حیدرعلی عابدی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در واکنش به انتشار خبری از سوی معاون تحقیقات وزیر بهداشت مبنی بر اینکه سالانه شاهد افزایش بیش از ۱۰ هزار مورد جدید سرطان معده در کشور هستیم، گفت: بیتردید بخش عمدهای از موفقیت در کنترل بیماری سرطان به سبک زندگی افراد و پیشگیری مقدماتی برمیگردد، کما اینکه در شرایط کنونی تغییر رژیم غذایی که به افزایش میزان مصرف فست فودها و مواد غذایی غیرطبیعی منتهی شده است، میتواند عاملی در جهت افزایش احتمال ابتلا به انواع سرطانها باشد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، در بیان علل عدم موفقیت مسئولان حوزه سلامت در کنترل سرطان ادامه داد: متاسفانه وزارت بهداشت بر اساس محل زندگی بیماران مبتلا به سرطان تحقیقات گستردهای را انجام نداده است که مشخص شود این بیماری در کدام مناطق و بر اثر چه عواملی رشد بیشتری داشته است تا بتوانیم با استناد بدان در جهت کنترل آن برنامهریزی دقیقتری داشته باشیم.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: هماکنون وزارت بهداشت باید بخشنامهای را صادر کند تا زمانی که نمونه بیماران مبتلا به سرطان گرفته میشود، مشخصات محل زندگی فرد از نظر موقعیت جغرافیایی در پاتولوژیها به طور دقیق ثبت شده تا به دنبال آن مشخص شود که هر نوع سرطان در کدام نقاط از کشور دارای فراوانی بیشتری بوده است تا از این طریق بتوان این بیماری را کنترل کرد.
استفاده از موادغذایی فرآوریشده عامل افزایش آمار مبتلایان به سرطان معده
در ادامه بهروز کلیدری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با تایید خبر افزایش سالانه ۱۰ هزار مورد جدید سرطان معده در کشور در بیان عوامل تاثیرگذار در رشد جمعیت مبتلایان به این بیماری گفت: بیتردید عمدهترین عامل در این زمینه فاکتورهای محیطی و تغییر سبک زندگی است که در رژیم غذایی افراد وجود دارد، کما اینکه در تمام شهرهای کشور شاهد افزایش مراکز عرضه فست فود هستیم که همچون قارچ در نقاط مختلف شهر ایجاد شدهاند.
وی ادامه داد: این مراکز عرضه فست فود از گوشتهای فرآوری شده استفاده میکنند، و این در حالی است که در تمام دنیا به اثبات رسیده که استفاده از این گونه مواد غذایی نرخ ابتلا به سرطان را در جامعه افزایش میدهد، بنابراین استقبال مردم از این نوع مواد غذایی عوامل خطر در جهت رشد سرطان معده را افزایش داده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان، یادآورشد: بیتردید وزارت بهداشت در زمینه اطلاعرسانی برای ارتقای سطح آگاهی مردم نسبت به خطرات ناشی از مصرف فست فودها و سایر علل ابتلا به انواع سرطان برنامهریزی دقیقی داشته و در حوزه پیشگیری اقدامات درخوری را نیز انجام داده است./