یک متخصص گوش و حلق و بینی؛ تجویز بی‌رویه رادیولوژی خطر بروز سرطان تیروئید را افزایش می‌دهد

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: بین مواجهه با اشعه ناشی از انجام تصویر برداری های تشخیصی و افزایش بروز سرطان های تیروئید ارتباط وجود دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محبوبه کریمی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: متاسفانه امروزه  در کشور شیوع برخی از انواع تومورها به دلایل مختلف رو به افزایش است.

وی افزود: افزایش آمار تعداد مبتلایان به این تومورها لزوما فقط به دلیل  شیوع بیشتر این بیماری نیست، و یکی از دلایل آن ،افزایش قدرت تشخیص این بیماران است .

این متخصص گوش و حلق و بینی یادآور شد: در بروز تومورهای غده تیروئید فاکتورهای خطر شناخته شده ای وجود دارند این فاکتورها شامل سابقه خانوادگی و مواجهه با أشعه یونیزان است. مواجهه با أشعه به چندین روش می تواند اتفاق بیفتد یکی از این دغدغه های مردم دانستن ارتباط بین مواجهه با أشعه ناشی از تصویربرداری های تشخیصی و بروز سرطان های تیروئید است.

 

وی ادامه داد: بر اساس مطالعات مختلف، بین مواجهه با اشعه ناشی از انجام تصویر برداری های تشخیصی و افزایش بروز سرطان های تیروئید ارتباطاتی وجود دارد به خصوص در جمعیت کودکان، البته این فاکتور خطر تا حد زیادی قابل پیشگیری است. به عنوان مثال استفاده از محافظ (شیلد)جلوی گردن حین انجام رادیوگرافی های دندان می تواند کمک کننده باشد، یاپرهیز از انجام بدون ضرورت سی تی اسکن هم یک روش پیشگیرانه است.

این متخصص گوش و حلق و بینی، خاطرنشان کرد: همکاران پزشکان و دندانپزشک باید در هنگام درخواست انجام رادیوگرافی، مضرات و منافع اینتصویر برداری ها را مد نظر داشته باشند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*