سوپ شلغم
-
مواد لازم
- شلغم متوسط ۵ عدد
- سیب زمینی بزرگ ۱ عدد
- پیاز بزرگ ۱ عدد
- برگ آویشن ۱ قاشق چایخوری
- آب مرغ ۱ پیمانه
- آب لیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری
- روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری
- کره ۲۵ گرم
- نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه سوپ شلغم
مرحله اول:
پیاز، شلغم، سیب زمینی را به شکل و اندازه دلخواه خرد کنید.
مرحله دوم:
پیاز را درظرف مناسب بریزید و همراه روغن و کره تفت دهید تا کمی سرخ و سبک شود.
مرحله سوم:
شلغم و سیب زمینی و برگ آویشن را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید. البته، در صورتی که سوپ شلغم برای سرماخوردگی تهیه میشود بهتر است از مرحله تفت دادن به کلی صرفه نظر کنید و از ابتدا سبزیجات را با آب بپزید.
مرحله چهارم:
پس از تفت دادن شلغم و سیب زمینی آب را به آن اضافه کنید تا سبزیجات به خوبی بپزد و آب سوپ شلغم تا حدودی کشیده شود.
میکس کردن سوپ شلغم (اختیاری):
اگر مایل هستید سوپ شلغم یکدستی داشته باشید در این مرحله، سبزیجات پخته شده را به وسیله میکسر یا گوشت کوب برقی میکس کنید.
مرحله پنجم:
آب مرغ و نمک و فلفل را به سبزیجان میکس شده بیافزایید و دوباره مواد سوپ را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا کمی با حرارت ملایم بجوشد.
در آخر، سوپ شلغم را از روی حرارت بردارید و آب لیمو را بیافزایید بعد در ظرف مورد نظر بریزید و با جغفری خرد شده یا هر سبزی دیگری که دوست دارید تزیین و سرو کنید.
نکات کلیدی تهیه سوپ شلغم برای سرماخوردگی
-برای تهیه این سوپ مخصوص زمستان از هر سبزی دیگری مانند هویج، تره فرنگی، کلم، کرفس و … می توان استفاده کرد.
-اگر دوست دارید می توانید پس از میکس کردن سبزیجات مقداری خامه و شیر به مواد سوپ اضافه کنید تا سوپ شلغم خامه ای داشته باشید.
-استفاده از آب مرکباتی مثل آب نارنج، آب پرتقال هم طعم خوبی به سوپ می دهد.
-اگر سوپ مخصوص سرماخوردگی تهیه می کنید می توانید این سوپ را به صورت آب پز تهیه کنید، یعنی پیاز و سبزیجات را تفت ندهید.
-اگر مایلید سوپ گیاهی داشته باشید به جای آب مرغ از آب سبزیجان استفاده کنید.
-برای دادن طعم بیشتر به سوپ میتوانید از عصاره فشرده مرغ یا سبزیجات هم استفاده کنید. اما در این صورت نمک را حذف کنید.
-در این سوپ می توان از گوشت هم استفاده کرد.
-میکس کردن سبزیجات اختیاری است. اگر دوست دارید تکه های شلغم در آش دیده شود میتوانید آن را میکس نکنید.