کلسیم نقش موثری در لاغری دارد؛ همچنین به عنوان یک ماده بسیار مفید برای پیشگیری از سرطان کولون به شمار میرود و به کاهش دردهای پیش از قاعدگی و غیره کمک شایانی میکند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ حوزه کلینیک در نظر دارد تازهترین دانستنیهای پزشکی را در اختیار کاربران قرار دهد.
علائم کمبود کلسیم
کلسیم نقش موثری در لاغری دارد، همچنین به عنوان یک ماده بسیار مفید برای پیشگیری از سرطان کولون به شمار میرود که به کاهش دردهای پیش از قاعدگی و غیره کمک شایانی میکند؛ کمبود کلسیم در بدن باعث کاهش رشد قدی، عدم استحکام دندان، پوکی و نرمی استخوان میشود؛ بهترین منبع برای تامین کلسیم شیر، ماست و اسنفاج است.
خوب است بدانید که کلسیم خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش میدهد و برای کسانی که قصد بارداری دارند بسیار لازم و ضروری است از این رو باید بدن به میزان کافی کلسیم دریافت کنند تا فعالیتی مناسب داشته باشد.
معجزه دم کرده پونه
پونه جزو دستهای از گیاهان است که خواص فراوانی دارد از این رو محققان طب سنتی استفاده آن را بسیار مفید میدانند و توصیه میکنند که افراد حتما آن را در برنامه غذایی خود بگنجانند، خوب است بدانید که پونه به رفع سـردرد و بیخـوابی کمک میکند همچنین گلـودرد را تسکین میبخشد و نفخ شکم را از بین میبرد، علاوه بر این حالت تهوع را از بین میبرد و تـب خفیف را کم میکند؛ همچنین بانوانی که در دوران قاعدگی درد زیادی دارند میتوانند از آن استفاده کنند چرا که برای کاهش دردهای قاعدگی بسیار مفید است علاوه بر این سرماخوردگی و زکام را درمان میکند.
موقع غذا خوردن آب ننوشید
بسیاری افراد عادت دارند که حین غذا خوردن آب مصرف کنند، غافل از اینکه این کار برای سلامتی مضر است؛ خوب است بدانید کسانی که هنگام غذا خوردن آب مینوشند با مشکل هضم غذا مواجهه خواهند شد چرا که این کار باعث میشود دستگاه هاضمه از ابتدای کار، مختل شود و مشکلات زیادی برای او به وجود آید؛ این افراد به عارضه ضعف دستگاه گوارشی مبتلا خواهند شد؛ زیرا نوشیدن آب در ابتدای غذا، معده را از هم باز میکند و عارضه گشادی معده میآورد.
فواید مصرف خیار در شب
خیار یکی از میوههایی است که فواید زیادی دارد و محققان طب سنتی استفاده از آن را بسیار توصیه میکنند، خوب است بدانید مصرف این میوه خوشمزه در شب فواید زیادی دارد که از جمله آن میتوان به کاهش وزن اشاره کرد؛ همچنین مصرف خیار در شب بیشتر میتواند از ابتلا به کبد چرب پیشگیری کند، چرا که اثرات منفی غذاهای مصرف شده در طول روز را کاهش میدهد، همچنین اگر روزانه یک خیار در زمستان بخورید سرما نخواهید خورد.
زنجبیل چه خواصی دارد؟
زنجبیل در کنار خاصیت سرکنندگی، خاصیت گرمازدگی هم دارد، غذاهای گرمازا با افزایش دمای بدن به افزایش سوخت و ساز و کالری سوزی کمک میکند، زنجبیل هر ۱۰ هزار بار قوی تر از داروهای شیمی درمانی در نابود کردن سلول های سرطانی موثر است، علاوه بر این زنجبیل برای کاهش حالت نفخ و تسکین درد بسیار مفید است؛ همچنین برای پیشگیری از خطر ابتلا به سرطان بسیار موثر است و باعث تسکین حالت تهوع میشود.
یک متخصص طب سنتی گفت: از آنجایی که کشاورزان برای محصولات باغی از مکملهای شیمیایی استفاده میکنند، توصیه میشود میوههایی که معمولا با پوست خورده نمیشوند را با پوست استفاده نکنید.
حسن اکبری متخصص طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کیلنیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان در مورد عوارض و فواید مصرف پوست میوه ها اظهار کرد: اگر میوهها ارگانیک و طبیعی باشند، پوست مصلح بقیه میوه است و خوردن آن به بدن کمک زیادی میکند اما از آنجایی که در حال حاضر کشاورزان برای تمامی محصولات باغی و سبزی و میوهها از کود، مکمل های شیمیایی و سموم آفت کش استفاده میکنند توصیه میشود میوههایی که معمولا با پوست خورده نمیشوند را با پوست استفاده نکنید.
وی ادامه داد: دیگر میوههایی که با پوست خورده میشوند مثل سیب، گلابی، به و غیره را یک شب تا صبح درون آب زلال قرار دهید تا اگر سمی درون پوست میوه وجود دارد توسط آب دفع شود؛ بعد از آن میوه را چند بار شستشو داده و به خوبی آب کشی کنید تا پوست آن قابل استفاده شود.
این متخصص طب سنتی تاکید کرد: امروزه برخی از تولید کنندگان میوه و صیفیجات برای بهتر نشان دادن ظاهر میوه و طولانی شدن زمان نگه داری آن از پارافین استفاده میکنند که در صورت پاک نشدن مضررات بسیاری برای بدن انسان در پی خواهد داشت؛ بنا بر این برای جلوگیری از بروز این آسیب به بدن لازم است، قبل از شستوشو و استفاده از این میوهها با استفاده از ابزاری تیز مثل چاقو پارافینها را از روی پوست میوه جمع کرده و سپس مصرف کنید.
فوت کردن غذای کودک و غذا دادن به نوزاد با قاشق دهنی، باعث انتقال میکروبهای سطح دهان والد به دهان او شده و خطراتی وحشتناک به دنبال خواهد داشت.
محمد پارسیون جراح و دندان پزشک در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره تاثیر سلامت دهان مادر بر دندان کودک، گفت: “فلور میکروبی” تجمعی از میکروبهاست که به طور معمول در محیط بدن وجود دارد اما بیماری زا نبوده و از ضرورتهای سازوکار بدن است. این فلورهای میکروبی در تمام سطح بدن از جمله دهان وجود دارد اما زمانی که میزان نوعی از این میکروب ها در محیط خود بالاتر از حد لازم باشد، بسته به نوع آن میکروب، اختلالاتی مانند ایجاد ضایعه، مشکلات لثه یا انواع پوسیدگی ها در دهان بروز میکند.
وی بیان کرد: این فلور میکربی داخل دهان مادر نیز وجود دارد؛ دهان نوزاد تا زمانی که داخل شکم مادر قرار دارد کاملا استریل است اما در بدو تولد، فلور دهانی او شروع به شکل گیری میکند و کودک معمولا این میکروبها را از طریق محیط اطراف، پوست بدن مادر، مواد غذایی مصرفی و غیره دریافت میکند.
پارسیون ادامه داد: یکی از مهمترین عوامل تاثیر گذار بر فلور میکروبی، مواد جذب شده از طریق مادر به کودک است به همین دلیل متخصصین دندانپزشک توصیه میکنند مادر با قاشقی که به دهان خود زده به کودک غذا ندهد، چراکه ممکن است میکروبهای مخرب دهان مادر به کودک منتقل شده و بر دندانهای او اثر تخریبی داشته باشد.
این جراح و دندانپزشک ادامه داد: حتی برخی پیشنهاد میکنند از فوت کردن غذای کودک نیز خودداری کنند تا از انتقال میکروبها جلوگیری شود؛ این موارد بهخصوص زمانی که مادر محیط دهانی آلوده دارد، اهمیتی بیشتر دارد.
سلامت دهان مادر؛ دندانهایی سالم برای فرزند
وی تصریح کرد: البته در مواردی که محیط دهان مادر خیلی تمیز باشد و هیچ مشکلی در آن دیده نشود یا به اصطلاح فلور میکروبی مناسبی داشته باشد برای انتقال به کودک مناسب است و میتواند محیط دهانی مناسبی برای کودک ایجاد کند، اما در غیر این صورت به جز پوسیدگی و بیماری لثه چیزی به همراه نخواهد داشت.
پارسیون تاکید کرد: بهتر است پدر و مادر تا قبل از یک سالگی کودک حداقل یک بار به مطب پزشک مراجعه کنند تا علاوه بر معاینه بافت نرم محیط دهان، آموزشهای لازم را والدین دریافت کنند و بدانند کودک باید چطور شیر بخورد یا چگونه، چند بار در روز و با چه وسیلهای محیط دهان کودک را تمیز کنند، در حالی که معمولا به اشتباه تصور میکنند که تا قبل از در آمدن دندانها محیط دهان نوزاد نیازی به مراقبت ندارد.