یافته های پژوهشی نشان می دهد؛
تاثیر عصاره میخک در بهبود کووید ۱۹
برخی مطالعات نشان می دهند که فیتوشیمیایی استخراج شده از گیاه دارویی میخک موسوم به «ایوجنول» می تواند برای پیشگیری، درمان و کنترل عفونت کووید۱۹ استفاده شود.
به گزارش خبرنگار مهر،گل میخک حاوی انواع فیتوشیمیایی هایی است که دارای خواص ضد باکتری، ضد قارچ، آنتی اکسیدان و همچنین ضد سرطانی است.
یکی از فیتوشیمیایی های اصلی میخک که ۷۲ تا ۹۰ درصد اسانس استخراج شده از میخک است، ایوجنول نام دارد و عمده عطر و بوی این گل به خاطر وجود این ترکیب است.
تحقیقات اثبات کرده است که ایوجنول دارای انواع ویژگیهای ضد ویروسی است چندین مطالعه مولکولی نشان داده است که ایوجنول قادر به پیشگیری از تکثیر کروناویروس به طرق مختلف است.
نتایج یک مطالعه نشان میدهد که استنشاق ایوجنول میتواند هم به عنوان درمان کمکی و همچنین به عنوان پیشگیری استفاده شود.
همچنین محققان دریافتند ایوجنول دارای خواص ضدالتهابی هم است که میتواند در درمان کووید ۱۹ موثر باشد.
عامل میگرن در مغز شناسایی شد
مطالعات اخیر محققان دانشگاه یوتا در آمریکا نشان میدهد یک انتقالدهنده عصبی در مغز، کلید شروع حملات میگرن است.
به گزارش روز سهشنبه پایگاه خبری ساینس، بر اساس این مطالعه، ترشح غیرطبیعی یک انتقالدهنده عصبی به نام گلوتومات در فضای خارج سلولی مغز میتواند عامل حملات میگرنی باشد.
ادامه این مطالعات نشان میدهد ترشح غیرطبیعی گلوتومات علاوه بر میگرن در طیف وسیعی از بیماریهای عصبی از جمله سکته مغزی نیز نقش دارد.
محققان امیدوارند نتایج این دستاورد در درمان بیماریهای عصبی از جمله میگرن موثر باشد.
به جواب آزمایش آنتیبادی کرونا خشنود نباشید
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص میزان اهمیت پاسخ آزمایش های آنتی بادی پس از بهبود مبتلایان به کرونا تاکید کرد: کیت ها قابلیت اندازه گیری آنتی بادی از بین برنده کووید-۱۹ را ندارند.
به گزارش روز سه شنبه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر شروین شکوهی فلوشیپ بیماری های عفونی در بیماران پیوندی اظهار داشت: پادتنی که در بدن تولید و منجر به متوقف کردن عفونت زایی ویروس کووید-۱۹ می شود، Neutralizing Antibodies یا آنتی بادی های از بین برنده نام دارد.
وی ادامه داد: کیت های موجود در ایران هیچ کدام قابلیت اندازه گیری این آنتی بادی را ندارند. همچنین انجام این آزمایش ها برای افراد معمولی یا بهبودیافتگان کرونا ضرورتی ندارد چراکه نه نشان دهنده مبتلا شدن یا نشدن فرد، نه نشان دهنده ایمنی داشتن یا نداشتن فرد در مقابل ابتلای مجدد و نه نشان دهنده وجود امکان انتقال بیماری توسط فرد است.
شکوهی با غیراستاندارد خواندن برخی آزمایش های آنتی بادی در ایران، افزود: در سایر کشورها کیت هایی برای اندازه گیری میزان آنتی بادی های Neutralizing وجود دارد اما تست های موجود در کشور آنتی بادی هایی را اندازه می گیرد که ممکن است تحت تاثیر وجود سایر کروناویروس ها پاسخ دهند.
وی ادامه داد: به این معنی که اگر فرد به سایر کروناویروس ها مبتلا باشد، پاسخ آزمایش آنتی بادی او نشان از وجود پادتن دارد که در حقیقت پادتن نیست از دیگر کروناویروس هاست. در نتیجه تست های آنتی بادی موجود در کشور اختصاصی ویروس کووید-۱۹ نیست.
پوست تخم مرغ، گنج خوراکی که ندانسته دور میریزیم
همه ما به صورت روزانه یا هفتگی از تخم مرغ استفاده میکنیم اما پوسته آن را که سرشار از فایده برای سلامتی است، دور میریزیم.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اوقات الشام، همه ما روزانه در وعده صبحانه یا در سایر وعده های غذایی از تخم مرغ استفاده میکنیم اما آیا تاکنون تصور کرده اید که با انداختن پوست تخم مرغها به سطل زباله چه گنجی را از بین میبرید؟.
در این گزارش از مزایای شگفت انگیز پوسته تخم مرغ که ممکن است قبلاً در مورد آن چیزی نشنیده باشید، مطلع میشوید.
فواید پوسته تخم مرغ
مصرف پودر پوسته تخم مرغ میتواند باعث تقویت قدرت استخوان در افراد مبتلا به پوکی استخوان شود. یک مطالعه نشان میدهد که خاصیت پودر پوسته تخم مرغ ممکن است از مکملهای کربنات کلسیم خالص مؤثرتر باشد.
اگر رژیم غذائی شما فاقد کلسیم است، مصرف مکملها به شما در رسیدن به نیاز روزانه کمک میکند که پوسته تخم مرغ منبع ارزان و کم هزینه برای تامین کلسیم است.
مطالعهای در مورد زنان یائسه و یائسگی نشان داد که مصرف پودر پوسته تخم مرغ به همراه ویتامین D 3 و منیزیم با بهبود تراکم مواد معدنی استخوان باعث تقویت قابل توجه استخوانهای آنها میشود.
خاصیت غشای پوست تخم مرغ برای تقویت سلامت مفصل
غشای پوسته تخم مرغ بین پوسته و سفیده تخم مرغ قرار دارد. مکملهای ساخته شده از غشاهای پوسته تخم مرغ موادی مغذی را فراهم میکنند که میتواند سلامت مفاصل را بهبود بخشد.
غشای پوسته تخم مرغ عمدتا از پروتئین به شکل کلاژن تشکیل شده است و همچنین حاوی مقادیر کمی سولفات کندرویتین، گلوکوزامین و سایر مواد مغذی است.
خطرات خوردن پوسته تخم مرغ
اگر پودر پوسته تخم مرغ درست تهیه شود بی خطر است؛ اما موارد زیر را باید در نظر گرفت:
– سعی نکنید تیکههای بزرگ پوسته تخم مرغ را قورت دهید؛ زیرا ممکن است به گلو و مری آسیب برساند.
-پوسته تخم مرغ ممکن است به باکتریهایی مانند سالمونلا انتریتیدیس آلوده باشد؛ بنابراین برای جلوگیری از خطر مسمومیت غذایی، حتما قبل از خوردن پوسته تخم مرغها را بجوشانید.
– مکملهای کلسیم طبیعی ممکن است حاوی مقادیر نسبتاً بالایی از مواد معدنی سمی، از جمله سرب، آلومینیوم، کادمیوم و جیوه باشند؛ با این حال مقادیر این عناصر سمی در پوسته تخم مرغ کمتر از سایرین است و جای نگرانی نیست.
طرز تهیه مکمل پوسته تخم مرغ در خانه
پودر پوسته تخم مرغ را میتوان در خانه با استفاده از هاون، دستگاه آسیاب و مخلوط کن تهیه کرد؛ اما باید قبل از خوردن مطمئن شد که پوستههای تخم مرغ به خوبی پورد شده باشند.
اگر قصد دارید این پودر را برای استفادههای بعدی ذخیره کنید، بهتر است قبل از خرد کردن، پوست آنها را خشک کنید؛ سپس میتوانید پودر را به غذا اضافه کنید یا آن را با آب خالی یا آب میوه مخلوط کنید.
یک مطالعه به این نتیجه رسیده است که برخی از بهترین غذاها برای افزودن پودر پوسته تخم مرغ، نان، ماکارونی، پیتزا و گوشتهای سرخ شده هستند.
تمام آنچه ذکر شد نتیجه تحقیقی است که توسط دانشمندان انجام شده است؛ بنابراین شما باید هنگام خوردن پوسته تخم مرغ توجه داشته باشید که تقریباً ۲.۵ گرم پوسته تخم مرغ برای تأمین کلسیم مورد نیاز روزانه یک فرد بزرگسال کافی است و نباید مکملهای کلسیم بدون تجویز پزشک مصرف کنید؛ زیرا مصرف بیش از حد کلسیم ممکن است مشکلات سلامتی مانند سنگ کلیه ایجاد کند و به طور بالقوه خطر بیماری قلبی را افزایش دهد.