در زمستان از دمنوش عناب غافل نشوید
عناب از میوههای بسیار مفید است که علاوه بر خواص تغذیهای دارای موارد استفاده زیادی به عنوان یک گیاه دارویی است؛ خوب است بدانید که محققان طب سنتی عناب را یکی از بهترین میوهها برای تصفیه خون میدانند، همچنین این میوه خوشرنگ و مفید برای درمان سرفه و تنگی نفس بسیار مفید است و در فصل زمستان که سرماخوردگی شایع است میتوان از خواص آن بهره برد، علاوه بر این فشار خون را کاهش میدهد.
فواید آب طالبی برای پوست
طالبی یکی از بهترین منابع ویتامین A است؛ این میوه بیشتر در فصل تابستان رشد میکند، خوب است بدانید که طالبی مملو از بتا کاروتن است که در بدن تبدیل به ویتامین A میشود، میتوان این میوه را تیکه تیکه کرده و داخل فریزر گذاشت تا یخ بزند و در فصلهای دیگر که این میوه وجود ندارد از خواص آن بهره برد، یکی از خواص آن برای زیبایی پوست است که باعث آب رسانی بیشتر به پوست و در نهایت باعث درخشندگی و نرم شدن پوست میشود، آب میوه طالبی سرشار از ویتامین A است که در بازسازی کلاژنهای پوست موثر است.
عصبی نشوید، کهیر میزنید
کهیر نوعی عارضهی پوستی است که در نتیجه حساسیت بدن به مادهای حساسیتزا به وجود میآید، برخی افراد در اثر مصرف موادی دچار کهیر میشوند که اغلب پزشکان توصیه میکنند از آن ماده غذایی باید دوری کنند اما جالب است بدانید که مواد غذایی، تنها عامل ایجاد کهیر نیستند، کهیر نوعی بیماری پوستی با خارش شدید است که بیشتر منشاء عصبی دارد، از این رو پزشکان بسیار توصیه میکنند افرادی که دچار کهیر میشوند باید از استرس و اضطراب دوری کنند.
تقویت حافظه با سبزی خوردن
تا چندی پیش سبزی خوردن پای ثابت اکثر سفرههای ایرانی بود، وقتی سفره پهن میشد اولین چیزی که در مرکز سفره خودنمایی میکرد، یک سبد پر از انواع سبزیهای تازه به همراه پیازچه و تربچه نقلی قرمز رنگی بود که همچون گل جلوه میکرد، خوب است بدانید که سبزی تازه دارای آنتیاکسیدان است و با خنثی کردن رادیکالهای آزاد حالت ارتجاعی رگها را حفظ و باعث خونرسانی به مغز و در نتیجه حافظه بهتر میشود.
خطر دیابت را اینگونه کاهش دهید
تحقیقات نشان داده است جایگزین کردن برنج قهوهای به جای برنج سفید میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد، برنج قهوهای به اندازه برنج سفید نمیتواند قند خون را بالا ببرد، از این رو، بعد از خوردن برنج قهوهای انسولین کمتری باید ترشح شود، که باعث کاهش خطر دیابت نوع ۲ میشود.
موادی بهتر از مولتی ویتامینها
رئیس بیمارستان ثامن الائمه(ع) بجنورد گفت: در بسیاری از اوقات افراد از داشتن یک تغذیه سالم خودداری و این درحالیست که مصرف قرص و یا آمپول مکمل را جایگزین آن میکنند.
دکتر بهزاد فرخانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، افزود: گاهی اوقات شخص دچار کمبود ویتامین است و باید کمبود ویتامین وی از طریق قرصهای مکمل جبران شود اما در بسیاری از اوقات تعدادی از افراد این قرصها را به صورت خودسرانه مصرف میکنند و ضررهای زیادی را به همراه دارد.
وی تاکید کرد: مصرف خودسرانه ویتامینهای A ، D ، E ، K در قسمتهای مختلف ذخیره شده و موجب آسیب رساندن میشود بطوریکه مصرف بیش از حد ویتامین D حتی موجب رسوب کلسیم در قلب میشود.
فرخانی ادامه داد: متاسفانه مصرفی مولتی ویتامینها در ورزشکاران و آمپولهای مکمل در سالمندان جذابیتهای زیادی دارد.
وی تصریح کرد: ویتامینهایی همچون ویتامین B در تمامی مواد غذایی همچون گوشت و حبوبات وجود دارد و فردی که این مواد را مصرف کند نیاز نیست تا قرصهای ویتامین B را مصرف کند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: متاسفانه در حال حاضر اغلب مواد غذایی موجود در سبد خانوادهها سیب زمینی، برنج و نان شده است این درحالیست که جای موادی همچون سبزی و میوه غایب است.
وی تاکید کرد: به شهروندان پیشنهاد نمیکنم که به دنبال میوه گران قیمتی همچون آناناس باشند بلکه مصرف میوهای همچون سیب نیز بسیار باارزش است چراکه بیشتر مواد مغذی و املاح را با خود دارد.
تولید قرص زعفران برای مهار سلولهای سرطانی
محققان دانشگاه بیرجند با اثبات خاصیت آنتی اکسیدانی زعفران اقدام به تولید قرصی با این گیاه کردند.
به گزارش ایسنا، محمدعلی بهدانی، استاد و عضو هیات علمی گروه اکولوژی گیاهان زراعی دانشگاه بیرجند، ایران را بزرگترین تولیدکننده زعفران در دنیا توصیف کرد و افزود: این محصولات بیشتر به صورت خام به دیگر کشورها صادر میشود و جای محصولات فناورانه زعفران در دنیا خالی است. برای رفع این خلا طرحهای پژوهشی مختلفی را با مشارکت بخشهای خصوص و حمایت ستاد توسعه گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی اجرایی کردیم.
وی با بیان اینکه در این مطالعات بر روی زعفران ارگانیک عاری از هرگونه آلودگی، سم، کودهای شیمیایی و سایر علفکشها تحقیق کردیم، اظهار کرد: در این مطالعات در زمینه خاصیت ضد سرطانی این گیاه مطالعات مشترکی را اجرایی کردیم و برتری زعفران ارگانیک در مهار سلولهای سرطانی با عنوان آنتیاکسیدان ثابت شد.
بهدانی تولید قرص زعفران را از دیگر دستاوردهای این مطالعات عنوان کرد و یادآور شد: این قرص در حال اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو است و قصد داریم به عنوان دارو در داروخانهها به فروش برسانیم.