معاون امور دولت، مجلس و استانهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: امروز بیشترین آمار بیکاران در کشور را قشر تحصیلکرده تشکیل میدهند و در حال حاضر نیز ۴ میلیون و ۸۵۰ هزار دانشجو داریم.
به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، مرتضی براری ظهر امروز در کارگروه اشتغال استان کردستان که با محوریت اجرای طرح تکاپو در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، اظهار کرد: این برنامه بر سه محور استوار است که مهمترین آن توسعه استان است.
وی با بیان اینکه ایسیتی یکی از مهمترین زیرساخت توسعه پیشران و موتور توسعه سایر بخشها است، گفت: کشورهایی که برنامه توسعه خود را مبتنی بر آی.سی.تی تدوین کردهاند بیشترین میزان توسعه را داشتهاند.
به گفته براری، ورود آی.سی.تی به صنعت بانکداری موجب توانمندسازی این بخشید و این نشان میدهد باید از ظرفیت آی.سی.تی در سایر بخشها نیز استفاده و زمینه رشد و توسعه آنها را فراهم ساخت.
وی با بیان اینکه ما به دنبال ایجاد سبد درآمدی جدید برای استان هستیم، خاطرنشان کرد: مهمترین اولویت و هدف مسؤولان نیز تقویت اقتصادی استان است که باید از بسترهای مختلف کشاورزی، گردشگری، صنایعدستی، دامپروری و غیره فراهم شود.
معاون امور دولت، مجلس و استانهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: امروز بیشترین آمار بیکاران در کشور را قشر تحصیلکرده تشکیل میدهند و در حال حاضر نیز ۴ میلیون و ۸۵۰ هزار دانشجو داریم.
براری گفت: از این رو باید در راستای ظرفیتهای کشور مزیتهایی خلق کنیم که بازیگران آن دانشجویان باشند تا شاهد رفع معضل بیکاری به ویژه در بین جامعه تحصیلکرده استان باشیم.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین ویژگیها آی.سی.تی این است که خودش یک سبد درآمدی است و در کنار آن نیز موجب ارتقای سایر بخشها میشود، خاطرنشان کرد: از این رو توجه بیشتری به این حوزه نیازی ضروری بوده و باید تمام دستگاهها در این جلسات که مربوط به توسعه آی.تی و آی.سی.تی است حضوری فعال داشته باشند چون یک منافع برد برد است.
براری با تاکید بر اینکه استفاده از ظرفیت آی.سی.تی برای رسیدن به توسعه در بخش گردشگری امری ضروری است، خاطرنشان کرد: برای آنکه بتوانیم بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته جمعیت گردشگر را به ۲۵ میلیون برسانیم باید از بستر آی.سی.تی برای معرفی هرچه بهتر جاذبهها و تواناییهای کشور استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: محور سوم، توسعه کسب و کار و اشتغال است و باید در کنار توسعه استان و ایجاد سبد درآمدی جدید بحث توسعه اشتغال و کسب و کار را به صورت جدی مورد توجه قرار دهیم.
معاون امور دولت، مجلس و استانهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه خصوص آی.سی.تی حجم بازار ما به شدت رشد پیدا میکند، گفت: سهم آی.سی.تی در سبد هزینه خانوارها به شدت در حال رشد است.
وی خاطرنشان کرد: بازارهای ما در حال تغییر هستند و از یک حوزه سرمایه بستر به حوزه محتوا و نیروی انسانی محور تبدیل میشوند.
براری گفت: اگر امروز در کشور ما ۸۰ درصد اقتصاد مال تکنولوژی است در آینده نزدیک به ۸۰ درصد اقتصاد مال استانی خواهد بود که نیروی انسانی توانمند و متخصص و بیشترین تولید محتوا را داشته باشد.
وی با بیان اینکه بیش از ۴۷ میلیون کرد زبان در دنیا وجود دارد، تصریح کرد: این به معنای آن است که ۴۸ میلیون کرد زبان وجود دارد که میتوانند مخاطب برنامههای تولید شده به این زبان باشند.
معاون امور دولت، مجلس و استانهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: باید با شناخت و برنامهریزی مناسب به گونهای حرکت کنیم که چه برنامههایی را میتوانیم از ۱٫۵ میلیون سیمکارتی که در استان وجود دارد چگونه ثروتآفرینی کنیم.
وی با بیان اینکه گردشگری یکی از بهترین ظرفیتهای توسعهای در استان است، خاطرنشان کرد: برای معرفی این جاذبههای چه میزان تولید محتوا برای انتشار در فضاهای مجازی صورت گرفته است.
براری افزود: امروز سرمایهگذاران به شدت علاقمند هستند به استان بیایند و سرمایهگذاری داشته باشند و از سوی دیگر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی از اولویتهای مهم مسؤولان بوده و اینها نشان میدهد که بستر برای توسعه این حوزه در استان کردستان وجود دارد.
وی با بیان اینکه اقتصاد ما در کشور از دانشگاه رویش پیدا میکند، گفت: در اطراف برخی از دانشگاهها در سطح کشور مانند دانشگاه صنعتی شریف شرکت شکل گرفته است.
معاون امور دولت، مجلس و استانهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: دانشگاههای ما امروز دیگر نباید فارغالتحصیل تحویل جامعه بدهند نیاز امروز جامعه ما تحویل شرکت به جای فارغالتحصیل صرف دانشگاهی است.
وی با بیان اینکه در این دولت واقعا پی بردیم که کردستان عقبماندگیهایی دارد، تصریح کرد: به همین منظور در گام نخست ۳۰۰ میلیارد تومان در دولت تدبیر و امید در دو بخش خصوصی و دولتی در استان در بحث زیرساختها هزینه شد.
براری گفت: تا پایان دولت نیز برنامهریزی ما سرمایهگذاری ۱۸۰ میلیارد تومان در حوزه زیرساختهای در حوزه ارتباطات خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه پهنای باند در دولت تدبیر و امید در کردستان ۸ برابر آنچه در گذشته بود افزایش داشته است، گفت: در زمینه شبکه انتقال نیز رشدی ۲۱ برابری نسبت به قبل از دولت یازدهم داشته ایم.
معاون امور دولت، مجلس و استانهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: بیکاری مشکل نظام است و همه باید برای حل آن در کنار هم تلاش کنند و ما نیز به عنوان بخشی از دولت تمام قد برای هر نوع حمایتی از استان آمادگی داریم.
وی با بیان اینکه یک سونامی کسب و کار در سال ۲۰۰۶ در دنیا شکل گرفت که در سال ۲۰۱۴ به تهران رسید، خاطرنشان کرد: این سونامی به جای اینکه بستری برای آوردن نیروی کار به استانهای مانند کردستان باشد نیروهای توانمند آن را به استانهای بزرگی مانند تهران کوچاند.
براری گفت: باید زیرساختها را به گونهای فراهم کنیم که نیروی کار در استان باقی بمانند و این کار نیازمند به هماهنگی و همکاری بین تمام بخشهای دولتی و خصوصی است.