چنانچه به بادنجان آلرژی ندارید مصرف این ماده غذایی میتواند مانع از ابتلا به بسیاری از بیماریها و ارتقاء سلامت شما شود.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیکگروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کارشناسان با مطالعه بر روی خواص بادنجان دریافته اند مصرف این گیاه میتواند سبب تقویت استخوانها و جلوگیری از بروز پوکی استخوان، کاهش علائم آنمی و کم خونی، افزایش عملکرد شناختی، بهبود سلامت قلب و عروق، محافظت از دستگاه گوارش، کمک به کاهش وزن، کنترل دیابت، کاهش استرس، محافظت از نوزادان از ابتلا به نقایص مادرزادی و حتی جلوگیری از بروز سرطان شود.
بادنجان بومی شبه قاره هند است، اما امروزه در سراسر جهان و در فرهنگهای مختلف از این گیاه در خوراکهای متعددی به همراه سالاد، در سس، سوپ و غذا استفاده میشود، بادنجان به رنگ های بنفش و مشکی وجود دارد و در خواص درمانی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.
اشتباهات رایج در خصوص مصرف بادنجان
یکی از مهم ترین اشتباهاتی که افراد برای مصرف بادنجان انجام میدهند سرخ کردن آن است، با وجود طعم بسیار مطبوعی که به دست میآورد خواص درمانی خود را تاحد زیادی از دست میدهد. همچنین هنگام سرخ کردن حتی با روغن کم بادنجان مقدار زیادی روغن جذب میکند که برای سلامتی بدن به ویژه قلب بسیار مضر است.
بهترین راه مصرف بادنجان خوردن آن به صورت خام، پخته، پوره یا کبابی است.
به گزارش خبرنگار گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حوزه کلینیک در نظر دارد هر روز ساعت ۱۴ تازهترین دانستنیهای پزشکی را در اختیار کاربران قرار دهد.
**آیا می دانستید برخی ویژگی های جسمانی می توانند تاثیر قابل توجهی بر ابتلا به سرطان پروستات داشته باشند؟
**آیا می دانستید مصرف غلیظ قهوه و چای منجر به کم خونی می شود؟
**آیا می دانستید حدود ۷۰ درصد ایرانیان مبتلا به فشار خون از بیماری خود خبر ندارند؟
**آیا می دانستید یک فنجان آب هویج علاوه بر ویتامین ها و موادمعدنی حاوی ۹۴ کالری، ۰.۴ گرم چربی، ۲۱.۹ گرم کربوهیدرات و ۹.۲ گرم قند است؟
**آیا می دانستید آووکادو سرشار از چربی های غیر اشباع، آنتی اکسیدان ها و بتاکاروتن است و مصرف آن به بهبود وضعیت حافظه کمک می کند؟
**آیا می دانستید دویدن ملایم روزانه برای سلامت روح و روان نیز مفید است؟
**آیا می دانستید افسردگی می تواند به تغییر در ساختار مغز منجر شود؟
**آیا می دانستید منیزیم از طریق بالغ بر ۳۰۰ سیستم آنزیمی در بدن انسان استفاده می شود که برای سلامت قلب، سلامت مغز و سلامت استخوان ها تاثیرگذار است؟
**آیا می دانستید کودکان چاق بیشتر در معرض بیماری های میکروبی قرار دارند؟
**آیا می دانستید آنتی اکسیدان های موجود در آب انار می توانند به حفظ سلامت عمومی بدن کمک کنند؟
خیانت به همسر مغز را پیر میکند
مطالعات جدید محققان دانشگاه ویسکانسین نشان میدهد که زندگی در شرایط سخت خانوادگی و تحمل استرسهای طولانیمدت در سرعت گرفتن فرایند فرسودگی مغز موثر است.
به گزارش ایسنا و به نقل از تلگراف، تحمل شرایط سخت خانوادگی مثل آگاهی از خیانت شریک زندگی، زندگی با پدر یا مادر ناتنی و ترک خانواده نه تنها در سرعت گرفتن فرایند پیری مغز موثر است، بلکه احتمال ابتلا به عارضه زوال مغز را افزایش میدهد.
در این مطالعه محققان با شناسایی ۲۷ شرایط مختلف استرسزا و موثر در افسردگی دریافتند که مرکز پردازش اطلاعات بدن بیشترین تاثیر منفی را از زندگی طولانیمدت در این شرایط سخت تجربه میکند.
شرایط بغرنج زندگی حتی در نوجوانانی که دارای والدین معتاد و یا دارای مشکلات خانوادگی هستند نیز باعث آسیب به مغز میشود.
تجربه زندگی ناپایدار در دوره بزرگسالی مثل از دست دادن شغل و مرگ همسر بیشترین تاثیر را در افزایش روند پیری مغز دارد.
محققان معتقدند که موثرترین عامل در افزایش روند پیری مغز، آگاهی از خیانت شریک زندگی و تحمل این شرایط از روی ناچاری یا به خاطر حفظ حریم خانواده است.
یائسگی زودهنگام با دیابت نوع۲ مرتبط است
به گزارش خبرنگار مهر، محققان هلندی با پیگیری وضعیت حدود ۴۰۰۰ زن در هلند دریافتند زنانی که قبل از ۴۰ سالگی یائسه شدند در مقایسه با زنانی که بعد از ۵۵ سالگی یائسه شده بودند چهار برابر بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع۲ قرار داشتند.
طبق این مطالعه، به ازای هر یک سال قبل از یائسگی، ریسک ابتلا به دیابت ۴ درصد کاهش می یابد.
دکتر طوالان موکا، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه اراسموس هلند، در این باره می گوید: «شروع زودهنگام یائسگی طبیعی نشانه مستقل دیابت نوع۲ در زنان پس از سن یائسگی است.»
به گفته محققان، رابطه علت و معلولی مستقیمی بین یائسگی زودهنگام و دیابت مشخص نشده است و مطالعات بیشتری برای بررسی مکانیسم های پشت این رابطه نیاز است.
در این مطالعه ۳۹۶۹ زن ۴۵ سال و بالاتر به مدت حدود ۹ سال تحت نظر بودند. محققان گزارشات پزشکی و پاسخ آنها به پرسشنامه ها را بررسی کردند. در طول این مدت ۳۴۸ نفر مبتلا به دیابت نوع۲ شده بودند.
طبق یافته ها، زنانی که عادت ماهیانه شان بین ۴۰ تا ۴۴ سالگی متوقف شده بود ۲.۴ برابر بیشتر در معرض ابتلا به دیابت بودند. یائسگی در سنین ۴۵ تا ۵۵ سالگی با ۶۰ درصد احتمال بالای ابتلا به دیابت در مقایسه با یائسگی در سنین بالاتر مرتبط بود.