اما و اگرهای استانی شدن انتخابات مجلس: این طرح نمایندگان را در حوزه استانی پاسخگو می‌کند/ تمرکز نماینده بر امور کلان از نقاط مثبت طرح

نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به موافق بودن با طرح انتخابات استانی گفت: یکی از فواید این طرح این است که نمایندگان را در حوزه استانی پاسخگو می‌کند.

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، یکم آبان ماه امسال بود که سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از امضای طرح یک‌فوریتی استانی شدن انتخابات مجلس با امضای ۱۲۱ نماینده خبر داد.

بر اساس یکی از مواد این طرح، در انتخابات مجلس محدوده جغرافیایی هر استان به‌عنوان حوزه استانی انتخابات محدود می‌شود و نمایندگان هر حوزه استانی معادل تعداد نمایندگان حوزه انتخابیه موجود در استان هستند که مستند به قانون تعیین محدوده حوزه‌های انتخابیه مجلس و اصلاحات بعدی آن تعیین می‌شود.

طبق ماده دیگری از این طرح از هر حوزه انتخابیه موجود در استان نامزد یا نامزدهایی که حداقل ۲۰ درصد آرای صحیح مأخوذه حوزه انتخابیه را کسب کرده و بالاترین رأی را به دست آورده باشند، نماینده و یا نمایندگان استان از آن حوزه انتخابیه محسوب می‌شوند.

در این راستا نظر نمایندگان استان در مورد این طرح را جویا شدیم.

نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی در این رابطه در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی به تصویب و در کمیسیون مورد بررسی قرار گرفته و در نوبت بررسی در صحن مجلس قرار دارد و احتمالاً بعد از بررسی لایحه بودجه به صحن برود.

وی با بیان اینکه در این طرح تعداد نمایندگان کاهش نخواهد یافت، گفت: در صورت تصویب طرح برای مثال خراسان‌جنوبی یک حوزه انتخابیه می‌شود و فرد برای حوزه انتخابیه استانی وارد مجلس خواهد شد.

فلاحتی: با این طرح موافقم/ این طرح نمایندگان را در حوزه استانی پاسخگو می‌کند

نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به موافق بودن با این طرح، تصریح کرد: یکی از فواید این طرح این است که نمایندگان را در حوزه استانی پاسخگو می‌کند.

فرهاد فلاحتی ادامه داد: از دیگر مزایای این طرح این است که رقابت‌های غلط بین شهرستان‌ها در یک استان رفع می‌شود و یک نماینده پروژه‌ها را برای استان خود در نظر می‌گیرد و از انجام پروژه‌های مشابه خودداری و برنامه‌ها بر اساس منفعت کل استان تنظیم خواهد شد.

تصویب این طرح نمایندگان را از ورود به مسائل جزئی رها می‌کند

وی با اشاره به اینکه گاهی از نمایندگان انتظار وظایف دستگاه‌های اجرایی مانند آسفالت و جدول‌گذاری خیابان‌ها می‌رود، خاطرنشان کرد: در صورت تصویب نمایندگان از ورود به مسائل جزئی رها می‌شوند و وقت نمایندگان بیشتر برای منافع ملی صرف خواهد شد.

نماینده مردم قاین و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بالا رفتن مشارکت اجتماعی در این طرح، افزود: این طرح یک گام برای کارآمد شدن بیشتر مجلس شورای اسلامی است.

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: طرح استانی شدن انتخابات مجلس باعث رشد و توسعه متوازن و همه‌جانبه استان‌ها خواهد شد.

نظر افضلی عنوان داشت: کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس رأی آورده است.

افضلی: موافق این طرح هستم/ این طرح توسعه استان‌ها را در پی دارد

وی افزود: موافق اجرایی شدن این طرح بوده‌ام چراکه این طرح بسیاری از مسائل در راستای توسعه استان‌ها را حل خواهد کرد.

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در صورت تصویب این طرح یک نماینده علاوه بر حوزه انتخابیه، خود را در قبال استان نیز بیشتر مسؤول می‌داند و تلاش برای کل استان صورت خواهد گرفت.

افضلی ادامه داد: این طرح باعث رشد و توسعه متوازن و همه‌جانبه استان‌ها خواهد شد.

نماینده مردم طبس، فردوس، بشرویه و سرایان نیز در گفت‌وگو با فارس با اشاره به طرح استانی شدن انتخابات در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در این طرح نقاط مثبت و منفی وجود دارد که باید بیشتر مورد بررسی قرار گیرد.

امیرحسنخانی: این طرح ارتباط مردم و نمایندگان را کم می‌کند

محمدرضا امیرحسنخانی افزود: یکی از نکات منفی که در این طرح وجود دارد این است که ارتباط مردم با نمایندگان قطع و یا کم خواهد شد و نمایندگان کارهای جزئی را پیگیری نمی‌کنند.

وی با اشاره به اینکه مردم درد دل خود را به نمایندگان می‌گویند، خاطرنشان کرد: باید یک ارتباط سیستمی بین مسؤولین و مردم برقرار کنیم چراکه شکاف بین مردم و مسؤولین به نفع کشور نیست.

نماینده مردم طبس، فردوس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مقام معظم رهبری به بحث ساده‌زیستی مسؤولین تأکید دارند و یکی از مباحث این ساده زیستی دسترسی راحت مردم به مسؤولین است تا افراد درد دل و مسائل خود را مطرح کنند و مطمئناً با این صحبت بسیاری از مسائل حل می‌شود.

امیرحسنخانی عنوان کرد: در بین ارتباط مردم با مسؤولین، نمایندگان قسمتی از خلأ را پوشش می‌دهند و در صورت تصویب این طرح به عقیده من این فاصله بین مردم و مسؤولین بیشتر خواهد شد.

تمرکز نماینده بر امور کلان از نقاط مثبت طرح است

وی بیان کرد: این‌که نمایندگان بیشتر به کارهای ملی و کلان رسیده و تمرکز بر روی کارهای ملی بیشتر شود بسیار خوب است و از نقاط مثبت این طرح است.

نماینده مردم طبس، فردوس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بحث مشارکت در انتخابات در این طرح باید بیشتر مورد بررسی قرار گیرد، گفت: سازمان‌هایی که نظرسنجی می‌کنند باید بیشتر نظر مردم را بررسی کنند و با نظر مردم جلو برویم.

طرح هنوز از پختگی کافی برخوردار نیست

امیرحسنخانی با تأکید بر اینکه رسانه‌ها باید بیشتر به این موضوع بپردازند و نظر مردم را جویا شوند، افزود: طرح مطرح‌شده باید پخته شود چراکه هنوز خام است و علی‌رغم اینکه بارها مطرح‌شده ولی هنوز از پختگی کافی برخوردار نیست.

وی خاطرنشان کرد: از امضاکنندگان طرح بودم اما هنوز در حال بررسی نقاط مثبت و منفی این طرح هستیم و مطمئناً این طرح باید بررسی بیشتری شود.

نماینده مردم بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: طرح استانی شدن انتخابات مجلس مزایا و معایبی دارد و طرح قبلی، قبلاً توسط شورای نگهبان رد شده اما اکنون طرح جدید با رفع برخی از مشکلات مطرح‌شده است.

حجت‌الاسلام سیدمحمدباقر عبادی افزود: با استانی شدن انتخابات مجلس نگاه‌های کلان‌تری شکل می‌گیرد و نمایندگان در حین اینکه نماینده شهر هستند کل استان را نیز باید در نظر داشته باشند.

عبادی: این طرح نگاه‌های تنگ‌نظرانه را کاهش می‌دهد

نماینده مردم بیرجند خوسف و درمیان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این طرح باعث خواهد شد که نگاه‌های تنگ‌نظرانه در برخی مناطق و یا نگاه‌های منطقه‌ای کاهش و همه برای توسعه تمام استان تلاش خواهند کرد.

 عبادی عنوان داشت: فرد برای رأی گرفتن از کل استان باید قابلیت‌های بیشتری داشته باشد و در نتیجه این طرح می‌تواند باعث افزایش توانمندی مجلس شود.

وی ادامه داد: با تصویب این طرح نمایندگان از جزئی‌نگری رها می‌شوند و بحث‌های کلان بیشتر پیگیری خواهد شد و این موضوع از مزایای این طرح عنوان می‌شود.

این طرح نمایندگان را از جزئی‌نگری رها می‌کند

نماینده مردم بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی منتقدین می‌گویند که مشارکت مردم شاید کاهش یابد، گفت: افراد موافق این طرح معتقد هستند که این طرح باعث تقویت احزاب و پاسخگویی بیشتر احزاب خواهد شد.

عبادی یادآور شد: فعلاً فوریت طرح آورده و به کمیسیون رفته است و باید ابعاد طرح در همه مسائل کاملاً بررسی شود و در آن صورت است که در صورت عدم مغایرت با قانون اساسی رأی خواهد آورد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*