صورتتان را لیف نزنید
اگر برای خلاص شدن از شر جوشها و باکتریها وسوسه شدید صورتتان را لیف بکشید، این کار را نکنید؛ شستشوی شدید سایشی صورت باعث تحریک پوست و بدترشدن جوش میشود، برخی افراد برای درمان جوشهای صورت خود از صابونهای متفاوتی استفاده میکنند اما خوب است بدانید که استفاده از صابون تنها برای معالجه جوشها کافی نیست و حتما لازم است از آنتیبیوتیکهای موضعی یا خوراکی و کرمهای حاوی ترتینویین وحتی از ترکیبات هورمونی استفاده کنید.
چه غذاهایی برای سلامت پروستات مفید هستند؟
سرطان پروستات یکی از سرطانهای خطرناک در بدن آقایان است و مشکلات جدی را برای آنها بوجود میآورد، برخی عوامل این بیماری را تشدید میکنند؛ سن بالا، سابقهٔ خانوادگی بیماری، و نژاد از جمله این موارد است.
علائمی در بدن وجود دارد که کمک میکند بتوان این بیماری را سریعتر تشخیص داد و به درمان اقدام کرد مانند اختلال در آغاز ادرار، تکرر ادرار مخصوصاً در شبها، خارج شدن ادرار به صورت قطره قطره، خروج ادرار با فشار کم، همچنین خوب است بدانید با استفاده از برخی مواد میتوان این سرطان را کاهش داد مانند گوجه فرنگی، انار، سیر و پیاز ،کلم بروکلی، گوشت قرمز، گردو و پرهیز از الکل و سیگار.
چای ترش بنوشید!
بر خلاف چای معمولی که مصرف زیاد آن باعث دفع آهن میشود، چای ترش یکی از منابع غنی آهن به شمار میآید، چای تُرش یا چای مالمیر یا چای روزل یا چای قرمز از کاسبرگ گیاه چای ترش تهیه میشود و در بسیاری از مناطق دنیا به صورت نوشیدنی گرم یا سرد مصرف میشود، خوب است بدانید در طب سنتی از چای ترش برای درمان فشارخون بالا، بیماریهای کبد و تب استفاده میشود و خواص درمانی بسیاری دارد همچین جالب است بدانید نوشیدن این چای پیش از مصرف استامینوفن، می تواند تأثیر استامینوفن در بدن را سریعتر از بین ببرد.
فواید مصرف سیب در بارداری
سرماخوردگی در خانم های باردار، دستگاه ایمنی کودک را هم تحت تاثیر قرار میدهد با مصرف روزانه سیب و کاهش مصرف مواد قندی و رعایت بهداشت مانع از سرماخوردگی شوید، سیب خواص بسیاری دارد از جمله اینکه برخی از محققان طب سنتی معقتد هستند مصرف سیب در زمان بارداری باعث زیبایی کودک میشود و حکم آرام بخش دارد.
چرا روغن زیتون در پیشگیری از سکته موثر است؟
متخصصان علوم پزشکی در بررسیهای خود به وجود یک نوع پروتئین پی بردند که در پیشگیری از حمله قلبی و سکته مغزی نقش مهمی ایفا میکند.
به گزارش ایسنا، نوعی پروتئین در خون وجود دارد که پس از مصرف مواد غذایی به خصوص خوراکیهایی از قبیل روغن زیتون که سرشار از چربیهای غیراشباع است، افزایش مییابد. اکنون، بررسیهای جدید حاکی از آن است که این پروتئین میتواند نقش مهمی در پیشگیری از حمله قلبی و سکته مغزی داشته باشد.
این پروتئین با نام ApoA-IV شناخته میشود که افزایش آن در خون با کاهش خطر بیماریهای قلبی-عروقی مرتبط است.
اکنون برای اولین بار متخصصان کانادایی در بررسیهای خود نشان دادند که پروتئین ApoA-IV از تبدیل شدن پلاکتهای خون به لختههای خونی جلوگیری می کند. همچنین این پروتئین میتواند به کند ساختن روند پیشرفت بیماریهای التهابی بدون متوقف کردن انباشت پلاکتها که خونریزی را بند میآورد، کمک کند.
مکملهای غذایی فایده ندارند
بررسی وضعیت سلامت بیش از دو میلیون نفر که از مکملهای غذایی استفاده کردند نشان میدهد که ویتامینها، املاح و اسیدهای چرب که به صورت قرص یا کپسول فروخته میشوند، تأثیری بر احتمال خطر ابتلا به سکته ندارد و حتی میتوانند مضر باشند.
به گزارش ایسنا، ویتامینها، املاح معدنی و اسیدهایچرب امگا ۳ که به صورت مکملهای غذایی عرضه میشوند در شمار پرفروشترین محصولات داروخانهها در بسیاری از کشورهای جهان هستند. از جمله در آلمان مکملهای غذایی به وفور در دسترس هستند و در سال ۲۰۱۵ میلادی حدود یک میلیارد و ۱۰۰ هزار یورو فروش داشتند.
این مکملها ترکیبهای مختلفی دارند و خریداران آنها امیدوارند که با مصرف آنها به سلامت خود فایده برسانند.در تبلیغ این مکملهای غذایی که به صورت قرص، قرصهای مکیدنی، پودر یا کپسول عرضه میشوند ادعا میشود که مصرف آنها “خطر ابتلا به بیماریهای قلب و عروق را کاهش میدهد” یا اینکه “با تقویت سیستم ایمنی بدن خطر ابتلا به بیماری را کاهش میدهند”.
کارشناسان میگویند خریداران این محصولات، پولی که بابت خرید مکملهای غذایی خرج میکنند میتوانند هزینه کار دیگری کنند که فایده بیشتری برای سلامت آنها داشته باشد.
مسئول برنامه تغذیه بزرگسالان گفت: در شرایط محدودیت استفاده از گوشت قرمز، باید از منابع دیگری همچون حبوبات بهعنوان منابع پروتئینی جانشین گوشت استفاده کرد.
با توجه به شرایط کنونی اقتصادی جامعه و افزایش قیمت بسیاری از اقلام خوراکی و از سوی دیگر کاهش قدرت خرید مردم، تعداد زیادی از اقلام و منابع غذایی از سفرهها حذف شده است. گوشت قرمز که یکی از مهمترین منابع غذایی نیز محسوب میشود، یکی از مواردی است که با افزایش شدید قیمت روبرو شده و جای آن در سبد غذایی بسیاری از خانوادهها خالی شده است. اما با حذف این منبع پروتئینی از برنامه غذایی افراد، باید مواد غذایی دیگری بهعنوان جایگزین گوشت قرمز مصرف شود تا پروتئین مورد نیاز بدن تامین شود.
پریسا ترابی مسئول برنامه تغذیه بزرگسالان در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به همین موضوع و درخصوص مواد غذایی جانشین گوشت قرمز گفت: گوشت قرمز مهمترین منبع پروتئینی در میان مواد غذایی محسوب میشود بهعلاوه این ماده غذایی مهمترین منبع حیوانی پروتئین است.
وی اظهار کرد: نوع پروتئین موجود در گوشت قرمز، ماهی و گوشت سفید با نوع پروتئین های گیاهی متفاوت است و میزان جذب پروتئینهای حیوانی بسیار بالاتر از پروتئین گیاهی است.
ترابی با بیان اینکه در صورت محدود بودن دسترسی به منابع پروتینی حیوانی ازجمله گوشت قرمز، باید از منابع پروتئینی دیگر استفاده کرد، عنوان کرد: در این شرایط باید از منابعی همچون انواع حبوبات، سفیده تخم مرغ و گروه نان و غلات برای تامین پروتئین بدن استفاده شود.
مسئول برنامه تغذیه بزرگسالان توضیح داد: افرادی که به این گونه منابع پروتئینی دسترسی ندارند حداقل پروتئین مورد نیاز بدن را از منابع حبوبات از جمله لوبیا، نخود و عدس تامین کنند.
وی درباره سویا به عنوان یکی از منابع پروتئینی جانشین گوشت قرمز نیز توضیح داد: سویا یک منبع پروتئین گیاهی است که تا حدودی می تواند جانشین گوشت قرمز شود اما استفاده از آن نباید به طور مطلق بوده و پروتئین آن باید واقعی باشد.
ترابی با بیان اینکه مصرف منابع پروتئینی باید روزانه باشد، افزود: مصرف موادی همچون گوشت، حبوبات و تخم مرغ باید روزانه انجام گیرد چرا که نیاز بدن است اما در صورت حذف یکی از آنها مواد دیگر می تواند تا حدودی جانشین دیگری شود.
مسئول برنامه تغذیه بزرگسالان اظهار کرد: یکی از مهمترین منابع جانشین گوشت قرمز، سفیده تخم مرغ است که منبع پروتئین و اسیدآمینههای مختلف است و مصرف آن در زمان عدم استفاده از گوشت توصیه میشود. همچنین انواع شیر و لبنیات نیز در شرایط عدم استفاده کافی از گوشت قرمز نباید فراموش شود.
وی با بیان اینکه در زمان محدودیت مصرف منابع پروتئینی باید گروه های آسیبپذیر مقدمتر باشند، اضافه کرد: در این گونه شرایط باید کودکان، نوجوانان، مادران باردار و سالمندان درمعرض تحلیل عضلانی در مصرف منابع پروتئینی در اولویت قرار گیرند.