وزیر بهداشت بخشی از مشکلات جامعه پرستاری را ناشی از عدم اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاران عنوان و اظهار کرد: قانونگذاران هنگام وضع قانون باید منابع مالی را هم پیشبینی کنند.
به گزارش ایسنا، دکتر سیدحسن هاشمی در مراسم بزرگداشت روز پرستار با بیان اینکه جامعه پرستاری کشور بسیار خدوم و موثر هستند، گفت: جامعه پرستاری همواره در پیشرفت کشور و ارتقای سلامت مردم و هم در حوزه پیشگیری و هم در حوزه درمان و توانبخشی زحمات زیادی میکشند و در مقاطع مختلف و حساس کشور چه قبل از پیروزی انقلاب و چه در روزهای پیروزی انقلاب، دفاع مقدس و چه در حال حاضر همواره در کنار مردم بودهاند.
وی افزود: بر این اساس پرستاری شغل بسیار شریفی است که با مادیات نمیتوان زحمات پرستاران را جبران کرد. جامعه پرستاری در دولت یازدهم در کنار دولت ماند و خدمات بسیار ارزشمندی را ارائه داد که حاصل آن رضایتمندی مردم ایران است. همچنین جامعه پرستاری با صبوری برای اینکه دولت بتواند در حوزه اجتماعی یکی از طرحهایش را با موفقیت به ثمر برساند، کمک بسیاری انجام داد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه همه ما اعم از پزشک و پرستار در یک تیم قرار داریم، گفت: اساس کار ما واسطهگری است و برخلاف سایر امور این واسطهگری است که واسطه میان مردم و خداوند برای شفابخشی است که بسیار ارزشمند است و پرستاران به خوبی این وظیفه را انجام میدهند.
هاشمی با اشاره به درخواستها و مطالبات جامعه پرستاری، گفت: جامعه پرستاری از ما انتظاراتی دارند، البته اگرچه تلاشهایی شد تا بتوانیم این انتظارات را رفع کنیم، اما متاسفانه امکان رضایت کامل یا حتی رضایت نسبی این همکاران حاصل نشد که بخشی از این موضوع به دلیل مشکلات دولت و بخشی هم به دلیل ناکامیهایی است که در قالب یک تیم و در مدیریت طرح تحول نظام سلامت داشتیم و نتوانستیم هماهنگ با یکدیگر همافزایی کنیم تا ثمرات طرح تحول کام همه را شیرین کند. البته امیدواریم در فرصت باقیمانده بتوانیم بخشی از نیازهای جامعه پرستاری را برای خدمت بیشتر به مردم برای قشر پرستار فراهم کنیم.
وزیر بهداشت با اشاره به صحبتهایش در جلسه هیات دولت که امروز برگزار شد، گفت: امروز در دولت صحبتهایی کردم که البته تکراری هستند؛ به طوریکه هرگاه دستم را برای صحبت کردن بلند میکنم میدانند چه میخواهم بگویم. در دو شب گذشته نامهای از سراوان به دست من رسید که کارکنان ما در آنجا گفته بودند که از آذر ماه ۹۴ کارانههایشان را دریافت نکردهاند. باید بدانیم که سراوان جایی است که وقتی به مقام معظم رهبری درباره خدمات آنجا گزارش میدادم، ایشان با شناختی که از آن منطقه دارند، گفتند مگر کسی هم به سراوان میرود؟ این حرف نشان دهنده این موضوع است که خدمتدهی در چنین مناطقی بسیار سخت است.
هاشمی همچنین گفت: فکر میکنم بخشی از مشکلات جامعه پرستاری به دلیل عدم اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری است که ۹ سال قبل تصویب شد و در برنامه ششم به تصویب رسید، اما بدون اینکه منابع مالی برایش ایجاد کنند. بنابراین خوب است که قانونگذاران در هنگام وضع قانون، منابع مالی را هم پیشبینی کنند؛ چرا که در غیر این صورت مطالباتی در جامعه ایجاد میشود که پاسخگویی به آن امکانپذیر نیست.
درخواست از معاون اول رییس جمهور برای ورود به مشکلات پرستاران
وی خطاب به معاون اول رییسجمهور که در جلسه حاضر بود، گفت: اگر شما به عنوان مدیری مجرب، انقلابی، جهادی، مومن و امیدوار به آینده کشور به مشکل ما ورود کنید، حتما میتوانید تا پایان سال خبرهای خوشی را برای گروه پزشکی و پرستاری داشته باشید.
وزیر بهداشت ادامه داد: خوشبختانه دولت یازدهم توانست نشان دهد که اگر بخواهیم میتوانیم مشکلات مردم را حل کنیم و مشکلات مردم حل شدنی هستند. بر این اساس در این دولت این باور ایجاد شد که مشکل مزمن حوزه سلامت قابل رفع شدن است و اندک حمایتی میتواند مردم را در سراسر کشور به این موضوع امیدوار کند که آنها از سوی مسئولان دیده میشوند و به مشکلاتشان توجه میشود. این کاری بود که در طرح تحول نظام سلامت تقریبا انجام شد و امیدواریم با کمک دکتر جهانگیری کامل شود و سایر حلقههای این زنجیره که به شدت مورد نیاز کشور است، به اجرا در آید.
هاشمی خطاب به معاون اول رییسجمهور، تاکید کرد: مطمئنم با کمک شما این کار امکانپذیر است و با این کار پیشبینی پیشگویانی که هر روز منتظرند تا طرح تحول به گِل بنشیند و شکست بخورد، درست از آب در نمیآید.
به گزارش ایسنا، در بخشی از این مراسم یکی از پرستاران به عنوان نماینده جامعه پرستاری در سخنانی از سوء استفادههای سیاسی که از مطالبات پرستاران میشود، انتقاد کرد و خطاب به وزیر بهداشت، گفت: ما میدانیم شما در چه شرایطی طرح تحول نظام سلامت را آغاز کردید و لازم نیست به کسانی که میگویند این طرح مبنای قانونی ندارد، یادآوری کنم که اگر آنچه در برنامه پنجم با عنوان کاهش پرداختی مردم به زیر ۳۰ درصد آمده قانونی نیست، پس چه چیزی قانونی است؟
وی همچنین گفت: برخی از کسانی که در گذشته و در دوره خودشان برای پرستاران کاری نکردهاند، نیازی نیست که اکنون از بزرگان ما برایمان دلسوزتر باشند.
این پرستار در ادامه صحبتهایش به تاخیرهای هشت ماهه تا یک ساله مطالباتشان اشاره کرد که با تشویق شدید پرستاران همراه شد.
وی گفت: اگر مسئولین بیمهها مانند ما عضو تیم سلامت بودند، صبوری میکردند؟
این نماینده جامعه پرستاری همچنین از نحوه پرداخت بیمهها که ۲۰ تا ۳۰ درصد کسورات میزنند و ۱۰ درصد هم مالیات کم میکنند، انتقاد کرد و درباره کمبود نیروی پرستاری، گفت: سالهاست که به دلیل عدم رعایت استانداردها و اضافه شدن تختها، افزایش مراجعات مردم و ایجاد وظایف جدید برای پرستاران در قالب طرح تحول باعث شده که ۲۰۰ هزار پرستار کمبود داشته باشیم.
وی همچنین مطالباتی را درباره سختی کار پرستاران و پیراپزشکان مطرح کرد.