تغییر در رژیم غذایی که بهتر از بوتاکس عمل میکند
طبیعی بوتاکس کنید
موارد زیر تغییرات سادهای در رژیم غذایی هستند که تحقیقات علمی تأثیر آنها را بر بازگردان جوانی پوست ثابت کرده است:
مصرف ویتامین C را افزایش دهید
ویتامین C نهتنها آنتیاکسیدانی برای مبارزه با رادیکالهای آزاد است، بلکه در ساخت کلاژن به آنزیمهای سازنده این پروتئین کمک میکند. فلفل قرمز و سبز، بروکلی، آب سبزیجات، توت فرنگی، مرکبات و کیوی عمدهترین منابع ویتامین C به شمار میآیند.
اسید لینولئیک را دریابید
رژیمهای حاوی قند بالا میتواند باعث تخریب فیبرهای کلاژن و الاستین و از بین رفتن کشسانی آنها شده و به ایجاد چین و چروک و افتادگی پوست منجر شود
مطالعه روی ۴۰۰۰ زن نشان داد بالاتر بودن میزان اسید لینولئیک ـ فراوانترین اسید چرب پوست ـ در رژیم غذایی با پایین بودن میزان چین و چروک پوست مرتبط است. همچنین در این مطالعه نشان داده شد زنان مسنی که اسید لینولئیک و ویتامین C کمتری از رژیم غذایی خود دریافت میکنند پوست خشکتری دارند.
از آنجا که بدن، اسید لینولئیک نمیسازد این اسید چرب باید از رژیم غذایی دریافت شود. روغن سویا، روغن کانولا، گردو، بادام و دانههای آفتابگردان برخی از منابع غنی از اسید لینولئیک هستند.
مصرف شیرینیها را کاهش دهید
تحقیقات نشان میدهد رژیم غذایی حاوی میزان کمتری قند و کربوهیدراتهای تصفیه شده به جوانتر باقی ماندن پوست کمک میکند. در مقابل، رژیمهای حاوی قند بالا میتواند باعث تخریب فیبرهای کلاژن و الاستین و از بین رفتن کشسانی آنها شده و به ایجاد چین و چروک و افتادگی پوست منجر شود.
دسرهای طبیعی مانند هندوانه، طالبی، انگور و آناناس را جایگزین نوشیدنیهای شیرین کنید. این میوهها نه تنها غنی از آنتیاکسیدان هستند، بلکه با رادیکالهای آزاد نیز مقابله میکنند.
کلاژن بیشتری مصرف کنید
کلاژن، فراوانترین پروتئین بدن است که با افزایش سن از میزان آن کاسته میشود و کاهش آن عوارضی مانند شلی و چین و چروکهای پوستی را به دنبال دارد. این پروتئین در غذاهای حیوانی مانند مرغ و گوشت یافت میشود بنابراین رژیم غذاییای که میزان کافی از این پروتئین در آن وجود داشته باشد برای سلامت عمومی بهویژه سلامت پوست اهمیت زیادی دارد.
منابع گوشتی کم چرب، ماهی و لوبیا، همچنین منابع غذایی حاوی ویتامینهای C و E که تولید کلاژن را افزایش میدهند مانند انواع کلمها، مرکبات، گوجه فرنگی و شیر سویا را در رژیم غذاییتان بگنجانید.
در مصرف چای سبز زیادهروی نکنید
اگرچه چای سبز یکی از نوشیدنی های مفید برای سلامتی انسان است باید به خاطر داشت که در مصرف چای سبز هم نباید زیادهروی کرد.
چای سبز هم حاوی کافئین بوده که مصرف بیش از دو فنجان آن برای زنان باردار و شیرده مناسب نیست، علاوه بر این چای سبز هم مانند چای سیاه موجب دفع آهن از بدن میشود.
توصیه میشود برای بهره گیری بیشتر از خواص چای سبز برای دم کردن چای از آب جوش استفاده نکنید و بگذارید تا دمای آب کمی کاهش یابد. دمای بالای آب جوش موجب تجزیه ترکیبات مفید چای می شود همچنین مدت زمان دم کشیدن این نوشیدنی هم نباید زیاد باشد چرا که علاوه بر تلخ شدن طعم چای، میزان کافئین آن هم افزایش مییابد.
جوان سازی قلب با ورزش
به تازگی محققان دانشگاه ماساچوست دریافتند، ورزش کردن میتواند موجب بازسازی سلولهای عصبی قلب شده و این عضو حیاتی بدن را جوانتر میکند.
به اعتقاد محققان قلب یک فرد جوان میتواند در هر سال یک درصد از سلولهای خود را بازسازی و جوان کند، با این وجود با افزایش سن میزان جوان سازی سلولهای قلبی کاهش مییابد، نتایج تحقیقات اخیر که در مجله علمی Nature Communications به چاپ رسیده است، نشان میدهد ورزش میتواند به روند جوان سازی سلولهای قلبی که با بالارفتن سن، کند شده بود دوباره سرعت بخشد؛ این تحقیقات بر روی موشها صورت گرفت و نشان داد در قلب موشهایی که هر روز با تِرِدمیل تحت آزمایش قرار گرفتند بیشتر از چهار برابر قلب موشهای دیگر سلولهای جدید تولید و جوان سازی قلب بهتر انجام شد.
تاثیر اسفناج بر سلامت دستگاه گوارش
افرادی که با یبوستهای مزمن و طولانی مواجه هستند بهتر است مصرف اسفناج را جدی بگیرند.
آب اسفناج را میتوان یک نوشیدنی ایده آل برای سلامتی دستگاه گوارش دانست که یبوست را تا حدود زیادی برطرف میکند، آب اسفناج منبع غنی فیبر است که میتواند موجب بهبود عمل هضم غذا شده و اجابت مزاج را برای مبتلایان به یبوست آسان کند؛ آب اسفناج در درمان زخم معده هم موثر است و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
آب اسفناج خواص دیگری هم دارد؛ ویتامین C این نوشیدنی برای سلامتی لثه و جلوگیری از خونریزی آن موثر است، آب اسفناج منبع غنی منگنز است که فشار خون را کاهش میدهد؛ ویتامین A موجود در این نوشیدنی موجب شده است خواص آب کرفس بسیار زیاد باشد، تقویت قدرت بینایی و جلوگیری از آب مروارید از دیگر خصوصیات آب اسفناج است.