چلغور دانهای قهوهای رنگ شبیه هسته خرما است که بوداده آن استفاده می شود و خواص بسیاری دارد.
به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ گیاه چلغوز بومی کشورهای پاکستان، افغانستان و هیمالیا است و استفاده از این گیاه همانند روغن زیتون برای سلامتی بدن انسان مؤثر است.
عناصر تشکیل دهنده
این گیاه از موادی مانند املاح معدنی، ویتامین E، A و K، پروتیین، پتاسیم، نیاسین، منگنز، منیزیم و آهن تشکیل شده است.
چلغوز دشمن تری گلیسیرید
ماده فیبر موجود در چلغوز در زمان مصرف باعث کاهش عوارضی مانند تری گلیسرید خون، چاقی و خستگی می شود، ماده اسید اولیک در این گیاه گلیسریدهای مضر را از بین برده و مصرف چلغوز باعث جلوگیری از آسیب رادیکالهای آزاد میشود.
همچنین؛ این گیاه در درمان بیماریهای کلیوی، کبد، سرماخوردگی و دردهای عضلانی بسیار موثر بوده و چربی غیراشباع موجود در چلغوز در زمان مصرف سکته قلبی، تپش قلب و کلسترول خون را کاهش میدهد.
تقویت کننده حافظه
مصرف گیاه چلغوز به دلیل وجود چربی غیر اشباع و اسیدآمینه باعث تقویت حافظه، چشم نافع و سیستم ایمنی بدن میشود.
گفتنی است؛ میتوانید مغز چلغوز را نرم کرده و سپس بر روی پوست بمالید و بعد از مدت ۴۵ دقیقه آن را بشویید، این عمل باعث تقویت پوست میشود.