به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ هر روز محققان به دستاورد جدیدی درباره اثرات مخرب فستفودها بر سلامتی پی می برند که عمده دلیل آن سریع، خوشمزه و نسبتا ارزان بودن فستفودهاست که مردم را مشتاق تر برای مصرف این مواد غذایی می کند.
مسف فودها اثرات منفی روی سلامت جسم دارند و منجر به بروز کمبود مواد مغذی بدن و اضافه وزن و چاقی میشوند. اما کار به همینجا ختم نمیشود، زیرا فستفودها اثر مخربی روی مغز و سلامت روان فرد به جا میگذارند.
اضطراب و بیش فعالی در کودکان با مصرف فست فود
بر اساس تحقیقات محققان، مصرف قند منجر به بروز اضطراب و بیشفعالی میشود، با این حال نتایج پژوهشی که به تازگی چاپ شده است نشان میدهد کودکانی که مواد غذایی سرشار از مواد نگهدارنده مانند بنزوات سدیم و رنگهای خوراکی مصرف می کنند، بیشتر در معرض بیشفعالی قرار دارند، محققان روی ۸۰۰ کودک بیشفعال بررسیهایی انجام دادند و دریافتند که با حذف مواد نگهدارنده و رنگهای خوراکی از تغذیه این کودکان، زودرنجی، تحریکپذیری، رفتارهای تهاجمی و اختلالات خواب حدود ۱۵۰ کودک کاهش پیدا کرده است.
پژوهشهای تکمیلی و نتایج آن در Psychology Today منتشر شده است و نشان میدهد رژیم غذایی فقیر از اسیدهای چرب امگا ۳ و مصرف زیاد کربوهیدراتهای تصفیه شده (موجود در فستفودها)منجر به افزایش اضطراب کودکان میشود. به عقیده این محققان نوسانات قند خون باعث افت چشمگیر انرژی، افزایش خستگی، بدخلقی و اضطراب میشود.
فست فود بخورید، افسرده می شوید
محققان به این نتیجه رسیدهاند که داشتن تغذیهای سرشار از قند و چربیها خطر ابتلا به افسردگی را بالا میبرد. این محققان موشهای آزمایشگاهی را به مدت ۶ هفته با مواد غذایی سرشار از چربی و قند تغذیه کرده و مشاهده کردند این موشها علائم افسردگی و اضطراب بیشتری از خود نشان میدهند. محققان این موشها را با موشهایی که تغذیه کمچرب و متعادل داشتند مقایسه کردند. آنها به این نتیجه رسیدند که مصرف مواد غذایی حاوی چربی و قند زیاد باعث برهمزدن واکنشهای شیمیایی مغز به ویژه میزان کورتیزول (هورمون استرس) و پروتئین CREB شده و امکان ایجاد سوءتغذیه و اعتیاد غذایی را بالا میبرد.
افت تحصیلی دانش آموزان با مصرف فست فود
فستفودها به طور حتم حاوی میزان زیادی چربی از نوع چربیهای ترانس و اشباع هستند و در آنها خبری از وجود اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ که برای سلامت قلب و مغز مفیدند نیست، نتایج یک پژوهش استرالیایی که در دانشگاه کالیفرنیای لسآنجلس انجام شده است، نشان میدهد مصرف فستفود در موفقیتهای تحصیلی کودکان تاثیر منفی میگذارد.