یکی از سبزیهایی که در بین مردم ایران از محبوبیت بالایی برخوردار است، جعفری نام دارد. این سبزی دارای خصلتهای مختلفی است: تقویتکننده معده و روده و کبد، هضمکننده غذا، بازکننده انسداد کبد و طحال، گرمکننده کلیه و مثانه، و چاقکننده.
خوردن و بوییدن جعفری برای برطرف کردن سرماخوردگی، دفع رطوبت، سردی مغز و سرفه خشک مفید به حساب میآید.
علاوه بر اینها، ضماد جعفری برای تسکین درد و ورم بواسیر هم مفید است.
جعفری خاصیت ضدسرطانی دارد و از متاستاز سلولهای سرطانی هم جلوگیری میکند.
حتی مصرف جعفری در افراد مبتلا به بیماری دیابت، به محافظت از کبد آنان کمک میکند.
امروزه ثابت شده است که مصرف جعفری از تجمع اگزالات کلسیم در ادرار جلوگیری به عمل میآورد و مانع از تشکیل سنگ کلیه میشود.