رئیس کمیسیون تلفیق مجلس مطرح کرد: تنها کمتر از نصف درآمد هدفمندی صرف پرداخت یارانه به مردم می شود/ پیشنهاد حذف مصوبه خوراک پتروشیمی را در صحن علنی مجلس مطرح می‌کنم

کد خبر: ۶۵۰۹۲۹
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۵ – ۱۶:۲۲ ۲۴ December 2016
امتیاز خبر: ۸۴ از ۱۰۰ تعداد رای دهندگان ۱۲۴۵
روزنامه گاردین روز شنبه در گزارشی نوشت: رژیم اسراییل در واکنش خشم آلود به قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل علیه ادامه شهرک سازی در سرزمین های اشغالی ، دو تن از سفرایش را از کشورهایی که به این قطعنامه رای مثبت دادند، فراخوانده است.
به گزارش ایرنا، گاردین افزود: شورای امنیت در قطعنامه ی تاریخی که جمعه گذشته به تصویب رسید، به طور صریح از رژیم اسرائیل خواسته تا به شهرک سازی در اراضی اشغالی سریعا پایان دهد. این در حالی است که نماینده دولت آمریکا نیز این قطعنامه را برخلاف سنت گذشته وتو نکرده است.
این روزنامه انگلیسی افزود: یک مقام کاخ سفید گفت: باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا این تصمیم را پس از آن گرفت که به این باور رسیده که روند صلح در منطقه به دلیل ادامه شهرک سازی در اراضی اشغالی، با مشکل مواجه شده است.
به گفته گاردین، این قطعنامه با رای مثبت ۱۴-۰ جمعه گذشته در شورای امنیت به تصویب رسید.
این روزنامه انگلیسی افزود: با این حال دفتر نخست وزیر رژیم اسرائیل بلافاصله این قطعنامه را محکوم و آن را «شرم آور» خواند. یک سخنگوی دفتر نخست وزیری رژیم اسرائیل بیان داشت که این رژیم، انتظار دارد تا روابطش را با ‘دونالد ترامپ’ رئیس جمهور منتخب آمریکا گسترش دهد.
گاردین نوشت: پیش از این شورای امنیت سازمان ملل، در سال ۱۹۷۹ میلادی قطعنامه مشابهی را علیه شهرک سازی رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی، به تصویب رساند؛ با این حال دولت آمریکا قطعنامه دیگری را که در سال ۲۰۱۱ در شورای امنیت پیشنهاد شده بود، وتو کرد.
این روزنامه انگلیسی افزود: این قطعنامه جدید که خشم مقامات اسرائیلی را برانگیخته است، سبب گردید تا بنیامین نتانیاهو سفرای خود را از کشورهای نیوزیلند و سنگال فراخوانده و سفر وزیر خارجه سنگال به اسرائیل را که قرار بود ۳ هفته دیگر صورت گیرد، لغو کند. وی همچنین کمک های مالی اش را به کشورهای آفریقایی متوقف کرد.
گاردین افزود: انگلیس، فرانسه، روسیه و چین نیز که به قطعنامه یاد شده رای مثبت دادند، ادامه شهرک سازی از سوی رژیم اسرائیل را «نقض آشکار» قوانین بین المللی خواندند.
این روزنامه انگلیسی افزود: در همین حال، «موری مک کولی» وزیر امور خارجه نیوزیلند نیز با اشاره به اینکه تل آویو از مدت ها پیش از مواضع «ولینگتون» در قبال شهرک سازی در اراضی اشغال آگاه بوده است، بیان داشت که رای مثبت کشورش به قطعنامه ضد اسرائیلی نبایستی برای مقامات رژیم صهیونیستی تعجب آور باشد.
گاردین به نقل از وی نوشت: دیدگاه ما همواره روشن و صریح بوده است و شورای امنیت بایستی اقدامات بیشتری را به منظور حمایت از روند صلح خاورمیانه صورت دهد. بنابراین قطعنامه ای که امروز به تصویب رسید مطابق با مواضع ما در خصوص فلسطین می باشد.
این روزنامه انگلیسی افزود: هر چند رژیم اسرائیل انتظار دارد که همکاری های خوبی را با دولت جدید ‘دونالد ترامپ’ داشته باشد، اما حمایت کشورهایی نظیر انگلیس و فرانسه از قطعنامه ضداسرائیلی شورای امنیت، حاکی از سرخوردگی شدید کشورهای اروپایی نسبت به سیاست های نتانیاهو در ادامه اقدامات غیرقانونی اش در اراضی اشغالی است.
گاردین نوشت: در حالی که آمریکا و اتحادیه اروپا طی سال های گذشته سیاست یکسانی را در قبال بحران فلسطین – اسرائیل اتخاذ کرده اند، اما دولت های اروپایی بیش از گذشته حامی افزایش فشارها بر رژیم اسرائیل هستند و در اقدامی یکجانبه بر روی محصولات ساخته شده در اراضی اشغالی، برچسب «اراضی اشغالی» الصاق می کنند.
این روزنامه انگلیسی افزود: هرچند قطعنامه شورای امنیت الزام آور نیست اما قطعا پیامدهای سیاسی متعددی را برای دولت اسرائیل به دنبال خواهد داشت.
گاردین در ادامه عنوان کرد: در همین حال طرفداران رژیم صهیونیستی در آمریکا نیز فشارها علیه دولت اوباما را افزایش داده اند.
این روزنامه افزود: «مورتون کلین» رئیس سازمان صهیونیستی آمریکا طی اظهاراتی بیان داشت: اوباما نشان داد که فردی یهودستیز و ضد یهود است.
گاردین افزود: ‘پاول رایان’، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نیز قطعنامه یاد شده را «شرم آور» خواند و تاکید کرد که دولت متحد و آینده جمهوری خواهان تلاش خواهد کرد تا ضایعات حاصل شده از سوی دولت اوباما را جبران کند و بار دیگر اتحاد با اسرائیل از سر گرفته خواهد شد.
این روزنامه انگلیسی ادامه داد: اما ‘شمی شالو’، ستون نویس روزنامه هآرتص نیز در یادداشتی که در این روزنامه منتشر شد، قطعنامه یادشده را شکستی سیاسی برای نتانیاهو برشمرده است.

نفت خام سنگین ایران رکوردار افزایش قیمت شد.

کد خبر: ۶۵۰۹۴۵
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۵ – ۱۷:۳۰ ۲۴ December 2016
امتیاز خبر: ۸۴ از ۱۰۰ تعداد رای دهندگان ۷۴۹
قیمت نفت خام سنگین ایران در هفته منتهی به ۱۶ دسامبر بیشترین افزایش را به خود اختصاص داد.
به گزارش شانا، افزایش قیمت نفت که با نشست صد و هفتاد و یکم اوپک (۱۰ آذر) کلید خورد با نشست اوپکی  قیمت نفت خام سبک ایران در هفته منتهی به ۱۶ دسامبر (۲۶ آذر) با یک دلار و چهار سنت افزایش به ۵۱ دلار و ۸۶ سنت برای هر بشکه رسید، میانگین قیمت نفت خام سبک ایران از ابتدای امسال تاکنون ۴۰ دلار و ۶۰ سنت برای هر بشکه بوده است.
قیمت نفت خام سنگین ایران با دو دلار و دو سنت افزایش به ۵۱ دلار و ۷۰ سنت برای هر بشکه رسید؛ میانگین قیمت نفت خام سنگین ایران امسال تاکنون ۳۸ دلار و ۶۸ سنت برای هر بشکه بوده است.
قیمت سبد نفتی اوپک نیز در هفته مورد بررسی، به ۵۱ دلار و ۹۴ سنت برای هر بشکه رسید که نسبت به هفته پیش از آن، یک دلار و ۲۵ سنت افزایش نشان می دهد.
به گزارش مدیریت کل امور اوپک و روابط با مجامع انرژی، قیمت نفت خام دبلیو تی آی آمریکا در هفته منتهی به ۱۶ دسامبر با ۹۶ سنت افزایش، ۵۱ دلار و ۹۳ سنت برای هر بشکه معامله شد.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال با یک دلار و ۱۶ سنت افزایش، ۵۳ دلار و ۶۰ سنت برای هر بشکه معامله شد. قیمت نفت خام شاخص دوبی و عمان به ترتیب با یک دلار و ۴۱ و یک دلار و ۳۴ سنت افزایش به ۵۲ دلار و ۵۲ و ۵۳ دلار و ۱۳ سنت برای هر بشکه رسید.
تداوم تاثیر روانی کاهش تولید از سوی تولیدکنندگان نفت اوپک و غیراوپک بر قیمت‌ها که مقرر شده از ابتدای ماه ژانویه سال آینده به ترتیب به میزان یک میلیون و ۲۰۰ هزار و ۵۵۸ هزار بشکه در روز کاهش دهند رشد قیمت نفت را در هفته مورد بررسی به همراه داشته است، این تصمیم به مدت ۶ ماه اجرایی خواهد بود.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد، سطح ذخیره سازی نفت خام این کشور برای چهارمین هفته پیاپی با کاهش روبرو شد. سطح ذخیره سازی تجاری نفت خام آمریکا در هفته منتهی به ۹ دسامبر با دو میلیون و ۵۶۳ هزار بشکه کاهش به ۴۸۳,۱۹۳ میلیون بشکه تنزل یافت.
تحلیلگران بر این عقیده اند که کاهش تولید نفت اوپک، عرضه نفت را در آمریکا و اروپا بیشتر از آسیا کم خواهد کرد زیرا تولیدکنندگان نفت منطقه خلیج فارس به دنبال حفظ سهم خود در بازار آسیا هستند.

دلار رکورد شکست/ قیمت در بازار آزاد ۴۰۴۰ تومان

خبرگزاری فارس: دلار رکورد شکست/ قیمت در بازار آزاد ۴۰۴۰ تومان

قیمت دلار در بازار تهران امروز به مبلغ بی سابقه ۴۰۴۰ تومان رسید.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، تا دقایقی پیش قیمت دلار حدود ۴۰۰۸ تومان معامله می‌شد اما هم‌اکنون در بازار تهران بهای دلار به رقم بی‌سابقه ۴۰۴۰ تومان رسیده است.

قیمت فروش یورو هم ۴۲۷۰ تومان و پوند ۴۹۶۰ تومان است که تفاوت چندانی با خبر قبلی ندارد.

امروز بانک مرکزی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: بانک مرکزی علاوه بر تأمین به موقع ارز مبادله‌ای، کسری منابع بانک‌ها برای نیازهای وارداتی مشتریان خود با نرخ بازار را تأمین می‌کند. بنابراین از تمام فعّالان اقتصادی اعم از تولیدکنندگان و تجّار دعوت می‌شود به منظور تامین ارز و استفاده از کانال‌های بانکی برای عملیات ارزی و واردات خود به بانک‌های دارای مجوّز فعّالیت ارزی مراجعه کنند.

«دستورالعمل و ضوابط اجرایی خرید و فروش به نرخ بازار» درصدد است عملیات ارزی اشخاص حقیقی و حقوقی را به کانال بانکی هدایت و ریسک عملیاتی فعّالان اقتصادی را کاهش دهد.

بر اساس این بخشنامه، بانک‌ها‌ می‌توانند درآمدهای ارزی حاصل از صادرات غیرنفتی اشخاص حقیقی و حقوقی و ارز ورودی به کشور را از طریق نمایندگی‌های دیپلماتیک مقیم ایران و سرمایه گذاران خارجی و دفاتر نمایندگی بانک‌ها، به نرخ آزاد خریداری کنند.

بر اساس ترتیب‌های جدید، بانک‌ها می‌توانند ارزهای خریداری شده موضوع این دستورالعمل را در چارچوب مجموعه مقررات ارزی و یا از طریق صرافی‌های معتبر به فروش برسانند؛ ضمن اینکه فروش ارز خریداری شده به سایر بانک‌ها و صرافی‌ها نیز مجاز است. نرخ خرید و فروش ارز بر اساس توافق بانک و مشتری تعیین خواهد شد.

رئیس کمیسیون تلفیق مجلس مطرح کرد:

تنها کمتر از نصف درآمد هدفمندی صرف پرداخت یارانه به مردم می شود/ پیشنهاد حذف مصوبه خوراک پتروشیمی را در صحن علنی مجلس مطرح می‌کنم

خبرگزاری فارس: تنها کمتر از نصف درآمد هدفمندی صرف پرداخت یارانه به مردم می شود/ پیشنهاد حذف مصوبه خوراک پتروشیمی را در صحن علنی مجلس مطرح می‌کنم

رئیس کمیسیون تلفیق مجلس با اشاره به جلسه مشترک با لاریجانی، مرکز پژوهش‌ها و نمایندگان دولت درباره مصوبه این کمیسیون درباره خوراک پتروشیمی، گفت: شخصا در صحن مجلس پیشنهاد می‌دهم که این ماده حذف شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری توانا خبرگزاری فارس، حمیدرضا حاجی بابایی، رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با حضور در یک برنامه تلویزیونی توضیحاتی درباره مصوبات این کمیسیون مرتبط با خوراک پتروشیمی ها و هدفمندی یارانه‌ها در برنامه ششم توسعه ارائه داد.

حاجی بابایی در پاسخ به سوالی درباره ادعای دولت و نمایندگان مخالف تصویب کلیات گزارش کمیسیون تلفیق درباره برنامه ششم توسعه گفت: زمانی که قرار بود کلیات برنامه ششم در مجلس مصوب شود، مهمترین حربه‌ای که علیه این برنامه سوی مخالفان و دولت به کار گرفته شد این بود که بیان می‌کردند ۶۰۰ هزار میلیارد تومان بار مالی دولت را افزایش داده‌اید.

رئیس کمیسیون تلفیق مجلس افزود: بنده در همان نطق ۴۵ دقیقه ای که به دفاع از برنامه در مجلس قرائت کردم، گفتم اگر همچین ادعایی دارید و اگر درست است به ما بگویید که در کدام موارد بار مالی را بر روی دوش دولت گذاشته‌ایم. در ادامه دولت محترم در برگه ای را در اختیار بنده قرار دادند در آن برگه ۷ الی ۸ مورد بود که مجموع آن ۵۱۲ هزار میلیارد برآورد شده بود. بنده موارد را بررسی کردم که بعضی از آن موارد وارد بود و بعضی دیگر وارد نبود.

حاجی بابایی افزود: امروز صبح ساعت ۱۰ تا ۱۲ جلسه‌ای به ریاست دکتر لاریجانی با حضور بنده، مرکز پژوهش‌ها، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، تعدادی از وزرا و وزارتخانه‌ها و بعضی از کارشناسان با این مبنا که بنا نداریم بر روی دوش دولت بار مالی بگذاریم، تشکیل دادیم. نه بنده به عنوان رئیس کمیسیون تلفیق و نه رئیس مجلس و نه به طور کلی مجلس قصد افزایش بار مالی را برای دولت داریم و حالا این موارد که بار مالی دولت را افزایش داده است را بگویید تا با هم حل‌شان کنیم.

*پیشنهاد حذف مصوبه تلفیق درباره خوراک پتروشیمی را در صحن ارائه می‌دهم

رئیس کمیسیون تلفیق مجلس بعد از ارائه توضیحاتی درباره مباحث صورت گرفته در این جلسه درباره نحوه تسویه بدهی ۱۳۰ هزار میلیارد تومانی دولت به تامین اجتماعی به عنوان یکی از موارد مذکور، به سراغ مصوبه این کمیسیون درباره خوراک پتروشیمی به عنوان یکی دیگر از موارد دارای بار مالی سنگین برای دولت رفت و گفت: نکته جالبی که باید به آن اشاره کنم آن است که از وقتی که این ماده مرتبط با خوراک پتروشیمی‌ها در کمیسیون مصوب شد بنده وجدانم خیلی راحت نبود؛ اینکه ۸۸ هزار میلیارد تومان پول خرج شود، اگر بتواند توسعه را رقم زند، اصلا مهم نیست و هیچ اشکالی ندارد اما بنده حس کردم این مصوبه خیلی با مذاق برنامه ششم جور در نمی‌آید. لذا امروز صبح که جلسه داشتیم گفتم من خودم در صحن مجلس پیشنهاد می‌دهم که این ماده حذف شود و همه هم در آن جلسه موافقت کردند از جمله دولت و قرار شد جای دیگری درباره این موضوع برنامه ریزی ‌کنیم.

گفتنی است کمیسیون تلفیق مجلس در جریان بررسی لایحه برنامه ششم توسعه، شاخص های جدیدی برای قیمت گذاری خوراک گاز واحدهای پتروشیمی در قالب بند «الف» ماده ۵۳ تعیین کرده است که به معنای ابطال فرمول ۱۰ ساله وزارت نفت در این زمینه بر مبنای قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و بازگشت مجدد رانت عظیم خوراک گاز این واحدها است.

*درآمد ۸۰ هزار میلیارد تومانی هدفمندی یارانه‌ها در سال ۹۵

رئیس کمیسیون تلفیق مجلس در پاسخ به سوال دیگری درباره مصوبات این کمیسیون درباره هدفمندی یارانه ها در برنامه ششم توسعه گفت: یکی از مشکلات اساسی و یکی از نقاط کور ما در طول در سال‌های اخیر بحث هدفمندی یارانه‌هاست که واقعا مردم همیشه متهم اصلی بوده‌اند. ما همیشه مردم را متهم می‌کنیم که به شما پول میدهیم، قرض می‌کنیم و به شما پول میدهیم. حتی ما همه نظام را به کار انداختیم که مردم شما ثبت نام کنید یا نه و مردم در یک حرکتی بازتاب داده شد حرکتشان.

حاجی بابایی  افزود: ما بررسی کردیم در سال ۸۹ که در مجلس بودیم بالاخره ما چکار کنیم که برق و گاز و و این منابع انرژی ما انقدر اتلاف نشود. آن موقع یک سیاستی را دنبال کردیم که ما چیکار کنیم که مردم برق، آب، بنزین کمتر مصرف کنند. به ما می‌گفتند که منابع انرژی که تلف میشود اگر بتوانیم صادر کنیم مملکت را میشود آباد کرد. گفتیم چشم پس مردم کمتر مصرف کنید و ما به التفاوت آن را به خود شما می‌دهیم شما به جای ۱۰۰ کیلو وات برق ۵۰ کیلو وات برق استفاده کنید ۵۰ تای بقیه را برو گوشت بخر؛ خوب این طور خیلی عقلانی است و مدت‌ها گذشت پول برق، آب و گاز ۵ برابر گران شد و از آنطرف ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان رشد نکرد و ارزش فعلی آن ۸ هزار تومان است.

رئیس کمیسیون تلفیق مجلس درباره وضعیت درآمدهای هدفمندی یارانه ها در سال های اخیر افزود: حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان به مردم می‌پردازیم و می‌گوییم این ها را قرض می‌کنیم و می‌دهیم. حالا مردم به خاطر خاطر این  تعهد پرداختی مان چقدر به ما داده اند؟ ما بررسی کرده‌ایم سال گذشته مرکز پژوهش‌ها گزارش داده است ۶۹ هزار میلیارد تومان. امسال از سه منبع در آوردیم. یکی از منابع گفته است، گفته ۸۰ هزار میلیارد تومان، دیگری گفته ۷۷ هزار میلیارد تومان و سومی هم ۷۸ هزار میلیارد تومان.

این اظهارات حاجی بابایی با واکنش امید قالیباف، مجری برنامه گفتگوی ویژه خبری همراه بود که پرسید: اشتباه نمی‌کنید؟ دولت سه سال است که در قالب قوانین بودجه روی رقم ۴۸ هزار میلیارد تومان برنامه ریزی می‌کند و می گوید من همین ۴۸ هزار میلیارد تومان را هم نمی‌توانم در بیاورم، پس الان این پول کجا رفته است؟

رئیس کمیسیون تلفیق مجلس در واکنش به این اظهارات قالیباف توضیح داد: این پول جایی نرفته و کسی هم سو استفاده نکرده است. این پول وارد خزانه نشده است و در محل تولید مصرف کردند. هرچه درآمد داشته‌ایم به حساب آنها رفته است و آنها فقط سر هر ماه ۳۵۰۰ هزار میلیارد تومانی که می خواهیم به مردم بدهیم، به خزانه واریز کردند و فردا صبح، دولت این پول را برداشته است و  به مردم داده است.

حاجی بابایی در پاسخ به سوال مجری برنامه که منظور از محل تولید، شرکت هایی مانند شرکت ملی پالایش و پخش یا شرکت ملی گاز است، افزود: بله، این شرکت‌ها سهم خود را با توجه به اینکه کل پرداختی ۳۵ هزار میلیارد تومان است، پرداخت کرده اند.

رئیس کمیسیون تلفیق مجلس ادامه داد: ما میگوییم با وجود اینکه حتی یکی از ۳ منبع مذکور، مرکز پژوهش‌هاست؛ حرفمان قابل قبول نیست . به همین دلیل، حالا ما یک جدولی در قالب برنامه ششم توسعه مشخص کردیم و در این جدول گفتیم که دولت مکلف است که هرچه قدر از این محل درآمد دارد باید توی اولین خانه این جدول بریزد و هرچه قدر به مردم میدهد، در خانه دوم این جدول بریزد و هر قدر به عوامل تولیدش می دهد به خانه سوم این جدول بریزد. مالیات و عوارض هم به خانه چهارم این جدول قرار دهد  و هر قدر که باقی ماند در پنجمین خانه آن قرار دهد.

*نقدهایی به عملکرد مجلس و دیوان محاسبات در شفاف سازی درآمدهای هدفمندی

حاجی بابایی با تاکید بر این موضوع که در این زمینه قانون داشته ایم ولی اجرا نشده است، گفت: برای اینکه این قانون اجرا شود، حکمی در برنامه ششم توسعه آوردیم که هرگونه تخلف از این موجب مجازات  است. براساس این حکم، دولت موظف است در بودجه سالیانه، این جدول را بیاورد و پیش بینی خود درباره درآمدهای هدفمندی را ارائه دهد.

رئیس کمیسیون تلفیق مجلس با اشاره به اینکه طبق برآوردهای ما درآمد هدفمندی یارانه‌ها در سال آینده بالای ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است، افزود: با توجه به حکم برنامه ششم توسعه، دولت باید مشخص کند که منابع مازاد را کجا مصرف می‌کند؛ مثلا ما در این برنامه به موضوعاتی مانند آلودگی هوا، آسیب‌های اجتماعی، اشتغال، سلامت اشاره کرده ایم.

حاجی بابایی در پاسخ به سوال مجری برنامه که چرا تا الان مجلس در این زمینه، دولت را بازخواست نکرده است، گفت: در این زمینه نقدهایی به عملکرد مجلس و بخصوص دیوان محاسبات وارد است و باید توضیح دهند.

رئیس کمیسیون تلفیق مجلس در پایان با تاکید بر اینکه هرچند هدفمندی یارانه ها، تعهدی ۵ ساله بود ولی یک تعهد عمیق بین دولت و مردم است و ما نمی‌خواهیم به عقب برگردیم، افزود: مطابق با مصوبه کمیسیون تلفیق، هدفمندی یارانه‌ها در سال ۹۷ به پایان می‌رسد و دولت موظف است در این زمینه لایحه جدیدی ارائه دهد تا مجلس بررسی و تصویب کند.

گفتنی است ماده ۴۹ گزارش کمیسیون تلفیق مجلس درباره لایحه برنامه ششم توسعه به موضوع هدفمندی یارانه ها اختصاص دارد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*