خواص مفید گلابی
گلابی سرشار از ویتامینها و آب است؛ این میوه خوش طعم حاوی ۸۰ درصد آب است که بر خلاف تمام نوشیدنیهای پرکالری، در هر ۱۰۰ گرم گلابی فقط ۵۰ کالری وجود دارد؛ گلابی حاوی ترکیبات فنولیک زیادی است، این ترکیبات بیشتر در مواد غذایی گیاهی وجود دارد که با توجه به قدرت آنتی اکسیدانی خود میتوانند از سرطانها و بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری کند، جالب است بدانید که این ترکیبات فنولیکی، فلاوونوئیدها و اسیدهای فنولیک، بیشتر در پوست گلابی است بنابراین توصیه میشود گلابی را مانند سیب با پوست میل کنید.
سیب سبز و خواص آن
بر اساس طبقه بندی طبیعت میوهها در طب سنتی، طبع سیب شیرین گرم است ولی طبع سیب سبز، سرد و خشک است، از این رو مصرف این میوه برای افراد دارای مزاج صفراوی مفید است، افراد با مزاج سرد بهتر است سیب شیرین مصرف کنند، یکی از مهمترین خواص سیب سبز برای رفع حالت تهوع است، سیب سبز خاصیت قابض دارد و برای درمان اسهال، حالت تهوع و استفراغ مفید است، این میوه همچنین حالت تهوع ناشی از گرمازدگی را بهبود میبخشد.
مهمترین خواص میوه گل نسترن
ضد درد، ضد اسهال، ضد اکسیدان، ملین، ادرار آور، کاهش دهنده قند خون، مسهل، مهارکننده لیپواکسیژناز، مقوی اعصاب و ضد کرم و طبع آن گرم و خشک است؛ این میوه سرشار از ویتامین ث است و میوه خشک آن را بیش از یک سال نمیتوان نگه داشت، در دوران نقاهت از دمکرده میوه این گیاه استفاده شود، افرادی که دچار ناراحتیهای لثه و درد دندان هستند میتوانند از این میوه این گیاه استفاده کرد، برای رفع حالت سستی در بدن از جوشانده میوه این گیاه بنوشند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید پزشکی گفت: پولیپها انواع مختلفی دارد که برخی از آنها پیش سرطانی بوده و به طور کلی زمان تبدیل شدن پولیپ به سرطان متوسط ۷ سال به طول میانجامد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، همایون زجاجی در هجدهمین کنگره گوارش و کبد ایران اظهار داشت: در حاشیه این کنگره کارگاه بازآموزی آندوسکوپی و کلونوسکوپی با هدف ارتقاء توانمندیهای پزشکان متخصص داخلی برگزار شد که برگزاری چنین کارگاه هایی کمک میکند تا پزشکان متخصص داخلی بتوانند گزارش استاندارد و علمی از نتیجه آندوسکوپی و کلونوسکوپی ارائه دهند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید پزشکی در مورد هزینه انجام آندوسکوپی و کلونوسکوپی گفت: این مسئله در بخش دولتی و خصوصی متفاوت است و تعرفه یکسانی ندارد.
زجاجی با اشاره به اینکه بیماریهای گواشی جزو شایعترین بیماریها در اجتماع است، افزود: ۳۰ درصد از مردم در طول عمر خود به مشکلات گواشی مبتلا میشوند که نیاز به مراجعه به پزشک دارند.
وی اعلام کرد: بسیاری از بیماریهای گوارشی قابل پیشگیری است و حتی سرطان روده بزرگ در صورتی که در مراحل اولیه و ابتدایی به خوبی در کلونوسکوپی تشخیص داده شود قابل پیشگیری و درمان است و در واقع آندوسکوپی و کلونوسکوپی دقیق تشخیص زودرس و درمان به موقع را به ارمغان میآورد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید پزشکی با اشاره به اینکه پولیپ میتواند از ضایعات پیش سرطانی باشد،گفت: پولیپها انواع مختلفی دارد که برخی از آنها پیش سرطانی بوده و به طور کلی زمان تبدیل شدن پولیپ به سرطان متوسط ۷ سال به طول میانجامد. بنابراین اگر در این هنگام تشخیص به موقع انجام شود میتوانیم سرطان را به موقع درمان کنیم.
زجاجی گفت: بنابراین افراد بالای ۵۰ سال و کسانی که سابقه سرطان روده بزرگ و معده در خانواده دارند انجام کلونوسکوپی و آندوسکوپی در دوره زمانی ۵ تا ۱۰ سال برای آنها توصیه میشود.
وی در مورد علائم سرطان معده گفت: این سرطان علائم ابتدایی چندانی ندارد و میتواند با درد مبهم و سوءهاضمه همراه باشد که پزشک اگر تشخیص به موقع دهد با آندوسکوپی میتوان این بیماری را به موقع شناسایی کرد.
جراح زانو با اشاره به اینکه ۳۰ درصد ایرانیان گرفتار آرتروز زانو هستند، گفت: زمانی که غضروف مفصل زانو از بین رود برگشتناپذیر بوده و قابل ترمیم نیست.
یاسر نژادی جراح زانو در گفتوگو با خبرنگار سلامت فارس، در ارتباط با آتروز اظهار داشت: آرتروز بیماری شایعی است که در ایران آمار ابتلا به آن بیش از ۳۰ درصد بوده در حالی که این رقم در دنیا میانگین ۲۰ درصد است بنابر این ایرانیها به طور متوسط بیشتر گرفتار این مشکل میشوند.
وی افزود: آرتروز انواع مختلف و دلایل متفاوتی داشته که بر همین اساس در ماههای متفاوتی میطلبد ولی به طور کلی زمانی که غضروف مفصل زانو از بین رود برگشتناپذیر بوده و قابل ترمیم نیست لذا این مسئله میتواند سبب از کارافتادگی بیمار شود.
این جراح زانو با اشاره به اینکه تعویض مفصل زانو یکی از جراحیهای مهم و موفق قرن به شمار میرود،گفت: این مسئله میتواند در درمان بیماران گرفتار آرتروز بسیار مؤثر باشد البته پیشگیری از این بیماری از طریق ورزش کردن و عادتهای صحیح تغذیهای میتواند بسیار مؤثر باشد.
نژادی گفت: چهارزانو و دو زانو نشستن، از پله پایین آمدن، ورزش نکردن و استفاده از دستشوییهای ایرانی سبب میشود که افزایش سن زانو بیشتر از سن شناسنامهای فرد باشد و مفصل شرایطی برایش ایجاد میشود که میتوان گفت در حالی که فرد سن ۴۰ سال دارد ولی مفصل آن ۶۵ ساله است.
وی گفت: گاهی برخی از افراد به دلیل کیفیت زندگی مناسب در سن ۸۰ تا ۸۵ سالگی زمانی که به پزشک مراجعه میکنند مفصل آنها در حد یک فرد ۴۵ ساله است و این حکایت از تأثیر ورزش کردن و تغذیه سالم دارد.
این جراح زانو توصیه کرد: افراد بهتر است از ترکیبات آواکادو، ویتامین C، مواد حاوی از آنتیاکسیدان و ماهی استفاده کنند تا با افزایش سن دچار مشکلاتی همچون پوکی استخوان نشوند البته افزایش سن و تغییر هورمونها سبب بروز مشکلاتی خواهد شد که این موضوع ضرورت استفاده از مکمل D را نشان میدهد.