مبارز طلبی مسئولان و افراد منتفع از شکار برای منتقدان؛ وقتی یک مدافع شکار، مشاور ارشد محیط زیست می‌شود!

یک فرد مدافع شکار سال در نشست سال ۹۳، در سال ۹۷ علاوه بر معاونت سازمان برنامه و بودجه، مشاور عالی سازمان حفاظت محیط زیست شده و علاوه بر آن، عضویت هیئت‌مدیره صندوق ملی محیط زیست را هم به دست آورده است. سمت‌هایی کلیدی که با توجه به حمایت تمام عیار وی از شکار، به حق نگرانی هایی به دنبال داشته و انتقاداتی آفریده است.

کد خبر: ۸۰۷۶۹۷
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ – ۲۱:۲۷ ۱۳ June 2018
شلیک به قلب حیات وحشِ بی رمق کشورمان یک درد است و سکان دار شدن طرفداران این شلیک ها، دردی دیگر؛ دردی به مراتب بزرگتر که با حکم و امضای مسئولانِ حفاظت محیط زیست کشورمان به جان محیط زیست افتاده!
به گزارش «تابناک»، صدور پروانه شکار در زیستگاه‌های شاخص کشور مانند پناهگاه حیات وحش “حیدری” در استان خراسان رضوی و منطقه حفاظت‌شده “درمیان” در استان خراسان جنوبی و منطقه شکار ممنوع “مرورد” میبد در استان یزد برای اتباع آمریکایی، طی روز‌های گذشته واکنش‌های بسیاری را از سوی متخصصان، کارشناسان و فعالان مستقل محیط زیست، محیط‌بانان و رسانه‌ها به همراه داشت.
این پروانه‌ها که در بهمن سال گذشته به دنبال امضای تفاهمنامه‌ای میان معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست و صندوق ملی محیط زیست صادر شد را مسئولان معاونت محیط زیست طبیعی این سازمان، موفقیتی در راستای حفاظت از زیستگاه‌ها قلمداد کرده‌اند چرا که به گفته آنان، مبلغ حاصل از فروش این پروانه‌ها قرار است برای حفاظت از زیستگاه‌های کشور صرف شود.
به گفته «حمید ظهرابی»، معاون محیط زیست طبیعی و «علی تیموری»، مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست، گزارش‌های کارشناسی‌شده حکایت از آن دارد که جمعیت حیات وحش در برخی زیستگاه‌ها از حد مطلوب بالاتر رفته و این جمعیت مازاد خطری برای مراتع و منابع آبی و در نتیجه برای بقای جمعیت چارپایان محسوب می‌شود؛ ادعایی که منتقدان آن را غیرقابل قبول دانسته و بر این باورند که، چون مسئولان محیط زیست هیچ طرح کارشناسی‌شده‌ای برای برآورد جمعیت چارپایان در زیستگاه‌ها در دست اجرا نداشته‌اند، ادعایی گزاف و به دور از واقعیت است؛ ادعا که نه، دستاویزی دروغین برای صدور مجوز شکار!
از سوی دیگر، منتقدان نسبت به فصلی که کشتار چارپایان در زیستگاه‌های شاخص کشور در حال انجام است هم معترض شده و صدور پروانه شکار در بهار را که فصل زادآوری حیات وحش است، خیانت به محیط زیست می‌دانند. اعتراضی که حمید ظهرابی آن را غیرکارشناسی و از سر غرض‌ورزی دانسته، اما اطلاعیه‌های ادارات کل استانی و فرماندهان یگان محیط زیست استان‌ها مبنی بر لزوم خودداری مردم از ورود به زیستگاه‌ها در این روز‌ها که فصل زادآوری حیات وحش است، موید اعتراضات منتقدان است.
شاه‌کید مافیای شکار در قفل دروازه‌های زیستگاه‌های کشور
اما چرا معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با گذشت ۴ سال از آغاز طرح ممنوعیت ۵ ساله چارپایان، تا این حد در دفاع از شکار اتباع خارجی در ایران مصمم است؟ با نگاهی به نخستین ماه‌های اجرای طرح ممنوعیت ۵ ساله شکار چارپایان، با گزارشی قابل تامل از برگزاری نشست ۴۰ مدافع شکار با احمدعلی کیخا، معاون محیط زیست طبیعی وقت سازمان حفاظت محیط زیست مواجه می‌شویم.
در این نشست که تابستان ۹۳ در سالن سرو سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، مدافعان شکار کوشیدند سازمان حفاظت محیط زیست را بر لزوم صدور پروانه شکار مجاب کنند. افرادی از جمله سعید نمکی، کامبیز جعفری تبریزی و اسرافیل شفیع‌زاده که در آن نشست از فواید صدور پروانه شکار برای حفاظت از زیستگاه‌ها گفتند و خواهان لغو ممنوعیت شکار شدندو بر اساس شواهد و قرائن، حالا پس از ۴ سال به قلب سازمان حفاظت محیط زیست نفوذ کرده‌اند و شاهد محقق شدن درخواستشان هستیم.
نمکی که از مدافعان پروپاقرص شکار است، حالا علاوه بر معاونت سازمان برنامه و بودجه، مشاور عالی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست است. جعفری تبریزی که پیشتر طی نامه‌هایی خطاب به ابتکار خواهان صدور پروانه شکار شده بود، در قالب نایب رئیس هیئت مدیره یک انجمن محیط زیستیِ مدافع شکار، در معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست رفت‌وآمد دارد و شفیع‌زاده، مدیر شرکت برگزارکننده تور‌های شکار -که چند سال پیش توانسته بود برای فروش پروانه شکار قوچ لارستان به قیمت صد هزار دلار، سه مشتری آمریکایی پیدا کند، حالا متولی وارد کردن شکارچیان آمریکایی به زیستگاه‌های کشور شده است.
وقتی یک مدافع شکار، مشاور ارشد محیط زیست می‌شود!
انتصاب یک مدافع شکار به عنوان عضو هیئت‌مدیره صندوق ملی محیط زیست
در حالی که تصویر منتشر شده از پروانه شکار اتباع خارجی در استان خراسان رضوی حکایت از آن دارد که صندوق ملی محیط زیست تنها یک هفتادم مبلغ دریافتی از شکارچیان خارجی (یعنی یک میلیون تومان)، را به اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی واریز کرده و الباقی ۱۰هزار دلار دریافتی را نزد خود نگه داشته، حالا خبر می‌رسد که عیسی کلانتری با برکناری هومان لیاقتی، امیر ارسلان مهاجری طهرانی را به مدیریت صندوق ملی محیط زیست گمارده و علاوه بر آن، سعید نمکی را به عنوان عضو هیئت‌مدیره این صندوق منصوب کرده است.
بدین ترتیب، یک فرد مدافع شکار سال در نشست سال ۹۳، در سال ۹۷ علاوه بر معاونت سازمان برنامه و بودجه، مشاورت عالی سازمان حفاظت محیط زیست و عضویت هیئت‌مدیره صندوق ملی محیط زیست را هم برعهده دارد. سمت‌هایی کلیدی از یک سو و حمایت تمام‌عیار وی از مقوله شکارو ایجاد قرق‌ها و شکارگاه‌های اختصاصی و همچنین تلاش وی بر جدا کردن مدیریت پارک‌های ملی از سوی دیگر، نگرانی‌های به‌جایی را در میان دوستداران محیط زیست سبب شده که تا کنون پاسخی از طرف مسئولان سازمان محیط زیست نگرفته است.
وقتی یک مدافع شکار، مشاور ارشد محیط زیست می‌شود!
دوئل مافیای شکار با منتقدان
در حالی که حتی محیط‌بانان هم شکارفروشی مسئولان محیط زیست به اتباع خارجی را مورد انتقاد قرار داده و اعتراضات نسبت به این اقدام وطن‌فروشانه سازمان حفاظت محیط زیست ادامه دارد، روز گذشته حمید ظهرابی، معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست و اسرافیل شفیع‌زاده، مدیرعامل شرکت برگزارکننده تور‌های شکار در اظهاراتی جداگانه، رسانه‌های منتقد را به شدت مورد انتقاد قرار داده و با تکرار کلیدواژه‌ای مشترک به “غوغاسالاری” متهم کردند.
ظهرابی روز گذشته در مراسم معارفه مدیرکل جدید حفاظت محیط زیست استان در واکنش به انتقادات اخیر رسانه‌ها نسبت به صدور پروانه شکار برای اتباع خارجی گفت: تسلیم غوغاسالاری رسانه‌ای نمی‌شویم؛ صندوق ملی محیط زیست، پروانه شکار را به کسی می‌فروشد که قیمت بالایی می‌دهد و ۲۰ درصد از سهمیه شکار به جوامع بومی با قیمت ۵۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان فروخته می‌شود. به صراحت می‌گویم که برابر غوغاسالاری رسانه‌ای عقب نشینی نمی‌کنیم. مسئله شکار یک مساله پذیرفته شده در دنیا است و پروانه شکار در بسیاری از مناطق دنیا که امکانش وجود دارد، صادر می‌شود.
البته ظهرابی که هفته گذشته هم با انتشار توضیحاتی در پورتال سازمان حفاظت محیط زیست، شکار اتباع خارجی در ایران را موفقیت سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرده و با به کار بردن ادبیاتی نامناسب، رسانه‌های منتقد را به تلاش برای تخریب موفقیت‌های دولت متهم کرده بود، تنها کسی نیست که منتقدان را غوغاسالار می‌خواند و علاوه بر وی، شفیع‌زاده، مدیرعامل شرکت گردشگری ایران یاسمین هم روز گذشته پیامی صادر کرد که کلیدواژه اش در خصوص منتقدان، «غوغاسالاری» بود.
فردی که در نتیجه ممنوعیت شکار چارپایان طی سال‌های اخیر، تنها می‌توانست برای شکار گراز، تور برگزار کند، حالا به لطف حمایت‌های معاونت جدید محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست توانسته پای شکارچیان خارجی را به زیستگاه‌های شاخص کشور، چون پناهگاه حیات وحش حیدری باز کرده و وقتی با انتقاد مواجه شد، همه را مورد هجمه قرار داده، به کار خود افتخار کند و تاکید داشته باشد آنچه موجب شده کشور دچار برخی مشکلات باشد، رسانه‌های غوغاسالار هستند؛ همان رسانه‌هایی که به وی و سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص صدور پروانه شکار انتقاد کرده‌اند!
رفتاری شبیه مبارز طلبیدن که هم از برخی مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست بروز می‌کند و هم از افراد برگزار کننده تور‌های شکار؛ دوئلی که باید منتظر ماند و دید عاقبت آن کجا خواهد انجامید؟ آیا مافیای شکار خواهد توانست با به حراج گذاشتن حیات وحش به نام حفاظت و ارزآوری و در قبال مشتی دلار اتباع خارجی، مدافعان بیشتری در بدنه سازمان حفاظت محیط زیست و خارج از آن جذب کنند یا منتقدان، با دست خالی راهی برای پایان این کشتار وسوسه‌انگیز خواهند یافت؟!

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*