گفته می شود طبق اعلام مسئولان در اواخر دولت قبلی حدود ۳۰۰۰ میلیارد تومان اراضی مختلف در جزیره قشم به افراد یا سازمانهای مختلف که با عنوان “خاص” از آنها نام برده میشد واگذار شد تا موجب تشکیل ۴۱ پرونده در دستگاه قضایی شود. حمیدرضا مومنی – مدیر عامل سازمان منطقه آزاد قشم – در ارتباط با پرونده زمینهایی که در اواخر دولت احمدینژاد به افراد و سازمانهای خاص واگذار شده تا حجمی از پولهای بیتالمال مورد سوءاستفاده قرار گیرد و نیز دستور ویژه دبیر شورای عالی مناطق آزاد برای بازگرداندن این اراضی، اظهار کرد: در سال ۱۳۹۴ که به منطقه آزاد قشم آمدم ۴۱ پرونده مسالهدار از قبل وجود داشت و کمیتهای را در این راستا تشکیل دادیم که شامل مشاوران حقوقی بود تا بتوانیم به راهکارهای مناسب دست یابیم. مدیر عامل سازمان منطقه آزاد قشم با اعلام اینکه ۴۱ پرونده مذکور که با آنها روبهرو بودیم رقمی معادل ۳۰۰۰ میلیارد تومان داشت، تصریح کرد: تاکنون موفق شدهایم ۱۳۵۰ میلیارد تومان از این ۳۰۰۰ میلیارد تومان را بازگردانیم و این موفقیت را مرهون کمک دوستان در دستگاه قضایی در عودت بیتالمال هستیم. علاوه بر این پروندههای باقیمانده نیز در دست بررسی است.
گفته می شود مجید فراهانی دبیرکل حزب ندای ایرانیان در گفتوگو با ایرانا در خصوص برخی کاندیداهای انتخابات ۹۶ گفت: گمان و حدس من این است که محمدرضا باهنر نامزد اصولگرایان خواهد بود و روی وی اجماع لازم صورت می گیرد هر چند خود وی می گوید نامزد نخواهم شود. وی همچنین در خصوص اعلام کاندیداتوری بقایی گفت: بقایی هم اصولا آمده که رد صلاحیت شود. وی با توجه به محکومیتی که دارد قطعا رد صلاحیت خواهد شد. از سویی فاقد حداقل شرایط سخنوری و امکان تهییج افکار عمومی است.
ماجرای اختلاف روحانی و هاشمی
مصطفی میرسلیم در گفتوگو با فارس پر خصوص اختلاف نظر روحانی و هاشمی در آخرین جلسه مجمع به ریاست مرحوم هاشمی گفت: این موضوع به جلسۀ آخر برنمیگردد، در طول تدوین سیاستهای برنامۀ ششم رخ داد. آقای دکتر روحانی اعتقاد داشتند برنامۀ توسعه جزو وظایف رئیسجمهوری است و استناد هم کردند به قانون اساسی و میگفتند دلیلی ندارد که ما از مجمع بخواهیم سیاست تدوین و ابلاغ کند و یا قانونی در مجلس تدوین شود، اینها جزو کارهای خود من است و من انجام میدهم، نیازی به سیاستگذاری و قانونگذاری ندارد، وظیفه مهمی است و وظیفه منِ رئیسجمهوری است که انجام بدهم. در آن جلسه مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی فرمودند آقای روحانی! این مسئلهای نیست که شما بخواهید اینجا مطرح کنید، ما امروز از مقام معظم رهبری یادداشتی داریم که حاوی محورهای پیشنهادی برای سیاستهای برنامۀ ششم نوشتهشده است، باید در مورد آن تصمیمگیری کنیم، ما که نمیتوانیم ابلاغیۀ مقام معظم رهبری را با این تشخیصی که شما دارید کنار بگذاریم، شما خودتان میتوانید بروید خدمت مقام معظم رهبری و مسالهتان را مطرح کنید اما فعلاً وظیفۀ ما رسیدگی به ابلاغیۀ مقام معظم رهبری است. آقای هاشمی سپس جلسه را ادامه دادند، یعنی در آن جلسه مرحوم آقای هاشمی خیلی محترمانه رعایت حدود رئیسجمهوری را کردند اما گفتند ما در مقابل سیاست ابلاغی مقام معظم رهبری نمیتوانیم نظریۀ شما را ترجیح بدهیم زیرا ما ناچاریم از رهبری تبعیت بکنیم.
تشکیل فراکسیون مناطق کمتر توسعه یافته در مجلس
فراکسیون مناطق کمتر توسعه یافته با ۶ عضو در مجلس شورای اسلامی تشکیل شد. بر اساس این گزارش محمد فیضی نماینده مردم اردبیل، نمین، نیر و سرعین به عنوان رئیس، علی قربانی نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان نایب رئیس اول و شهرام کوسه غراوی نماینده مردم مینودشت، کلاله، مراوه تپه و گالیکش نایب رئیس دوم شدند. همچنین حسن لطفی نماینده مردم رزن به عنوان دبیر اول، منصور مرادی نماینده مردم مریوان و سروآباد به عنوان دبیر دوم و سید مهدی فرشادان نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران به عنوان سخنگوی فراکسیون انتخاب شدند.
مرخصی مهدی هاشمی تمدید شد
مدیرکل زندانهای استان تهران گفت که مرخصی مهدی هاشمی تا هفتم اسفندماه تمدید شده است.وی در خصوص خبر منتشره مبنی بر رد درخواست اعاده دادرسی مهدی هاشمی، اظهار بی اطلاعی کرد.وکیل مهدی هاشمی نیز درباره صحت خبر رد درخواست اعاده دادرسی موکلش گفت که فعلا چیزی در این زمینه مبنی بر موافقت یا رد درخواست به ما ابلاغ نشده است.
گفته می شود معاون سیاسی وزارت کشور دولت اصلاحات گفته در وحدت ملی جایی برای تندورها نیست به همین دلیل است که با تمام توان سعی میکنند که نگذارند این موضوع صورت بگیرد. مرتضی مبلغ با بیان اینکه با وجود ترامپ در ایالاتمتحده کسی باید در رأس قوه مجریه ایران قرار بگیرد که بدون تنش و هیجان کشور را اداره کند، گفت: مردم ما در طول ۸ سالی که نگاه افراطی بر کشور حاکم بود سختیها و آسیبها را با گوشت و پوستشان درک کردند. آنها امروز بهخوبی میدانند تندروی و رفتارهای هیجانی چه آسیبی میتواند ایجاد کند. جامعه در اثر تجارب گذشته به این سطح از هوشمندی رسیده که اجازه ندهد بار دیگر افراطیون بازگردند.
روایت سلیمینمین از بازی قدیمی احمدینژاد و تکرویهای جلیلی
عباس سلیمینمین خبر داد که حاجی بابایی از شورای جبهه مردمی نیروهای انقلاب کناره رفته است چون کسانی که در این شورا حضور دارند نمیتوانند در انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا شوند. رونمایی و اعلام کاندیداتوری چهره های اصولگرا برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم این روزها اوج گرفته است. یک روز نام تقوی مطرح می شود و روزی دیگر نام رستم قاسمی و حاجی بابایی، حتی زریبافان و بذرپاش و …ین درحالیست که سفرهای انتخاباتی سعیدجلیلی هم بیش از گذشته شده و احمدی نژادی ها هم با فعلا با پرچم بقایی وارد گود رقابت شده اند. در میانه این اعلام نامزدی ها این سئوال مطرح است که مکانیزم همگرایی اصولگرایان بعد از ۲ ماه از اعلام موجودیت چقدر توانسته موفق عمل کند.عباس سلیمی نمین معتقد است: این اعلام حضور شخصیت های اصولگرا خارج از برنامه نیست طبق برنامه همه قرار است برنامه های خود را به جبهه مردمی نیروهای انقلاب ارائه دهند و متعهد به نظر اعلامی این مجموعه باشند تا در چند مرحله انتخاب نامزد نهایی انجام شود.گرچه برخی چهره های پایداری از رونمایی مدل جدید همگرایی در جریان اصولگرا سخن می گویند اما عباس سلیمی نمین تأثیرگذاری آن مکانیزم را رد می کند و می گوید: مجموعه ای نیست که پایداری بخواهد با آنها مدل همگرایی تعریف کند. جماران این خبر را منتشر کرد.
ارزیابی ۲۰ نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری
حجت الاسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی، دبیرکل جبهه پایداری با اشاره به برنامه های این جبهه برای انتخابات های پیش رو، گفت: با توجه به انجام سفرهای استانی اعضای شورای مرکزی این جبهه و دیدارهای مردمی انجام شده به ویژه در دو سه ماهه اخیر و مطالبه مردم عزیز در سراسر کشور به ویژه جوانان انقلابی، شورای مرکزی جبهه پایداری انقلاب اسلامی تصمیم گرفته که بر مبنای مطالعه و تحقیق براساس نیازهای کشور در پایان دهه چهارم و آستانه ورود به پنجمین دهه از حیات پر خیر و برکت انقلاب اسلامی نزدیک به صد مولفه مورد نیاز یک رئیس جمهور انقلابی و در شأن نظام جمهوری اسلامی را تدوین نماید.وی افزود: پس از بررسی و تبادل نظر با کارشناسان و صاحب نظران حوزه و دانشگاه نزدیک به حدود ۴۰ شاخص را از بین مولفه های مذکور استخراج و جمع بندی کردیم.دبیر کل جبهه پایداری تصریح کرد: در حال حاضر ارزیابی اولیه حدود بیست نامزد احتمالی انتخابات آتی ریاست جمهوری بر اساس شاخص های مذکور در جبهه پایداری آغاز شده است و ان شاء الله در آینده نزدیک نتایج جمع بندی به استحضار ملت شریف ایران اسلامی خواهد رسید.
واکنش کدخدایی به احتمال کاندیداتوری رئیسی
عباسعلی کدخدایی درباره دعوت برخی گروه های سیاسی از حجت الاسلام ابراهیم رئیسی، عضو هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری برای نامزدی در انتخابات ۹۶ و احتمال قبول این دعوت به کاندیداتوری گفت: هر عضو هیأت نظارت بر انتخابات بخواهد نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود طبق قانون باید از مسئولیت خود در هیأت نظارت استعفا دهد و کسی دیگری جایگزین او خواهد شد.سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سئوال که اگر یک عضو هیأت نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری تصمیم به نامزدی در این انتخابات گرفت باید قبل نام نویسی نامزدها اقدام به استعفا کند یا در مدت زمان نام نویسی نامزدها هم می تواند از مسئولیت خود استعفا دهد و برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کند؟ اظهار کرد: قاعدتا هر زمانی تصمیم به نامزدی در انتخابات گرفت باید استعفا دهد اما قانون درباره زمان آن سکوت دارد و زمان خاصی مشخص نشده است. این مطلب در خبرآنلاین منتشر شده است.
گفته می شود سخنگوی جبهه پایداری گفت که گزینه نهایی جبهه پایداری برای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم هنوز مشخص نشده است.مجید متقی فر در گفتوگو با ایسنا با اشاره به انتشار برخی اخبار مبنی بر اینکه حجتالاسلام و المسلمین رئیسی کاندیدای جبهه پایداری برای انتخابات ریاست جمهوری است، گفت: گزینه نهایی جبهه پایداری هنوز مشخص نشده و این جبهه بر روی کاندیدها به جمع بندی نرسیده است.
ساختار و ماموریتهای پلیس فتا باید تغییر کند
سردار احمدرضا رادان، رئیس مرکز مطالعات راهبردی نیروی انتظامی در خصوص تهدید مسائل سایبری برای کشور و برنامههایی که این مرکز برای آینده این حوزه دارد به خبرنگار ایلنا گفت: یکی از محورهایی که در اولین همایش مرکز مطالعات راهبردی نیروی انتظامی به آن خواهیم پرداخت حوزه فنآوری ناجا در آینده است. مسائل سایبری یکی از قسمتهای حوزه فنآوری است و یکی از مسائلی است که به آن خواهیم پرداخت.رئیس مرکز مطالعات راهبردی نیروی انتظامی ادامه داد: اگر پیچیدگیهای آینده در این حوزه هم باشد پلیس فتا یا حوزه فناوری ناجا در آینده باید تغییر کرده باشد. این تغییر چه در سازمان، چه در ساختار و چه در انجام ماموریتها باید وجود داشته باشد تا از آنها استفاده کنیم.سردار رادان به همکاری مرکز مطالعات راهبردی نیروی انتظامی با خبرگان و نخبگان پرداخت و در این مورد گفت: بیش از ۲۸ مرکز و دانشگاه در این حوزه به ما کمک میکنند که با اندیشمندان هم در ارتباط هستیم. باید اشاره کنم که در بین این اندیشمندان، نخبگان و خبرگان هم به ما کمک خواهند کرد.
دبیرکل حزب وحدت و همکاری ملی درباره عضویت رهامی در شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان، خاطرنشان کرد: من تا جایی که اطلاع دارم شورای سیاستگذاری از وی دعوت کرده اما اینکه رهامی به این شورا برود یا خیر، هنوز تصمیمی گرفته نشده است و تاکنون هم بنا ندارد که به آن مجموعه برود. رهامی کمافی السابق مسئولیت کمیته انتخابات را برعهده دارد.این فعال سیاسی اصلاحطلب در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است اصلاحطلبان لیست مشترک ارائه دهند، گفت: بعید میدانم که چنین اتفاقی بیفتد زیرا هر دو مجموعه اصلاحطلب برنامهریزهای لازم برای ارایه لیست جداگانه به عمل آورده اند و بعید است در مدت باقی مانده تا انتخابات بتوانند به یک تصمیم مشترک برسند. البته ممکن است در لیستهای ارایه شده از سوی این دو مجموعه اشتراکاتی وجود داشته باشد.
علت تشکر رئیس قوه قضائیه از ظریف
آیت الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی، با اشاره به برگزاری همایش فلسطین در تهران، این همایش را فرصتی مغتنم برای جمهوری اسلامی جهت رساندن ندای مظلومیت ملت فلسطین به گوش جهانیان دانست و تصریح کرد: آمریکا و اذنابش دشمن هستند و قطعاً از هر نقطه ای که احساس کنند ما ضعف داریم ضربه خود را وارد خواهند کرد، بر لزوم پاسخ قاطع و محکم به تهدیدها تاکید کرد و گفت: ما در عین حال که از دولت محترم و بویژه وزیر محترم امور خارجه به سبب موضعگیری های مناسب در برخی مقاطع نسبت به تهدیدها تشکر می کنیم اما معتقدیم که در زمان مقتضی و مناسب باید قاطع تر و محکم تر پاسخ گفت تا دشمنان بدانند که ملت ما پای آرمان های خود ایستاده و هرگز از آن چه که مربوط به عزت و استقلالش باشد کوتاه نخواهد آمد.
گفته می شود بر پایه گزارش CNN به تازگی یک مشاور ارشد در شورای امنیت ملی آمریکا به دلیل انتقاد از رویکردهای دونالد ترامپ در سیاست خارجی به ویژه در مورد آمریکای لاتین، از سمت خود در این شورا استعفا داده تا به شغل سابق خود یعنی تدریس در دانشگاه دفاع ملی بازگردد.
گفته می شود در حالی که اصلاحطلبان در حال سبک، سنگین کردن نامزدهای خود برای انتخابات شورای شهر هستند، اصولگرایان هنوز در خم انتخاب گزینه نهایی انتخابات ریاست جمهوری ماندهاند. یک روز از جمع جمنا سخن میگویند و روز دیگر، گزینه ای از یکتا را معرفی کرده و روز دیگر بر پایداری گزینه پایداری اصرار میکنند.
به گزارش «تابناک»، با این حال، هیچ نشان روشنی از وحدت میان گروه های مختلف ـ چه در جریان اصولگرایی و چه در جریان اصلاح طلب ـ به چشم نمیخورد. گویا تحرکات جریان اصلاحات که در روزهای گذشته با شور و هیجان مضاعفی شروع به کار کرده بود، با نوعی رخوت همراه شده و جریان اصولگرایی نیز برای به دست آوردن دولت با تعدد کاندیدا روبه روست.