۱٫ منبع آنتی اکسیدان
گلابی مانند دیگر میوهها منبع خوبی از آنتیاکسیدانهاست. یک گلابی ۱۰۰ گرمی حدود ۲۷ تا ۴۱ میلیگرم پلی فنول دارد. بیشتر آنتیاکسیدانهای گلابی در پوست آن هستند پس قبل از خوردن یا گرفتن آب آن، پوستش را جدا نکنید! نکتهی دیگری که بر میزان آنتی اکسیدان گلابی اثر میگذارد این است که از کجا آمده! گلابیهایی که در سرزمین یا محلهی خودتان پرورش داده شدهاند نسبت به گلابیهایی که کیلومترها سفر کردهاند تا به دست شما برسند، ارزش آنتی اکسیدانی بیشتری دارند.
۲٫ غنی از ویتامین C
ویتامین C ویتامینی است که مانند آنتی اکسیدان عمل میکند اما برای تولید کلاژن، تولید سایر آنتیاکسیدانها در بدن، تولید پروتئین و التیام زخم نیز لازم است. یک عدد گلابی متوسط حدود ۱۰ درصد از نیاز روزانهی شما به ویتامین C را تأمین میکند.
گلابی مانند دیگر میوهها منبع خوبی از آنتیاکسیدانهاست. یک گلابی ۱۰۰ گرمی حدود ۲۷ تا ۴۱ میلیگرم پلی فنول دارد. بیشتر آنتیاکسیدانهای گلابی در پوست آن هستند پس قبل از خوردن یا گرفتن آب آن، پوستش را جدا نکنید
۳٫ التیام زخم
ترکیبات خاصی که در گلابی وجود دارد در مطالعات حیوانی مورد بررسی قرار گرفته است. آزمایش روی موشها نشان داده ترکیبات خاصی در گلابی وجود دارد که برای التیام زخم مفیدند. این تأثیر میتواند به دلیل آنتیاکسیدانهای گلابی باشد؛ آنتیاکسیدانها به التیام زخم کمک میکنند.
۴٫ منبع عالی پتاسیم
افراد بزرگسال باید روزانه ۴۷۰۰ میلیگرم پتاسیم مصرف کنند اما متأسفانه بیشتر افراد پتاسیم کافی در رژیم غذایی خود دریافت نمیکنند. پتاسیم برای تعادل مایعات بدن، انقباضات عضلانی، سلامت استخوانها و تنظیم فشارخون ضروری است. یک گلابی حدود ۲۰۶ میلیگرم پتاسیم دارد که ۵ درصد از نیاز روزانه به پتاسیم را تأمین میکند. بنابراین خوردن تنها یک عدد گلابی در روز نیاز شما به پتاسیم را تأمین نمیکند و به همین دلیل باید میوهها و سبزیهای متنوع و فراوان مصرف کنید.
با گلابی اسموتی درست کنید تا از فیبر آن نیز بهرهمند شوید
یک گلابی تقریباً ۲۴ درصد از نیاز روزانهی شما به فیبر را پاسخ میدهد. آب گلابی، بیشتر فیبرهای گلابی را ندارد. اما اسموتی برخلاف آبمیوه، شامل خود میوه شده و فیبر نیز دارد. با گلابی، بلوبری، موز و دارچین میتوانید اسموتی بسیار خوشمزهای درست کنید.
بیشتر بخوانید: |
تفاوت میوهی کامل و آبمیوه
تأثیری که نوشیدن آبمیوه بر بدن دارد با خوردن میوهی کامل متفاوت است. مطالعاتی انجام شد تا تأثیر میوه یا آبمیوه بر ریسک دیابت نوع دوم بررسی شود. دانشمندان دریافتند مصرف بیشتر میوههای به صورت کامل، مانند سیب و گلابی، تا حدود زیادی میتواند ریسک دیابت نوع دوم را کاهش بدهد. اما مصرف زیاد آبمیوه منجر به افزایش ریسک دیابت نوع دوم خواهد شد.
شما علاوه بر نوشیدن آبمیوه میتوانید خود گلابی را در اسموتیها و سالادها استفاده کنید یا به عنوان تاپینگ ماست و جو دوسر آن را بکار ببرید.