نامه ضد ایرانی ۱۱ کشور عربی به سازمان ملل

 

امارات به همراه ۱۰ کشور دیگر از جمله کویت، مصر، مغرب، سودان، اردن، دولت مستعفی یمن، بحرین، قطر‌ و عمان (کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه عرب) نامه‌ای خطاب به سازمان ملل نوشتند و در آن از آنچه سیاست‌های توسعه‌طلبانه ایران و بر هم زدن ثبات منطقه نامیدند ابراز نگرانی کردند.
به گزارش فارس، خبرگزاری رسمی امارت «وام» گزارش داد این نامه که به «پی‌یر تامسون» رئیس هفتاد و یکمین دوره مجمع عمومی سازمان ملل نوشته شده و در پایان میان تمامی اعضای توزیع شده، در راستای حق رسمی امارات برای پاسخ به اظهارات نماینده ایران در سازمان ملل مربوط به تاریخ ۲۶ سپتامبر و در مجمع عمومی سازمان ملل نوشته شده است.
در این نامه آمده است که «از قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که به صادر کردن انقلاب ایران به کشورهای دیگر فرا می‌خواند نگرانیم؛ ایران کشوری حامی تروریسم در منطقه است از حزب‌الله در سوریه و لبنان گرفته تا حوثی‌ها در یمن و گروه‌های تروریستی در بحرین، عراق، عربستان و کویت و غیره، حمایت می‌کند».
در نامه مذکور و در پاسخ به اظهارت نماینده ایران مبنی بر محکومیت حمله نظامی ائتلاف عربی علیه یمن آمده است: دولت مشروع یمن -به ادعای آنها- در مارس سال گذشته خواستار کمک نظامی شورای همکاری و اتحادیه عرب برای حمایت از ملت یمن در برابر حوثی‌ها و ایران شد و ما در پاسخ به این درخواست به رهبری عربستان سعودی به کمک آنها شتافتیم.
امارات و دیگر امضاکنندگان در ادامه به هدف قرار گرفتن یک کشتی اماراتی در باب‌المندب که به گفته آنها توسط انصارالله هدف قرار گرفته، نیز اشاره و آن را بشدت محکوم کردند؛ آنها افزودند: این گونه اقدامات، کشتیرانی را در تنگه باب‌المندب و اطراف آن که یکی از گذرگاه‌های راهبردی کشتیرانی و مهم است، مورد تهدید قرار می‌دهد.
در نامه یاد شده آنچه مداخله ایران در جنگ یمن ارائه کمک‌های ملی، نظامی و راهبردی به انصارالله و نیز ارسال کشتی‌های حامل اسلحه نامیده شده، محکوم شده است و آن را نقض آشکار قطعنامه ۲۲۱۶ و ۲۲۳۱ سازمان ملل نامیده‌اند.
در ادامه این گزارش آمده است: از زمان امضای توافق هسته‌ای میان ایران و ۵+۱ چیزی جز افزایش اقدامات خصمانه در منطقه و ادامه حمایت از گروه‌های تروریستی توسط ایران ندیده‌ایم.
در ادامه این نامه به حادثه «منا» و کشته شدن صدها تن از حجاج نیز اشاره شده و سخنان نماینده ایران در محکومیت این حادثه ، ادعاهایی کاذب برای بهره‌برداری از آن نامیده شده است.
نویسندگان نامه به موضع ایران در خصوص جزایر سه‌گانه نیز پرداخته و مدعی شد‌اند: این جزایر، جزایری عربی و جزء لاینفک امارات هستند و ایران ادعا می کند اینها جزء جدانشدنی از کشورش هستند.
در پایان نامه مذکور ادعا شده: تحقق ثبات و شکوفایی اقتصادی در حاشیه خلیج فارس بر پایه حسن همجواری و احترام به حاکمیت و عدم مداخله در امور دیگر کشورهاست و شیوه ایران مخالف با این موضوعات است.
«عباس یزدانی» دبیر اول نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد ، در پاسخ به ادعاهای «عبدالله بن زاید» وزیر خارجه امارات اعلام کرده بود: ادعاهای عبدالله بن زاید مضحک و بی‌اساس است و درخواست وی درباره مطالبه جزایر سه‌گانه، تمامیت ارضی ایران را هدف قرار داده است.
بن زاید در مجمع عمومی گفته بود ایران باید جزایر سه‌گانه را به امارات بازگرداند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*