۱- بسیار مغذی
در واقع ۱۰۰ گرم خرما که حدود ۴ تا ۵ عدد از آن میباشد، ۱۸ درصد فیبر مورد نیاز روزانهی ما را تأمین میکند.
همین مقدار خرما (۱۰۰ گرم) ۲۰ درصد پتاسیم، ۱۸ درصد مس و ۱۴ درصد منیزیم مورد نیاز روزانهی ما و مقدار قابل توجهی از آهن و کلسیم که مواد غذایی بسیار لازم برای استخوانها و خون ما هستند را تأمین میکند.
علاوه بر این، خرما حاوی منابع خوبی از ویتامینها آ، ب ۵، ب ۶، فولات یا همان ب ۹، نیاسین یا همان ب ۳ است.
۲- خواص آنتی اکسیدانی
یک مطالعه که در سال ۲۰۰۵ انجام شد نشان داد که خرما در مقایسه با دیگر میوههای خشکِ متداول حاوی پولی فنل (یک نوع آنتیاکسیدان بسیار قوی) بیشتری است. تحقیقات نشان داده است که پُلیفنلها به پیشگیری از بیماریهای تحلیل برنده مانند بیماریهای قلبی، سرطان، پوکی استخوان و انواع دیابت کمک میکنند.
۳- کنترل دیابت
در یک مطالعه نشان داده شد که مصرف خرما به کنترل سطح قند و چربیهای در گردش خون بیماران دیابتی کمک میکند.
تحقیقات نشان داده است که مصرف خرما موجب کاهش چربیهای خون و استرس اکسیداتیو در بدن میشود. این خواص خرما به پیشگیری از گرفتگی عروق که موجب بیماریهای چون سکته، حملات قلبی و انوریسم میشود، کمک میکند
۴- سلامت جنسی
خرما از زمانهای قدیم به طور سنتی برای افزایش توان جنسی استفاده میشد. یکی از روشهای بسیار خوب توصیه شده برای افزایش توانایی جنسی این است که یک مشت خرما را به مدت یک شب در شیر بز خیسانده و صبح آن را به خوبی با کمی هل و عسل مخلوط کرده و میل نمایید. این دستورالعمل از نظر علمی ثابت نشده است اما ارزش امتحان کردن را دارد و مصرف آن جای نگرانی ندارد.
۵- عملکرد روده و سرطان
در یک مطالعهی دانشگاهی در مورد سلامت روده از نظر سرطان تحقیقی انجام شد. بدین ترتیب که در یک گروه از داوطلبان به مدت سه هفته هر روز حدود ۵۰ گرم خرما مصرف شد. در این زمان حرکات تناوبی رودهای آنها بهتر شد و عوامل شیمیایی حاصل از گوارش که موجب ایجاد سرطان میشود، در آنها به مقدار قابل توجهی کاهش یافت.
محققان معتقدند که میزان فیبر بالا و پلی فنل های موجود در خرما از عملکرد سلامتی فلور روده محافظت کرده و در نتیجه موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال میشود.
مطالعات دیگر همچنین نشان داده است که برخی از ترکیبات طبیعی موجود در خرما، اثرات ضد توموری و ضد سرطانی دارند.
۶- سلامت قلب
تحقیقات نشان داده است که مصرف خرما موجب کاهش چربیهای خون و استرس اکسیداتیو در بدن میشود. این خواص خرما به پیشگیری از گرفتگی عروق که موجب بیماریهای چون سکته، حملات قلبی و انوریسم میشود، کمک میکند.
۷- بارداری
تحقیقات دانشگاه علم و صنعت اردن نشان داد زنان بارداری که در ۴ هفتهی آخر بارداریشان روزانه ۶ عدد خرما میخوردند، نتایج بهتری را در طول درد زایمان و وضع حملشان تجربه کردند.
زنانی که خرما میخوردند، در مقایسه با زنانی که خرما نمیخوردند:
* دهانهی رحمشان هنگام ورود به بیمارستان بازتر بود
* غشای اطراف جنین تناسب بهتری داشت
* ۹۶ درصد درد زایمان خودبهخودی داشتند که در گروهی که خرما مصرف نمیکردند، این آمار ۷۹ درصد بود
* مقدار مصرف داروهای پروستین و اکسی توسین کمتر بود
* زمان اولین مرحلهی درد زایمان نصف زمان گروهی بود که خرما نمیخوردند.