خواص فوق العاده زرد آلو
زردآلو یکی از میوههای نوبرانه است که طعم دوست داشتنی آن، این میوه خوش رنگ را محبوب بسیاری از افراد کرده است.
زردآلو منبع غنی ویتامینهای A و C است. حضور این دو ویتامین مهم، موجب شده است تا این میوه خوش مزه فواید زیادی برای بدن داشته باشد، از برطرف شدن خشکی پوست گرفته تا بهبود سلامت چشم از مزایای مصرف زردآلو است.
زردآلو به دلیل دارا بودن فیبر بالا، یک خوراکی مقوی برای رودهها است و یبوست را درمان میکند. جالب است بدانید که دانههای زردآلو از گوشت آن فیبر بیشتری دارند. میتوان گفت: مصرف یک فنجان دانه زرد آلو نیاز روزانه بدن به فیبر را تامین میکند.
علی رغم فواید ذکر شده برای دانه زردالو، دانههای تلخ این میوه برای سلامتی اصلا مفید نیستند. دانههای تلخ این میوه ممکن است سطح سیانید را افزایش دهد؛ افزایش سطح سیانید در کوتاه مدت مشکلاتی همچون سردرد، اضطراب و تپش قلب را ایجاد میکند و در بلند مدت مشکلات گوارشی و ریوی را به دنبال دارد.
خطر کمبود ید در بدن
بیماری گواتر ناشی بزرگ شدن غده تیروئید است که در آن ناحیه گردنی ورم میکند.
پزشکان علت اصلی ابتلا به گواتر را کمبود ید در بدن میدانند. به دلیل اینکه نمک خوراکی میتواند منبع اصلی تامین ید باشد، مصرف نمک سالم، سلامت بدن را تضمین میکند. گواتر تنها یکی از عوارض کمبود ید در بدن است. عقب ماندگی ذهنی در کودکان، تضعیف سیستم ایمنی، عدم تحمل سرما و اضافه وزن از عوارض دیگر کمبود ید در بدن است.
احتمال ابتلا به بیماری ریوی با دود کباب
تاکنون پزشکان این عقیده را داشتند که مصرف غذاهای کبابی و دودی به خصوص مواد غذایی سوخته احتمال ابتلا به سرطان را افزایش میدهد.
به تازگی محققان به این نتیجه رسیدهاند که دود کباب هم میتواند مواد خطرناکی را از طریق پوست جذب بدن میکند؛ ترکیبات سرطان زایی که از طریق دود کباب وارد بدن انسان میشود علاوه بر افزایش خطر سرطانهای ریه و مثانه، احتمال ابتلا به مشکلات تنفسی را افزایش داده و فرد را با جهشهای DNA مواجه میسازد.
محققان چینی که این مطالعات را انجام داده اند، معتقدند جذب دود به بدن از طریق پوست بسیار بیشتر از استنشاق آن است.
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف برخی از شربتها را به علت طبع سردی که دارند برای روزهداران مناسب دانست.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ شربت شاهتره و کاسنی حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۵، B۶، کلسیم، منیزیم، آهن، منگنز، سدیم، پتاسیم، روی، پروتئین، فسفر، فیبر و قند است.
برای بررسی خواص شربت شاهتره و کاسنی و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص شربت شاهتره و کاسنی
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص شربت شاهتره و کاسنی اظهار کرد: این شربت طبع سردی دارد و صفرابر است بنابراین موجب رفع عطش روزهداران میشود؛ شربت شاهتره و کاسنی خون را هم تصفیه میکند.
وی بیان کرد: در بین اندامهای بدن کبد از مزایای شربت شاهتره و کاسنی بیشترین سود را میبرد؛ کبد بیش از ۵۰۰ نوع کار حیاتی در بدن مانند تفکیک مواد مغذی از ترکیبات زائد، سمزدایی، تجزیه مواد شیمیایی، نابودی میکروبها، ترشح آنزیمهای مختلف، تنظیم هورمونها و قندها و دفع اوره را انجام میدهد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره خواص دیگر شربت شاهتره و کاسنی افزود: این شربت ملین و ادرارآور است و یرقان و زردی ناشی از گرمای کبد را هم از بین میبرد؛ شربت شاهتره و کاسنی کیسه صفرا را پاکسازی و سنگ کیسه صفرا را هم دفع میکند.
عظمایی با اشاره به مفید بودن شربت شاهتره و کاسنی برای مبتلایان به هپاتیت تاکید کرد: این شربت به علت وجود ویتامینهای A ، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود؛ شربت شاهتره و کاسنی بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
وی تصریح کرد: شربت شاهتره و کاسنی برای مبتلایان به فشار، قند و چربی خون بالا مفید است و نقش مؤثری در تقویت معده، کبد و کلیهها دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: شربت شاهتره و کاسنی برای مبتلایان به نقرس و اسید اوریک بالا مفید است و به رفع مشکلات پوستی مانند اگزما، کهیر، خارش و جوش کمک شایانی میکند.
عظمایی یادآور شد: شربت شاهتره و کاسنی نقش مؤثری در روشن شدن پوست، باز شدن رنگ چهره و برطرف شدن لکها دارد؛ این شربت بسیار آرامبخش است و موجب رفع اضطراب و استرس در افراد میشود.