بانک جهانی: مهاجران بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار پول به وطن خود فرستادند
بانک جهانی اعلام کرد: حجم پولی که کارگران خارجی در سال گذشته به کشورهای وطن خود ارسال کردهاند، به رکورد تاریخی ۵۲۹ میلیارد دلار رسیده است. به همین صورت انتظار میرود این پولها به منبع اصلی تأمین مالی خارجی این کشورها در سال ۲۰۱۹ میلادی تبدیل شود. این میزان، ۹.۶ درصد نسبت به رکورد قبلی ۴۸۳ میلیارد دلاری که در سال ۲۰۱۷ میلادی ثبت شده بود، رشد داشته است. انتقال پول به کشورهای فقیر و در حال توسعه، ۷۷ درصد نقل و انتقالات پولی جهان را تشکیل میدهد. طبق جدیدترین گزارش مهاجرت و توسعه بانک جهانی، نقل و انتقالات پولی از ۶۳۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷ میلادی به ۶۸۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ میلادی رسیده است. سال گذشته هم هند توانست در جایگاه نخست برترین دریافتکننده نقل و انتقالات پولی جهان باقی بماند. در سال گذشته مهاجران هندی، ۷۹ میلیارد دلار پول به خانه فرستادهاند. پول ارسالی توسط مهاجران هندی به کشورشان در سالهای اخیر با رشد قابلتوجهی روبرو بوده است و پیش از این هم، از ۶۲.۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۶ میلادی به ۶۵.۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷ میلادی افزایش یافته بود. در گزارش بانک جهانی آمده است: میزان پولی که مهاجران هندی به وطن خود فرستادهاند، سال گذشته با فاجعه سیل در ایالت کرالا و افزایش کمکهای مهاجران به خانوادههای خود، ۱۴ درصد جهش کرده است. به نقل از مهر؛ از نظر میزان پول برگشت داده شده به وطن توسط مهاجران، چین با ۶۷ میلیارد دلار در رتبه دوم قرار دارد و در ردههای بعدی، مکزیک با ۳۶ میلیارد دلار، فیلیپین با ۳۴ میلیارد دلار و مصر با ۲۴ میلیارد دلار، قرار دارند.
بازار سکه و طلا در ایستگاه پایان هفته
به گفته کشتی آرای، در پایان معاملات دیروز، هر قطعه سکه تمام طرح قدیم به قیمت ۴,۶۳۰,۰۰۰ تومان رسید که نسبت به روز قبل، ۸۰ هزار تومان ارزان شده است. همچنین هر قطعه سکه تمام بهار آزادی با کاهش ۶۰ هزار تومانی به نرخ ۴,۸۱۰,۰۰۰ تومان رسید. هر نیم سکه بهار آزادی نیز به رقم ۲,۷۳۰,۰۰۰ فروخته شد که نسبت به روز قبل، ۲۰ هزار تومان افت قیمت داشته است. همچنین هر ربع سکه بهار آزادی ۱,۷۵۵,۰۰۰ تومان قیمت گذاری شد که نسبت به روز گذشته، ۱۵ هزار تومان ارزانتر میباشد. هر سکه یک گرمی نیز ۹۴۴ هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز به رقم ۴۴۳,۲۰۰ تومان رسید. همچنین هر مثقال طلای ۱۷ عیار که به عنوان مبنا برای محاسبات نرخ گذاری است، ۱،۹۲۰،۰۰۰ تومان میباشد که نسبت به روز قبل، ۱۰ هزار تومان کاهش قیمت داشته است. به گفته کشی آرای، حباب سکه در پایان معاملات، به حدود ۴۴۰ هزار تومان رسید.
قیمت طلای جهانی بالا ماند
قیمت طلا در معاملات روز پنج شنبه بازار جهانی کاهش یافت اما تحت تأثیر ابراز نگرانی بانکهای مرکزی آمریکا و اروپا نسبت به کندی رشد اقتصادی، نزدیک به بالاترین حد خود در دو هفته اخیر ماند. هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز پنج شنبه بازار سنگاپور ۰.۱ درصد کاهش یافت و به ۱۳۰۶.۵۸ دلار رسید. بهای معاملات این بازار روز چهارشنبه تا مرز ۱۳۱۰.۵۰ دلار صعود کرده بود. در بازار معاملات آتی آمریکا هر اونس طلا با ۰.۳ درصد کاهش، به ۱۳۱۰.۲۰ دلار رسید.
افت بهای نفت با بالا رفتن بیش از اندازه ذخایر نفت آمریکا
دیروز قیمت نفت در بازارهای جهانی تا حدودی کاهش یافت و از افزایش روز چهارشنبه خود اندکی فاصله گرفت. قیمت نفت برنت دیروز ۲۷ سنت کاهش یافت و بشکهای ۷۱ دلار و ۴۶ سنت معامله شد. این در حالی است که قیمت نفت طی دو روز گذشته به بیشترین میزان ۵ ماه گذشته رسیده بود. رویترز در گزارشی نوشت دلیل کاهش قیمت نفت بالا رفتن بیش از اندازه ذخایر نفت آمریکا بوده است. به گزارش رویترز، میزان ذخایر نفت خام آمریکا به بیشترین میزان ۱۷ ماه گذشته رسیده و قیمت نفت را تحت فشار قرار داده است. افزایش ذخایر نفت آمریکا در حالی است که نگرانی از اقتصاد و همچنین کاهش تقاضا برای نفت در بازارهای جهانی همچنان پابرجاست.
صادرات نفت ایران دوباره به سطح قبل از تحریمها نزدیک شد
اسپوتنیک گزارش داد: به دلیل تقاضای بالا از سوی چین و کرهجنوبی، صادرات نفت ایران تقریباً به سطح قبل از تحریمها بازگشته و این افزایش صادرات در حالی انجام میشود که با تحریمهای آمریکا علیه ونزوئلا، افت صادرات نفت لیبی به علت درگیریهای اخیر و کاهش تولیدات اوپک که به پایینترین سطح ۴ ساله خود رسیده است، قیمتهای نفت هر روز در حال رشد هستند. طبق اعلام اساندپی گلوبال پلاتز و یک خبرگزاری مستقل، صادرات نفت ایران در ماه مارچ ۱۲ درصد رشد داشته و به بالاترین سطح خود از زمان اعمال تحریمهای آمریکا در نوامبر ۲۰۱۷ تا کنون رسیده است. طبق دادههای تجارت نفت خام گلوبال پلاتز، صادرات نفت ایران که تا ۱.۰۸ میلیون بشکه در روز پایین آمده بود، در ماه مارچ تا ۱.۷ میلیون بشکه در روز جهش کرده است. این در حالی است که در ۲۱ مارچ، رویترز با استناد به دادههای رفینیتیو گزارش داده بود صادرات نفت ایران در ماه مارچ با کاهش مواجه شده و به ۱.۱ میلیون بشکه در روز رسیده است. با نگاهی به دادههای ماههای گذشته، میتوان دریافت که تخمینهای رفینیتیو ایکون، همیشه از تخمینهای گلوبال پلاتزکمتر بوده است. اینکه رویترز از تخمینهای رفینیتیو ایکون در گزارش خود استفاده کرده است میتواند برای تأیید ادعاهای آمریکا در مؤثر بودن تحریمها بوده باشد تا با اعلام کاهش صادرات، اعلام شود که فشار اقتصادی وارد بر ایران، در نتیجه تحریمهای آمریکا، در حال افزایش است. تقاضا برای نفت ایران از سوی چین، هند و کرهجنوبی همچنان بالا باقی مانده است. اساندپی گلوبال پلاتز در گزارش خود اعلام کرد که واردات نفت خام ایران توسط بزرگترین مشتری این کشور، چین، از ۵۷۱۴۶۴ بشکه در روز در ماه فوریه، به ۶۲۱۷۱۰ بشکه در روز در ماه مارچ، افزایش یافته است. همچنین هند واردات نفت ایران را ۷۰ هزار بشکه در روز، نسبت به ماه قبل افزایش داده است تا واردات خود را به ۳۵۰ هزار بشکه در روز برساند.
افت اندک قیمت دلار و یورو در سنا
در پایان معاملات روز پنج شنبه، بر اساس اطلاعات سامانه سنا بانک مرکزی (نرخهای میانگین موزون سنا بیانگر میانگین وزنی نرخ خرید و فروش ارز بر مبنای معاملات ثبت شده در “سامانه نظارت ارز (سنا)” توسط بانکها و صرافیهای مجاز کل کشور است)، هر اسکناس دلار آمریکا به نرخ ۱۳۶۴۰ تومان در صرافیهای مجاز و بانکی خریداری شد و در مقابل به قیمت ۱۳۷۴۰ تومان به متقاضی دریافت دلار آمریکا فروخته شد که نسبت به روز قبل، ۱۰ تومان ارزان تر شده است. این در حالی است که هر اسکناس یورو نیز به نرخ ۱۵۴۴۰ تومان خریداری شد و با افت ۱۰ تومانی به قیمت ۱۵۵۴۰ تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته شده است.
دلایل کاهش سلطه دلار بر بازارهای جهانی
صندوق بینالمللی پول در گزارشی اعلام کرده است سهم دلار از ذخایر ارزی به ۶.۶۲ تریلیون دلار کاهش یافته است که پایینترین سطح در طول شش سال اخیر است. دلایل زیادی برای کاهش سهم دلار از ذخایر ارزی جهانی از سال ۲۰۱۳ تاکنون وجود دارد؛ سال گذشته چین و روسیه با امضای قراردادهای نفتی مبتنی بر ارزهای غیردلاری، جنگ ارزی با آمریکا را شدت بخشیدند و حتی کشورهای اروپایی نظیر آلمان نیز به فکر جایگزین کردن یورو با دلار در قراردادهای خارجی افتادهاند. اگر کاهش تمایل کشورها به دلار ادامه داشته باشد پیامدهای آن بر روی قدرت خرید و در صورت تنشهای بالاتر، افزایش لجامگسیخته تورم را شاهد خواهیم بود. در شرایطی که شاخص دلار تقریباً از ژوئن سال گذشته تاکنون دارای نوسانات محدودی بوده است باید دلایل دیگری برای این کاهش یافت. بدهی آمریکا که از سال ۲۰۰۹ با شتاب زیادی رو به افزایش رفته است یکی از این دلایل است. اکنون این بدهی حدود ۲۲ تریلیون دلار است و کسری تجاری آمریکا با کشورهای دیگر که بخش بزرگی از آن به خاطر قدرت دلار است باعث شده تا دولت آمریکا وارد جنگ تجاری با شرکای بزرگ خود شود. تا پایان سال گذشته کسری بودجه دولت آمریکا به ۶۰ میلیارد دلار رسید. به نقل از ایسنا؛ شاید دلیل مهم دیگر کاهش تمایل کشورها به نگهداری دلار مربوط به استفاده ابزاری واشنگتن از دلار برای پیشبرد اهداف و تحریمهای این کشور بر علیه کشورهای دیگر دانست. از سال گذشته و به دنبال تنش روسیه و آمریکا که منجر به تحریم گسترده بنگاهها و تاجران روسی توسط آمریکا شد، روسیه به سرعت در حال کاهش وابستگی خود به دلار و فروش اوراق قرضه وزارت خزانهداری آمریکا است. برخی از کشورهای دیگر نظیر ترکیه، چین و ایران نیز رویکرد مشابهی در پیش گرفتهاند.
نرخ آپارتمانهای اجارهای در مناطق تهران
باشگاه خبرنگاران جوان: لیست آپارتمانهای موجود جهت رهن و اجاره در برخی مناطق تهران به شرح زیراست. توجه کنید که قیمتها بر حسب مترمربع به تومان بوده و تقریبی است، چراکه قیمت مسکن در تهران با توجه به نوع ساختمان، امکانات، خیابان و یا نظر مالک تغییر میکند.
تنها ۵ درصد کالاهای دولتی به دست مصرف کننده واقعی میرسد
محمدرضا منصوری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به ضرورت توجه مسئولان اجرایی به کنترل قیمت مواد غذایی در آستانه فرارسیدن ماه رمضان، گفت: در بحران و جنگ اقتصادی دولت باید مستقیما وارد عمل شده و کالاهای اساسی موردنیاز کشور را به صورت کلی خریداری کرده و با استفاده از مکانیزم کالابرگ الکترونیکی محصولات را توزیع کند. وی افزود: اگرچه استفاده از واژه “کوپن” ذهنیت نامناسبی به ذهن متبادر می کند و یادآور صفهای طولانی مدت است اما در حال حاضر برای توزیع عادلانه کالاهای اساسی باید از مکانیزم کوپنی (استفاده از کالابرگ الکترونیکی) استفاده کرد. وی با بیان اینکه در حال حاضر سوداگران با استفاده از رانت به راحتی کالاهایی که با ارز دولتی ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی تهیه شده را خریداری کرده و با ارز آزاد به فروش میرسانند، اظهار کرد: سیستم توزیع و قیمت گذاری در کشور سلیقهای است به همین دلیل تنها ۵ درصد کالاهای دولتی به دست مصرف کننده واقعی می رسد. این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به ضرورت استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در توزیع کالاهای اساسی، خاطرنشان کرد: در صورتی که دولت کالاهای خریداری شده با ارز دولتی را در اختیار بخش خصوصی قرار دهد این بخش با استفاده از مکانیزم کالابرگ الکترونیکی کالاها را در تمامی نقط کشور عادلانه توزیع میشود. /خانه ملت
نرخ خرید تضمینی گندم ۱۷۰۰ تومان ابلاغ شد
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: سازمان برنامه و بودجه نرخ تضمینی گندم برای سال ۹۸ را کیلویی ۱۷۰۰ تومان ابلاغ کرد. قیمت گندم دوروم (ماکارونی) هم کیلویی ۱۷۷۰ تومان اعلام شده است. کریمی گفت: پول کشاورزان گندمکار با قیمت ۱۷۰۰ تومان پرداخت خواهد شد واین خبر خوشایندی برای کشاورزان است. وی در پاسخ به اینکه آیا این افزایش قیمت در افزایش تولید کشاورزان مؤثر خواهد بود، گفت: قطعا این قیمت کشاورزان را به کشت و تولید بیشتر ترغیب خواهد کرد، اگرچه آنها هنوز از این قیمت راضی نیستند، اما امیدواری بیشتری برای تولید خواهند داشت. مدیرکل دفتر امو ر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به اینکه آیا سیلهای اخیر در تولید گندم تأثیر مثبت یا منفی خواهد داشت، گفت: در دو استان خورستان و گلستان تولید گندم به خاطر سیلهای اخیر کاهش مییابد، اما در استانهای دیگر افزایش تولید را به ویژه در دیمکاریها خواهیم داشت و درنهایت تولید گندم ما نسبت به پیشبینیهای قبلی کاهشی نخواهد داشت. به گزارش فارس، پیشتر مجری طرح گندم پیش از سیلهای اخیر اعلام کرده بود تولید ما نسبت به سال گذشته یک میلیون تن افزایش خواهد داشت. تولیدگندم سال گذشته ۱۳.۵ میلیون تن بود.
ونزوئلا ذخایر طلای خود را میفروشد؛ آمریکا: خریدار تحریم میشود!
طبق اخبار رسیده از منابع درون دولتی رویترز، ونزوئلا هشت تن طلا را از بانک مرکزی خود به منظور افزایش میزان نقدینگی و جبران خسارات ناشی از تحریم های آمریکا خارج کرده است. گزارش های تأیید نشده ای مبنی بر خروج حدود ۳۰ تن طلا از گاوصندوق بانک مرکزی توسط دولت ونزوئلا در سال گذشته وجود دارد. دولت واشنگتن و احزاب مخالف، دولت ونزوئلا را به تلاش برای فروش ذخایر طلای ملی در خارج از کشور متهم کرده اند. همچنین ایالات متحده هر شرکتی که اقدام به خرید طلا از ونزوئلا نماید را تهدید به تحریم کرده است. گمانه زنی های مربوط به احتمال فروش طلا توسط دولت ونزوئلا از آنجا نشأت گرفته است که دور جدید تحریم های آمریکا به شدت بخش نفتی که از منابع کلیدی درآمدهای دولت ونزوئلا بوده را هدف قرار داده است. ذخایر طلای ونزوئلا حالا به یکی از معدود پشتوانه های پول فیزیکی این کشور تبدیل شده که با توجه به محدودیت شدید به وجود آمده در فروش نفت خام، ارزش حیاتی در زمینه واردات این کشور را دارد. طبق گفته یکی از مقامات دولتی ونزوئلا که نخواسته نامش فاش شود، میزان ذخایر کنونی طلا در گاوصندوق بانک مرکزی، حدود ۱۰۰ تن بوده که بیش از ۴ میلیارد دلار ارزش دارد. این منبع معتقد است که در صورتی که دولت با سرعت کنونی به این روند ادامه دهد، تا انتهای سال جاری ذخایر طلای بانک مرکزی به کلی به اتمام برسد.