نعمت احمدی: تتلو یک پدیده است نه یک فرد
توصیه تاجرنیا به مسئولان
یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: اگرچه در حال حاضر فضای آرام سیاسی را مشاهده می کنیم اما بی توجهی در مواردی می تواند به شدت و سرعت بر این فضا اثر منفی بگذارد. این مسئله باید سیاسیون و مدیران را به این فکر بیاندازد که پیش بینی های لازم را برای سیاست کشور انجام دهند.علی تاجرنیا در گفتوگو با ایسنا، در ارتباط با تاثیرات بیمای کرونا بر فضای سیاسی، اظهار کرد: یکی از پیام های همه گیری کرونا در کشور نوعی ایجاد رخوت در بسیاری از فعالیتها به جز فعالیت های درمانی بوده؛ حوزه سیاست هم مصون از این حالت نبوده است.
وی ادامه داد: همیشه در آستانه بازگشایی دوره جدید مجلس، کشور به شدت درگیر فضای سیاسی و چگونگی عملکرد مجلس قبلی و پیشبینی مجلس بعدی بود، که الان چنین نیست. فکر می کنم هم به دلیل شرایط خاص انتخابات مجلس یازدهم و هم در اثر کرونا، فضای سیاسی دچار رخوت شده است.این فعال سیاسی تصریح کرد: از طرفی نوعی دلمردگی متاثر از فضای سیاسی بر بخشی از مدیریت کشور حاکم است و مجموعه اتفاقاتی که ذکر کردم دست به دست هم داده تا این احساس به مردم و افکار عمومی دست دهد که کنش های سیاسی آنچنان که باید اثرگذار نیستند.
وی افزود: درباره صحت این گزارشها درباره مدرک تحصیلی منتخب مردم تفرش در مجلس یازدهم، از وزارت علوم استعلام کردیم و به محض اینکه نظر کارشناسی وزارت علوم را داشته باشیم، نسبت به ایشان (کمالخانی) در جلسات شورای نگهبان موضوع را مطرح میکنیم و نظر خودمان را اعلام خواهیم کرد. سخنگوی شورای نگهبان اضافه کرد: منتخب مردم تفرش در مجلس یازدهم درخواست جلسه حضوری با اعضای شورای نگهبان درباره اخباری پیرامون مدرک تحصیلیاش مطرح نکرده است. براساس گزارشهایی که آمده، موضوع مدرک تحصیلی منتخب مردم تفرش را بررسی میکنیم و به محض اینکه به نتیجه روشنی برسیم، اعلام میکنیم.روز گذشته (شنبه، ۶ اردیبهشت ۹۹) در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی اخباری مبنی بر جعلی بودن مدرک تحصیلی سینا کمالخانی منتخب مردم تفرش، فراهان و آشتیان در مجلس یازدهم شورای اسلامی منتشر شد.
صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی درباره شرایط فعلی اصلاحطلبان به «نامهنیوز» گفت: «بارها گفتهام که اصلاحطلبان باید یک روز دور هم جمع شوند و از زمان تولد جریان خود یعنی دوم خرداد ۷۶ تا کنون را بررسی کنند و ببینند که این جریان ۲۳ ساله چیست؟ و پیش یکدیگر پاسخ دهند که بعد از گذشت این سالها تفاوتی با رقیب خود یعنی اصولگرایان دارند یا خیر؟ تصور میکنم ۲۳ سال کافی است که یک جریان به ثبات نظری و عملی برسد. اگر در خرداد ۷۶ یک انسان متولد شده بود، در صورت دانشگاهرفتن، اکنون فارغالتحصیل میشد و میتوانست در رشته خود صاحبنظر باشد؛ عجیب است که اصلاحطلبان هنوز نمیتوانند از پس پاسخدادن به ابتداییترین پرسش که چه تفاوتی با اصولگرایان دارید، برآیند. اگر در دیماه ۹۶ جوانا اشعار اصلاحطلب، اصولگرا دیگه تمومه ماجرا را سر میدهند، برای آن است که هیچ فرقی میان این دو جریان نمیبینند و مقصر اصلی چنین شرایطی اصلاحطلباناند. صرفنظر از درست یا غلط بودن این شعار اصلاحطلبان یکبار از خود نپرسیدند که چرا مدت اندکی بعد از تَکرار آقای خاتمی و یکمیلیون و نیم رأیآوردن آقای عارف که باعث شد حتی یک اصولگرا هم از تهران به مجلس نرود، ناگهان مردم در خیابانها از اصلاحطلبان عبور میکنند؟ رهبران اصلاحات یکبار نگفتند که چرا جریان اصلاحات تا اینحد سقوط کرده است؟ آنها هیچگاه پاسخ چنین پرسشهایی را ندادند و مدام به کلیگویی میپردازند. تا زمانی که آنها پاسخ این پرسشها را ندهند و نگویند که در این ۲۳ سال در پی چه آرمانی بودهاند، مردم به آنها بازنمیگردند و سقوط آنها بیش از پیش خواهد بود».او در پاسخ به این پرسش که اگر اصلاحطلبان نتوانند جایگاه خود را احیاء کنند، سرنوشت انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ چه خواهد شد، اظهار کرد: «مجلس یازدهم در اختیار اصولگرایان تندرو است؛ تردید نکنید که رئیسجمهور بعدی هم از همین جنس خواهد بود. پیشبینی من است که اصولگرایان میخواهند بازهم احمدینژاد را به میدان بیاورند و او را برای ریاستجمهوری نامزد میکنند؛ هرچند باید دید که شورای نگهبان او را تأیید میکند یا خیر».این استاد دانشگاه درباره احتمال حضور مجدد سید ابراهیم رئیسی در کارزار انتخابات ریاستجمهوری هم گفت: «آقای رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ شرکت نمیکند».
زیباکلام در پاسخ به این پرسش که آیا اصلاحطلبان و اصولگرایان میانهرو بر نامزدی محمدجواد ظریف حساب بازکردهاند یا خیر و آیا اصلا او میتواند مردم را پای صندوق رأی بیارود یا نه، توضیح داد: «مطلقا ظریف به میدان نمیآید و اصلاحطلبان هم نمیتوانند بگویند ظریف نامزد ماست، زیرا او هیچوقت اصلاحطلب نبوده است. به فرض که او در میدان انتخابات هم حاضر شود و همه اصلاحطلبان و اصولگرایان میانهرو هم از او حمایت کنند و به صورت علنی در یک کنگره بزرگ و عمومی بگویند که اولین و آخرین انتخاب ما ظریف است، بازهم او رأی نمیآورد، زیرا مردم از نیروهای سیاسی دلزده شدهاند و ظریف هم از این قاعده مستثنی نیست و بههیچوجه جریان اجتماعی از او حمایت نمیکند و حتی پای صندوق رأی هم نمیآید. در نهایت همانطور که گفتم در انتخابات سال آینده اصولگرایان مانند انتخابات مجلس در یک انتخابات حداقلی پیروز میشوند و فردی از جنس نمایندگان مجلس یازدهم بر کرسی ریاستجمهوری تکیه خواهد زد».
کیهان: چرا بازارها و بوستانها باز است اما مساجد و حرمهای مطهر تعطیلند؟
کیهان نوشت: از اواخر بهمنماه سال گذشته که خبر شیوع کرونا در کشورمان منتشر شد، مدارس و دانشگاهها تعطیل شده و در ادامه اماکن عمومی همچون بوستانها، سینماها، بازارها و صنوف غیرضروری نیز دچار تعطیلی شدند. بقاع متبرکه و حرمها در کشورمان که همواره مأمن و محل حضور مردم مومن کشورمان هستند و همچنین مساجد که بر اساس گزارش مطرح شده در ستاد مقابله با کرونا سهم کمی به نسبت برخی دیگر از اماکن عمومی یا حملونقل عمومی در شیوع کرونا داشتهاند نیز از این موضوع مستثنی نشدند و تاکنون بسته ماندهاند. این در حالی است که با وجود این تعطیلی، مساجد کشورمان در ایام سخت کرونایی تبدیل به قرارگاههای جهادی مبارزه با کرونا و محل تولید و تدارک مایحتاج مراکز درمانی یا اقلام مورد نیاز نیازمندان خسارتدیده از کرونا شدهاند. در روزهای گذشته به مرور مجوز فعالیت واحدهای صنفی و مراکز خدماتی به شرط رعایت پروتکلهای بهداشتی صادر شده و حتی اماکنی همچون پاساژها و بازارها و بوستانها نیز به روی مردم باز شدهاند و کم کم دامنه این بازگشاییها بیشتر خواهد شد. در این بین با رسیدن ماه مبارک رمضان بازگشایی مساجد و حرمها و بقاع متبرکه کشور البته با رعایت کامل اصول بهداشتی و اجرای دستورالعملهای موجود به یک خواسته مهم و مورد انتظار مردم کشورمان تبدیل شده است. تا کنون زمزمههایی از بسته ماندن مساجد و حرمهای مطهر تا حداقل ۱۵ اردیبهشت به گوش میرسد اما این سؤال در بین مردم مطرح میشود که چطور حضور مردم در پاساژها یا بوستانها و بسیاری از موارد دیگر که این روزها شاهد آن هستیم بلا مانع است اما اماکن متبرکه و مساجد که سهم کمی در شیوع کرونا داشتهاند و با رعایت اصول و موازین بهداشتی از بسیاری از اماکن دیگر قابل کنترلتر هستند باید همچنان بسته بمانند!؟
مسیح مهاجری: رئیسجمهور برای بازگشایی هرچه زودتر اماکن مذهبی تحت فشار شدیدی قرار دارد
حجت الاسلام و المسلمین مسیح مهاجرى در روزنامه جمهورى اسلامى نوشت: رئیسجمهور روحانی به وزیر بهداشت دستور داده باتوجه به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، بررسیهائی درباره وضعیت مساجد، بقاع متبرکه و اماکن زیارتی انجام دهد و گزارش آن را در ستاد ملی مبارزه با کرونا مطرح نماید تا درباره زمان بازگشائی این اماکن تصمیمگیری شود. از خبر جلسه دیروز ستاد برمیآید که تصمیم گرفته شده و درصدد تمهید مقدمات عملی ساختن آن هستند. از نفس این دستور هم میتوان فهمید که رئیسجمهور و سایر مسئولین مرتبط با ستاد ملی مبارزه با کرونا تحت فشار شدیدی از ناحیه کسانی قرار دارند که مایل هستند مساجد، اماکن زیارتی و بقاع متبرکه هرچه زودتر بازگشائی شوند و برگزاری نمازهای جماعت و مراسم مذهبی ماه مبارک رمضان و همینطور زیارتها برقرار شوند. استدلال این افراد اینست که باتوجه به بازگشائی فروشگاهها، پاساژها و سایر اماکن کسب و کار که محل رفت و آمد مردم هستند، بطور طبیعی زمینه برای بازگشائی اماکن مذهبی بهویژه مساجد آنهم در ماه مبارک رمضان فراهم است و میتوان از این اماکن برای برگزاری عبادات استفاده کرد.
پرداخت ۱۰ میلیارد تومان از طریق شرکت گلگهر به ویلموتس
پرداخت ۱۰ میلیارد تومانی به مارک ویلموتس، از طریق شرکت معدنی و صنعتی گلگهر یکی از معماهای حل نشده مالی فدراسیون فوتبال است. این مبلغ از چه طریقی تأمین شد و به چه شکل به دست مارک ویلموتس بلژیکی رسید؟ این ابهام بزرگ درست در جایی به وجود آمده که روابط غیر فوتبالی و فوتبالی با هم درآمیخته شدهاند و مبلغ قابل توجهی از حسابی غیر فوتبالی به نام قرض یا وام یا هر عنوان دیگری به فدراسیون فوتبال رسیده تا به سرمربی تیم ملی فوتبال ایران پرداخت شود؛ پولی که یک شخص یا گروه مجاز به تصمیمگیری درباره آن نیستند و متعلق به یک ملت است. همه چیز درباره پرداخت حقوق ویلموتس از طریق نماینده شرکت گلگهر به ویلموتس در صورتجلسهای خلاصه میشود که مراحل و روند این پرداخت را مشخص کرده است. حسین طبیب به عنوان مدیرعامل شرکت معدن و فنی CPG GmbH (شرکتی که مسئولیت بازرسی تجهیزات پروژه مورد نیاز از خارج از کشور را بر عهده دارد) نماینده شرکت گل گهر در پرداخت پول به ویلموتس بود. این توافقی است که بین مهدی تاج، حسین طبیب، محمدرضا ساکت، محمود اسلامیان و مارک ویلموتس انجام شد. بر اساس آن مبلغ مورد نظر از طریق طبیب به عنوان طرف ایرانی و شخصی به نام پدرو به عنوان ایجنتی که در این رابطه با ویلموتس همکاری میکرد، در بانکی در لیختناشتاین پرداخت شد. این خلاصهای از پرداختی است که ماههاست ابهامهای زیادی دربارهاش وجود داشته. نامهایی چون مهدی تاج، حسین طبیب، شرکت چادرملو، شرکت گل گهر و لیختن اشتاین را به خاطر بسپارید تا در ادامه گزارش درباره هر کدام از آنها و ارتباطشان با هم توضیحات کاملتری بخوانید.
جلسه علنی یکشنبه هفته آینده به ریاست لاریجانی برگزار میشود
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس گفت: جلسه علنی مجلس یکشنبه هفته آینده به ریاست علی لاریجانی تشکیل میشود. اسدالله عباسی در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به بهبودی لاریجانی پس از ابتلا به ویروس کرونا و گذراندن دوره نقاهت گفت: حال عمومی رئیس مجلس شورای اسلامی به یاری خدا بهتر شده است و ان شاءالله نخستین جلسه مجلس شورای اسلامی در هفته آینده با ریاست وی تشکیل خواهد شد. عباسی همچنین از افزایش جلسات علنی مجلس شورای اسلامی در هفته آینده خبر داد و گفت: مجلس شورای اسلامی روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه شنبه هفته آینده جلسات علنی خواهد داشت. سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: کمیسیونهای تخصصی مجلس نیز در روزهای یکشنبه و دوشنبه با حضور تعدادی از وزرا و مسئولان اجرایی کشور جلسه خواهند داشت.
حرم حضرت معصومه تا پایان اردیبهشت تعطیل است
سرمست استاندار قم امروز پس از پایان جلسه ویدئو کنفرانسی با رئیسجمهور در ستاد ملی مبارزه با کرونا با اشاره به تقسیم بندی وضعیت استانها به سه دسته سفید ، زرد و قرمز گفت: از آنجایی که هنوز بیماران بستری و افراد فوتی ناشی از کرونا در قم وجود دارند، وضعیت قم سفید نیست و به همین جهت حرم مطهر، مسجد جمکران و سایر مساجد همچنان بسته خواهد بود. سرمست افزود : نماز جمعه و جماعات نیز همچنان تا پایان اردیبهشت برگزار نخواهد شد. وی گفت : شهرهایی که به وضعیت سفید برسند از طرف وزارت بهداشت اعلام خواهد شد. استاندار قم از تفویض اختیار دولت به استانداران برای تغییر ساعت کاری پاساژها و مراکز تجاری هم خبر داد و افزود: بر اساس این مصوبه در مناطق گرمسیری استانداران باید در خصوص افزایش ساعت کار مراکز تجاری تصمیم بگیرند.