین در راستای حل مشکلات مردم امسال کارشناسان شرکت پخش فرآوردههای نفتی برای ثبتنام دریافت نفت مردم در مناطق محروم مستقر شدند و نسبت به ثبتنام الکترونیکی آنان اقدام کردند.
گاز تا تیر ۱۴۰۰ به همه روستاهای استان میرسد
مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی هم از بهرهمندی تمامی روستاهای دارای قابلیت گازرسانی استان از نعمت گاز طبیعی تا پایان تیر سال آینده خبر داد که برای روستاییان خراسان جنوبی خبری خوش است.
هاشمی گفت: خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور به شمار میرود و دارای بیشترین مرز مشترک با کشور افغانستان است که با اجرای پروژههای متعدد گازرسانی، اکثر روستاهای مرزی دارای قابلیت گازرسانی از این نعمت طبیعی بهرهمند شدهاند.
وی رشد چشمگیر گازرسانی به روستاها را مرهون فعالیتهای کارکنان شرکت گاز استان و حمایتهای شرکت ملی گاز ایران دانست و تاکید کرد: نهضت گازرسانی در خراسان جنوبی حاصل زحمات کارکنانی است که در اقصی نقاط استان برای روشن شدن مشعل گاز در حال تلاش و کوشش هستند.
وی با اشاره به اینکه گازرسانی به ۲۰۰ روستای دیگر در دست اجرا است که تا پایان امسال بهرهبرداری میشود گفت: تاکنون ۸۴ درصد جمعیت روستایی خراسان جنوبی از نعمت گاز طبیعی برخوردار شدهاند.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی گفت: براساس برنامهریزیهای انجام شده تا پایان تیر ۱۴۰۰، پروژههای گازرسانی به روستاهای دارای قابلیت گازرسانی در سطح استان به اتمام خواهد رسید و خراسان جنوبی به پویش سبز گازرسانی کشور میپیوندد.
وی افزود: در حال حاضر تمامی شهرها و ۹۵۶ روستای استان از گاز طبیعی بهرهمند هستند و با اتمام پروژههای گازرسانی به روستاهای دارای قابلیت گازرسانی در تیر سال آینده تعداد روستاهای بهرهمند از گاز طبیعی در استان به هزار و ۳۱۱ روستا و جمعیت روستایی برخوردار به ۹۶ درصد افزایش خواهد یافت.
هاشمی یادآور شد: نکته بسیار حائز اهمیت این است که کمتر از سه سال قبل، استان خراسان جنوبی با ۲۹۳ روستای گازدار و ۴۴ درصد جمعیت روستایی برخوردار از گاز طبیعی، یکی از چهار استان کمبرخوردار از نعمت گاز در سطح کشور بود.
وی تصریح کرد: با اتمام پروژههای گازرسانی در دست اجرا تا ۶ ماه آینده، ۹۶ درصد خانوارهای روستایی در خراسان جنوبی با جمعیتی بالغ بر ۸۸ هزار و ۲۶۰ خانوار زیر پوشش گاز طبیعی قرار میگیرند.
وی اعتبار مورد نیاز برای اتمام پروژههای گازرسانی به روستاهای فاقد گاز در این استان را بیش از ۴۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: هزینههای گازرسانی به شهرها و روستاهای خراسان جنوبی از محل اعتبارات داخلی شرکت ملی گاز ایران تامین میشود.
استان خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و بیش از ۴۰ درصد جمعیت این استان در مناطق روستایی ساکن هستند.
دمای هوا در خراسان جنوبی افزایش مییابد
رییس گروه پیش بینی و پیش آگاهیهای جوی اداره کل هواشناسی خراسان جنوبی گفت: با توجه به همدیدی و آیندهنگری نقشههای هواشناسی دمای هوا در استان به طور نسبی تا شنبه آینده افزایش مییابد.
جواد نخعی افزود: امروز و فردا شرایط جوی پایدار و یکنواخت است اما برای جمعه افزایش ابر و وزش باد در منطقه پیش بینی میشود.
وی درباره پیش بینی بارندگی در خراسان جنوبی گفت: مردم استان دستکم در یک هفته آینده منتظر بارش باران نباشند.
رییس گروه پیش بینی و پیش آگاهیهای جوی اداره کل هواشناسی خراسان جنوبی بیان کرد: کمینه و بیشینه دمای مرکز استان (بیرجند) در ۲۴ ساعت گذشته به منفی هفت و ۱۶ درجه سلسیوس رسید و در این مدت قاین با دمای منفی ۱۰ و دهسلم نهبندان با ۲۰ درجه سانتیگراد به ترتیب خنکترین و گرمترین نقاط استان بودند.
پروژه آنتنی راهآهن فردوس ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد/۲
رییس اداره راه و شهرسازی فردوس گفت: پروژه آنتنی اتصال فردوس به شبکه ریل سراسری که سال گذشته کلنگزنی شد، تاکنون ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
مهدی عربی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عملیات اجرایی این پروژه آنتنی سال ۹۸ از ایستگاه جزین به طول ۷۱ کیلومتر آغاز شد و شهرستان فردوس را به شبکه ریلی کشور متصل میکند.
وی گفت: طبق قراردادی که با پیمانکار پروژه برای زیرسازی این خط آهن امضا شد، اعتباری بالغ بر یک هزار و ۱۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی در نظر گرفته شده است.
رییس اداره راه و شهرسازی فردوس اعتبار تخصیص یافته برای سال ۹۸ را ۱۵۵ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: از این مبلغ فقط ۲۰ میلیارد ریال وصول و تحویل پیمانکار شد.
وی اظهار داشت: در بازدید کارشناسان سازمان برنامه و بودجه قرار شد ۱۰۰ میلیارد ریال به این پروژه اختصاص یابد که منتظر وصول آن هستیم.
عربی گفت: در حال حاضر عملیات زیرسازی پروژه در حال انجام است و ۳۰ کیلومتر از آن بازگشایی و ۱۵ دستگاه پل اجرا شده است.
وی افزود: در صورت فراهم شدن شرایط و تخصیص به موقع اعتبارات مورد نیاز، پنج درصد دیگر از عملیات زیرسازی تا پایان سال جاری انجام خواهد شد.
این خط آهن که جزو طرحهای آنتنی و از مطالبات مردم فردوس است، پس از سالها کلنگزنی شد و این شهرستان را به شبکه ریل سراسری بندرعباس – مشهد متصل میکند.
استاندار خراسان جنوبی هجدهم دی امسال به محل اجرای پروژه آنتنی اتصال فردوس به شبکه ریلی کشور رفت و روند اجرای کار و پیشرفت فیزیکی پروژه را با توجه به اهمیت آن بررسی کرد.
حمید ملانوری در این بازدید، شبکه ریلی را از زیرساختهای مهم در توسعه خواند و گفت: اتصال فردوس به شبکه ریلی، تثبیت جمعیت و حمل و نقل راحتتر بار و مسافر را به همراه خواهد داشت.
خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و مرکز شهرستان فردوس در ۲۰۰ کیلومتری بیرجند است.
فردوس شاهراه اصلی اتصال هشت استان جنوبی کشور به سمت مشهد مقدس است و دوبانده شدن محور فردوس به بجستان نیز از طرحهای مهم در دست اجرا است.
همچنین پروژه احداث راهآهن بیرجند – یونسی در قطعه ۱۶ که سال گذشته کلنگزنی شد، در دست اجرا است و مرکز استان را به شبکه ریلی متصل میکند.