عوامل ابتلا به سرطان روده
محققان آمریکایی به تازگی دریافتهاند که مصرف نوشیدنیهای حاوی قند، گوشت قرمز و نان سفید که معمولا بدون سبوس هستند، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش میدهد؛ همچنین این مواد میتوانند در بروز التهاب روده تاثیر داشته باشد.
پزشکان مصرف سبزیجات برگدار سبز، غلات کامل، قهوه و آبمیوه طبیعی را عاملی موثر در کاهش التهاب روده میدانند.
یک ویتامین چند کاره
یکی از ویتامینهای مورد نیاز در بدن انسان ویتامین B۱۲ است؛ این ویتامین روی عملکرد اعصاب نقش زیادی داشته و به تولید DNA و گلبولهای قرمز کمک زیادی میکند؛ همچنین ویتامین B۱۲ در سوخت و ساز بدن موثر است؛ به همین دلیل در صورت کمبود این ویتامین، بدن احساس خستگی زیادی میکند.
گوشت قرمز، لبنیات و تخم مرغ منابع مغذی ویتامین B۱۲ هستند؛ لذا توصیه میشود افرادی که گیاهخواری مطلق را انتخاب کردهاند؛ حتما با استفاده از مکملها و مولتی ویتامینها این ویتامین مهم را تامین کنید.
خواص فوق العاده منیزیم
منیزیم یکی از مواد معدنی مورد نیاز بدن انسان است که در عملکرد اعصاب و عضلات نقش دارد؛ منیزیم به سلامت قلب انسان کمک زیادی میکند و موجب تعادل قند خون میشود.
پزشکان معتقدند کمبود منیزیم، احتمال ابتلا به میگرن را به طور چشمگیری افزایش میدهد.
آجیل، غلات، سویا و لوبیا از مهمترین مواد غذایی حاوی این ماده معدنی هستند.
مواد غذایی مناسب برای ورزشکاران
بسیاری از ورزشکاران در حین انجام فعالیتهای ورزشی به درد عضلانی دچار میشوند؛ بهتر است بدانید که ۲ ماده زنجبیل و موز میتوانند مواد بسیار مغذی در تقویت عضلات و مفاصل باشد؛ برای مثال مصرف منظم زنجبیل میتواند درد ناشی از صدمات عضلانی به علت ورزش را تا حد زیادی کاهش دهد؛ موز هم منبع فوق العاده پتاسیم است؛ پتاسیم برای انقباض عضلات و سلامت بسیار مفید است.
علائم مشکلات کلیوی
مشکلات کلیوی را جدی بگیرید؛ علاوه بر عوامل وراثتی و سابقه مشکلات کلیوی در خانواده؛ خواب آلودگی، تنگی نفس، بوی بد دهان ورم دست و پا، رنگ پریدگی و احساس ضعف و خستگی از نشانههای مشکلات کلیوی است؛ در صورت داشتن این علائم مخصوصا در کسانی که به دیابت و فشار خون بالا هم مبتلا هستند احتمال مشکلات کلیوی وجود دارد.
بهتر است بدانید که مشکلات کلیوی از طریق آزمایش خون و آزمایش ادرار به صورت قطعی تشخیص داده میشود.
التهاب سیستم ایمنی با مصرف غذاهای فست فودی
محققان با آزمایش روی موشهای آزمایشگاهی دریافتهاند که رژیمهای غذایی پرچرب و پرکالری موجب التهاب سیستماتیک در بدن موشها شده و تا مدتها بعد از مصرف این مواد این التهاب در بدن آنها وجود دارد.
این مواد غذایی چرب واکنش التهابی که در سیستم ایمنی بدن موشها ایجاد کرد؛ مانند التهاباتی که هنگام ورود عفونتهای باکتریایی دیده میشود.
غذاهای فستفودی با داشتن چربی و نمک فراوان موجب واکنشهای ایمنی غیرطبیعی در بدن میشود و احتمال ابتلا به بیماریهای قلبیـ عروقی و دیابت را هم بیشتر میکند.