بیرجند-معاون آموزشی حوزه علمیه خراسانجنوبی گفت: رشته تخصصی تبلیغ از سال آینده در مدرسه علمیه قائن راه اندازی میشود.
حجتالاسلام هابیل خسروی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در سال جاری برای ورود در مدارس علمیه خراسانجنوبی ۹۳۹ نفر ثبتنام کردند که از این تعداد ۴۸۰ نفر معاف از آزمون و ۴۵۹ نفر در آزمون مربوطه شرکت کردند.
معاون آموزشی حوزه علمیه خراسانجنوبی بیان کرد: این تعداد ثبتنام کننده افرادی بودند که قصد ورود در مقطع عمومی حوزه علمیه را داشتند.
خسروی ادامه داد: در خراسانجنوبی ۲۷ مدرسه علمیه فعال است که از این تعداد ۲۴ مدرسه (۱۷ مدرسه علمیه برادران و ۸ مدرسه خواهران) تحت مدیریت و برنامه حوزه علمیه خراسان و سه مدرسه تحت برنامه حوزه علمیه قم هستند.
وی با اشاره به اینکه از سال ۹۰ رشتههای تخصصی حوزههای علمیه در خراسانجنوبی راه اندازی شد، افزود: که در حال حاضر ۸۳ طلبه مرد در این رشتهها مشغول به تحصیل هستند که در سال جاری پایان نامه خود را آغاز کردهاند.
معاون آموزشی حوزه علمیه خراسانجنوبی با اشاره به اینکه رشتههای تخصصی حوزه در مدارس علمیه برادران خراسانجنوبی کلام اسلامی و علوم و معارف قرآن است، گفت: از سال آینده رشته تخصصی تبلیغ در مدرسه علمیه قائن راه اندازی میشود.
خسروی اظهار کرد: ۹۵ طلبه خانم در چهار مدرسه بیرجند، قائن، فردوس و طبس در رشتههای تخصصی تفسیر و علوم قرآنی و تبلیغ تحصیل میکنند.
وی در زمینه راهاندازی سطح چهار حوزه علمیه در مدارس خراسان جنوبی یادآور شد: به علت کمبود استاد متخصص سطح چهار و فارغ التحصیل نشدن طلاب سطح سه هنوز سطح چهار حوزههای علمیه در خراسانجنوبی راهاندازی نشده است.
بیرجند- فعالان حوزه صنعت خراسانجنوبی پیشنهاد تشکیل نمایشگاه توانمندیهای استان در مرز را در کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند مطرح کردند.
به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا امینی رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی خراسان جنوبی در جلسه کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند اظهار کرد: فعالان و صنعتگران خراسان جنوبی در زمینه مسائل مرتبط بانکی، دارایی، تأمین اجتماعی و مالیات مشکلات عدیدهای دارند.
وی با اشاره به اینکه پیش بینیها نشان میدهد که در حوزه اقتصاد سال بسیار سختی را پیش رو داریم، بیان کرد: با توجه به نامگذاری سال به نام رونق تولید باید تلاش کنیم با همکاری دولت و بخش خصوصی مشکلات به حدأقل برسد.
فعالان اقتصادی مطالبه گر باشند
رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند ادامه داد: کار کارشناسی در حوزه اقتصاد و مطالبه گری از جمله رسالتهای اتاق بازرگانی است.
امینی با تقدیر از همکاریهای گمرک خراسانجنوبی افزود: گمرک خراسان جنوبی در بحث اقتصادی نقطه قوت استان است و هیچگاه در موضوعات گمرکی مشکل لاینحلی برای فعالان اقتصادی و تولید کنندگان خراسان جنوبی وجود نداشته است.
محمد علی خاشی مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی نیز در این جلسه خطاب به اعضای کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی و تعدادی از تولیدکنندگان خراسانجنوبی گفت: گمرک استان در مسائل و مشکلات گمرکی در کنار فعالان اقتصادی است.
گمرک خراسانجنوبی همراه فعالان اقتصادی است
وی بیان کرد: اینگونه تصور نشود که اگر در گمرک بندرعباس یا فرودگاه امام تهران مشکل گمرکی برای تولیدکننده خراسانجنوبی به وجود آمد، ارتباطی با داخل استان ندارد بلکه همواره پیگیر موضوعات خواهیم بود.
مدیرکل گمرکات خراسانجنوبی ادامه داد: بخش خصوصی و بخش دولتی زنجیرهوار در کنار هم هستند تا بتوانند برای موضوعاتی چون رونق تولید و اشتغال زایی گامهای مؤثری بردارند و هیچگاه جدای از یکدیگر نبودند.
خاشی افزود: پیشنهاد میشود که یک نمایشگاه از توانمندیها و تولیدات خراسانجنوبی در مرز راهاندازی شود چرا که بی شک در حمایت از تولید کنندگان نقش آفرین خواهد بود.
حرکت برای رفع موانع تولید باید رو به جلو باشد
علیرضا خامه زر، عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به ضرورت مطالبه گری در خراسانجنوبی برای حل مشکلات تولیدکنندگان گفت: مشکلات یک روزه حل نمیشود ولی حرکت ما برای رفع موانع تولید باید روبه جلو باشد.
وی با تبیین اینکه اتاق بازرگانی پیگیر مشکلات تولید کنندگان است، بیان کرد: بانک، دارایی و تأمین اجتماعی گاه مشکلات عدیده ای را برای تولیدکنندگان به وجود میآورند.
خامه زر ضمن استقبال از راه اندازی نمایشگاه توانمندی خراسان جنوبی در مرز، یادآور شد: در بحث تأمین اجتماعی و دارایی مشاورهای خوبی در اتاق فعال هستند که تولید کنندگان میتوانند از آن استفاده کنند.
نایب رئیس کمیسیون صنعت انتخاب شد
همچنین با رأی گیری از اعضای کمیسیون محمد علی رمضانی به عنوان نایب رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند انتخاب و اعضا تصمیم گرفتند سه شنبه ابتدایی هر ماه را در جلسه کمیسیون صنعت اتاق حضور داشته باشند.
تأکید بر اجرایی شدن مصوبات کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، ضرورت ریسک پذیری مدیران، حل نشدن مشکلات تولیدکنندگان خراسانجنوبی علیرغم مطرح شدن مکرر در جلسات، افزایش قیمت موارد اولیه، مشکلات تولیدکنندگان در موضوعات مرتبط با تأمین اجتماعی، مالیاتی و دارایی از جمله مشکلات مطرح شده توسط اعضای کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند بود.
لازم به ذکر است در این کمیسیون آرش وحیدنیا، علیرضا الهیاری، محمدعلی رمضانی، علی حاجی زاده، عبدالرحمن آبگرمی، سید یحیی حسینی، سید حسین جعفری، محمد رضا دهقان، محمد هادی موهبتی، سید رضا حائری، علی اکبر دعاگو و نرگس خاتمی به عنوان اعضای کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند انتخاب شدند.
بیرجند-ورزشگاه ۱۵ هزار نفری غدیر بیرجند که با هزینه بیش از ۷۰ میلیارد تومان پس از سال ها وعده افتتاح شد؛ اکنون سرنوشتی نامعلوم زمان را میگذراند و تنها هزینه می تراشد.
خبرگزاری مهر، گروه استانها: عملیات اجرایی پروژه استادیوم ۱۵ هزار نفری غدیر بیرجند در اسفند ماه ۸۵ آغاز شد و قرار بود با اعتباری بالغ بر پنج میلیارد تومان طی بازه ای سه ساله به افتتاح برسد و فضایی برای توسعه ورزش به خصوص در رشتهها فوتبال و دومیدانی باشد.
گذشته از حکایت تغییر مدیریتها طی عمر بابرکت این پروژه، و هزینههایی که صرف شد تا تجهیزاتی که نصب شده بود و بر اثر تابش نور آفتاب و باد و باران از بین رفته بود مجدد تعویض شود؛ وعدههای افتتاح از سالی به سال دیگر موکول شد و توپ وعده افتتاح ورزشگاه از سالی به سال دیگر پاس داده شد تا اینکه بعد از گذشت یک دهه، در دوم فروردین ماه ۹۶، با حضور وزیر ورزش و جوانان و توسط رئیس جمهور از طریق ویدئوکنفرانس به افتتاح رسید.
اما با افتتاح ورزشگاه باز هم سایه سنگین مشکلات بر دیوارههای ورزشگاه رنگ سیاهی انداخته و گویی موانع پیش روی توسعه استان سر دراز دارد. مسئولان معتقدند محروم بودن خراسان جنوبی از داشتن تیمی فوتبالی قوی، سرنوشت ورزشگاه غدیر راهم با سکوتی سنگین گره زده و هزینههای زیادی را برای نگهداری صرف میکند.
شاید غدیر هم بلرزد
ورزشگاه ۱۵ هزار نفری غدیر آخرین روزهای احداثش را میگذراند که استاندار وقت استان سخنانی مبنی بر غیرکارشناسی بودن پروژه بیان کرده و در بیاناتی گفته بود: «پروژه ورزشگاه غدیر از اولویتهای استان نبوده و دردی را دوا نمیکند.» بر اساس بیانات این مقام عالی استان بزرگترین پروژه ورزشی خراسان جنوبی در مسیر رودخانه قرار داشته و جانمایی درستی هم ندارد.
اگرچه گزارشهای میدانی سخنان این مقام عالی را تأیید میکرد و میتوان به درستی حدس زد که تجربه سیلی ویرانگر میتواند چهارستون غدیر را هم بلرزاند، اما چه میتوان کرد وقتی هزینههایی میلیاردی برای پروژهای ۱۰ ساله صرف شده؟ متولیان بدون هیچ راه چارهای تنها توانستند با چشم پوشی از غیرکارشناسی بودن ورزشگاه، ربان افتتاح را با چند صلوات برش دهند به این امید که روزهای روشنی پیش روی ورزش استان ترسیم شود.
در شرایط پیش رو ورزشگاه ۱۵ هزار نفری غدیر بیرجند نه تنها درآمدی برای استان نداشته بلکه سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون تومان هزینه میتراشد. از راهکارهای مسئولان ذیربط هم میتوان به این نتیجه رسید که در عوض راه چارهای مناسب، به دنبال صرف هزینهای دیگر برای ورزشگاه هستند. شاید تشکیل تیمی قوی در زمینه فوتبال و تقویت اعضای گروه بتواند سکوت ورزشگاه را هم بشکند و خراسان جنوبی هم در ردیف تیمهای برتر کشوری بدرخشد چراکه تجربه ورزشکاران خراسان جنوبی در رشتههای مختلف و کسب مدالهای جهانی نشان دهنده این امر است که جوانان دیار کویر استعدادهای نهفته ای داشته که تنها نیازمند حمایت و توجه هستند.
نیازمند ورود استاندار در توسعه فوتبال هستیم
رئیس هیئت فوتبال خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار مهر در این زمینه با اشاره به وضعیت فوتبال استان بیان کرد: در حال حاضر در لیگ دسته سه قرار داریم.
حسن قهوه چی با بیان اینکه طی سال گذشته در تمام ردههای سنی در رشتههای فوتبال و فوتسال مسابقات شرکت کردیم، افزود: همچنین شهرستان فردوس در فوتبال ساحلی بزرگسالان شرکت کرد.
وی با بیان اینکه استعدادهای خوبی در زمینه فوتبال در استان وجود دارد، افزود: باید در راستای شکوفایی هر چه بیشتر این استعدادها تلاش شود.
رئیس هیئت فوتبال خراسان جنوبی بیان کرد: در سال جاری برنامه ریزی شده که تیم فوتبال استان به لیگ دو برود.
قهوه چی با اشاره به ورزشگاه ۱۵ هزار نفری غدیر بیان کرد: تمامی مسابقات استانی و کشوری در این ورزشگاه برگزار میشود تا ورزشگاه فعال باشد و هزینههای میلیاردی آن خاک نخورد.
وی با بیان اینکه استفاده هر چه بیشتر از ظرفیت این ورزشگاه نیازمند تیمی قوی است، افزود: توسعه فوتبال خراسان جنوبی هم نیازمند ورود و حمایت استاندار است.
قهوه چی با بیان اینکه باید مربیان استانی از تجارب مربیهای دیگر استانها استفاده کنند، افزود: این امر نیازمند حضور مربیان مجرب کشوری در استان بوده تا دانش مربیهای بومی به روز شود.
رئیس هیئت فوتبال خراسان جنوبی بیان کرد: ورزشگاه غدیر نیازمند احداث خوابگاه برای میزبانی از مسابقات است تا برای استان درآمدزا باشد.
بذر ورزشگاه غدیر مرغوب نیست
وی با بیان اینکه در حال حاضر فوتبالیستهای استان در ورزشگاه غدیر تمرین نمیکنند، افزود: تلاش کردیم که غدیر را تنها برای مسابقات حفظ کنیم.
قهوه چی بیان کرد: بذر زمین غدیر بذر خوبی نیست و اگر بر روی آنها فشاری وارد شود، احتمال به وجود آمدن مشکل وجود دارد.
رئیس هیئت فوتبال خراسان جنوبی بیان کرد: در حال حاضر بخشی از تمرینها در ورزشگاه آزادی برگزار میشود چراکه بذر این زمین سال ۵۵ کاشت شده و حالت مخمل مانندی دارد.
وی با بیان اینکه هیئت فوتبال به تنهایی نمیتواند تیم داری کند، گفت: نیاز است استانداری و دیگر دستگاهها در راستای توسعه ورزش استان ورود کنند.
هزینه کرد سالانه ۱۰۰ میلیون تومان برای نگهداری
معاون توسعه امور ورزش اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ورزشگاه ۱۵ هزار نفری غدیر مختص فوتبال و دومیدانی است، اظهار کرد: در استان تیم فوتبال قوی نداریم.
محمد رضا مهران پور با بیان اینکه تاکنون مسابقات قهرمانی مختلفی در ورزشگاه برگزار شده است، افزود: آمادگی داریم مسابقاتی که نیازمند فضای این ورزشگاه است، را برگزار کنیم.
وی با اشاره به هزینههای نگهداری ورزشگاه ۱۵ هزار نفری غدیر بیان کرد: در هر سال حداقل ۱۰۰ میلیون تومان صرف نگهداری این ورزشگاه میشود.
مهران پور با بیان اینکه برای نگهداری ورزشگاه با مشکل مواجه هستیم، افزود: وزارت خانه بالغ بر ۷۰ میلیارد تومان برای احداث این پروژه کمک کرده اما باید برای حفظ و نگهداری آن از اعتبارات استانی هزینه کنیم.
درآمد صفر از ورزشگاه
معاون توسعه امور ورزش اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی ادامه داد: این شرایط در حالی است که بودجه استانی باید صرف هیئتهای ورزشی و توسعه ورزش استان شود.
وی با بیان اینکه برای دریافت سرفصل اعتباری ویژه برای نگهداری ورزشگاه مکاتبههایی با وزارت خانه انجام شده است، گفت: با این درخواست هنوز موافقت نشده و در مرحله مذاکره است.
مهران پور بیان کرد: در حال حاضر میزبانی از مسابقات کشوری نه تنها درآمدی برای ورزشگاه ندارد بلکه باید هزینههایی هم پرداخت شود.
وی بیان کرد: باید برای توسعه ورزش استان به سمت باشگاه داری برویم تا بتوانیم به لیگی پویا و فعال برسیم.
معاون توسعه امور ورزش اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی بیان کرد: با دریافت اعتبار در قسمتی از ورزشگاه، خوابگاهی با ظرفیت ۱۵۰ نفر برای تیمهای ورزشی احداث میشود.
شرایط پیش رو میطلبد که در گام نخست دستگاههای متولی دست به دست هم دهند و از بستر تقویت مربیانی توانمند و حمایت ورزشکاران، سرنوشتی دیگر را پیش روی ورزشگاه ۱۵ هزار نفری غدیر ترسیم کنند.