آنچه باید به آن توجه شود، این است که از طرف اصولگرایان و به ویژه جبهه مردمی نیروهای انقلاب هنوز صحبتی از معرفی کاندیدا تا این مقطع زمانی نشده و همه تلاش ها برای ایجاد و حفظ انسجام نیروهای انقلاب در درون جبهه ای متحد است. به نظر می آید، هیأت مؤسسان جبهه نیروهای مردمی انقلاب با راه اندازی این جبهه اصولا برنامه ای برای معرفی کاندیدا از درون خود مؤسسان نداشته و ندارند.
به گزارش «تابناک»؛ در واکنش به این موضوع، مواضعی از سوی اعضای شورای نگهبان در پیش گرفته شد. «نجات الله ابراهیمیان» در گفت و گویی با «تابناک» در تعریف رجل سیاسی برای گنجاندن حضور زنان در انتخابات ریاست جمهوری ابراز تردید می کند و می گوید: «تا آنجایی که تاریخچه قانونگذاری اساسی ایران را نگاه کرده ام، شاید خیلی آسان نباشد که به زنان اجازه دهیم بتوانند کاندیدا شوند. البته تاکنون در شورای نگهبان اظهارنظری نکرده ایم، ولی به عنوان یک حقوقدان سخت می دانم که بتوان رجل سیاسی را به معنای شخصیت سیاسی تلقی کنیم».
در همان روزها «عباسعلی کدخدایی» سخنگوی شورای نگهبان هم خبر از مجاز بودن کاندیداتوری زنان می دهد، ولی احراز صلاحیت زنان برای ریاست جمهوری را محل تردید دانسته و گفته است، «زنان حتما می توانند ثبت نام کنند، ولی بحث رجل سیاسی در شورای نگهبان هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است و به محض این که به نتیجه برسیم آن را اعلام خواهیم کرد.»
اما در این میان، مدتی است که شایعه ای از طرف اردوگاه اصلاح طلبان در حال انتشار است که به نظر می رسد، هدفی جز بازی سیاسی برای مطرح شدن زنان در انتخابات ریاست جمهوری و همچنین تحت تأثیر قرار دادن اقدامات جبهه مردمی نیروهای انقلاب نمی تواند داشته باشد.
اصلاح طلبان و اعتدالیون که با وجود وعده و وعیدهای فراوان درباره استفاده از زنان در بالاترین سطوح دولت در موعدهای پیش از انتخابات های مختلف صحبت می کردند بعد از روی کار آمدن دولت روحانی حتی یک وزارتخانه را برای یک وزیر زن اختصاص ندادند و تنها وزیر زن تاریخ جمهوری اسلامی همچنان مربوط به وزیر بهداشت و درمان دولت قبل می شود که به اندازه گروه های مدعی حضور زنان در سطوح بالای قدرت نبود.
اما آنچه باید به آن توجه شود، این است که از طرف اصولگرایان و به ویژه جبهه مردمی نیروهای انقلاب هنوز صحبتی از معرفی کاندیدا تا این مقطع زمانی نشده و همه تلاش ها برای ایجاد و حفظ انسجام نیروهای انقلاب در درون جبهه ای متحد است. به نظر می آید، هیأت مؤسسان جبهه نیروهای مردمی انقلاب با تاسیس این جبهه اصولا برنامه ای برای معرفی کاندیدا از درون خود مؤسسان نداشته و ندارند و طبق مواضعی که در نشست ها و مصاحبه های مطبوعاتی که داشته اند، هدف اصلی را ایجاد همگرایی بین نیروهای انقلاب اسلامی و حضور تأثیرگذار در انتخابات قرار داده اند.
انتخاب «مرضیه وحید دستجردی» به عنوان سخنگویی این جبهه هرچند کاری ارزشمند و توجه به توانمندی زنان و استفاده از آن به عنوان زبان گویای جبهه ای فراگیر است، لزوما به معنی مطرح کردن چهره ای سیاسی برای کاندیداتوری نیست، زیرا با توجه به ظرفیت های سیاسی کشور و اظهارات برخی از اعضای شورای نگهبان هنوز وضعیت حضور زنان به عنوان رئیس جمهور در ساختار قدرت در کشورمان مشخص نشده است.
برخی چهره های اصلاح طلب از جمله «پروانه سلحشوری» از مطرح شدن شایعه کاندیداتوری وحید دستجردی استقبال کرده و مدعی شده است که اصولگرایان قصد معرفی «مرضیه وحید دستجردی» را به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری دارند و از این حضور استقبال کرده است. به اعتقاد او اصولگرایان گزینه قدرتمندی ندارند، لذا سعی آنان این است که با راه اندازی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی اقدامات انتخاباتی خود را ساماندهی کنند.
او همچنین گفته است: «فارغ از مسایل جناحی، خانم دستجردی که نخستین زن وزیر در جمهوری اسلامی بوده و سابقه مدیریتی قابل قبولی دارد، می تواند وارد رقابت انتخاباتی شوند، هر چند یک سیاستمدار اصولگراست، اما مواضع خوبی در حوزه زنان داشته و در مباحث سیاسی نیز ایستادگی بسیار خوبی در مقابل احمدی نژاد داشته است.»
روشن است که این استقبال جز بازی انتخاباتی و ایجاد جو رسانه ای به قصد مشوش کردن اردوگاه اصولگرایان از طرفی و بالا بردن سطح توقع مردم از شورای نگهبان برای احراز صلاحیت یک کاندیدای زن جهت تصدی پست ریاست جمهوری نیست. احتمالا هدف از مطرح کردن خانم وحید دستجردی به عنوان کاندیدای اصولگرایان از طرف اصلاح طلبان علاوه بر ایجاد چند دستگی در بین اصولگرایان قرار دادن آنان در موقعیتی که مجبور شوند بیش از یک کاندیدا معرفی کنند. یعنی علاوه بر یک کاندیدای مرد کاندیدای زنی به نام وحید دستجردی را هم معرفی کنند تا مثلا در مقابل افکار عمومی بتوانند خود را از اتهام مخالف حضور زنان در عرصه های مدیریتی کلان مبری کنند.
این را باید به یاد داشته باشیم که ارتقای موقعیت زنان در ساختار مدیریتی کشور مسأله ای نیست که یک شبه و صرفا با ترسیم نقشه های انتخاباتی به آن دست یافت. در تاریخ انقلاب اسلامی در دولت های مختلف تنها یک زن توانسته است بر مسند وزارت بنشیند و در لایه های میانی مدیریت اجرایی کشور از جمله استانداری ها و فرمانداری ها هنوز حضور زنان به آن شکل جا نیفتاده است. برای مطرح کردن زنان برای تصدی مسند رئیس جمهوری مسیری طولانی در پیش است و نیازمند رفع موانعی که یکی از آن ها روشن شدن مسأله رجلیت سیاسی است و موانع دیگر که به توانمندسازی زنان و نوع نگاه مردم و مسئولان به آن بازمی گردد.
جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی تاکنون واکنشی به این شایعه نشان نداده و مشخص است این جبهه و سخنگوی آن همچنان در حال تدارک جلب حمایت های مردمی و نیروهای سیاسی مختلف انقلاب اسلامی برای همگرایی و اتحاد بیش از پیش نیروهاست و اصلی ترین راهبرد آن ایجاد ائتلافی همه گیر و اجماع گسترده برای معرفی کاندیدایی که توان بالایی در پیروزی بر رقبای خود در انتخابات آتی را داشته باشد.