آخرین خبر :

اوضاع بانک دی وخیم تر شد، بانک در یک قدمی انحلال!

صورت های مالی حسابرسی شده منتهی به ۳۱ شهریور ماه ۱۳۹۶ بانک دی، نشان می دهد که اوضاع این بانک چندان مساعد نیست. نسبت کفایت سرمایه بانک دی همچنان در بازه منفی است و در مقایسه با عدد اعلام شده در صورت های مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۱۳۹۵ بدتر نیز شده است، حال آن که بانک مرکزی حداقل میزان کفایت سرمایه را ۸ درصد اعلام کرده است و حالا باید دید هیأت مدیره این بانک چه تصمیمی خواهند گرفت.

به گزارش خبرنگار تابناک اقتصادی، صورت های مالی منتشره شده بانک ها نشان می دهد که اوضاع برخی از بانک ها چندان مساعد نیست. یکی از بانک هایی که اوضاع چندان مساعدی ندارد، بانک دی است. این موضوع را می توان از صورت های مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۱۳۹۵ و همچنین صورت های مالی منتهی به ۳۱ شهریور ۱۳۹۶ بانک دی فهمید.

یکی از شاخص هایی که بیانگر اوضاع نامناسب بانک دی می باشد، نسبت کفایت سرمایه این بانک است. همان گونه که می دانید سرمایه مناسب و کافی، یکی از شرایط لازم برای حفظ سلامت نظام بانکی است و هر یک از بانک ها و مؤسسات اعتباری برای تضمین ثبات و پایداری فعالیت های خود باید همواره نسبت مناسبی را میان سرمایه و ریسک موجود در دارایی های خود برقرار نمایند. کارکرد اصلی این نسبت حمایت بانک در برابر زیان های غیرمنتظره و نیز حمایت از سپرده گذاران و اعتباردهندگان است. بدلیل حفاظی که این نسبت در برابر زیان های وارده ایجاد می کند، حفظ و نگهداری سرمایه کافی و متناسب با مخاطرات موجود، منبع اصلی اعتماد عمومی به هر بانک به طور خاص و سیستم بانکی به طور عام است.

نسبت کفایت سرمایه از تقسیم سرمایه پایه به مجموع دارایی های موزون شده به ضرایب ریسک بر حسب درصد به دست می آید.

صورت های مالی حسابرسی شده منتهی به ۳۱ شهریور ۱۳۹۶ بانک دی که در ۱۳ خرداد ماه ۱۳۹۷ در سایت کدال منتشر شده، نشان می دهد، نسبت کفایت سرمایه این بانک از منفی ۲ درصد در سال ۱۳۹۵ به منفی ۱۱ درصد در ۳۱ شهریور ۱۳۹۶ رسیده است، حالآن که نسبت کفایت سرمایه بانک دی در پایان سال ۱۳۹۴، ۸ درصد بوده است.

بانک دی در یک قدمی انحلال

نسبت کفایت سرمایه بانک دی در شش ماهه نخست سال ۱۳۹۶ در حالی نسبت به سال ۱۳۹۵ بدتر شده است که طبق ماده ۳ آیین نامه کفایت سرمایه مصوب یکهزار و چهاردهمین جلسه شورای محترم پول و اعتبار، حداقل نسبت کفایت سرمایه برای کلیه بانک ها و مؤسسات اعتباری (اعم از دولتی و غیردولتی) ۸ درصد تعیین شده است. لذا در رعایت مفاد ماده ۱۱۶ اساسنامه بانک، هیأت مدیره موظف است بلافاصله مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام را برای افزایش سرمایه یا تسلیم تقاضای انحلال به بانک مرکزی دعوت نماید.

شایان ذکر است، در صورت های مالی منتهی به ۳۱ شهریور ۱۳۹۶ بانک دی آمده است، زیان انباشته بانک در تاریخ ترازنامه بیش از چهار برابر سرمایه آن است، لذا بانک مشمول مفاد ماده ۱۴۱ اصلاحیه قانون تجارت بوده و ضروری است مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام تشکیل و در مورد انحلال یا بقای آن در چارچوب مقررات اصلاحیه قانون تجارت تصمیم گیری نماید.

بانک دی در یک قدمی انحلال

حالا باید منتظر ماند و دید که هیأت مدیره و صاحبان سهام بانک دی چه تصمیمی خواهند گرفت؛ آیا رأی به انحلال بانک دی می دهند و یا اینکه سرمایه این بانک را افزایش داده به طوری که به حداقل نسبت کفایت سرمایه (۸ درصد) تعیین شده بانک مرکزی برسد. برای اینکه این نسبت به حداقل میزان تعیین شده بانک مرکزی برسد، باید سرمایه پایه به بیش از ۱۵۵ هزار میلیارد تومان افزایش یابد که موضوعی بعید به نظر می رسد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*