پلاکتهای خون سلولهایی هستند که در خون ما وجود دارند و زمانی که تشخیص میدهند، جایی از رگهای خونی آسیب دیده، به هم میپیچند، تا جلوی خونریزی را بگیرند.
بیان بهتر زمانی که جایی از بدن شما زخم میشود، پلاکتها به قسمت آسیب دیده زخم میچسبند و باعث به وجود آمدن لخته خون میشوند و این عمل پلاکتها منجر به بند آمدن خونریزی میشود.
هر نوع اختلال در عملکرد پلاکتها میتواند منجر به اختلالات مزمن خون شده و البته خطر ابتلا به خونریزی قابل توجه را افزایش دهد. اگرچه کاهش سطح پلاکتها نیازمند پیگیریهای جدی پزشکی است، مصرف برخی غذاها برای افزایش سطح پلاکتها در خون پیشنهاد شده است:
کدو تنبل- مرکبات- ریشه چغندر- انار- آب- آب سبزه گندم