عوارض مصرف قرص آستامینوفن کدئین
با شروع فصل سرد سال اغلب افراد دچار سرماخوردگی میشوند؛ برای اینکه از این بیماری رها شوند به سراغ داروهایی میروند که شدت بیماری آنها را کاهش دهد، اما گاهی این داروها نه تنها بیماری را بهبود نمیبخشد بلکه شدت آن را بیشتر میکند و عوارض زیادی برای فرد به همراه دارد، خوب است عوارض قرص استامینوفن را بدانید و از مصرف خودسر آن پرهیز کنید، احساس مریضی، یبوست، احساس سرگیجه یا خوابآلودگی، خشکی دهان، تعریق و درد شکم از عوارض مصرف این قرص است که باید حتما با تجویز پزشک مصرف شود.
چاى را با کشمش بخورید
محققان طب سنتی معتقد هستند که کشمش یک آنتی اکسیدان قوی است که بدن را از پوکى استخوان در امان نگه میدارد لذا اگر این آنتی اکسیدان را همراه با چای مصرف شود حافظه را تقویت میکند و استرس را کاهش میدهد، علاوه بر این سستی بدن را رفع و دهان راخوشبو و گرفتگی عضلانی را بهبود میبخشد، همچنین مصرف کشمش به همراه عسل باعث رفع کم خونی میشود علاوه بر این برای رفع کم خونی میتوانید روزی ۲ تا سه عدد خرمای تازه بخورید.
فواید مصرف ریواس
گیاه ریواس یکی از گیاهان کوهستانی است که اکثرا در فصل بهار به صورت خودرو در کوهها رشد میکنند و مصرف آن خواص فراوانی دارد؛ خوب است بدانید که مصرف ریواس از عوارض ناشی از گرمی پیشگیری میکند، به خصوص برای کسانی که کبد گرم دارند، دهان آنها تلخ است و عطش زیادی دارند، بسیار مفید است، این گیاه به عنوان فعال کنندهی عملکرد دستگاه گوارش است، علاوه بر این ریواس باعث تحریک ترشح نمک های صفراوی از کبد میشود که به تنظیم جذب چربی از روده کمک شایانی میکند.
صبحانه به کودکانتان عدسی بدهید
محققان معتقد هستند که عدسی یک صبحانه انرژیزا برای کودکان است چرا که عدس ضد استرس است، به کاهش کلسترول کمک میکند و افزودن ۵۰ گرم از آن به رژیم غذایی بیماران دیابتی موجب کاهش قابل توجه سطح قند خون آنها به هنگام ناشتا میشود؛ توصیه میشود عدسی را به همراه آبلیمو مصرف کنید چرا که اگر عدسی با لیمو ترش مصرف شود میتواند مغز را فعال و برای یادگیری آماده کند، از این رو توصیه میشود حداقل هفتهای یک بار عدسی مصرف کنید و آن را حتما به کودکانتان بدهید.
چای گلگاوزبان و سنبلطیب
گل گاو زبان، طبیعتی گرم و تر دارد که ضد ّسودا و صفرا است و آرامبخش اعصاب، خواب آور و مسکّن سردردهای عصبی و دردهای کلیوی و کاهش دهنده فشارخون است؛ سنبل طیب هم با طبیعت گرمی که دارد، ضدّ قولنج و اسپاسمهای عضلانی و مفید در درمان تشنّج و صرع است، لذا این دو گل را با یکدیگر ترکیب و دم کرده آن را میل کنید.
یک متخصص سم شناسی گفت: مدادهای پاککن دار با وجود داشتن ظاهر زیبا، خطرهایی زیاد برای دانش آموزان به همراه دارند.
امیر بقایی متخصص سمشناسی و مشاور علمی مرکز ملی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مواد موجود در پاککنها گفت: پاک کن ها حاوی ترکیباتی به نام استرهای فتالات (فتالات ها) هستند؛ در واقع فتالاتها مهمترین پلاستی سایزرهایی هستند که با اضافه شدن به پلاستیک، باعث شفافیت و ایجاد قابلیت ارتجاعی در آن ها می شود؛ پلاستی سایزرها همچنین به افزایش طول عمر پلاستیک کمک میکنند.
وی درباره موارد کاربرد پلاستی سایزرها بیان کرد: این مواد اغلب در تهیه ظروف یکبار مصرف و بطریهای آب معدنی استفاده میشوند.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید “لوازم التحریر”
این متخصص سمشناسی افزود: امروزه نگرانی در سطح جهان درباره فتالاتها به وجود آمده است، به طوری که توصیه می شود غذاها و مایعات داغ داخل ظروف پلاستیکی ریخته نشود، زیرا گرما نقشی موثر در آزاد شدن پلاستی سایزرها از ظروف پلاستیکی دارد و ورود این پلاستی سایزرها به بدن انسان خطرهایی به همراه خواهد داشت.
انواع فتالاتها
بقایی درباره انواع فتالاتها تاکید کرد: فتالاتها ۲ نوع زنجیره کوتاه و بلند دارند، در گذشته از فتالاتهای با زنجیره کوتاه برای خاصیت ارتجاعی پلاستیک استفاده میشد، اما امروزه در کشورهای اروپایی، آمریکاو کانادا، فتالاتهای با زنجیره بلند که برخلاف فتالاتهای با زنجیره کوتاه آسیب زا نیستند، مصرف میشود. در حال حاضر پلاستی سایزرهای غیر فتالات هم وجود دارند که میتوان از آنها در ساخت پلاستیک استفاده کرد.
بیشتر بخوانید: هویت ایرانی حلقه مفقود لوازم التحریرهای دانش آموزان/بازار لوازم التحریر در قبضه طرحهای بیگانه
سمی بودن فتالاتهای با زنجیره کوتاه
وی تصریح کرد: فتالاتهای با زنجیره کوتاه در دستگاه گوارش بهتر از فتالاتهای با زنجیره بلند جذب می شود، بنابراین احتمال سمی بودن آنها در مقایسه با فتالاتهای با زنجیره بلند بیشتر است، از این رو باید از فتالاتهای با زنجیره بلند در تهیه ظروف یکبار مصرف و بطریهای آب معدنی استفاده شود.
این متخصص سمشناسی ادامه داد: یکی دیگر از موارد استفاده از فتالاتها در پاککنها برای ایجاد خاصیت ارتجاعی است، از این رو پاککنهایی که به صورت استاندارد تولید میشوند به سلامتی دانش آموزان آسیب خاصی نمیزنند، اما اگر پاک کن به شکل قاچاق و غیر قانونی وارد کشور شده باشد این احتمال وجود دارد که جویده شدن آن برای دانش آموزان آسیب زا باشد.
بیشتر بخوانید: از «ستکردن لوازم التحریر با لباس دانشآموزی» تا دغدغه خرید یک مداد/ رقبای چینی و هندی لوازمالتحریر
بقایی اظهار کرد: وظیفه دستگاههای نظارتی به ویژه سازمان استاندارد این است که بر ورود پاککنها به کشور نظارت کامل داشته باشند تا اگر پاک کنی دارای مقادیری بالا از فتالات است، اجازه ورود آن ها را به بازار کشور داده نشود، زیرا ورود مقادیر زیادی فتالات به بدن میتواند افراد به مشکلات کبدی و ناباروری دچار کند.
وی یادآوری کرد: دستگاههای نظارتی مانند سازمان استاندارد وظیفه دارند که مقدار فتالات را در پاک کنهای وارداتی و داخلی بررسی کنند
چشم پزشک مطرح کرد
مصرف خودسرانه اشک مصنوعی ممنوع
یک چشم پزشک با اشاره به عوارض مصرف خودسرانه قطرههای چشمی گفت: استفاده از قطرههای نفازولین سبب قرمزی مزمن چشم می شود.
مصطفی سلطان سنجری، فوقتخصص چشم کودکان در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، در مورد استفاده از قطرههای اشک مصنوعی به صورت خودسرانه اظهارداشت: هرگونه قطره چشمی باید زیر نظر پزشک مصرف شود و نحوه مصرف نیز مشخص باشد.
وی افزود: این مسئله حتی برای اشک مصنوعی نیز مستثنی نیست چرا که این قطرهها دارای مواد نگهدارنده است و مصرف خودسرانه آنها میتواند سبب آسیب به چشم شود.
این چشم پزشک نسبت به مصرف خودسرانه قطرههای نفازولین هشدار داد و گفت: این قطرهها حتما باید با تجویز پزشک باشد همچنین ممکن است نفازولین مصرف آن قرمزی چشم را سفید کند ولی در مدت زمان کوتاهی حدود ۲۰ دقیقه بعد قرمزتر خواهد شد بنابراین خطر قرمزی مزمن چشم فرد مصرفکننده را تهدید میکند.