معاون اول قوه قضاییه گفت: جرایم اقتصادی در شرایط آغاز جنگ اقتصادی دشمن علیه ما، قابل گذشت نیست.
به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژهای سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری مشترک معاون اول قوه قضائیه با مسئولان پلیس آگاهی تهران بزرگ با موضوع پرونده های جرایم اقتصادی که امروز(سهشنبه) برگزار شد، اظهار کرد: در شرایطی که دشمن جنگ اقتصادی را علیه ما شروع کرده و به ظن خودش میخواهد به جمهوری اسلامی ضربه بزند، برخی از افراد سودجو هم سوء استفاده میکنند و جرم انجام میدهند و در این شرایط جرائم اقتصادی قابل گذشت نیست، به همین دلیل تمام دستگاهها و سازمانها از جمله ناجا و قوه قضاییه برای شناسایی مجرمان با هم همکاری میکنند.
وی افزود: تخلفاتی در دو حوزه ارز در بانک مرکزی و در رابطه با ثبت سفارش خودرو صورت گرفته است.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: از نیروی انتظامی به خاطر انجام وظایف خود که از سوی قوه قضاییه و بانک مرکزی به آن سپرده شده است، تشکر میکنم.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای گفت: در پرونده ثبت سفارش خودرو تاکنون ۱۳ نفر بازداشت شدند که ۵ نفر مستقیم به ثبت سفارش خودرو مرتبط بودند، البته دلالانی هم در این راستا شناسایی شدند.
وی افزود: همچنین چند نفر هم در پرونده ارزی بازداشت شدند، این افراد از بانک مرکزی ارز دریافت میکردند و صرافی هم نداشتند.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای تصریح کرد: ۲ نفر از صرافهای مجاز نیز بازداشت شدند، زیرا این صرافیها باید ارز را برای نیاز بازار دریافت و توزیع میکردند، اما با کارت ملی افراد زیادی ارز دریافت کردند و در بازار توزیع نکردند.
وی گفت: سه نفر هم از دلالان مرتبط با این صرافیها بازداشت شدند.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای تصریح کرد: در این ماهها برای تنطیم بازار بیش از ۵۰ میلیارد دلار ارز اختصاص پیدا کرده است که تخلفاتی رخ داده برخی ارز مورد نظر را در جای مناسب مصرف نکردند و کالای دیگری را وارد کشور کردند.
وی گفت: از وزارت صنعت پرسیده شد وقتی شما ادعا کردید به برخی از این تخلفات در اوایل سال ۹۶ رسیده اید، در قبال این تخلفات چه کار کردید؟ پاسخ آنها این بود که به سازمان تعزیرات اطلاع دادیم و نامه رسمی را به وزارت اطلاعات ارسال کردیم.
وی گفت: در حال حاضر ما در حال سوال از وزارت اطلاعات و سازمان تعزیرات حکومتی هستیم.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد:سوال دیگر از وزارت صنعت این است که شما با متخلفان چه کار کردید؟،آنها را معرفی یا از کار معلق کردید؟، در جواب این سوال باید گفت که فقط چند نفر از کار منفک شدند که این کار کفایت نمیکند.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای تصریح کرد: این افرادی که در ثبت سفارش خودروها نقش داشتند، باید دید که چه نقشی داشتند. در حال حاضر مدیر کل سازمان ثبت سفارش و معاون وی و مسئول ثبت سفارش که یک خانم است و کسی که طراح سامانه بوده، بازداشت هستند.
وی افزود: تا امروز تخلف ۵۷ شرکت در پرونده ثبت سفارش خودرو محرز شده است.
بیشتر بخوانید: لیست متخلفان ثبت سفارش غیرقانونی خودرو منتشر شد
سخنگوی قوه قضاییه گفت: حدود ۴۰ شرکت در حوزه واردات گوشی موبایل احضار شدند و تخلفاتی از آنها شناسایی شده است. این شرکت ها قبول دارند که گوشی ها را با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کردند و با ارز آزاد به فروش رساندند.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای گفت: یکی از شرکت های متخلف در حوزه واردات گوشی موبایل زیر مجموعه شستا بوده و مدیر عامل شستا احضار و از او سوال شده است.
وی افزود: مبلغ قابل توجهی از ارزها هم در سامانه نیما ثبت نشده است که این موضوع هم در حال رسیدگی است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: در حال حاضر بسیاری از مسئولان اجرایی و غیر اجرایی میگویند که میخواهیم شفاف سازی کنیم. اگر هر دستگاهی خلافی انجام داده، خودشان پیش قدم شوند و تخلفات را بگویند که اگر این کار را انجام دهند، در پرونده آنها تاثیر دارد، اما اگر خود قوه قضاییه ورود پیدا کند و افراد را جلب کند، با آنها جور دیگری برخورد میشود.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای تصریح کرد: مردم هم اگر اطلاعاتی موثقی دارند، البته نه از روی شایعات، اطلاعات خود را در اختیار قوه قضاییه و یا پلیس قرار دهند که این موضوع به تسریع در رسیدگی به پروندهها کمک میکند.
وی در رابطه باهماهنگی با دستگاهها گفت: مجری برخی از پروندهها ناجا و برخی دیگر وزارت اطلاعات و تعدادی هم قوه قضاییه بوده است و در حال هماهنگی هستیم تا کارها بهتر پیش برود، البته تا امروز ناجا بیشترین کار را انجام داده است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: گاهی افرادی بازداشت میشوند و بعد نهادی میگوید که این فرد با ما همکاری داشته است، به عنوان مثال در سال ۹۲، مجید مظلومین و ۱۵ نفر دیگر پرونده سنگینی در رابطه با اخلال در نظام اقتصادی کشور داشت که در دادسرا محکوم هم میشود، اما وزارت اطلاعات و بانک مرکزی نامه میزند که این فرد با ما بوده است.
وی گفت: چند ماه قبل فردی توسط نیروی انتطامی شناسایی شد. این فرد در بازار ارز مبالغ سنگینی فروش میکند، اما هنوز چند روز از بازداشت وی نگذشته بود که وزارت اطلاعات و بانک مرکزی اعلام کردند، این فرد با ماست. با اصرار آنها بازپرس با آزادی این فرد با قرار وثیقه موافقت میکند، اما در ادامه تحقیقات مشخص شد که این فرد دوباره تخلفات دارد و جزء همین ۱۳ نفر بازداشتی که اخیرا بازداشت شده اند، قرار دارد.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: فردی که برای تنطیم بازار از بانک مرکزی ارز دریافت می کند، معمولا باید ارز را برابر و یا حتی کمتر از قیمت بازار به فروش برساند، در حالی که این فرد ارز دریافتی از بانک مرکزی را بیشتر از قیمت بازار به فروش می رساند که باید از بانک مرکزی سوال شود که از این کار خبر داشته است یا خیر؟، اگر بگویند خبر نداشته نقض قرض است و اگر بگویند خبر داشتیم که این چگونه تنظیم بازاری است؟
وی گفت: ما در قوه قضاییه سعی داریم از حق مردم دفاع کنیم و به مردم هم قول میدهیم تا جایی که میتوانیم کار کنیم و برای پروندهها بازپرس ویژه تعیین کردیم.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در پاسخ به این سوال که هنوز شاهد افزایش قیمت ارز و سکه هستیم که ظاهرا به دلیل ارز مسافرتی است، آیا در این رابطه به بانک مرکزی هشدار دادهاید؟، گفت: قوه قضاییه سیاستگذار نیست، البته ما در جلسات سران سه قوه موضوعاتی را مطرح میکنیم که در مجموع باید گفت که قوه قضاییه سیاستگذار نیست.
وی گفت: تاکنون در پروندههای ارزی و ثبت سفارش خودرو فردی که با آقازادهها در ارتباط باشد، بازدشت نشده است.
بیشتر بخوانید: دستگیری ۵ مدیر وزارت صنعت در ارتباط با پرونده ثبت سفارش خودرو
سخنگوی دستگاه قضا افزود: ما اطلاعات افرادی را که ارز دریافت کردند از وزارتخانههای صنعت و اطلاعات و همین طور بانک مرکزی دریافت کردیم، اما هنوز نتوانستهایم همه شرکتها را بررسی کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای تصریح کرد: در میان شرکت هایی که بررسی شدند، نام هیچ آقازاده۲ای دیده نمیشود.
وی گفت: تا امروز افرادی از بانک مرکزی و وزارت صنعت احضار و از آنها سوال شده است، تا الان به صورت کتبی و شفاهی در حال سوال هستیم.
سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: اکنون یکی از عوامل بانک مرکزی بازداشت شده که کار توزیع ارز را بر عهده داشته، اما ممکن است به افراد بالاتر و لیدرها هم برسیم.
وی گفت: افرادی که بازداشت شدند، دارای زیر شاخه هایی هم هستند و این افراد برای اشخاص زیادی از بانک دسته چک گرفتند.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای تصریح کرد: این حساب ها هم گردش مالی زیادی داشتند و ضابطان قضایی گفته اند طی تحقیقات مشخص شده که شماره حساب برای کارت ها صادر نشده و تمام گردش های مالی به حساب سر شبکه وارد می شده، به طوری که دارنده حساب از گردش مالی حساب خود خبر نداشته است.
وی گفت: تا امروز پرونده کیفری برای بانک مرکزی در قوه قضاییه تشکیل نشده است.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که رئیس جمهور دستور داده است، تمام ثبت سفارشها در سایت ثبت شود، اما انجام نشده است، آیا سازمان بازرسی به این موضوع ورود پیدا میکند یا خیر؟، گفت: سازمان بازرسی کل کشور جاهای ورود میکند که مصوبه دولت باشد. اطلاع ندارم که این موضوع مصوب شده باشد، اگر مصوبه هیئت دولت باشد، ورود پیدا میکند.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در رابطه با مصاحبه روز گذشته یکی از مسئولان وزارت صنعت مبنی بر اینکه گفته بود کار ثبت سفارش خودور خانوادگی بوده است، گفت: افرادی که اطلاعات دارند، بیان کنند و اگر هم چیزی ندارند، مطرح نکنند و اگر سند و مدرکی ندارند، بی جهت حرفی نزند.
سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: ۵۰ نفر تا امروز در پروندههای تخلفات اقتصادی ممنوع الخروج شدند که ممکن است تخلفی هم انجام نداده باشند، اما شاید بعدا مشخص شود.
در ادامه عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه گفته میشود خانمی که در ثبت سفارش خودرو نقش داشته است از کشور خارج شده است، گفت: فرشته تنگستانی قبل از تشکیل پرونده از کشور خارج شده است و موضوع بازداشت خانم دیگری که به تازگی در این پرونده بازداشت شده با فرشته تنگستانی متفاوت است.