اخبار علمی

رابطه هولناک غذاهاى سوخته با سرطان

دبیر همایش تازه هاى علمى بدخیمى هاى معده غذای شور و پرنمک و مصرف بیش از حد فست فودها و غذاها و کباب های سوخته را از مهمترین علل ابتلا به سرطان معده در ایران دانست و گفت: مصرف میوه و سبزی و آسپرین خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش می دهد.

میری با تاکید بر اینکه باید از مصرف کباب سوخته به شدت پرهیز کرد، گفت: یکی از غذاهای محبوب ایرانی ها انواع کباب ها مثل جوجه کباب و کباب کوبیده است اما متاسفانه این غذاهای سوخته خود عامل ابتلا به سرطان محسوب می شود.

سالیانه ۱۲ هزار ایرانی گرفتار سرطان معده می‌شوند/ خطرات مرگبار مصرف کباب‌های سوخته و فست فود

تاثیر «سلنیوم» در بهبود عملکرد ایمنی و تنظیم تیروئید

طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، دوز مصرف روزانه پیشنهادی مصرف سلنیوم ۷۰-۶۰ میکروگرم است.

به گزارش خبرنگار مهر، سلنیوم نقش مهمی در تنظیم تیروئید، تقویت تستوسترون، بهبود عملکرد سیستم ایمنی و حفظ سلامت پوست ایفاء می کند. در ادامه به مواد خوراکی سرشار از سلنیوم اشاره می شود.

جو دوسر: شروع روز با مصرف جو دوسر نه تنها احساس سیری بلندمدت ایجاد می کند و مصرف فیبر را افزایش می دهد بلکه سلنیوم بدن را نیز تامین می کند. هر ۱۰۰ گرم جو دوسر حاوی ۳۴ میکروگرم سلنیوم است.

پنیر: خوردن ۱۰۰ گرم پنیر می تواند حدود ۱۹ میکروگرم سلنیوم بدن را تامین کند.

قارچ: قارچ نه تنها سرشار از زینک (روی)، ویتامین های  B کمپلکس و پتاسیم است، بلکه به افزایش میزان مصرف سلنیوم هم کمک می کند. مصرف هر ۱۰۰ گرم قارچ ۱۱.۵ میکروگرم سلنیوم بدن را تامین می کند.

سالمون: اسیدهای چرب اُمگا-۳ تنها ماده مغذی موجود در این ماهی نیست. خوردن ۱۰۰ گرم سالمون می تواند ۳۸ میکروگرم سلنیوم بدن را تامین کند.

مرغ: خوردن هر ۱۰۰ گرم مرغ با تامین حدود ۲۴.۵ میکروگرم سلنیوم همراه است.

تخم مرغ: تخم مرغ پخته بهترین شیوه مصرف پروتئین است. تخم مرغ غنی از سایر مواد مغذی دیگر هم هست. خوردن هر ۱۰۰ گرم تخم مرغ پخته تامین کننده ۳۰.۸ میکروگرم سلنیوم بدن است.

تخم آفتابگردان: این ماده خوراکی نه تنها سرشار از اسیدهای چرب مونواشباع نشده و پلی اشباع نشده است، بلکه ۱۰۰ گرم آن ۷۸ میکروگرم سلنیوم دارد.

برخی از مهمترین خواص شیر بز برای سلامتی

مواد و ترکیبات موثر موجود در شیر بز باعث بهبود سیستم ایمنی بدن می‌شود و عفونت باکتریایی را کنترل می‌کند.


 


مصرف شیر بز به دلیل دارا بودن میزان بالای کلسیم، بیماری‌های ناشی از کمبود کلسیم نظیر پوکی استخوان و شکستگی‌های ناشی از آن را کاهش می‌دهد.

همانطور که قبلا نیز در مورد خواص خوردن شیر گفته شد، مصرف همه انواع شیر برای تقویت و استحکام استخوان‌ها بسیار مفید و ضروری است و تاثیر قابل ملاحظه‌ای بر تحریک و کشش عضلات، استخوان‌سازی، افزایش استحکام و مقاومت استخوان‌ها دارد.

شیر بز برای افراد دچار کم خونی ناشی از فقر آهن بسیار مفید است، باعث افزایش خاصیت جذب آهن خون می‌شود، تداخل بین کلسیم و آهن که عامل جذب کمتر آهن توسط بدن می‌شود را کاهش می‌دهد.

از مهمترین و جالبترین خواص شیر بز شباهت زیاد آن به خواص شیر مادر است. شیر بز حاوی میزان زیادی اولیگوساکارید است که در شیر مادر یافت می‌شود.

محققان دانشگاه گروناد در پی مطالعات متعدد به این نتیجه رسیده‌اند که شیر بز حاوی مواد مغذی زیادی است که برای بهبود سلامت بدن انسان بسیار مفید است.


این مطلب را از دست ندهید: ممکن است شیر آن‌قدرها هم که گمان می‌کنید مفید نباشد!


باید بگوییم که شیر بز از DNA افرادی که به دلیل درمان کم خونی به مدت طولانی از آهن استفاده کرده‌اند و ذخیره‌ آن بیش از حد شده است محافظت می‌کند.

تشخیص دیابت ۲۰ سال زودتر از ابتلا

طبق نتایج یک تحقیق جدید، علائم اولیه بیماری دیابت نوع۲ از ۲۰ سال قبل قابل تشخیص است.

به گزارش خبرنگار مهر، محققان بیمارستان آیزاوا ژاپن دریافتند افزایش گلوکز در زمان ناشتا، شاخص توده بدنی بالا و اختلال در حساسیت انسولین از ۲۰ سال قبل از تشخیص بیماری دیابت و همچنین پیش دیابت قابل تشخیص هستند.

«هیرویوکی ساگساکا»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «از آنجائیکه اکثریت افراد مبتلا به دیابت نوع۲، دچار مرحله پیش دیابت می شوند، یافته ها نشان می دهد افزایش نشانگرهای متابولیکی برای بیماری دیابت از بیش از ۲۰ سال قبل از تشخیص بیماری قابل شناسایی است.»

در ابتدای این مطالعه، میزان گلوکز ناشتا و میانگین گلوکز خون ۲۷,۳۹۲ فرد غیردیابتی اندازه گیری شد و وضعیت شان تا زمان ابتلا به دیابت نوع۲ یا پیش دیابت تحت نظر بود.

در طول دوره مطالعه، ۱۰۶۷ مورد جدید ابتلا به دیابت نوع۲ شناسایی شد. از بین ۱۵,۷۷۸ فرد دارای میزان گلوکز خون عادی در ابتدای مطالعه، ۴۷۸۱ نفر حداقل از ۲۰ سال قبل از تشخیص پیش دیابت مبتلا به علائم پیش دیابت بودند.

نتایج این تحقیق دارای مفاهیم مهمی است چراکه حدود ۴۲۵ میلیون فرد بزرگسال (۲۰ تا ۷۹ سال) در سال ۲۰۱۷ مبتلا به دیابت بوده اند و پیش بینی می شود این رقم تا سال ۲۰۴۵ به ۶۲۹ میلیون نفر برسد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*